• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A bosszú jogán (DVD)
A bosszú jogán Seeking Justice
- 69%
Szállítható: AZONNAL
990 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft

5-10 db. van raktáron
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Will (Nicolas Cage – A szellemlovas, A nemzet aranya, Tolvajtempó) és Laura (January Jones – X-Men: Az elsők, Rockhajó) harmónikus kapcsolatát semmi sem árnyékolja be. Kellemes életüket a zene, a barátok és a sakkpartik teszik ki egészen addig, míg Laura egy este borzalmas támadás áldozatává válik. Will magánkívül rohan a kórházba, ám míg az orvosra vár, egy idegen szólítja meg. Ajánlata megdöbbentő: tálcán kínálja az elkövetőt, hogy Will bosszút állhasson. Cserébe mindössze egy kis szívességet kér .A zavarodott férfi belemegy a játékba, melynek van egy kis szépséghibája: Will szívesség gyanánt egy törvényen kívüli szervezet rabjává válik. Hogy szabadulhasson, kemény és veszélyes harcba fog...
Stúdió:
Játékidő:
95 perc
Gyártási év:
2012
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
berzerker8713
értékelése:
2013. már. 16. - 13:26
A Bosszú Jogán
Én, aki Nicolas Cage munkáinak rajongója és elismerője vagyok (legalább is, ami a régi filmjeit illeti), feszülten várom évről évre, hogy mikor törik meg az a jég, amelynek a vastagsága az idő múlásával csak egyre vastagabb lett. Mikor jön ki végre abból a gödörből, amiben lassan már 10 éve üldögél? De leginkább az a kérdés foglalkoztat, hogy hol van az az Oscar-díjas színész, aki a Las Vegas, Végállomásban vagy a Fegyvernepperben felejthetetlen alakítást nyújtott?
A Bosszú Jogán című filmjével, ha nem is régi fényében tündököl, de klasszisokkal jobb alakítást nyújt, mint az elmúlt néhány év bármely produkciójában.

A Cage az utóbbi időben előszeretettel vállal olyan filmeket, amikben valamely családtagját (gyerek, feleség, stb.) elrabolják, megverik vagy megkínozzák. Remélem a magánéletével azért minden rendben van...
Az alap szitu mindig ugyanaz az, csak a körítés más, ám a legfontosabb még is a részletekben rejlik. Mert ezek az apróságok teszik jobbá, élvezetesebbé a filmet és egyben meghúzza azt a vonalat, ami elkülöníti az agyatlan baromságot, a befogadható, relatíve hihető történettől. Ez a film az utóbbi kategória képviselője még a kisebb szépséghibái ellenére is.
Will (Nicolas Cage) tanárként dolgozik és éli teljesen hétköznapi életét, míg nem feleségét Laura-t (January Jones), egy szadista állat elkapja, megerőszakolja és megveri. Kórházba kerül, de túléli. Férje kétségébe esésében elfogadja egy, az őt még a kórházban megkereső férfi ajánlatát, miszerint elintézi az erőszaktevőt. Cserébe viszont megfogják keresni és feladatot adnak neki, ami bármi lehet...
Bármennyire is azt sugallja a cím, hogy ez egy frankó bosszúállós film, attól azért elég távol áll. A Bosszú Jogán inkább emberi kötődésekről, elhivatottságról, kitartásról, de leginkább becsületről szól. Amiket itt felsoroltam, ezeket fogja a produkció szembe állítani egymással, illetve a nézőt is elgondolkodtatásra készteti. Ha csak egy kicsit is bele képzeli magát az ember, akkor nem egyszerű a válasz. Én magam sem tudtam volna, hogy mit tegyek akkor és ott.
A történet nagyon szépen fel van építve, feszes és tempós. Féktelen akciókra, autósüldözésre, robbanásra senki se számítson, mert ez az akciófilmeknek egy más fajtája. Kis családi gubanc, nagy bajba keveredés, tévesen vádolás, menekülés, ecetera. Jól bevált képlet, amely stílus Cage-től nem áll messze, az utóbbi időben többnyire csak ilyen mozikban tűnt fel.

Van néhány logikai hiba benne, ami kis odafigyeléssel elkerülhető lett volna. Szervesen ugyan nem kapcsolódnak a sztorihoz és érdemben nagyon nem is befolyásolják a dolgokat, de az embernek szemet szúr az a pár hiba, amiket most nem részleteznék.
Aminek kimondottan örülök, hogy Cage úrnak sikerült végre olyan filmet választani, aminek jó a forgatókönyve, van benne potenciál és rengeteg lehetőség. Ezeket nem csak az alkotók, többek között a roppant tapasztalt rendező, Roger Donaldson (Dante Pokla, Banki Meló, A Leggyorsabb Indian, Cocktail) látta meg és használta ki, hanem a színészek is éltek a karakterek által felkínált opciókkal.

Így hát a színészek ráéreztek a karakterek jellegére és egytől egyig maximális élvezettel és odaadással hozták a figurákat, Guy Pearce-ről nem is beszélve. Hát igen... Egy ilyen jellegű fél drámai, fél akció mozi megkívánja a kemény munkát. Le a kalappal!

Nos összességében egy igazán jól sikerült filmhez lehet szerencséje annak, aki rászánja magát és megnézi. Nem egy kiemelkedően jó alkotás, de nem bánom azt a 100 percet, amit rászántam. Izgalmas, szépen kivitelezett mozi ez, ami bőven belül esik a többször nézhető kategórián. Jó szórakozást hozzá!

10\6,5
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Marcell
értékelése:
2012. júl. 31. - 15:57
Nicolas Cage-nek végre nem lángol a feje
Nicolas Cage az a színész, aki mindent elvállal, ami az útjába kerül. Éppen ezért rengeteg rossz filmben szerepelt már, de én annak idején eldöntöttem, hogy sosem fogok lemondani róla. Szerencsére időről-időre készít remek filmeket is (Las Vegas, végállomás; A holtak útja; Mocskos zsaru). Jelen mű szintén a jó filmjei közé sorolható.
A sztori szerint a főhős feleségét megtámadják, miközben hazafelé tart késő este. Olyan súlyos sérüléseket szenved, hogy kórházba kell szállítani. Ott aztán hősünknek egy fickó (Guy Pearce) felajánlja, hogy szívesen elintézi a támadót, cserébe pedig majd egyszer talán kér egy szívességet...A film az önbíráskodás témáját járja körül, de inkább egy akciófilm keretei között, nem pedig erkölcsi dilemmák elé állítva a szereplőket. Persze van benne ilyesmi is, de ez inkább egy feszült thriller, nem pedig dráma. Cage alakítása nagyon tetszett, January Jones (a felesége) még mindig nagyon szép, Guy Pearce-nek pedig tényleg számos arca van.
Tudomásom szerint az Egyesült Államokban a filmet be sem mutatták rendesen, J. Peter Robinson filmzenéje is csak egy 500 példányos kiadást ért meg (pedig nagyon jó). Én örülök, hogy láthattam moziban, és nagy örömmel veszem meg DVD-n - ha kijött volna BD-n, úgy vettem volna meg. Ez a film több figyelmet érdemelne, mint amennyit kapott.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
64%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (3)
41-60%
 (1)
21-40%
 (1)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
mesés ajánlat
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: