• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Transformers 3. (DVD)
Transformers 3. Transformers: Dark of the Moon (tf3)
- 38%
Szállítható: AZONNAL
1.990 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft

Már csak 2 db. van raktáron

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Shia LaBeouf viszatér Sam Witwicky szerepében a Transformers 3-ban. Amikor a Föld múltjának egy titokzatos eseménye berobban a jelenbe, az olyan nagy háborúval fenyegeti bolygónkat, hogy még a Transzformerek sem lesznek képesek megmenteni minket.
Stúdió:
Játékidő:
151 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2011. okt. 11. - 22:53
Az első rész után nem gondoltam volna, hogy egy Bay-féle Transformersre valaha öt csillagot fogok adni. A bennem élő gyerek akkor szipogva jött ki a teremből, mert Bay "bácsi" ripityára taposta, megalázta az egyik kedvenc játékát, és a második résszel is csak annyira sikerült megnyugtatni és kiengesztelni, hogy a harmadiknak már örülni tudjon.

Itt nincs semmi pisáló robot, házfalra seggel felmászó galaktikus fővezér, lábszexelő kutybot, befüvezett szülők, Turturro idióta alsógatyában, Bandzsa&Csálé duó, álca-maca, brékelő autobot, bontógolyó-herék és hasonló marhaságok. Illetve vannak, ezeknél sokkal fogyaszthatóbb formában, negyedóra akció és tömény zúzás, vagy legalábbis történés után-közben kapnak tíz másodpercet, egy-két poént. A néző ilyenkor szusszan vagy nyel egyet, az arra fogékonyak nevetnek, a kevésbé fogékonyak kihajolnak egy üdítőért vagy egy ropiért, aztán máris kapják az újabb adag robotizált Bay-turmixot az arcukba. Szerintem ez az ideális keverési arány.

Mert nem érdekel, mit mondanak a jogászok, Bay részemről sosem birtokolta a Transformerseket, csak az emlékeim közül kölcsönkapta őket, mint a múlt játékfiguráit. Nem kellett, hogy Bay magvas gondolatokkal töltse meg a vásznat, hogy a színészek Oscar-várományos alakításokkal kidolgozott jellemű karaktereket formáljanak meg, vagy hogy az események mély lelki vívódásokat, fordulatos katarzisokat és detektívregényeket megszégyenítő logikát hordozzanak. Azt nekem megteszi/megtette száz más film. Azt vártam, sőt, elvártam, hogy Bay játsszon a játékaimmal, segítsen játszani, és keltse őket életre: üsse egymásnak a robotfigurákat, rombolja le az építőkocka-tornyokat, borítsa halomra a meccsbokszokat, mindehhez kreáljon olyan sztorit, amit gyerekként én is kitalálhattam vagy a reggeli rajzfilmben láthattam volna. Nem az zavar, ha egy rendező gyereknek néz, hanem ha hülyének. Most Bay "szépen", tisztelettel játszott, én pedig örültem ennek.

Ennek a játéknak az élményét csak fokozták a film egyéb elemei, főleg a színészek és a látvány. Utóbbiról nem kell sokat mondani, olyan nagy fejlődést nem láttam, azzal eddig sem volt bajom, már az előző részek animációja is álleejtős volt. Inkább az előbbi: Shia láthatóan hozzánőtt a szerephez, ami harmadszor végre nem a "lúzer középiskolás világmegmentő", hanem a "gyakorlott öntudatos világmegmentő", aki, ha kell, a hírszerzés főnökének is beszól, hogy húzz előlem, nyanya, nekem Optimusszal van beszédem. Így válik sokkal hitelesebbé, ahogy csak akadálypályának tekinti Chicago rommá dőlő épületeit, vagy ahogy nem vizeli össze magát, ahogy egy húszméteres robot fenyegetően fölé magasodik. A mellékszereplők kellemesen dolgoznak alá, legyen az a pót-meganfox szőke baba, Frances McDormand, John Malkovich vagy Patrick Dempsey (nála például külön tetszett, ahogy a megalomán playboyt hozza, és ezért meg még egy dologért ő kapta a legnagyobb pirospontot tőlem a történet szempontjából). Akit és akinek a szerepét még ki szeretném emelni, az Alan Tudyk, mint Dutch; na, így kell megcsinálni egy ötletes, bolondos, mégis elviselhető "goofy, idiot sidekick"-et, hogy az vicces, és ne kínosan szánalmas legyen.

A DVD-ről a maga idején. A borító viszont már most az egyik legemlékezetesebb darab számomra (részemről ez mindig is a "Transzvesztita Transformers kukoricákkal" c. kompozíció lesz:)).

Röviden: Küldetés teljesítve! Én EZT vártam Transformers-ügyben, még ha csak a harmadik részre kaptam is meg. Bay végre "komolyan" vette az átalakuló robotokat, amik gagyi, kretén gyerekjátékból mostanra igazi akciófigurák lettek.
10 látogatóból 8 értett egyet ezzel a hozzászólással
BedeKrisz
értékelése:
2011. nov. 7. - 1:07
Azonnal elörebocsájtanám hogy a Transformers elsö két részének lelkes rajongója vagyok nagy kedvencem mindkét epizód, ez a harmadik viszont már erösen izzadtságszagot áraszt magából. Nekem pont a film elsö felével vannak gondjaim, az igéretes kezdés után majdhogynem a dögunalom határait súrolta az elsö egy óra, néhány kiábránditóan eröltetett poénnak szánt jelenetsort és teljesen érdektelen történetet kapunk ami engem egyáltalán nem kötött le. A film második fele látványban és akciójelenetekben nagyjából hozza a várt szinvonalat ami szerencsére feledtetni tudta velem az elsö egy órát, bár ezúttal sem egyszerü feldolgozni az akció orgia kellös közepén hogy éppen mi történik de kétségtelenül szemkápráztató jelenetek váltják egymást tehát látványban nem szenvedünk hiányt. Mégis a közel 2 és fél óra alatt végig érzödik az ötlettelenség, az eröltetettség a történet hiányossága melyek miatt legfeljebb egyszer érdemes végignézni az alkotást, maga a DvD kiadás pedig szinte szót sem érdemel egész egyszerüen turkálóba való.
3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
TheCube
értékelése:
2011. okt. 20. - 9:40
Azt hiszem ezzel a filmmel a Transformers sorozat elérte a mélypontot. A karakterek (bár szerencsére a szülőket erősen kispórólták a filmből) soha nem voltak még ennyire idegesítőek. A történet összecsapott és zűrzavaros. Egszerűen a harcok kivételével nincs semmi értékelhető a filmben, de még azok is itt-ott elég izzadságszagúak és röhejesek lettek. A 2. részeben látott mélyrepülés tökéletes továbbvitele.

Karakterfejlődés, vagy épkézláb karakter mint olyan nincs a filmben: most is kapunk önelégült kormányemberét, aki végül belátja h mennyire menő a srác, a régi sector 7 ügynök megint próbál vicces karakter lenni, de csak idegesítő lesz tőle. A cselekményt egy 5 éves transformers rajongó is megírhatta volna, szinte nincs ok okozati összefüggés a szereplők cselekedetei között. Félmondatos magyarázatokkal szolgálnak csupán vagy azzal sem és a film megy tovább.

Igazából sztem az a baj a filmmel, hogy nem tudja még mindig eldönteni hogy akciófilm vagy vígjáték legyen ezért a komoly jelenetek és súlyos dráma közben benyög néhány poént amitől minden komolyságot elvesztenek a jelenetek. Megint vannak értelmetlen kicsi robotok és "menő" dumájú nagyok akik totál értelmetlenek a filmben, csak a vicc kedvéért vannak ott és ez nagyon érezhető.

Ezt a DVD-t akk se venném meg ha valaki fizetne érte, egyszerűen nincs miért.
8 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
aakkooss2
értékelése:
2011. okt. 12. - 3:06
A trailer alapján egy jó filmet vártam, legalábbis a holdraszállással összehozott sztori tuti-nyerô lapokkal indult nálam. Az elsô órát még-még élveztem, elnézelôdtem, de az azt követôt szenvedéssel töltöttem a moziban. Rengeteg oktalan idióta rombolás, a harc technikailag/látványilag szuper, de egy idô után fárasztónak találtam. A három közül ugyan a legfejlettebb CG animációjú (persze legutolsó fejlesztés), egyben legostobább rész. Jó alapötletû, de összességében harmatgyenge lábakon áll a sztori, krva kevés ötlet szorult bele. Szerintem kevesebb mint az elôzôekbe . Gyerekeknek, tiniknek kiváló szórakozás nézni a robotok látványos akcióit... Nekem ez kevés. Öreg vagyok ahhoz, hogy jóllakjak csupán a látvánnyal, nehezebb "megetetni". Persze megfogom kaparintani, csak hogy teljes legyen a sorozat. Gyönyörû lesz a 2 fémdoboz mellett ez a fapados xar... :-/
8 látogatóból 6 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
61%

11 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (3)
41-60%
 (3)
21-40%
 (2)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Exkluzív kiadványok
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: