• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Trónok harca: 1. évad (5 DVD) (DVD)
Trónok harca: 1. évad (5 DVD) Game of Thrones: Season 1
- 76%
Szállítható: AZONNAL
1.990 Ft
Eredeti ár: 8.190 Ft


  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Az HBO® monumentális új sorozata, amely George R.R. Martin kirobbanó sikerű regénysorozata, A tűz és jég dala alapján készült, olyan világban játszódik, ahol a nyarak évtizedeket ölelhetnek át, a telek pedig akár egy emberéleten át is tarthatnak. Az ármánykodó déltől és a barbár keleti földektől kezdve a jeges északig és az ősi Falig, amely a mindent elnyelő titokzatos sötétségtől védi a birodalmat, a Hét Királyság nagy hatalmú családjai vívnak egymással harcot a Vastrón megszerzéséért. Fondorlat és árulás. Nemesség és becsület. Hódítás és győzelem. A Trónok harcában diadalmaskodsz vagy meghalsz.

Stúdió:
Játékidő:
538 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Egyéb - Teljes Westeros-kalauz: Interaktív útmutató az első évadban szereplő nemesi családokhoz és területekhez.
 
Werkfilm (így készült) - Így készült a Trónok harca: Exkluzív félórás dokumentumfilm eddig soha nem látott forgatási felvételekkel, valamint a szereplőkkel és az alkotókkal készült interjúkkal.
 
Kisfilm - A nyitójelenet megalkotása: Kulisszák mögé kalauzoló kisfilm a Trónok harca Emmy®-díjas nyitójelenetének készítéséről.
 
Kisfilm - A könyvtől a képernyőig: David Benioff és D.B. Weiss executive producerek, valamint George R.R. Martin író a fantasyregény képernyőre vitelének nehézségeiről mesélnek.
 
Egyéb - Karakterakták: 15 főszereplőt jellemeznek az őket alakító színészek.
 
Kisfilm - Az Éjjeli Őrség: Átfogó portré a hétszáz láb magas Falat őrző férfiak különleges rendjéről.
 
Kisfilm - A dothraki nyelv megalkotása: A Trónok harcában szereplő dothraki nép számára alkotott komplex nyelv bemutatása.
 
Audiókommentár - Hét audiokommentár a szereplők és az alkotók, köztük David Benioff, D.B. Weiss, George R.R. Martin, Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington és mások közreműködésével.
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2012. aug. 11. - 2:08
Házak Játéka
HBO – Háború, B@szás/Brutalitás, Orgia … mondotta volt egy barátom, mikor is egyszer a csatorna sorozatairól beszélgettünk. Nos, azt hiszem, nem lövök le túl nagy poénokat, ha azt mondom, e „szenthármasság” a Trónok harcában is jelen van, bár számomra lényegesebben visszafogottabb módon, mint a korábbi infók, benyomások alapján vártam. Az HBO név nekem ugyanakkor garancia a minőségi szórakoztatásra, a minőségi filmsorozatokra is: a brutalitás és erotika TV sorozatba csempészésével egy jó megkülönböztethető, egyedi útra léptek (talán valamikor a Róma tájékán), ami azonban sosem ment az élvezhetőség rovására, mellette mindig is volt idő a karakterek kibontására, a szokásos társadalompolitikai és történelmi háttértabló felépítésére. S ez az egyveleg nekem mindig is bejött…

Ezek után teljesen normális és magától értetődő módon vágtam bele látatlanban a Trónok Harcába – s egy újabb kiváló sorozatban tudtam elmerülni. Igen: az HBO ezúttal is simán viszi a saját maga által felállított mércét, ez a közel 10 órás kaland – mégha kissé körülményesen is indul – a végére minden fantasy-, illetve történelmi-sorozat rajongó igényeit ki tudja majd elégíteni. És ez még csak az első kötet!!!!

A cím ugyanakkor becsapós. A Trónok Harca helyett inkább való lenne a Házak Játéka (bár az marketing szempontból kétségtelenül gyengébb), mert az sokkal közelebb áll a valósághoz: az egész sorozat (HBO-tól szokott módon) inkább egy politikai ármánykodással terhelt hatalmi harc története, mintsem véres csatározások váltakozása. Akit ez zavar, az bizony akár csalódhat is az egészben, akinek viszont tetszett a Róma, az nagyon fogja élvezni ezt is. Ugyanolyan, csak más korban, más ruhában…
Az első epizód ugyanakkor nem egyszerű. A később kitárulkozó monumentalitást megelőlegezendően rengeteg információt kell befogadnunk, nagyon sok szereplőt megismerni, s rendszerezni őket a történetben. Nekem kellett hozzá pár rész, míg tisztán láttam, ki kinek a fia-borja, ki melyik oldalon is áll, illetve mik a céljai… Egy nagyon picit ezt a sorozat negatívumának érzem, ezt a nehéz befogadhatóságot az elején. De aztán, ha ezen túljut az ember, egy csodálatos utazásra indulhat… A képzeletbeli térképen feltűnő tájak és Házak ábrázolása hibátlan, a felvett szálak a maguk karaktereivel izgalmasak és érdekesek. Az északi tájak, a Fal, s Deres vára, majd később Királyvár, a dorthakiak mind-mind kiváló hangulatot árasztanak. Az észak csontig hatoló hidege és a dél forrósága szinte átjön a képernyőn, a díszletek, a kamerabeállítások, a CGI tökéletesen szolgálja a varázslatot. Hogy ott vagyunk, hogy a történet részesei vagyunk. Mert így kell….

A karakterek szenzációsak. Gyakorlatilag mindenki: egész mélyen lehet őket gyűlölni vagy szeretni, ámde mégsem válnak egysíkúvá. Néhányukat néhány jelenet után szívem szerint kiráncigáltam volna a TV-ből, a komplett Lannister családot, vagy a szőke Targaryent. A Starkokat ellenben mind bírtam, Arya a személyes kedvenc, de Ned is egy szimpatikus (fő)szereplő. De nekem még Khal Drogo is tetszett a maga nyersségében. Valahogy nagyon össze van rakva az egész, a színészek, akik által életre kelnek, telitalálatok a szerepükre. Casting csillagos ötös – s mivel egy sorozat egyik tartópillére a karakterek milyensége és mélysége, ezért számomra a Trónok Harca bőven csúcs közelbe került. Ráadásul, igazi ínyencségként, az írók (vagy a könyvíró) voltak elég bátrak megválni is a figuráktól, ha megkívánta a sztori - néha bizony legnagyobb megdöbbenésemre.

A másik, iszonyatosan erős réteg a sorozatban az a történet. Ugyanaz a mocskos, politika, ugyanazok az aljas, hatalomvágyból elkövetett lépések, amik oly jól felismerhetőek az HBO munkáiban. Legjobb párhuzam újfent a Róma, de a Gengszterkorzó is hasonló volt már. S ilyenkor az ember mindig is eljátszik a gondolattal: a képernyőn látott világ nem más, mint a minket körbevevő világ tükre. Azzal különbséggel, hogy manapság már nyíltan nem fejeznek le senkit. Szomorú és elgondolkodtató társadalomkritika, ezúttal középkori jelmezbe öltöztetve…. S ha már idáig eljutottunk, meg kell említenem a legutolsó jelenetet, amit először nem is igazán tudtam hova tenni…
Szóval addig a jelenetig az egész szépen elcsordogál egy - ugyan képzelt -, de egy földtörténeti korhoz köthető, realista háttér és képi megjelenítésű világban, azonban onnantól az egész egyértelműen fantasy lesz. Tudom, hogy az egész az, meg hogy annak is kellett volna látnom, de számomra csak Daenerys jelenete hozta el egy másik univerzum érzését. Egyelőre még nem tudom, ez jót tett-e a sorozatnak, vagy nem, majd meglátjuk – egyelőre olyan furcsa érzésem van tőle.

Amit még feltétlenül ki kell emelnem, az a ZENE. Iszonyat jó és hangulatos, kiváltképp a főcím alatti, de az is, ami az animált menü alatt megy, az egész. Összességében Ramin Djawadi ismét nagyot alkotott, ahhoz képest, milyen fiatal, egyre jobb munkái vannak.

A DVD képével nekem nem volt bajom, mint ahogy az eredeti hanggal sem. Eszembe sem jutott a 2.0 magyart választani, ha már az angol 5.1. s bizony az agyon tisztességesen szól, bár a főcímzene lényegesen hangosabb a filmnél. A szinkronról nem tudok nyilatkozni, az extrákon viszont sajna nincs magyar felirat, ami sajnálok. Pedig belenéztem, jó kis anyagnak tűnik. Viszont a „booklet”, amit kapunk hozzá, igazán jó és ötletes, segít eligazodni a Házak rengetegében.

„Winter is coming”

Kosárba!


Ui: Ez a "Bush-fejjel" reklám jó. Első pillantásra azt hiheti az ember, hogy igazi Bush fejet adnak hozzá, hogy aztán otthon mindenki karóba tudja húzni.. :)
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
88%

16 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (12)
61-80%
 (1)
41-60%
 (2)
21-40%
 (1)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: