• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Star Wars IV - Egy új remény (Blu-ray)
Star Wars IV - Egy új remény Star Wars IV - A New Hope
A termék csak csomag részeként vásárolható meg
 
 
 
 
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Leia hercergnőt túszul ejtik a gonosz birodalmi erők, amikor megpróbálják elfojtani az ellenük irányuló lázadást.

Luke Skywalker és Han Solo kapitány, társaságában két robottal nekivág, hogy megmentse a hercegnőt, és győzelemre vigye az igaz ügyet az egész Galaxisban.

Játékidő:
125 perc
Gyártási év:
1977
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-ES
- német - DTS-HD
- spanyol - DTS
- lengyel - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, görög, héber, hindi, izlandi, lengyel, német, portugál, spanyol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
 
Audiókommentár - George Lucas, Carrie Fisher, Ben Burtt és Dennis Muren közreműködésével
 
Audiókommentár - a stábbal és a szereplőkkel készült archív interjúkból
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2011. okt. 4. - 0:34
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban…”


A Csillagok háborúja. Az alap. Mindennek a kiindulópontja. A Ground Zero. A SW univerzum időszámításának 0-ik éve… Az első, megismételhetetlen SW élmény számomra – a függőség kezdete. Az általam legtöbbször látott film – szokás szerint kissé rendhagyó értékelésben….

Akkor

- Azt a qrva! Basszus! Nézd, mekkora űrhajó! Ez állat! Vonósugár?? Ki ez a fekete szörnyeteg, aki felemeli azt a katonát?? Jéé, robotok!! De qrva jó! – ezek a gondolatok, mondatok záporoztak valamikor a nyolcvanas évek elején, az első nézésnél. Hatalmas, megismételhetetlen élmény volt, ekkora léptékű űrmesét, ilyen látvánnyal még nem láttam addig. Mohón ittam a képeket, s bár az első fél órát ( kb Solo feltűnéséig) már akkor is unalmasnak éreztem, de a „csodát látok” élmény mindenen átsegített. Nem tudhattam mi lesz ebből, ki kinek a micsodája – csak a FILM volt.

Most

- Aha…ezek a csillagrombolók voltak már az EP II. végén is. Ja, persze, 19 év telt el Luke és Leia születése óta. Aha, 3PO memóriáját tényleg törölték, de Artuét nem.. Persze, akkor onnan tudja, ki is ez a Kenobi. Milyen jó nő lett Leiából. Csak azt nem értem, az apja miért nem érzi benne az Erőt.. Aha, Owen meg Beru. Ugyanott laknak, mint rég. Ben Kenobi? Basszus, de megöregedett… És miért mondja azt, hogy ezt a nevet már születésedkor sem használtam?? Meg hogyhogy nem emlékszik Artura meg Thripiora?? Én is elmentem volna Luke helyében, miután kiirtják a családom…

Akkor

- Tök jó ez a homoksikló…Meg ez a város! Mos Eisley, vagy, hogy is hívják. Mit is csinált az öreg? Hisz a fehér páncélos katonák azt mondták, amit ő sugallt… Tetszik ez a bolygó a két nappal. De jó ez a kocsma is! S mennyi fajta élőlény.. Én mindig mondtam, hogy nem vagyunk egyedül a Galaxisban. Basszus, levágta a kezét azzal a lézerkarddal! Egy picit vérzik csak.. Jéé, egy óriásmajom. Jó fejnek tűnik ez a srác, ez a Solo. Ki ez a furcsa csápos zöld lény? Mindegy, már meg is halt. Ki ez a dagadt gyík? Jabba, a hutt. Ezt megjegyzem. Apám, de f*sza ez a Millenium Falcon!! A fény másfélszeresével megy? Basszus… Az az űrállomás meg felrobbantott egy bolygót!! Azta… Ezeket meg elkapta. Na, ebből hogy jönnek ki?


Most


- Hehe, mit akarnak azok a rohamosztagosok, Obi-Wan simán levágja őket, ha akarja. De nem, csak egy elmetrükk. Mintha meg lenne öregedve. Milyen jó, hogy ilyen mozgalmas ez a Mos Eisley is.. Jó ez a kocsma.. Mennyi fajta élőlény, amiket még sosem láttam.. De hol van Wattoo meg Sebulba? Ja, az Mos Espában volt… Na végre, Obi-Wan kardozik. De miért van vér? Jó fej ez a Solo. Meg itt van Csubi is!! Király. Ezek szerint túlélte a klónháborút. Jé, itt van Greedo is! Hopp, már meg is halt. Na, felszálltak. Hiperűr, s mindjárt ott vannak. Milyen kezdetleges Jedi gyakorlatok. De Luke-ban ott van az Erő. Tényleg, vajon Obi-Wan fog szólni Yodának, hogy Luke elindult? Itt van Vader meg Tarkin. De hol van Sidious? Biztos a Corusanton. Aha, fel is oszlatta a Szenátust. Jó sokáig várt vele. Ezek a parasztok felrobbantották az Alderaant. Organa szenátorral együtt…Na, elkapták Obi-Wanékat.. Ááá, nem kell félni, ő egy nagy Jedi, majd kivágja magát…


Akkor


- Jó ez a Halálcsillag. Basszus, mekkora! Ez a Solo milyen pénzéhes. Na, de legalább elindulnak a hercegnőért. Micsoda lövöldözés!!! Király! Bele a szemétbe, mondhatom, jó ötlet! Persze, a két robotnak kell megmenteni őket. Bírom ezt az Artut. Ügyes!! Milyen jót röhögtem megint Solon meg Csubin! Jé, Leia megpuszilta Luke-ot! Biztos szerelmesek lesznek egymásba… Na, az öreg találkozik ezzel a Darth Vaderrel. Ő ölte meg Luke apját. Kardoznak!!!! De jó!! És meghal az öreg… De hova lett? Mintha feláldozta volna magát.. Szegény. Nem sok szerep jutott neki. De legalább a vonósugarat kikapcsolta. Megmenekültek! Bár, biztos követik őket..

Most

- Jó ez a Halálcsillag. De hisz ennek a terve volt Dookunál az EP II. végén!! Csak megépítették.. Na, Solo átvert mindenkit. Obi biztos kikapcsolja a vonósugarat, neki ez gyerekjáték. Luke meg megmenti a tesóját. Szép.. De ez a Solo!! Őrület, amit művel. Eddig egyetlen filmben sem volt ilyen jó karakter. Poénos, vagány, belevaló srác. R2 megint kihúzza őket a sz*rból. Mint mindig. Jé, Leia megpuszilja a bátyját!! Ezek nem tudják, hogy testvérek!! Obi miért nem mondja el?? S hol van már Yoda? Meghalt? Na, végre. Obi-Wan találkozik Anakinnel. Micsoda öreguras lézerkardpárbaj…. Hú, ezekből elszállt az Erő. Persze, Obi sem fiatal már, de hát Yoda sem volt az, mikor Sidioussal harcolt. Meg miért ilyen bénák azok a lézerkardok? És miért szólítja Obi-Wan Vadert állandóan Darth-nak? Hisz az csak egy Sith elnevezés. Basszus, Vader ilyen könnyen elintézi Obi-Want.. De hova tűnt? Soha, egyetlen Jedi sem tűnt eddig el… Na mindegy, Luke maradt Leiával utolsó reménynek. Új reménynek. De Vader hogyhogy nem érezte Luke jelenlétét?? Irány a Yavin holdja…


Akkor

- Mennyi űrhajó! Milyen jó ez a Lázadók Szövetsége! Ide belépnék én is. Persze pilótának! Tök jó lehet a világűrben száguldozni. Na, Solo elmegy. Kár, mert tök jó fej volt. És magával viszi az óriásmajmot is. Ideért a Halálcsillag! Harminc perc és lőtávolban van. Gyerünk, induljatok már! Aztaqrva!!!! Micsoda űrcsata!! Basszus, ezt hogy csinálták… Az a szemét Vader kilövi az űrhajókat.. Csak Luke-ot ne! Ujjé!!! Visszajött Solo! Komolyan, még a könnyeim is kijöttek!! És Luke belelövi! Tényleg vele van az Erő…Talán még lesz folytatása.

Most

- Jó ez a világ is. Nagyon jók az X-szárnyúak, hasonlóak, mint az EP II. elején. Basszus, Solo meg lelép. Pedig tök bírom. Na, kezdődik a csata. Nézd csak vannak Y-szárnyúak is. Jól meg van csinálva ez az űrcsata is. Mondjuk, nem tudom, a csillagrombolók hol vannak. De mindegy. Vader jó pilóta, el is kapja az Y-szárnyúakat. Kíváncsi vagyok, a fiával boldogul-e. Ujjé! Visszajött Solo!! Komolyan, még a könnyeim is kijöttek! És Luke belövi. Hát persze, hogy belövi, hisz vele van az Erő… Vader meg mehet a Mesteréhez, összeszedni magát. Király volt ez a rész is. Kicsit lassabb, minta az első három, de király!!

Minden hátsó szándék és kritika nélkül újfent csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy az EP IV-re is többféleképp lehet tekinteni, akár csak az EP I-re. Én ezen nőttem föl, amikor a nyolcvanas években vetítették, állandóan megnéztem. Imádtam, imádom most is. De mivel Lucas kreált hozzá előzménytörténetet, SW rajongóként magamat köpném szembe, ha azokat elutasítanám. Sőt. Az első három fényében az EP IV kimondottan visszalépés, dramaturgiában, látványban, mindenben. Ezen sajnos az a rengeteg csodás és szükségszerű bővítés sem segít, amit az elmúlt évtizedekben illesztettek be a filmbe. Viszont Han Solo karakterével az egész sorozat egy új szintre lépett, ami még a mai szemmel is kiváló húzásnak tűnik. Bár, tudjátok: nekem mindegy, mit csinál Lucas, én minden SW-t szeretni fogok.

A BD komoly meglepetés. Simán hozza az első három színvonalát. Kép elképesztően gyönyörű, néhány űrhajós jelenetnél szebb és tisztább, mint akár az EP III. De legjobban a hangnak örülök. Az első belenézéseim alkalmával nem tűnt fel, de qrva jól szó az egész!!! Persze nincs az a részletgazdagság, mint az előző filmeknek, de pl. mikor Vader fullasztja azt a tisztet a Halálcsillagon, remeg az egész szoba a mélyektől. A Tie vadászok, a Falcon, a lézerkardok, minden úgy szól, ahogy kell. Tökéletes, pláne, ha a film korát is figyelembe vesszük.

Kosárba!
9 látogatóból 9 értett egyet ezzel a hozzászólással
Adam Van Helsing
értékelése:
2012. jún. 30. - 13:09
És akkor 1977-ben film- és biznisztörténelem íródott - Star Wars Episode IV. kritika
A klasszikus Star Wars-ról kritikát megfogalmazni kábé olyan érzés, mint amikor Jeremy Renner bombát hatástalanít Irak utcáin. Ugyanis a Star Wars egy jelenség, egy magasabb szinten levő valami, amire generációk egész sora épül. Egy élő legenda, a popkultúra tartóoszlopa, a blockbusterek atyja, és sok milliónyi fan szentírása. Ezekről a filmekről van egy olyan általános és megdönthetetlen vélemény, hogy jók, sőt, a legjobbak, és kész - radikálisan eltérő véleménnyel az ember könnyen megütheti a bokáját. Én most mégis kísérletet teszek egy részenkénti értékelésre.

Amikor George Lucas nekiállt ennek az egésznek a kidolgozásához, a legenda szerint egy kilenc részes monstrumban gondolkodott (a legnagyobb szájhősök a maradék három rész pontos történetét is tudni vélik, de ne lepődj meg, ha mindegyik mást mond). Ha valaha tanúi lehetünk mind a kilencnek, de csak ha a meglévő hatot, vagy akár csak a klasszikus hármat nézzük, a negyedik rész, vagyis a New Hope minden nézetből kilóg (vagy ki fog lógni) valamennyire a sorból. Ez természetes, hiszen ez a rész a zászlóshajó, aki legelöl menetel, és akin harmincöt éve minden múlott. Végignézve a filmet, ez az egész nem más, mint a ground zero, az alap, vagy ha úgy tetszik, az éléskamra: a Star Wars Saga innentől bármerre mehetett volna, azt használhatott volna fel vagy dobhatott volna ki, ami csak jólesik. Ebből adódik, hogy a New Hope számomra mindig a kakukktojás, hiszen más az összetétele, más a hangulata, és máson vannak a hangsúlyok, mint későbbi társainál - ez egy alap, amit lehet formázni.

A film, in medias res, belevág a dolgok közepébe - nem magyaráz, nem kérdez, elkezdődik egy ponton, és kész. De nem is kell magyarázni: ahogy ezt Lucas az elején a klasszikus félmondattal felvezeti és ugyanakkor létjogosultságot ad képzelete összes szülöttjének, az zseniális - a néző máris benne van az adott világban, és hajlandó mindent elfogadni. Talán az a pár szó az elején az egész mizéria legnagyobb húzása. Ha bárki elkezdett volna magyarázni, hogy ki hogyan merre, annak semmi értelme - a New Hope-al haladni kell, nem gondolkodni rajta. Elmesélni nem lehet (most komolyan, Te tudnál egy rövid összefoglalót írni úgy, hogy a laikus ne azt mondja, hogy WTF?), önmagában meg se állna a lábán, legfeljebb csak hatalmas kérdőjelekre támaszkodva.

A negyedik rész olyan egyszerű, mint az egyszer egy. Története halál egyenes, fordulatai tíz kilóméterről kiszagolhatóak, karakterei modernizált klasszikusok (legkisebb fiú; ultimate gonosz; megmentésre váró királylány; szélhámos, ámde mégis jófej side kick; valamint a Halálcsillag nálam felér egy hétfejű sárkánnyal). Feladata kimerül annyiban, hogy betekintést nyújtson egy újfajta, ámde mégis ismerős mesevilágba , hogy lássuk, van-e erre igény, vagy nem. Ha megnézzük, az Erőről és a Jedikről itt esik a legkevesebb szó, az egész utalásokban merül ki, helyette annyi kiszámítható űrcsata és menekülés van jelen, mint égen a csillag - hiszen ha ezt sikerül eladni, akkor lehet tovább lépni. A New Hope-ot ezen a téren leginkább az Avatarhoz tudnám hasonlítani: valami új, üzletileg kockázatos, hihetetlenül látványos, de 100% biztonsági játék. Viszont Cameron mozijával ellentétben a jobbik fajta.

Filmünk egy pazarul sikerült popcorn mozi, annak csakis a jó elemeivel. Könnyű és egyszerű, kellően kalandos és izgalmas: remek szórakozás. Ám annál nem igen több, hiszen a legkisebb szelet az egészből, aminek igazából se füle, se farka - ordít róla, hogy ez egy első (illetve negyedik) fejezet, egy beugró tét, amit valahogy majd folytatni kell, mert a történet lezárása/lezáratlansága (ami egyébként olyan hipersebességben van letudva, mint bármelyik TF mozi vége) megköveteli. De ami anno fontosabb volt, hogy a nézők is megkövetelték. Így a New Hope azon túl, hogy bár egyszerű, de minőségi blockbuster, még a feladatát is teljesítette, hiszen kiszagolta, hogy ennek a világnak lehet jövője. 8/10.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
aakkooss2
értékelése:
2011. okt. 4. - 12:18
"nekem mindegy, mit csinál Lucas, én minden SW-t szeretni fogok."

Nálam kb. valahol itt végzôdik az objektív filmrajongás határa és itt kezdôdik az infantilis hülyeség birodalma. Ettôl függetlenül kedvelem az SW-t, és az írásaidat is R2, érdeklôdve olvasom.

Nálam a klasszikus részek közûl a IV. a leggyengébb, noha az alapkô. 82-ben láttam. Késöbb én is felvettem az M1-rôl a hangját. :-D De nem mikrofonnal, hanem "tuchel"-en keresztül. Ez az akkori KGST szabványú hang ki/bemenet volt a magnókon, ma úgy hívjuk DIN és nem használják hangra (MIDI). Sokat hallgattam, bár a sivatagos részek rohadt unalmasak voltak, most is. A VI. a kedvenc, kivéve az ewokos részektôl viszketek. Az új trilogia véleményem szerint csapás. Az egész illúziót tönkreteszi az a tudat, hogy 90%-ban kék hátteres studióban futkosnak, késöbb mögéjük /melléjük kompozitálják a CG háttereket, figurákat. Semmi nem kézzelfogható, semmi sincs ott amit látunk, az egész render. De dramaturgiailag is fárasztó, sok a politikai marhaság, a logikátlan néha következetlen cselekmény stb. stb. nem megyek bele. Az egész elôzmény (érdemi része) belefért volna egyetlen epizódba. Ez a 3 epizód a rajongóknak egy kiegészítô érdekesség, az utalások miatt és persze a látvány sem utolsó. Åtlag nézônek nem sokat mond.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
93%

6 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: