• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Liszt Ferenc 1. (DVD)
Liszt Ferenc 1. Liszt Ferenc 1.
Szállítható: AZONNAL
790 Ft
 
 
 
 

Már csak 3 db. van raktáron
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek

1. Az üstökös évében született

A doborjáni számadó juhász, Liszt Ádám az első családjában, aki bár magyarul nem tud, nevét mégis magyarosan írja. Feleségével együtt hamar felfigyelnek 1811-ben született véznácska kisfiuk zenei tehetségére, és kezdetben az apa próbálkozik zongorára oktatni a kis Ferencet, ám hamarosan belátja, hogy a gyereknek sokkal mélyebb ismeretekre kell szert tennie, mint amit ő valaha is képes lenne adni neki. Mindenüket eladva Bécsbe költöznek, ahol a nagyszerű mesterek keze alatt formálódó fiúcska sorra elragadtatja koncertjeinek közönségét. Még a zordon Beethoven is felfigyel tehetségére…

2. Korának betege

A fiára igen büszke és azt mindenben támogató apa az európai művészet fellegvárába, Párizsba viszi fiát − ahol bár a Conservatoire növendéke osztrák származása miatt nem lehet, a főúri szalonok falai között a kamaszodó Liszt mégis óriási lelkesedést kelt virtuóz zongorajátékával. Apja sajnos korán meghal, s halálos ágyán egy valamire figyelmezteti szeretett fiát: óva inti őt a női nemtől. Félelme bebizonyosodik; Ferenc beleszeret egyik tanítványába, egy gróf leányába, aki azonban csakis hozzá illő rangú úrhoz mehet feleségül − s ez így is lesz. Liszt mély depresszióba esik, aminek csak a forradalom lángja vet véget.

Játékidő:
54 perc
Gyártási év:
1982
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
Képformátum:
4:3
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

DVD
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
Filmek téli estékre
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: