• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Ne bántsátok a feketerigót! - LIMITÁLT VÁLTOZAT (Blu-ray)
Ne bántsátok a feketerigót! - LIMITÁLT VÁLTOZAT To Kill A Mockingbird
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 




  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A kiadványt a limitált példányszám miatt csak a beérkezéstől számított egy hétig áll módunkban félretenni. Az addig át nem vett rendeléseket egy hét elteltével töröljük!

A filmtörténet egyik legfontosabb mérföldkövének számító Ne bántsátok a feketerigót! megjelenésének 50. évfordulója alkalmából most új köntösben! Gregory Peck játssza a déli ügyvédet, Atticus Finch-et, melyért az Amerikai Filmakadémia Oscar®-díjjal jutalmazta a mozivászon legendás színészét. A 8 Oscar®-jelöléssel honorált film alapjául Harper Lee Pulitzer-díjas regénye szolgált, mely az ártatlanság, az erő és a meggyőződés története. A népszerű klasszikus ünnepi kiadása a lehető legjobb hang- és képminőség elérése érdekében most digitálisan újramasterelve és teljesen felújítva, több órányi extrával jelenik meg. A magával ragadó élmény örökre az emlékezetünkbe vési, miért „nem szabad bántani a feketerigót”.

Stúdió:
Játékidő:
130 perc
Gyártási év:
1963
Hangok:
- magyar - DTS
- angol - DTS-HD
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Dokumentumfilm - FÉLELMETES SZIMMETRIA A Ne bántsátok a feketerigót! játékfilm hosszúságú dokumentumfilmje, benne többek közt interjúk az alkotókkal és a szereplőkkel, valamint látogatás Harper Lee szülővárosában.
 
Dokumentumfilm - BESZÉLGETÉS GREGORY PECK-KEL Egy bensőséges, játékfilm hosszúságú dokumentumfilm a filmtörténet egyik legkedveltebb színészével interjúk, filmbejátszások, otthoni- és egyéb videoanyagok felhasználásával.
 
Egyéb - OSCAR®-KÖSZÖNŐBESZÉD A LEGJOBB SZÍNÉSZ DÍJÉRT
 
Egyéb - AZ AMERIKAI FILMINTÉZET ÉLETMŰ-DÍJA Gregory Peck felejthetetlen pillanata az életmű-díj átvételekor.
 
Egyéb - GREGORY PECK MÉLTATÁSA Cecilia Peck szívmelengető köszöntése az akadémiai ünneplésen.
 
Kisfilm - EMLÉKEK Mary Badham színésznő a Gregory Peckel való közös munkára emlékezik.
 
Előzetes -
 
Audiókommentár - Robert Mulligan rendező és Alan Pakula producer közreműködésével
 
Egyéb - 100 ÉVES A UNIVERSAL: FELÚJÍTOTT KLASSZIKUSOK Betekintés a stúdió filmörökségének felújítási folyamatába.
 
U-Control -
 
Egyéb - 44 oldalas angol nyelvű könyv, benne a forgatókönyv néhány oldalának másolata, személyes levelek, sztoribordok, stb.
Átlagos értékelés:
Northop
értékelése:
2012. jún. 9. - 18:52
Újra szárnyal a feketerigó
FILM:

A Ne bántsátok a feketerigót! egy csoda.Különleges,gyermeki,mégis néha ijesztő hangulatát nehéz bármihez hasonlítani.Habár sok helyen bírósági drámaként tartják számon,a film igazából két kisgyerek meséje az apjukról,a felfedezésekről és általában a világról.Azt,hogy film nem egy tárgyalótermi dráma,misem bizonyítja jobban,minthogy az ítélet meghozása után sem zárul le a film,habár kétségtelenül az a mű csúcspontja,Atticus Finch védőbeszédével.Egy dolgot lehet mondani: ,,Do your duty!"

CSOMAGOLÁS,MENÜ:

A digibook csodálatos,fantasztikus kivitelezésű,érdekes cikkekkel,összeállításokkal.
A menü a szokásos Universal-lemezekhez hasonlóan egy bal oldalon feljövő félkörívből áll,ami a film közben pop-up menüként is előhívható.Igazából ezzel komolyabb baj nincs is,csak nem ártana feldobni néhány,a filmre jellemző szimbólummal,ahogy azt A nagy Lebowski esetében tették a szőnyeggel.Ide például jöhettek volna Boo ajándékai,amik a borítón is láthatók.A menü így tehát kicsit sótlan,de könnyű kezelni,és talán egy nap majd meg is szeretjük ezt a dizájnt,mert olyan,mint egy jól bevált recept.

KÉP:

A Ne bántsátok a feketerigót! gyönyörű VC-1 kódolású 1080p-s transzferrel jelentkezik.Úgy látszik,a Universal a Jurassic Park-trilógia botlása után komolyan vette a régi filmek felújítását,de annyira,hogy első blikkre nem mondanám meg a film korát.Az ötvenéves remekmű egy pompázatos,tűéles,részletgazdag képpel kápráztat.A régi filmszalagok karcai,repedési teljesen ki lettek véve digitálisan,amitől teljesen úgy néz ki,mint egy mai film,csak fekete-fehérben.A kép végig biztos kézzel lavíroz a totálok és arcközelik közt.Sosem esik szét,végig tűéles és a részletesség is példaértékű,a legapróbb részleteket is kivehetjük,például egy bőrhibát,vagy egy karcot a házfalon.Egyedül azoknál a jeleneteknél mosódik el a kép,amikor egy szereplőre ráközelít a kamera.Nem úgy,hogy közel van az arcához,hanem távolról ráközelít.A régi rossz minőségű kamerák zoom-jai rettenetesek,a kép ekkor szét esik,és csak most,a BD-n nem vészes ez,habár a többi tűéles szcénából ezek erősen kilógnak.Sok nincs belőlük,az összképet nem rontják,tehát így bátran mondhatjuk: ennél szebb felújított fekete-fehér film eddig még nem került piacra.

HANG:

A film eredeti nyelvű,DTS-HD MA 5.1-es hangsávja tisztán,kellemesen szól,persze egy mai sikerfilmhez nem ér fel,de így is szép.A beszédhangok tiszták,a hangsáv mentes a régi filmekre jellemző sistergéstől.Persze igazán sok dolga nem akad a hangfalaknak,itt nincsenek robbanások,különleges hangeffektek,maximum a párbeszédek töltik be a teret,illetve a remek filmzene.A falevelek susogása,vagy a tárgyalóteremben az emberek morajlása remekül varázsolja a szobába a filmet.A szinkronról ismét nem tudok nyilatkozni,habár ezt a filmet nem is szabad úgy nézni.

EXTRÁK:

A Ne bántsátok a feketerigót! remek bónuszanyagokkal megpakolva érkezik.A legjobb,a Félelmetes szimmetria mozihosszúságú dokumentumfilm,interjúkkal és nyilatkozatokkal megtömve.A Beszélgetés Gregory Peck-kel egy színészközpontú werkfilm,amiben vannak interjúrészletek,otthoni videobejátszások,stb.Szintén Peck köré épül a Gregory Peck méltatása,ami egy köszöntő.Mary Badham visszaemlékszik a közös munkára az Emlékek-ben,illetve megnézhetjük,amint átvette Oscar-díját Atticus Finch megformálásáért.Kapunk még egy audiokommentárt is Robert Mulligan-nel,és egy werkfilmet a Universal klasszikusainak felújításáról.Továbbá van még U-Control,és persze töltelékextraként kapunk egy előzetest is.Összességében nem rossz,sikerült összekaparni korrekt mennyiségű bónuszt.

ÖSSZESÍTÉS:

Igazából,ha teljesen őszinték akarunk lenni,ebből a pakkból már nem lehetett volna többet kihozni.Remek film,gyönyörű digibook,csodás felújított kép,és remek extrák jellemzik ezt a kiadványt,ami nem hiányozhat egyetlen gyűjtő polcáról sem.

UI:Ha technikai szempontból valami hülyeséget írtam valahol,elnézést.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
mozsi
értékelése:
2012. jún. 12. - 17:00
Az ok, hogy miért ne bántsuk a feketerigót
SPOILERES sorok

Nem tudom, hogy van ez, de az amerikaiak legnagyobb filmjeiket szinte mind könyvből forgatták. Sok példát el lehetne mondani A keresztapától Arábiai Lawrence-ig, de ebbe most nem mennék bele. A Ne bántsátok a feketerigót viszont jogosan tartják a legnagyobb klasszikusaik között. Lenyűgöző filmnek tartom.Zseniálisan keveredik benne az erős mondanivaló és a szórakoztató rész.

Helyszín: 30-as évek Amerikája, ahol tombol a rasszizmus. A története két szálon fut. Az egyikben egy ügyvéd, akit Gregory Peck alakít, egy feketebőrű férfit véd, akit azzal vádolnak, hogy megerőszakolt egy nőt.
A másik már egy hogy is mondjam... ifjúsági szálon fut. Az ügyvéd gyerekeiről szól. Azokról a gyerekkori csínytevésekről, melyeket szívesen látok filmvásznon. A szomszéd kertjébe való belopódzást és még sokmást. Ez úgy háromnegyed órát tesz ki a filmből. Aztán persze a két szál majd összetalálkozik, és sok sok érdekes dolog fog születni belőle.
A film a bírósági tárgyalástól kezd igazán élessé válni. Feszült lesz a tempója, és kiélesedik a mondanivaló is. A mű eléggé erős társadalomkritikát tartalmaz. A befejezés pedig zseniális. Nem szeretném elárulni mi történik. Elgondolkodtat, vagy éppen a hatása alá von. Nálam mindkettő megtörtént. Pedig az ilyen "mondanivalós" filmekért nem szoktam túlzottan rajongani, de ezt minden szempontból kitűnőnek találom.

Ennek az alkotásnak zseniális szövegkönyve van. Ilyen éles, feszült, lehengerlő párbeszédeket talán a Tizenkét dühös emberben láthattunk.Kiemelnék két jelenetet.

1. Scout beszéde a zárka előtt
2. Bírósági jelenet, Tom, a vádlott beszéde, és az ügyvéd, Atticus Finch védőbeszéde

Ez a kettő az, ami talán a legjobban beigazolja az előbbi állításomat, de természetesen végig jó beszédek voltak benne.

Egy jelenet volt, aminél elszakadt a cérna. Amikor a farmer arcon köpi Atticus Finchet. Na ott aztán én is felháborodtam. Rendkívül feszült, erős része ez a filmnek.

A színészektől csakis jó játékot láthattunk. Gregory Peck már több filmben bizonyított nálam.
Brock Peters is zseniális volt a vádlott Tom szerepében. És még a gyerekszínészek is jobbak voltak a szokásosnál. Ők mind emelték a film színvonalát.
Elmer Bernstein zenéjéről csak áradozni tudnék, a rendezésről szintén.
Ízig vérig klasszikus film, ami teljesen lenyűgözött engem. Mindenkinek bátran merem ajánlani. Nagyon gyorsan repül az idő vele. Kötelezővé tenném. Nem is tudom mit lehetne még mondani. Talán még annyit tudnék hozzáfűzni, hogy a filmből kiderül, miért ne bántsuk a feketerigót...
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
93%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: