• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Álomháború (DVD)
Álomháború Sucker Punch
- 78%
Szállítható: BIZONYTALAN
699 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Zack Snyder (Watchmen – Az Őrzők, 300) elképesztő látványvilágú akciófantasyjének alapja egy fiatal lány burjánzó képzelete, aki a saját álomvilágába menekül a zord valóság elől. Az akarata ellenére intézetbe zárt Babydoll (Emily Browning) nem tört meg, nem veszítette el a szabadság iránti vágyát: rábeszéli négy társát, hogy együtt szökjenek meg. Babydoll és a négy másik lány – a szabad szájú Rocket (Jena Malone), a vagány Blondie (Vanessa Hudgens), a végsőkig hűséges Amber (Jamie Chung) és a zárkózott Sweet Pea (Abbie Cornish) – együttes erővel lázadnak fel sorsuk és fogva tartóik, Blue (Oscar Isaac), Madam Gorski (Carla Gugino) és High Roller (John Hamm) ellen...
Stúdió:
Játékidő:
105 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- török - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, horvát, román, szerb, szlovén, török
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - Álomháború: A filmzene kulisszatitkai - MAGYAR FELIRATTAL
 
Egyéb - Álomháború Animált rövidfilmek: Ismerd meg a film négy fantáziabirodalmának lélegzetelállító előzménytörténeteit: Középkori harcosok, Hadszíntér, Sárkány és Távoli bolygó - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2011. jún. 22. - 17:32
Fantáziavilágba menekülős filmekből Hollywoodban sosem elég, viszont egyedül Snyder volt elég elborult ahhoz, hogy egy hormontúltengéses, monitorfejű tinédzser kölyök agyába (feltételezhetően a sajátjának máig nem feledett részébe) engedjen betekintést.

Ha "agyradírként" véleményezem ezt a művet, akkor túl rosszat nem mondhatok róla. Valahogy annyira pörögtek az események, hogy fel sem tűnt, hogyan telt el a játékidő. Az ember néz ki a fejéből, nézi a csajokat meg azt, ahogy akcióznak, aztán ennyi. Nekem még kicsit nosztalgikus is volt, merthogy ifjúkorom nagy kedvence volt Jeffrey Stone Cherubion ciklusa, és így több változatban is végignézhettem Melan Choler elleni hadjáratának egy-egy csatáját. A játékidő eltelésére vonatkozó mondat persze azt is jelenti, hogy az égegyadta világon semmi igazán emlékezetes nincs benne, ami megragadná az ember figyelmét, amin a néző elgondolkodhatna.

Filmként ezért tulajdonképpen értékelhetetlen. A történet 12-es betűvel is elférne egy normál hűtőmágnesen, a közhelyes bölcselkedések pedig a helyi hírlapunk kétmondatos napi horoszkópjait idézik (ez utóbbiak miatt tűnik úgy, hogy a film próbálja magát komolyan venni, de ez nagyon nem jött be). Színészetet csak nyomokban tartalmaz, a főszereplő csaj például megdöbbentően tehetségtelen. Az az igazi baj, hogy az érzéseket, amiket ki szeretne váltani, még sugallni is képtelen, arra alkalmatlan (t.i. a csaj és a film egyaránt). Hiába van az összes maca feslett tiniribancnak öltöztetve, ha ez nemhogy érzékivé, de az alapjáratnál vonzóbbá sem teszi őket, csak aranyos pofik egy testen. Hiába lőnek-kardoznak halomra benne mindenféle gonoszságokat, ha elég gyorsan kiderül, a "koreográfiája" a legtöbb harcnak ugyanaz, és csak tébolyult hentelés az egész.

Röviden: Animébe oltott high-fantasy ponyva. Bambulásra jó, de részemről inkább tíz Bitch Slap, mint még egy Sucker Punch.
5 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással
R2-D2
értékelése:
2011. aug. 19. - 0:52

Ez a film a tipikus esete annak, hogy a trailerek, információk, kritikák milyen mértékben képesek befolyásolni a film előzetes megítélését… Nagy nehezen szántam rá magam a „Cukorpuncik” megtekintésére, s bizony a képzeletbeli ingerküszöb-biztosítékomat is nagyobbra cseréltem magamban. Nehogy a film kiverje…

Aztán meg azon kaptam magam, hogy az elejét helyenként még élvezem is. Mármint a filmnek. Az Eurythmics Sweet dreams zenéjére (még ha átdolgozás, akkor is) a felütés kimondottan jó lett. Sötét hangulatú képi világ, szomorú, valóságos, szívszorító kezdet. A valósággal egyébként sem volt semmi bajom ebben a filmben. A gyogyó kifejezetten tetszett, de itt már azt is éreztem, hogy kevés. Kevés a valóság és a történet – és sajna túl sok a képzelet…
Ugyanis az ominózus kalapácsos jelenettől elvesztettem a fonalat, s a film számomra átment valami nagyon agyatlan, csak és kizárólag a látványról szóló videoklippé.. Amit a zene csak alátámasztott. Értetlenül bámultam ki a fejemből: ez most mi a f* akar lenni? Ki volt az az agyalágyult (Snyder), aki gyogyó helyett al-ternatív világnak bordélyt írt a csaj képzelt menekülővilágának?? Bordélyt. Hát persze… Cseberből vederbe, mi?
Aztán az i-re a pontot a tánc tette föl. Amiből tulajdonképp semmit sem látunk, mert a helyét videojátékokba való koreográfiájú és látványú akcióhalmaz vette át. Tánc semmi, csak csihi-puhi. Olyan csihi-puhi, ami vagy szándékosan, vagy véletlenül, de millió koppintást hordoz különféle filmekből. Mindenekelőtt ugye a Kill Billből, mert a miniszoknyás csajról nekem rögtön Gogo Yubari jutott eszembe, bár Babydoll (ez is milyen baca egy név) korántsem annyira őrült. Rögtön az első harcban kicsit Mátrixos módon, de a keleti harcművészeti filmek mintájára intézi el a három Góliátot. A második felvonás tisztára mintha a 2020: A tűz birodalmából származna, de mondhatnám azt is, pont így kergette a Magyar Mennydörgő Pottert.. A következő utazás hordozta az egyik legnagyobb ökörséget, amit filmben hallottam, ezt a gőzzel működő német halotthadsereget.. Hellboy… A vonatos részben meg módosított Én, a robotok voltak, épphogy csak a mellkasuk nem világított.. Kreativitás teljes hiánya, vagy bújtatott tiszteletadás?? Én inkább előbbire tippelek. Agyatlan, értelmetlen, csak látványról szóló zúzás. Ezek után már majdnem felüdülés volt megpihenni a bordélyban. A pihenésnek aztán hamar vége szakadt a gogyóban – mert a film végi valóság éppoly kegyetlen és megrázó mint, az eleje. A film legjobb részei…

Ugyanakkor érdekes, hogy annak ellenére, milyen közutálatnak is örvend ez a mozi, mégis lehet róla beszélni... ld fórum. Én magam részéről nem látok bele többet, minthogy ez az egész a szőke csaj képzelete, ami a keretes szerkezet miatt egyfajta visszaemlékezés. Kár lenne ezt az egyszerű látványfilmet túllihegni. Nem egy Eredet, szerintem gondolkodni sem igazán érdemes rajt. Hangulattól függően lehet/kell élvezni, ennyi az egész. Tipikusan az a film, ahol nem a dialógusokat kell figyelni, hanem a lányok alsóneműjét, s nem a sztorin kell agyalni, hanem a látványban elmerülni. Másképp fájdalmas élmény lesz. A lányok dekoratív külseje, meg a képi világ talán átsegít a holtponton.

Meg a hang. Ugyanis ez a lemez úgy szól, mint az álom. Miért mindig a gyengébb mozik szólnak iszonyatosan jól??? Ennél minden tökéletesen a helyén van, a hátsó hangfalak szinte végig üvöltenek a sok akció közben. A térhangzás számomra simán hozzátett egy csillagot a film élvezhetőségéhez – bár emiatt azért nem kell megvennem. Kíváncsi lennék, a BD hogy szólna, de itt a tékában olyan állat nem volt.

5.1-ben egyszer simán nézhető

6 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással
Dalmát
értékelése:
2012. ápr. 23. - 15:38
Azokkal értek egyet, akik szerint nem egy agyalós film, de az elképeszt, hogy sokan mennyire nem értették meg a történetet. Főleg a tánc és a bordély kapcsán vannak árulkodó elszólások. Ilyenkor jön az, hogy zavaros, gagyi a sztori stb.
Az animékkel való rokonság letagadhatatlan, illetve akár egy képregényfilm is lehetne, de a jobbak közül. Számomra a 2011-es év egyik legjobbja a szórakoztató, látványfilm kategóriában.
A zenéket biztos nem hallgatnám kikapcsolódásként, viszont a filmhez tökéletesen illenek, és nagyon ütősek. Pl. a rapes Queen feldolgozástól biztos hidegrázást kapnék, de itt működik.
Írtak a hozzászólók hideget és meleget, én úgy fogalmaznék, hogy aki bele tudja élni magát a Snyder és csapata által teremtett világba illetve világokba, annak nagyon bejöhet, aki viszont fennakad olyan részleteken, hogy azt sem tudjuk, ki a fene küld egy bombát szállító vonatot a nagyvárosba, vagy mit keresnek a sárkányok a várban, annak egy kínszenvedés lehet az egész.
Amúgy nem tizenéves vagyok, és számomra egy jó filmhez több kell, mint miniszoknyás lányok ugrándozása.
Hogy valami negatívumot is említsek, a főszereplő, Emily Browning úgy néz ki, mint egy guminő, de a szerephez valahogy illik ez a külső.
Sajnos a DVD és a BD kiadás egyaránt fapados, de a DVD hatására úgy döntöttem, bevállalom a BD-t is.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
aakkooss2
értékelése:
2011. okt. 2. - 4:24
Több helyen sajnos (nálam is) deffektes a film. Lehetett volna kicsit elborultabb, összetettebb és persze kevésbé hájszkulnyúzik feeling a szereplôk terén. A fôszereplô (Emily) világfájdalmas arckifejezésû (számomra) irritáló képû hôsnô, akárhányszor belebambult a kamerába... egy-egy tucat idegsejtem pusztult bele. Izlés kérdése. A beidomított harcmûvészet koreográfiája minimális szintû, bár kill billt nem vártam. Ellenben a látványvilág nagyon szórakoztató, remek világok tárulnak fel, mondhatni az egész film egyetlen pozitivuma. A kerettörténet érdekes és mondanám hogy jó, de sok a rizsa, a kidolgozatlanság, kellett volna több spiritusz, jó dialógusok... De ez (sajnos) nem pszihodelikus horrorfilm, hanem egy csajos kommersz akció-fantasy. :-( Viszont, ha már puncimunci film, akkor több erotikus megnyilvánulást is elviseltem volna... a semminél mindenképpen többet. Fantáziál a csaj, egy számunkra nemlátható tánc közben agyalja össze az akciójeleneteket - megspórolták a tánckoreográfust. Egyetlen árnyalt része a filmnek, hogy a képzelt dolgok (idôvel) összefüggésben állnak az intézetben történtekkel... A képzelt világok mindegyike sajnos innen-onnan szedett-vedett téma. Legalábbis a sárkányos ill. scifis téma egészen biztosan, authentikusságtól messze áll. A szamurájost ill. II. világháborúst érdekesnek találtam. Összességében nem rossz a film, nem bánom, hogy megvettem. Az alapötlet kiváló. Sajnos érzôdik rajta mai mozis korunk jellegzetességei, vonásai: technika,látvány elsôosztályú, történet, forgatókönyv súlytalan, gagyi. Sajnálatos, hogy ennyi remek akció és látvány köré nem sikerült értelmesebb, kidolgozotabb sztorit kitalálni. Ez van. Az extrák között mellékelt rövidfilmek kicsit próbálnak segíteni a dolgon, de krva rövidek. kb. 2p
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
2012. jan. 10. - 12:28
Annyira pocsék ez a film, hogy ezt tanítani kéne! Hogy milyen egy igazán rossz film. A tavalyi év egyik legnagyobb mélypontja. Üres, fájdalmasan unalmas és borzasztóan gyenge. Két dolog van rendben a filmmel: a csajok és a látvány, de egyébként silány fércmunka az egész. Szeretem az elmegyógyintézetes filmeket, imádom az akciófilmeket, a fantasyval sincs semmi bajom, de ezek elegye ebben a formában sajnos nem működik, mert ez a film halva született. Emberkínzásra alkalmas!
4 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
K
értékelése:
2011. jún. 23. - 0:21
Annyira rossz film, hogy már a fizikai fájdalom mellett lelki fájdalmakat kell elviselnie szerencsétlen filmre vágyónak.
A történetszerűsége legalább annyira borzalmas, mint a kivitelezése. Zack mester életében nem tudott összedobni még egy Négypáncélos és a kutya leggyengébb epizódjához távolról felnövő alkotást sem, de ez a mélypont. A rendezői akadémián mutogatni kéne, hogy valóban létezhet ekkora dilettantizmusba oltott ügyetlenség, koncepciótlanság, tehetségtelenség.
15 látogatóból 8 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
57%

6 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (1)
41-60%
 (2)
21-40%
 (0)
0-20%
 (2)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

IMDb filmadatbázis

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: