• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > A pulmonológiai rehabilitáció kézikönyve (Könyvek)
Dr. Varga János Tamás, Dr. Szilasi Mária
A pulmonológiai rehabilitáció kézikönyve A pulmonológiai rehabilitáció kézikönyve
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
A pulmonológiai rehabilitáció (PR) egy multidiszciplináris program, amely egyénileg kialakított és megtervezett kezelések sorozatából áll. Célja, a légzőszervi betegek részére a lehető legjobb életminőség elérése. Habár a pulmonológiai rehabilitáció több, mint százéves múltra tekint vissza, sajnos a tüdőgyógyászok szemlélete még nem változott meg teljesen, a rehabilitáció még nem került a mindennapi betegellátás fókuszába. Korábban a légzőszervi betegek egy része a rehabilitáció nélkül légzési rokkantként, karosszékbe kényszerülve töltötte el az életét. Ma már ettől messze vagyunk, de a rehabilitáció fontosságának felismerésén tovább kell dolgoznunk. A nemzetközi GOLD ajánlás már fókuszba helyezi a rehabilitáció jelentőségét, hangsúlyozza szerepét, hatékonyságát. A legújabb ATS/ERS ajánlás is kiemeli, hogy a COPD összes terápiás intervenciója közül a pulmonális rehabilitáció a harmadik legköltséghatékonyabb beavatkozás. A rehabilitáció azonban nemcsak a COPD-s beteg számára jelent életminőség javulást, hanem sok más, a könyvben is részletezett betegség esetén is. A rehabilitáció során a betegek életminőségét egy komplex rehabilitációs programmal javítani lehet, növelhető a betegek teljesítőképessége, terhelési toleranciája, csökken a nehézlégzésük. A könyv szerzői gyakorló orvosként, egészségügyi szakemberként a tüdőgyógyászati rehabilitációval foglalkoznak. A kézikönyv felöleli mindazt a tudást, amelyet a gyakorló tüdőgyógyászoknak ismernie kell, hogy a betegek gyógyulását a ma már rendelkezésre álló programokkal elősegítsék.
Kiadó:
SpringMed Kiadó
Oldalszám:
176 oldal
Gyártási év:
2018

Könyvek
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: