• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Rohanás (Blu-ray)
Rohanás Faster
- 72%
Szállítható: AZONNAL
1.990 Ft
Eredeti ár: 6.990 Ft

Már csak 4 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Tíz évet húzott le a sitten, de csak erősebb lett. A bosszú tartotta életben. Szabadulása napján a Sofőr (Dwayne „The Rock” Johnson) vadászatra indul. Célkeresztjében a bátyja kíméletlen gyilkosai. Bárki, akinek köze volt testvére megöléséhez ott van a listán, és ő nem nyugszik addig, amíg az utolsó nevet is ki nem pipálja. A nyomában egy veterán zsaru (Billy Bob Thornton) és egy bérgyilkos (Oliver Jackson-Cohen). Gyilkos hajsza kezdődik, amelyben az üldözőt is üldözik, és minden összecsapás az utolsó vérig tart.
Játékidő:
98 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- orosz - 5.1 (DD)
- hindi - 5.1 (DD)
- ukrán - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, észt, görög, héber, hindi, horvát, izlandi, lengyel, litván, portugál, román, szerb, szlovák, szlovén, török
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Movie IQ -
 
Alternatív befejezés - a rendező bevezetőjével
 
Egyéb - 4 jelenet animációs vázlata
 
Kimaradt jelenetek - a rendező bevezetőjével
 
Kisfilm - Bűnözők és zsaruk: A Rohanás szereposztása
 
Kisfilm - Fegyverek és kerekek: Fegyverek, kocsik és kaszkadőrök a Rohanásban
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2011. jún. 30. - 1:44
Állítom, előbb volt meg a főszereplő, mint a forgatókönyv. Úgyis mondhatnám, ezt a filmet Dwayne Johnsonra írták…

De ez egyáltalán nem baj. Így legalább az ember pontosan tudja, mit fog kapni az időért és a pénzért, amit erre a filmre áldozott. Én is így ültem neki, s a végén még jobban is éreztem magam, mint terveztem. Dwayne „ The Rock” Johnson a szokásos értelmes nézésével és a kissé majomra emlékeztető mozgásával végigveri/öli az egész mozit, aztán jön a végefőcím. No persze ez egy nagyon lesarkított nézőpont, közben azért történik egy s más, de a lényege valahol mégiscsak ez.

Nyomokban SPOILERES lehet!


Alapban ugyebár egy bosszúfilm, ahol is a főhős kiszabadul a börtönből és módszeresen levadássza azokat, akik kinyírták a tesóját. Felütésnek nem is lenne rossz, de már rögtön az elején megbicsaklik azzal a futással… Az iparos elfut!! a letakart autójához.. Áááá…Aztán a következő bicsaklás az, hogy simán bemegy egy munkahelyre, s fejbe lövi azt az embert. Senki nem is próbálja megállítani, megkérdezni tőle, uram, maga mit is keres itt?? Nem, ő csak megy és lő. Puff! Aztán kisétál… S a bukfenceket sorolhatnám még, hisz tele van velük a mozi, a legjobban tán az zavart, hogy abban a 3-4 napban, míg a Sofőr gyilkolászik, senki nem ismeri fel, sehol egy igazoltatás, beutazza a fél USA-t anélkül, hogy bárkinek feltűnne… Apropó Sofőr.. Nem tudom, de én Johnsont mindennek jobban el tudnám képzelni, mint sofőrnek… Attól, hogy tettek rá egy ecebóca toszósapkát, még nem tudták feledtetni, ki is ő valójában. Na mindegy.
A nagy vagdalkozásban – meg ugye a nagy háttér sztoriban??? - feltűnik még a Zsaru meg a Gyilkos is, velük az a baj, hogy az előbbiről túl korán ki lehet találni a tényleges szerepét a filmben, a másik meg az ígéretes nyitánya után átmegy ripacsba, s az első komolyabb ütközetben alulmarad.. ( ugyanakkor az a jelenet legalább rávilágított részben a film címére is: Faster. Mármint hogy a Sofőr faster mint ő) Pedig a Gyilkos, mint karakter nagyon jó lehetett volna, a környezete, profizmusa miatt, és az angol akcentusa zseniális. A Zsaru meg – hát szinte minden létező hollywoodi klisét felvonultat. Az elfelejtett gyerektől kezdve a megromlott párkapcsolaton meg a drogos zsarun át mindent. Bármelyik középszerű B kategóriás filmbe beilleszthető képsorok, amikben szerepel.

SPOILER vége

De ne ijedjetek meg, ezeket elfogadva egy teljesen élvezhető mozi. Agytornát abszolút nem igényel, kétségtelenül van bizonyos hangulata, amit Johnson karaktere biztosít neki. Jó az autós üldözés benn, a fanyar humor, ami kötődik Johnsonhoz, itt sem hiányzik. Ettől ő még semmivel sem lett jobb színész a szemben, de itt talán egy olyan szerepben látható, ami igazán neki való. Nem számoltam, mennyi mondata van, de elenyésző (már a sitten megadja az alaphangot a ”Hol a kijárat?” kérdéssel)… Nem is kell több. A film zenéje sokkal jobb, mint a film maga, a látvány, a hangulati elemek működnek. Kár, hogy a forgatókönyv a kereskedelmi TV-k színvonalára süllyeszti a filmet – oda viszont tökéletes. De ezért majd hétezret adni – szerintem mazochizmus.

Még akkor is, ha a BD-vel az égvilágon semmi gond nincs. Gyönyörű kép, és tökéletes eredeti hang. Abszolút profi módon kikeverve. Érdemes eredetiben nézni, különösen a Gyilkos hangja miatt. Van némi extra is, az eltérő befejezés viszont nekem nem tetszett. Borzalmasan gagyi volt az az autós lovagi párbaj..


A legtökéletesebb erre a három csillag itteni jelentése

:Egyszer nézhető


Ui: Találtam a neten pár nagyon találó sort:

„Johnsonnak az jönne igazán jól, ha valaki remake-t készítene a Kommandó című Schwarzenegger-filmből, és rábízná a főszerepet, tessék csak elképzelni a szivarral a szájában ellent hentelő, rezzenéstelen arcú csávót”
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Gyulus
értékelése:
2012. már. 30. - 20:47
Dwayne Johnson szinkronhangjának nem sok dolga akadt ebben a filmben. Kőkemény akciófilm az első perctől az utolsóig. Vannak benne blőd dolgok, de ebben a műfajban én ebben semmi kivetnivalót nem találok. Ki kell kapcsolni az agyat, és élvezni az akciót. Mert az van bőven.

The Rock olyan kemény ebben a filmben, mint talán máskor még soha. Némelyik képen olyan nyaka van, hogy csak pislogtam az ámulattól. Amikor meg más kezébe kerül a mordálya, akkor tűnt csak fel, mekkora ágyút lóbált ez végig a mancsában. Egyszóval brutális.

A cselekmény azért nem engedi, hogy teljesen alfába menjünk le, némi agytevékenységet megkövetel a nem teljesen szekvenciális történetmesélés, és a film meglepetése, ami számomra jól ült, én más irányba gondolkodtam a film közepétől.

A képminőség abszolút perfekt, és a hang is szépen szól. Én szinkronnal néztem, úgy gondolom, az is jó darab.

Dwayne Johnson filmjeit alapból kedvelem, talán részben azért, mert ő is Schwarzenegger tisztelője. Öröm volt látni valamelyik werk anyagban, ahogy a Predator-beli Arnold hangját utánozta. Már a megjelenéskor felfigyeltem erre a filmre is, és persze eleve BD-ben gondolkodtam, de kivételesen volt türelmem kivárni az akciót. Így utólag naná, hogy örülök neki, de azt gondolom, a teljes árat sem sirattam volna érte. Szóval csak ajánlani tudom - legalábbis azoknak, akik kedvelik az ilyesfajta filmeket.
4 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
88%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: