• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > Megigézlek, Holdanyó! - Természetlényekhez szóló ráolvasások a magyar nyelvű népi narratív emlékezetben (Könyvek)
Lőrincz Andrea, Csanádi Holló, Kissné Dóczy Emília
Megigézlek, Holdanyó! - Természetlényekhez szóló ráolvasások a magyar nyelvű népi narratív emlékezetben Megigézlek, Holdanyó!
- 15%
Szállítható: KB. 3-6 NAP
3.230 Ft
Eredeti ár: 3.800 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
A magyar nyelvű területeken gyűjtött ráolvasások tudáskincse egy óriási forrásanyag, mely rendkívül szerteágazó struktúrát mutat. Van azonban egy olyan szűk szegmense ezen formuláknak, ami jelentősen eltér a többitől. Ezek a ráolvasások valamely természeti lényt – hegyeket, viharokat, Holdat, madarakat stb. – szólítanak meg, hogy elérjék a vágyott célt. Velük szeretné megismertetni az érdeklődő Olvasót a könyv, mely csokorba gyűjti és rendszerezi a természetlényekhez intézett ráolvasások körének azon elemeit, melyek speciális feltételként, bármely, a területen uralkodó vallási befolyástól függetlenek. A népi ráolvasások nem – vagy nem kizárólag – a mágikus specialisták arzenáljának elemei voltak, hanem az átlag falusi ember mindennapi eszközei betegségei gyógyítására, álmai megvalósítására, vagy akár szerelme meghódítására. Éppen ezért, olvasásuk során érdemes magunkévá tenni egyfajta rurális attitűdöt, hogy átérezhessük az adott kor és adott hely emberének rituális igényeit, valamint a ráolvasások mágikus funkcióinak betöltéséről alkotott képzeteket.
Kiadó:
Professzorok Kiadója
Oldalszám:
313 oldal
Gyártási év:
2018

Könyvek
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: