• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Fekete hattyú (Blu-ray)
Fekete hattyú Black Swan
- 57%
Szállítható: AZONNAL
2.990 Ft
Eredeti ár: 6.990 Ft

5-10 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Darren Aronofsky (Rekviem egy álomért, A pankrátor) hatalmas sikert aratott és rengeteg díjat nyert pszichothrillerével. Az Oscar-díjas Natalie Portman pályája legérettebb alakítását nyújtja Nina, a sikerre éhes balerina szerepében. Az új előadás alkotója (Vincent Cassel) rábízza a szende Ninára az álomszerepet, ám azt kívánja tőle, hogy vegyen példát csábos vetélytársnőjéről (Mila Kunis), és hozza felszínre önmaga sötét oldalát. A felkészülés keserves kínokkal jár: a szűzies lányból érzéki nősténnyé kell válni. Nina démoni erőkkel harcol, és nem biztos, hogy végül győzni tud…
Játékidő:
108 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- francia - DTS
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- orosz - DTS
- japán - DTS
- thai - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, észt, francia, héber, holland, horvát, izlandi, japán, kínai, koreai, lengyel, lett, litván, orosz, szerb, szlovén, thai, török, ukrán
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - Fekete hattyú: Metamorfózis három részben - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes -
 
Kisfilm - Balett - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - a látványtervezés - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - a jelmezekről - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Profil: Natalie Portman - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Profil: Darren Aronofsky - MAGYAR FELIRATTAL
 
Interjú - Beszélgetés: Felkészülés a szerepre - MAGYAR FELIRATTAL
 
Interjú - Beszélgetés: Tánc a kamerával - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A Fox Movie Channel bemutatja: Natalie Portman és a karakter - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A Fox Movie Channel bemutatja: Winona Ryder és a karakter - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A Fox Movie Channel bemutatja: Barbara Hershey és a karakter - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A Fox Movie Channel bemutatja: Vincent Cassel és a karakter - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A Fox Movie Channel bemutatja: Darren Aronofsky a rendezésről - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
Barahir
értékelése:
2011. aug. 4. - 22:26
A Fekete hattyú számomra a tökéletes film. Nem csupán ötös, ez csillagos ötös. Nem csak 2010 legjobb filmje, hanem életem egyik legnagyobb, kitörölhetetlen élménye.
13 millió dollárból olyan mozit sikerült összehozni, ami sokadszori nézésre is ezerszer nagyobb hatást vált ki belőlem, mint a több száz milliós projektek.
Akár a színészeket nézzük - élükön a szerepre legtökéletesebb, lenyűgöző Natalie Portmannal-, akár a vágást, operatőrt, zenei aláfestést, remekül adagolt szépséges táncjeleneteket, és mindenekelőtt rendezést, nem tudok belekötni semmibe. Az egészre pedig a döbbenetes, és egyben tökéletes befejezés teszi fel a koronát.
Ahogy a filmben is elhangzik: "a balett olyan műfaj, ami nem mindenkinek való", az erre a filmre is igaz. Lesznek, akiknek bizony egyáltalán nem fog ez bejönni, de a visszajelzések alapján mégis sokkal többen vannak azok, akik ámulattal adóznak Darren Aronofsky legérettebb és legjobb munkája előtt. Látni kell, próbát kell vele egyszer tenni, és punktum. A groteszk ugyanis még soha nem volt ennyire fájdalmas, ennyire szép.

A kiadásról:
Eleinte tartottam tőle, hogy fog ezzel a borítóval kinézni a film, kézbe véve azonban kellemes meglepetés, a szépen megrajzolt és igényes borító elég jól mutat. A hátoldala már kevésbé, és egy slipcase is örömteli lett volna, de inkább örülni kell, hogy megjelent. Hozzáteszem ezért a pénzért más helyeken már dvd, digital copy és extra slipcase is minimum jár hozzá, de ez inkább no comment.

Három remek filmelőzetes (127 óra, Never Let Me Go, Vizet az elefántnak, valamit még a Szerelem és más drogok) után nyílik meg az igényes, mozgó főmenü, ami nagyon tetszetős, a Fox-ra jellemző paraméterekkel.

Elindítva a filmet máris ízelítőt kapunk a jóelőre beharangozott, zajos, rendezői koncepció miatt szemcsés, kissé "szürkés" képből. A megvilágított táncjeleneteknél ugráló szemcsék miatt ez eleinte igencsak mellbevágó, de szerencsére a későbbiekre már nem ez jellemző. A kép egyébként részletes, szépen került fel a film a lemezre, sok panasz nem lehetne, csak a rendezői koncepció-szöveg miatt bizony rendesen szemcsés. Egyáltalán nem vagyok ennek híve, nem is igazán tetszett, de idővel megszoktam, és már nem zavart annyira. Ennek a filmnek szándékosan ilyen transzfert szántak. Lehetett volna másabb, szerintem sokkal szebb is, de ha ez volt a rendező vágya, ám legyen. Picit tehát csalódás a képminőség, ugyanakkor szép is, és valahol illik a filmhez.

A hang viszont elsőrangú. Mindenhol remek, tisztán szól, a táncjelenetek során zengedező muzsikája hallatán maga Csajkovszkij is biztosan összecsinálná magát, hát még az ijesztgetős részeknél kikevert félelmetesen élethű hangoktól! Amit a képminőségnél kifogásoltam, azt itt bőven visszakaptam. Jelentős szerepe van a remek hangnak, hogy még jobban belefeledkezzek a filmbe és újra és újra a frász jöjjön rám egyes részektől.
A magyar hangsáv mondani sem kell, jóval gyengébb, a szinkron pedig olyan amilyen, egyszer nem sikerült így végignézni a filmet. Nina ugyanis többször nyávog, az anyja pedig katasztrofális, de a többi szinkronszínész egyike sem brillírozik, ezt a filmet úgyis csak gyengébb minőségben lehetne leszinkronizálni, hiszen az eredeti tökéletes. Felesleges. Egy helyen viszont igencsak érdekes dolgot produkált a szinkron: mikor Nina anyja megkérdezi, hogy "What happened to my sweet girl?!", a magyar változatban Nina eközben azt mondja neki, hogy "Eszelős picsa!". Ezen jót derültem, na de ez hol hangzik el az eredetiben? Én nem hallottam, feliratozva sincs, vagy csak annyira motyog Natalie, hogy én már angolul nem hallom ki? :)
Érdekelne, ezt hogyan költötték oda... :-)

Az extrák sora és tartalmassága felemás, viszont van hozzájuk magyar felirat is, és ezért köszönet jár a kiadónak.
Az adatlap szerint úgy tűnik, mintha tömérdek bónusszal lenne tele a lemez, de ez csak a ravasz látszat. Többségük nagyon rövid és semmitmondó, sajnos.

Igazából a Metamorfózis névre hallgató kb. 50 perces dokufilm emelendő ki, ez a legérdekesebb és legrészletesebb a forgatás egyes fázisairól, sok mindenbe bepillantást enged. Pl. amikor Natalie a tükör előtt belevág az ujjába, a bal keze helyett egy műkézzel teszi, vagy a film végén, mikor szépen leugrik a matracra, nem Natalie ugrott, hanem a matracot tolták a háta mögül előre, és így a nézőnek olyan érzése lett, mintha ő esne.... :O

A többi extra eléggé rövid és sajnos felejthető. A Tánc a kamerával és a Balett egy nagy semmi, a Kisfilm a látványtervezésről és jelmezekről jó lenne, ha két percnél még tovább is terjedne. A színészekkel és rendezővel való beszélgetés érdekes, bár ez is kimerül pár percben, inkább csak a karakterekről mesélnek. Mindezt a film hivatalos előzetese zárja, és ennyi az egész.

A film tehát hibátlan, a kiadás pedig rendben van. Akinek tetszett a Fekete hattyú, annak bátran ajánlható a blu-ray is, mert igencsak tisztességes minőségben került fel rá a film, az extrákból pedig más országok is pontosan ezt kapták. Én örülök, hogy a gyűjteményem része és végre a magaménak tudhatom :-)
8 látogatóból 8 értett egyet ezzel a hozzászólással
Stanley Ipkiss
értékelése:
2012. máj. 23. - 18:59
A film, - melyet az a Darren Aronofsky rendezett, akinek többek között a Rekviem egy álomért című filmet köszönhetjük - remekbe szabott, kiváló alkotás. Már első alkalommal is annyira tetszett, hogy csak gondolkodtam magamban, hogy tulajdonképpen mit is láttam. Szeretem az olyan filmeket, melyek gondolkodásra késztetik az embert, mert így garantálja, hogy nem fogom felejteni. Kitűnő film, egy igazi mesteri produkció, és szerintem sokat érdemelne. A színészek kiválóak, nekem Vincent Cassel is egyaránt tetszett, mint Natalie Portman. Mila Kunis pedig önmagában egy atombomba. :-) Szeretném, ha a film nem maradna örök feledésbe, és szájról-szájra terjedne, mert mégis csak érdemes alkotás.

A kiadásról pár szót. Önmagában véve nem rossz, hiszen tele van pakolva rengeteg érdekes és exkluzív extrával, és mind-mind megéri, hogy megnézzék. Ami a filmbeli tartalmat illeti, itt kicsit elolvastam mások kritikáját is, és így akkor bátrabban írom, hogy a kép nekem is elsőre kissé fura volt. A furát úgy értem, hogy minőségileg a többi, korábbi filmekhez viszonyítva nekem túlságosan szemcsésnek bizonyult. Az élességével nincs baj, csak (valóban) a kellően megvilágított jeleneteknél eléggé érdekes képek rajzolódnak ki a tévén, így nem feltétlenül mondom azt, hogy a kép minősége kiváló. Persze így is sokkal jobb, mint az a DVD, amit én néztem, csak kicsit én is csalódott vagyok. Már csak azért is, mert a film tényleg sokat nyújtott számomra, és jó lett volna, ha maximális moziélményt nyújt a dolog. De sebaj, ez engem annyira nem zavart, egy cseppet sem bánkódtam a beszerzésén. Jaj, dehogy is! :-) A hang (csakis az eredeti angol) nem rossz. Habár néha kicsit lehetne erőteljesebb és kellően dinamikus, de mivel ez a film sem a hangok orkánjáról szól, így nincs panasz rá. A diszkójelenet amúgy is kielégített. :-)
Ahogyan írtam, az extrák nagyon jók, szóval ne hagyjuk ki őket.

A konklúzió az egészben, hogy száz százalékosan megérte a nagy felbontásban is megcsodálni. Ha valakinek van egy kedvenc filmje, vagy csak nagyon szereti, akkor kicsit úgyis elfogult, és minden rosszban a jót látja. Így tettem én is, szóval elégedett vagyok. A DVD cseréje nem kérdés, hanem szinte kötelező. Biztos vagyok benne, hogy sokan vannak, akinek Darren Aronofsky munkái nagyon is tetszenek, így ezt se hagyja ki BD-n, muszáj látni/megvenni. Tényleg.

Nagyon ajánlott.
6 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással
Luckey7
értékelése:
2011. aug. 9. - 4:44
Zseniális mű! Sosem voltam a balett rajongója, de ennél a filmnél mégsem fordult meg a fejemben, hogy kikapcsoljam. Egyben lélektani dráma és thriller is. Aronofsky megint bebizonyította, hogy helye van a legnagyobb rendezők között. Natalie Portman pedig bebizonyította, hogy komoly szerepeket is rá lehet bízni. A BD kiadás elbírt volna minimum egy slipcase-t, de így is örülök, hogy nálunk is kapható ez a film. A képminőségről csak annyit, hogy így szemcsésen sokkal jobban megfogott ez a film, mintha pengeéles képet kaptam volna. Nekem ez a szemcsézettség azt jelenti, hogy "igazi" filmet nézek, és nem egy steril valamit. Nálam ez a film is bekerült a többszörnézős filmek közé, és ezt a filmet bátran lehet ajánlani barátnak, barátnőnek, családtagnak stb...mert tényleg zseniális lett!

OFF: Ahhoz, hogy valaki véleményt mondhasson egy filmről, minimum egyszer meg kell néznie azt, legyen szó bármilyen alkotásról.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
andrew1975
értékelése:
2011. máj. 30. - 21:01
Hihetetlen jó film, Aronofsky egyszerűen nem tud hibázni, ha arról van szó, hogy az emberi lélek legmélyebb bugyraiba kell vájkálni. Minden filmje egy stílustanulmány, a filmográfiájába remekül illeszkedik jelen film is! Eddig minden filmje ütött, ezzel sem voltam másképp!
A kiadványról természetesen még nem tudok írni, de remélem, hogy méltó lesz a film színvonalához!
6 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
anthony711
értékelése:
2011. júl. 9. - 11:25
Barahir: A kérdésedre a válasz nagyon problémás. A blu-ray.com értékelése véleményem szerint teljesen megfelelő, ám azt kell mondjam, hogy a kép bizony nagyon szemcsés. Ezzel nem akarlak lebeszélni, ugyanis a szemcsézett kép egyfolytában azt a dokumentarista, Aronofsky által kívánt, létrehozott képet adja át, totális mértékben. Tehát, azt kell mondjam, hogy a lemez képminősége NEM tesztlemez, de mégsem mondanám hibásnak, hiszen a film eredeti látványvilágát, azt, ahogyan a készítők akarták, hogy lássuk, maradéktalanul visszaadja. Az én kiadásomhoz volt egy DVD is, és összehasonlítottam, és azt kell mondjam, a blu-ray mindenképpen nagy előreugrás a DVD-hez képest, és a film a lehető legjobb minőségben került a BD-re, ennél jobbat nem tudok neki elképzelni. A hang az nem kérdéses, egyszerűen lélegzetelállító. Remélem, segítettem a döntésben.
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

8 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (8)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: