• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Pókember 2. - mozi- és bővített, extra változat (Blu-ray)
Pókember 2. - mozi- és bővített, extra változat Spider-Man 2
- 64%
Szállítható: AZONNAL
1.990 Ft
Eredeti ár: 5.490 Ft
Egyéni kedvezmény nem érvényesíthető ennél a terméknél!


  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Két év telt el, amióta a csendes Peter Parker elhagyta nagy szerelmét, Mary Jane Watsont, és vállalta a szuperhős-léttel járó felelősséget. Peternek számos új nehézséggel kell szembenéznie, miközben arra törekszik, hogy megteremtse az egyensúlyt két élete között - nappal szorgalmas egyetemista, éjjel pedig a szuperhős szerepét ölti magára.

Azok az emberek, akik a legfontosabbak Peter számára, mind veszélyben vannak, attól a pillanattól, hogy összeütközésre kerül sor a gonosz Oki Dokival.

Peter egyre nehezebben bírja Mary Jane nélkül, és egyre erősebb késztetést érez, hogy a kettős életnek és a titkolódzásnak véget vessen. Közben M.J. már továbblépett, és éli a maga életét: színészkedik, és férfi is van az életében.

Peter legjobb barátja, Harry Osborn a Pókemberen még mindig bosszút szeretne állni, mert őt tartja felelősnek apja haláláért.

Még komplikáltabbá válik Peter élete azzal is, hogy Dr. Otto Octavius ellen kell harcolnia. Szüksége van minden természet feletti képességére, hogy megállítsa az elmebeteg gonosztevőt...

Játékidő:
136 perc
Gyártási év:
2004
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Bakiparádé -
 
Audiókommentár - a filmkészítők és a szereplők közreműködésével a mozis változathoz
 
Audiókommentár - Laura Ziskin és Alvin Sargent közreműködésével a kibővített változathoz
 
Audiókommentár - Technikai kommentár a mozis változathoz
 
Kisfilm - Nagyobb erő, nagyobb felelősség
 
Kisfilm - A történet és a karakter
 
Kisfilm - A látvány
 
Kisfilm - A jelmez
 
Kisfilm - A rendezés
 
Kisfilm - Pókkamera
 
Kisfilm - A kaszkadőrök
 
Kisfilm - Az effektusok
 
Kisfilm - A vágás
 
Kisfilm - A film zenéje
 
Kisfilm - Megtanult leckék
 
Kisfilm - Egy hős válsága
 
Kisfilm - Nyolc kar, ami megtart
 
Kisfilm - 5 részes rövidfilm a vizuális effektusokról
Átlagos értékelés:
Adam Van Helsing
értékelése:
2012. jún. 23. - 9:25
Műfajformáló folytatás - Spider-Man 2 kritika
2002-ben az első Spider-Man hihetetlen nagy siker lett. Sorra döntötte meg a bevételi rekordokat, és végül kábé kétszer annyit keresett annál, mint azt elvárták tőle. Ráadásul a kritikai/nézői visszhangja se volt rossz, sőt – és ha valamit ennyire zabál a nép, azt nem lehet nem folytatni. Sam Raimi és jól bevált csapata két évet kapott arra, hogy tető alá hozza az új Spidey filmet. Ezer és egy féleképpen ronthatták volna el az egészet, úgy ahogy van – de szerencsére nem így történt.

Olyannyira nem, hogy a Spider-Man 2 teljes joggal díszeleg ott a legjobb folytatások között. Ezt a filmet senki se vette félvállról, a kész anyagról egyszerűen sugárzik az igyekezet és a törődés. Raimiék nem voltak restek logikusan továbbgondolni Peter Parker történetét, és egy üres akciómozi helyett inkább egy roppant ügyes központi problémát rittyentettek köré, miszerint hősünknek egyszer csak elege lesz saját hősi mivoltából. Ennek az ötletnek kijár minimum egy "WOW” (még akkor is, ha Stan Lee ezt már negyven éve megírta), de ha jobban belegondol az ember, ez a legkézenfekvőbb megoldás. Mert biza a szuperhősködés felzabálhatja a való életet, legyen szó munkáról, családról, vagy szerelemről – kinek kell akkor ez? Pókember egy iszonyat kemény dilemmát kap magának, és az alkotóknak hála gyönyörűen rágódja végig a filmet: melyik életet válassza? A választ persze mind tudjuk, de akkor is jó ilyesmit látni egy egyszerű hollywoodi blockbusterben. Ráadásul ahogy az első rész megszabta a soron következő szuperhősfilmek útját, úgy teszi ugyanezt a második a második részekkel: legyen az Vasember, a Fantastic Four vagy maga a bőregér, amelyik film mellett egy kettes lebeg, ott 2004 óta biztos befigyel egy identitászavaros hős.

Viszont a Spider-Man 2, kiváló alapötlete ellenére mégsem sikerült olyan jól, mint elődje - és nem csak azért, mert már szinte kínos mennyiségben utalgat arra (hátsókert, szemüveg, lángoló épület, stb.). Az egyszerűen nagyszerű David Koepp-et leváltották három másik íróra, akik Raimi hatására nagyobb teret engedtek a melodrámának, ezt pedig a karakterek sínylették meg. Peter Parker már annyira esetlenre van ábrázolva, hogy nem egyszer csak simán szerencsétlen nyomorékká válik, Mary Jane-nek már köze nincs régi énjéhez, és Harry megszállottsága is átesik néha a ló túloldalára. A film egész érzelmi világa nem az igazi, valószínűleg azért, mert nagyon meghatónak akarnak mindent, de csak nyögvenyelés lesz a dologból (jó példa erre Peter szülinapja, ami úgy gáz, ahogy van). Szerencsére ezek azért nem olyan vészes mellélövések, ráadásul még egész jól bele is olvadnak a nagy egészbe, a jó sztori és az akciók mellé – de azért már érezhetően gyülekeznek azok a felhők, amik a következő felvonásban okoznak majd végzetes vihart. Viszont akiért mindenkinek jár egy vállveregetés, az Doctor Octopus, akit eredetijéhez képest jól átírtak, de valódi karaktert csináltak belőle (külön dicséret Alfred Molinának), aki így máig az egyik legjobb képregényfilmes gonosz.

Remek alapfelvetés, jó történet, igazi képregényes akciók (vonat, AHHH!!!), és egy nagyon jó antihős – különösebb panasz nem érheti pókunk második kalandját. Bár az első rész hangulata és "pókemberessége” kicsit megfakult, és az erőltetett érzelmek se működnek mindig, de még így is egy nagyon jó szuperhősfilmmel állunk szemben. 7,5/10.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: