• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Cowboyok és űrlények (DVD)
Cowboyok és űrlények Cowboys & Aliens
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Az Iron Man – A Vasember rendezője dirigálta ezt az akciódús sci-fi kalandfilmet, melyben idegenek érkeznek Földünk leigázására, és csupán Daniel Craig (James Bond – A Quantum csendje), Harrison Ford (Ébredj velünk, Indiana Jones és a kristálykoponya királysága) és Olivia Wilde (Tron: Örökség) félelmet nem ismerő hármasa tudja megállítani őket. Elképesztő speciális effektusaival és párját ritkító történetével a Cowboyok és űrlények egy olyan izgalmas leszámolásra invitál, amelyről egyszerűen nem szabad lemaradni!
Stúdió:
Játékidő:
114 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - A sztori kitalálása - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A látványvilág kidolgozása - MAGYAR FELIRATTAL
 
Audiókommentár - Jon Favreau rendező közreműködésével
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2012. feb. 6. - 1:21
„Ez egy teljesen elszállt történet, érzelmileg mégis azonosulni lehet vele”- mondta Harrison Ford az egyik interjújában. És azt hiszem, ezzel a mondattal tökéletesen összefoglalta a film lényegét.

Elszállt történet – nézzük csak. Hát mi más is lehetne egy inváziós sci-fi a vadnyugaton?? Illetve mi más is lehetne egy western földönkívüliekkel?? Pont olyan, ahogy ezek a sorok után tűnik: vérbeli blockbuster, egy igazán szórakoztató, helyenként kifejezetten izgalmas és jól sikerült alkotás, amit tulajdonképp egy percig sem illik komolyan venni. Mert nem is azért készült.

Nekem pl. fogalmam sem volt, hogy ennek (is) az alapja egy képregény. Így már érthetőbb az egész ötlet, ami tűnjék bármennyire agyalágyultnak is, működik. Na jó, természetesen totál hollywoodi módon - elvégre ez nem egy Skyline -, de működik. Valahogy képes voltam együtt élni a filmmel, képes voltam elfogadni azt, amit látok. Túl nagy képzelőerő még csak nem is kellett nekem hozzá, hisz számomra egyértelmű, hogy nem csak a mai időkben jöhetnének ide idegen civilizáció képviselői: miért is ne lehetne hát más korba helyezni a kalandot?? Itt megpróbálták, sikerült. Volt a filmnek ugyanis egy megfoghatatlan, aranyos bája, az akciók és a kalandok okos adagolásával, a hamisítatlan feeling létrehozásával, ráadásul a többrétegű karakterek alkalmazásával. S ezek után akár lehet Fáraók és Űrlények vagy Királyok és Űrlények is. Csak tessék hasonlóan jól megcsinálni.

A kezdés kimondottan ütős. Mintha Jason Bourne ébredt volna a vadnyugaton. Rögtön megcsapott az imádnivaló western-érzés, Lonergan (Craig) karaktere pedig a maga titokzatosságával és amnéziájával kiváló alapanyag volt a bonyodalmakhoz. A kisvárosi események, lövöldözés, kocsma, börtön, mind mind jól beillesztett western elemek – a szórakoztatóbb fajtából. Dolarhyde (Ford) színre lépésével pedig megjelenik az ellenfél, a vetélytárs, a rossz is…. azaz, mégsem. Ugyanis két dolog zökkenti ki a normális kerékvágásból a mozit: egyrészt az idegenek belépője, másrészt meg annak a ténynek a világossá válása, hogy a karaktereink bekategorizálhatatlanok. Mármint ahogy megyünk előre a sztoriban, úgy derül ki, hogy senki nem csak jó, senki nem csak rossz. S ez nekem nagyon tetszett. Ettől is lett – a Ford által említett módon – szerethető az egész: bármelyik központi figuráért lehetett izgulni, lehetett vele azonosulni. Mint western, kiválóan megcsinált film, hangulat, háttér, díszlet, emberek, szerepek nagyon rendben, s a jelenetek nyomokban magukban hordozzák a régi klasszikusok jegyeit is. Úgy, hogy közben alkalmazkodnak a sci-fihez..

Mert – bár a western vonal jóval erősebb – ez egyben kétségkívül fantasztikus film is. Modern kifejezéssel élve egy inváziós sci-fi. Maga az ötlet remek is, azonban ennek megvalósítását én biza’ elkapkodottnak érzem. A T4-hez hasonló járművek, a bilincs Lonergan kezén, még a hajó beillesztése a környezetbe is nagyon jó. Sőt, egész addig, amíg meg nem látjuk az „űrlényeket” a titokzatossággal sikerül fenntartani az izgalmat ezen a vonalon is. Hogy aztán a végére egy kicsit lehűtse kedélyünket. Valahogy ezek az alienek nekem nem jöttek be látványilag, felépítésük, mozgásuk alapján sokkal többet vártam tőlük, mint ahogy értelmileg is. Nem igazán akarok spoilerkedni, de a végső nagy csatában nyújtott teljesítményük inkább valami arizonai tehénpásztor csapatot idézett. Mindig zavar ilyenkor, hogy ha már valakik idáig eljutottak, beágyazták magukat földünkbe, akkor a büdös életben nem győzni le őket. Sem abban a korban, sem most. Kamerák, mozgásérzékelők nem voltak hajó körül??? Fegyverek?
Annyira tipikusan álomgyári ez a végjáték, hogy elvett egy csillagot az értékelésből. Egy nagyszerű ötlet jól kidolgozva, egy banális befejezéssel, ráadásul menet közben ismét történt valami, amit egyre nehezebben viselek a hasonló mozikban. Itt a tűzről pattant menyecskére gondolok… Fölösleges és hatásvadász csavar lett belőle.

Mindezek ellenére nagyon jól szórakoztam a filmen. Sikerült becsempészni a sci-fit a westernbe, hitelesen és élvezhetően - akár újabb stílusbravúrként is tekinthetünk rá. A színészek is élvezték az egészet – ez szinte látszott is -, az egész mozi jól össze volt rakva. Egy hajcsomó ugyan hiányzik az igaz mély, maradandó élményhez, de még így is bőven ajánlható kategória. Western fanoknak meg sci-fi fanoknak egyaránt.

Ahogy a DVD is. A hang az egyszerűen csodás – ezek után érdeklődve fogom majd BD-n megvenni -, a hajóban pl. az összes hangfal él, ahogy nyikorog a szerkezet. De mondhatnám a bogarak zümmögését is, az lények üvöltéseit, mindent. Csillagos ötös. Ezúttal nekem a képpel különösebb bajom nem volt, talán csak egy apróság: a napsütéses, világos jelenetek gyönyörűek, a sötétebb részek viszont életlennek tűntek. Extra tartalom nem sok, két kis doku, a kezdő idézet is onnan származik.

Kosárba!
10 látogatóból 7 értett egyet ezzel a hozzászólással
Adam Van Helsing
értékelése:
2012. júl. 21. - 18:58
Cowboyd and Aliens kritika
Egy graphic novelből készült a Cowboys and Aliens, de amennyire én tudom, nem sok közük van egymáshoz, így nézzük a filmet önmagában, ami csak a roppant cool alapötletet nyúlja le. Mert a tehenészfiúk és földönkívüliek összeeresztése tényleg állat ötlet. Főleg, ha úgy csinálja az ember mint Jon Favreau, vagyis a legmocskosabb és legkeményebb westernhősöket ugrasztja össze a hi-tech kegyetlen ragadozó ufókkal. A film első felvonása zseniális - remekül hozza a bűnös élvezet/mocskos móka feelinget, Daniel Craig büntető egysorosaival kezdve Harrison Ford klasszikusan kemény megjelenésén át egészen az atom férfias bunyókig. Nem túlzás azt állítani, hogy a filmtörténet egyik legjobb western közösségéhez van szerencsénk. És emellé az idegenek se semmik - sokáig a világon semmit nem látunk belőlük, csak azt, hogy a semmiből végeznek hatalmas pusztítást. Mondanom se kell, ez így jó. De amikor megjelennek, akkor se okoznak csalódást, hiszen nagyon királyra alkották meg őket, olyan coolan ocsmányok, és a játékszereik is ott vannak. Mindent összevetve a Cowboys and Aliens egy rohadt jó alappal rendelkezik, és minden megvan neki ahhoz, hogy egy király/agyatlan/kemény/világbajnok film legyen.

Viszont a Cowboys and Aliens egy ritka szar film. Hiába vannak hihetetlen jó gyökerei, végeredményben egy unalmas szenvedéshalmaz (mármint a néző részéről) lesz belőle. A törés a játékidő felénél következik be, bár addig is fel-fel ütik a fejüket kínos momentumok, de azokat még elmossa a lendület és az egész dolog coolsága. Aztán elérkezünk ama bizonyos tüzes fordulathoz, és minden dől. Ennek oka az, hogy a film ezen a ponton kilép saját világából - olyan esemény üti fel a fejét, amit nem bír el a matéria, ami önmagához képest vérciki. Ez valószínűleg betudható annak, hogy az írók/producerek/stúdiók sora több focicsapatot is kitenne, nyilvánvaló, hogy mindenki mást akar. Igazából ez a film nagy buktatója: egyáltalán nem egységes attól az ominózus pillanattól kezdve, hanem zavart, csapongó, sőt, összecsapott. Ráadásul rendezői hibaként még halál unalmas is (vagy inkább csak érdektelen).

Szóval filmünk - nincs jobb szó - összetörik. Ami addig menő volt, hirtelen gagyi lesz, fáj hallgatni a dialógokat, agysorvadást okoznak a végső harcbeli "fordulatok", a logika szépen lassan mindenhol elhal, és még a klisé tenger is (western és alien zsáner felől egyaránt) elárasztja az egészet. Nincs mit szépíteni: a Cowboys and Aliens az év egyik legrosszabb filmje - és talán érte a legnagyobb kár, hiszen tényleg remekül indul. Csakis ezért 4/10.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Lynchfan
értékelése:
2012. feb. 10. - 12:03
Aki a címből kiindulva a legrosszabb hollywoodi gagyira számít, nem fog csalódni! Ebben a filmben minden megtalálható, ami miatt a kicsit is igényesebb mozilátogatók útálják a mainstream amerikai filmeket. A történet, már amennyire ezt annak lehet nevezni, hihetetlenül bugyuta, aligha véletlenül, hiszen állítólag képregényből írták. Az első 10 perc után, amikor még remélheti a néző, hogy valamennyire koherens sztorit kaphat a pénzéért, szétesik az egész, és az ember innentől kezdve csak hüledezik az egyre nagyobb baromságok láttán. Még az "alienek" is annyira gagyik, hogy csak a 70-es évek japán godzilla-világához hasonlíthatók. Ha legalább lenne a filmben egy cseppnyi eredeti humor, vagy önirónia, akkor mindez némiképp megbocsátható volna, csakhogy érezni, hogy az alkotók halálosan komolyan veszik ezt az egészet.

A negatív élményt még teljesebbé teszik a pocsék szinészi alakítások, mindenekelőtt Harrison Fordé, aki láthatóan maga sem tudja mit várnak tőle: tökös cowboyt, vagy fia sorsáért aggódó szerencsétlen vénembert alakítson. A zenitjén rég túllévő szupersztár az idők során csak egyetlen dolgot nem felejtett el, továbbra is rendkívül jól tud beszari képet vágni, ha valamilyen veszély fenyegeti. Azt hogy ezzel rászolgál-e állítólag továbbra is gigászi gázsijára, döntse el a néző, már ha végigbírja nézni ezt a blődséget.

Az egyetlen pozitívum (ami szintén hollywoodi sajátosság), hogy a film profin néz ki, szépen van fényképezve és jó a zenéje. Akinek ez elég a kikapcsolódáshoz, az vágjon bele, de a többiek messze kerüljék el ezt a "műalkotást".
10 látogatóból 6 értett egyet ezzel a hozzászólással
aakkooss2
értékelése:
2012. jan. 21. - 17:46
Közepes produkciónak vélem, nem olyan rossz ez. Vadnyugati filmként se, scifiként se. Talán kicsit együgyü, milliószor elsütött élien invázió, de ilyen aspektusból még nem láthattuk. Sokat segítenek a hangulati elemek , helyszínek (pl. hajó a vadnyugat közepén), a látványvilág, nomeg mosolyra fakasztó a mûszaki ismeretek hiányában ufókat fejtegetô cowboyok. Szórakoztató, könnyed idôtöltésre alkalmas film. Technikailag rendben, bár az animátorok hosszú idô után megtanulhatnák, hogy a cg modeleknek tömegük lehet, ergó nem úgy pattognának/mozognának a valóságban mint egy 50 grammos béka. A kreatúrák terén túl nagy innováció nem történt, sajnos legtöbb esetben ugyanazt a duplikált modelt látjuk. De hagyjuk a finnyáskodást, eddig ugattam, hogy manapság kevés az ufós scifi - mostanában nem panaszkodhatunk. Menü animált, boritó/lemez puritán bovli. Kép rendben van, fôleg a kültéri felvételek. Beltéri sötétebb részek lehetnének élesebbek és kontúrosabbak... Hang ütôs. Gyûjtôként nem bántam meg, bár nézôként többet vártam. Érdekes kalandfilmként nézhetô.
5 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
tchabee
értékelése:
2012. feb. 2. - 11:43
44 éves vagyok, családos, de be kell, hogy valjam nekem nem volt gondom a filmmel, tetszett.
A sok lehúzó kritika ellenére a várakozásomat felülmúlta e film.
Minek ilyeneket írni, hogy nem jó westernnek se meg sci-fi nek sem, mikor ez sci-fi -western.:) Abban meg etalon.
Jól megcsinált, főleg a western része, jól fényképezett, egy normál lazulós, szórakozós film.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
70%

7 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (2)
41-60%
 (1)
21-40%
 (2)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
mesés ajánlat
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: