• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Taxisofőr (Blu-ray)
Taxisofőr Taxi Driver
- 72%
Szállítható: AZONNAL
1.990 Ft
Eredeti ár: 6.990 Ft

Már csak 3 db. van raktáron

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

   Travis taxisofőrként keresi a kenyerét, és naponta szembesül New York mocskával, az alvilággal, a nyomornegyedek reménytelenségével, az utcalányok kiszolgáltatottságával. Számára ez a város maga a Pokol, a bűn eredendő fészke, ami csak arra vár, hogy valaki alaposan megtisztítsa a Gonosztól.

   Travis magánélete is kész katasztrófa - képtelen megtalálni a megfelelő hangot a nőkkel: kizárólag elutasításra talál. A férfi elméje lassan teljesen megbomlik - már tisztán látja, mit kell tennie, már tudja, hogy az ő feladata rendet teremteni a városban. Fegyvert szerez, leborotválja a haját, és elindul igazságot szolgáltatni...

   A véres jelenetektől sem mentes pszichológiai thriller alapműnek számít a műfajban.

   Scorsese (Casino, Az ártatlanság kora, A rettegés foka, Nagymenők) zseniális, négy Oscar-díjra jelölt filmjét az eredeti történeten kívül Robert De Niro felejthetetlen alakítása emeli a valaha készült legjobb filmek képzeletbeli páholyába!

   A szereplők között felbukkan a fiatal Jodie Foster és A simlis és a szende sorozat női főszereplője, Cybill Shepherd is.

Érdekességek a filmmel kapcsolatban:

  • Ronald Reagan merénylője azt állította, hogy tettével imponálni szeretett volna Jodie Fosternek, akárcsak Travis a Taxisofőrben. Foster - éppen emiatt - hosszú ideig nem volt hajlandó nyilatkozni a filmről és szerepéről. Hallgatását most, a DVD-változathoz készült dokumentumfilmben töri csak meg.
  • Azon az újságkivágáson, amelyen a történet szerint a Foster által alakított Iris szülei láthatók, valójában Scorsese anyukája látszik.
  • A forgatás előtt De Niro egy hónapon keresztül valódi taxisofőrökkel járta a várost, hogy tapasztalatot gyűjtsön, Harvey Keitel pedig igazi stricikkel cserélt eszmét!
Játékidő:
118 perc
Gyártási év:
1976
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- orosz - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, görög, héber, hindi, horvát, izlandi, lengyel, portugál, román, szlovák, török
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Movie IQ -
 
Audiókommentár - Eredeti rendezői kommentár 1986-ból Martin Scorsese közreműködésével
 
Audiókommentár - Paul Schrader író közreműködésével
 
Audiókommentár - Robert Kolker professzor közreműködésével
 
Kisfilm - Isten magányos harcosa
 
Werkfilm (így készült) - Így készült a Taxisofőr
 
Kisfilm - Martin Scorsese a Taxisofőrről
 
Kisfilm - A Taxisorfőr megfilmesítése
 
Kisfilm - Hatás és elismerés - Tisztelgés Martin Scorsese előtt
 
Kisfilm - Taxisofőr történetek
 
Kisfilm - New York Travis szemszögéből
 
Egyéb - Fotómontázsok
 
Sztoribord-film összehasonlítás -
 
Egyéb - Interaktív forgatókönyv
Átlagos értékelés:
Kiss Béla
értékelése:
2011. dec. 21. - 19:59
Nemrégiben én is, mint sokan mások, vásároltam egy bluray-lejátszót. És úgy terveztem, hogy csak a legnagyobb kedvenceimet szerzem be ilyen formátumban (mivel már elég komoly dvd gyűjteménnyel rendelkezem, és nem szándékozom az egészet lecserélni). És ezek közé tartozik az alábbi film is (meg még néhány Scorsese klasszikus remekmű). A mai nap során kicsit bevásároltam. :) Így kétszámjegyű lett a bluray gyűjteményem. :) Nos a kezdés jó volt, a menü nagyon szépen meg van csinálva, a kép is gyönyörűen fel lett újítva (amennyire én megtudom ítélni), csak egyel van gond, ez pedig a magyar szinkron. Újat raktak rá, az eredeti klasszikus helyett. Ez nem is lenne olyan nagy baj, ha rendes, igényes munkát végeztek volna, amilyet egy ilyen film és egy ilyen kiadvány megérdemelne. Karakteres hangok és minőségi magyarosítás helyett, olyan mintha egy gép fordította volna a szöveget és az is szinkronizálta volna. De legalább a magyar felirat rendben lenne, de abban is vannak olyan félrefordítások, hogy még én is (kettesre érettségiztem le angolból) a hajamat téptem, amikor a szöveget olvastam. Szóval szépen el lett cseszve. Így már biztos, hogy a gyűjteményemben marad a dvd verzió is, mivel azon legalább az eredeti szinkron van.
4 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
97%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: