• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > Helyesírási munkafüzet a 6. évfolyam részére - Gyakorlatok és tollbamondások (Könyvek)
Helyesírási munkafüzet a 6. évfolyam részére - Gyakorlatok és tollbamondások Helyesírási munkafüzet a 6. évfolyam részére
- 15%
Szállítható: KB. 3-6 NAP
842 Ft
Eredeti ár: 990 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
Író:
A Helyesírási munkafüzet a 6. évfolyam részére elsősorban a diákok írásbeli nyelvhasználatát, helyesírását formálja, segíti annak ellenőrzését. A kiadványban az alábbi ismeretkörök szerepelnek: a) A szófajtani ismeretek elsajátításához kapcsolódó alapvető helyesírási szabályok: a kiejtés, a szóelemzés, a hagyomány, az egyszerűsítés elvének megismerése, tudatosítása, azok fokozatos önálló alkalmazásának fejlesztése az írott kommunikációban. b) A szófajokhoz kapcsolódó legalapvetőbb és leggyakoribb helyesírási szabályok megismerése. c) A helyzetnek megfelelő, pontos helyesírás iránti igény kialakítása, a helyesírást segítő segédeszközök (helyesírási szabályzat, szótár stb.) önálló használatának kialakítása. d) A tulajdonnév értelemtükröztető helyesírási alapjainak megismerése, a tulajdonnevek helyesírása; a tulajdonnevekből képzett melléknevek helyesírásának egyszerűbb esetei. e) Az ige szerkezete, az igekötők szerepe az ige folyamatosságának, irányultságának a kifejezésében. f) A megismert helyesírási esetek felismerése az írott szöveg megértésének folyamatában és tudatos alkalmazásuk a szövegalkotás során. A gyakorlatok típusai igen változatosak. A hiányos szavak, mondatok, szövegek kiegészítésétől a szóalkotáson, szóelemzésen át egészen a játékos fejtörőkig és közmondásokig találhatunk érdekes feladatokat. Minden fejezet végén áll egy Tudáspróba, mely kiváló eszköze az önellenőrzésnek. Ajánljuk a diákoknak, szülőknek, tanároknak egyaránt, hiszen mind az iskolai, mind az otthoni, egyéni munkához hasznos segítséget nyújt. Anyanyelvi kompetenciafejlesztő munkafüzetek sorozat 13. tagja.
Kiadó:
TINTA KÖNYVKIADÓ KFT
Oldalszám:
48 oldal
Gyártási év:
2018

 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: