• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Titanic (2 BD) (Blu-ray)
Titanic (2 BD) Titanic (nr)
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A Titanic újra útnak indul, és James Cameron mesterműve eddig sosem látott pompájában ragyog: most először Blu-ray™ hordozza a digitálisan felújított képet. Minden idők legszebb szerelmi története, egy nagy hajó óriási katasztrófája így átélhetőbb, igazibb, mint valaha – és fantasztikus extrák kísérik: a filmesek naplója, több mint 6 órányi extra, 2 vadonatúj dokumentumfilm, több mint 60 doku-kisfilm, 29 kimaradt jelenet és egy alternatív befejezés. Rose (Kate Winslet) fiatal és jó családból való: de fuldoklik a rákényszerített élettől. Jack, (Leonardo DiCaprio) a szabad lelkű, pénztelen művész egy új élet lehetőségét mutatja meg a lánynak, és elrabolja a szívét. Amikor a luxushajó jéghegynek ütközik a fagyos óceánon, a szerelmesek kétségbeesett küzdelembe kezdenek a túlélésért… és egymásért.
Játékidő:
195 perc
Gyártási év:
1997
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
1. LEMEZ:
Audiókommentár - James Cameron közreműködésével
 
Audiókommentár - a szereplők és a stáb közreműködésével
 
Audiókommentár - Don Lynch és Ken Marschall történészek közreműködésével
2. LEMEZ:
Dokumentumfilm - Mindent a Titanicról - A film minden titka - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Titanic: a rejtély - James Cameronnal - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kimaradt jelenetek - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Alternatív befejezés - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Werkfilm (így készült) - Több mint 60 doku-kisfilm - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Teljes áttekintés a film forradalmi vizuális effektusairól - MAGYAR FELIRATTAL
 
Képgaléria -
 
Egyéb - És még sok meglepetés!
Átlagos értékelés:
Adam Van Helsing
értékelése:
2012. aug. 3. - 18:26
Az elsüllyeszhetetlen Cameron-monstrum - Titanic kritika
Ha James Cameron leül rendezni, akkor abból vagy filmtörténet, vagy csak simán kult lesz (hiszen a nézhetetlenség határát súroló kék szamaraknak is egyöntetűen megszavazunk egy technikai mérföldkövet). A többek között az első két Terminátort, az Aliens-t és az Abyss-t alkotó ex-kamionost egyik filmtanárom mégis úgy jellemezte, hogy "sikeres és korrekt iparos", mely kijelentés második felével már akkor is vitába szálltam. Ha Cameronra mindenképpen jelzőt akarunk keresni, akkor már inkább a "grandiózus" legyen az. Általában a mindenkori Cameron film (és most senki ne jöjjön nekem a Piranha 2-vel meg a True Lies-al) meghaladja saját korát, technikai kivitelezése nemcsak vérprofi és monumentális, de újító is egyben - James mindig legalább két, de inkább hat lépcsővel előrébb akar járni. Maximalizmusa ugyanannyira süt filmjeiről, mind a trükkmesterek verejtéke, és valószínűleg soha nem elégszik meg kevesebbel, mint ami a fejében létezik. Igen ám, de ez a fickó nemcsak egy vizuális úttörő, saját szakmájának határainak folyamatos tágítója, de iszonyat jó író és rendező is egyben. Ne csak akkor fordulj hozzá, ha forradalmi romboldát akarsz: Cameron mestere a mainstream érzelmeknek, valódi lelket tud önteni filmjei motorjába, valamint olyan izgalmat és/vagy feszültséget képes könnyedén felépíteni, hogy beleszögez vele a székedbe. És nem mellékesen ő írja a világ legjobb női karaktereit. Kivételek persze becsúszhatnak, de a jó öreg James összképén nemigen változtatnak. Ő korántsem egy szimpla iparos - ő egy állat.

A sorból természetesen a Titanic se lóg ki - sőt, ha úgy vesszük, a vén róka főműveként ragyog a filmtörténet egén, immáron tizenöt éve. A pénznyelőnek indult, majd dollárgyárrá avanzsált moziszörny Hollywood aranykorának nagy eposzait idézi, akárhonnan is nézzük, miközben méretei simán meghaladják a kilencvenes éveket. Tetszik vagy sem, ez a film egy klasszikus, mely sok év múlva is ott fog állni a nagyok között, közvetlenül Katy Scarlett O Hara társaságában. Cameron ugyanis vérlázítóan jól ráérzett az összetételre, miszerint a súlyos milliókba kerülő katasztrófát egy elcsépelt, agyonhasznált, de mindig működő elemmel, a fiatalok tiltott szerelmével párosította. Filmje ettől annyira univerzális, hogy univerzálisabb nem is lehetne, hiszen nincs az az éplelkületű néző, akit egy minimálisan se töltene el jókedvvel Leo és Kate egymásra találása.

Ezt a ki tudja, hányadik alkalommal újrahasznosított love storyt rendezőnk mesterien kezeli. Misem jobb példa erre annál, hogy a három óra alatt számtalanszor fulladhatna giccsbe (a közönség meg nevetésbe) a dolog, de nem - ez a szerelem annál sokkal profibb módon van összerakva, és annyira be tud rántani, hogy csak akkor eszmélsz rá, hogy itt süllyedés esete forog fenn, mikor már a semmiből előtűnő jéghegyet látod. Viszont itt muszáj DiCaprio és Winslet párosát kiemelni, hiszen ha ők nem működnének, akkor minden bukna. De nem véletlen, hogy már mindketten a filmvilág legjobb színészei között vannak számon tartva: alakításuk remek, szerelmük természetes (mely állítólag a kamera leállítása után is tartott), mindent el lehet nekik hinni.

Szóval Cameron sikeresen megmutatta, hogy ő bizony ért a románchoz is, szinte már szívszorító szinten, de láthatóan akkor van úgy igazán elemében, mikor az elsüllyeszthetetlen hajó leamortizálására kerül sor. Ráérősen, ám hatásosan építi a terrort, mely jeges víz formájában hódít egyre nagyobb teret, miközben méregdrága díszleteit örömmel rombolja le in your face stílusban az utolsó faforgácsig. A játékidő felét áldozza erre a módszeres pusztításra, s kíméletlenül dobja bele addigra már teljesen megszerettetett hőseit a darálóba - csak hogy biztosra megszakadjon a szíved. És csak hogy még rosszabbul érezd magad, nem rest apró kis sztorikat is a fagyhalálhoz adni, mint például a gyermekeit nyugtató anyuka, kinek játékideje nem több pár másodpercnél, de Cameron ennyiben elmond mindent róla, amit kell, és ennyi alapján is úgy sajnálod őt a végén, mintha a tulajdon rokonod lenne. Iszonyat erős a rendezés.

Bár egy akkora határvonal van benne mint egy ház, a Titanicot mégse érdemes kétfelé szedni, romantika valamint rombolda címszavakkal, mert egy gyönyörű, kerek egész, úgy, ahogy van - és ez azért van, mert mindkét része baromi erős. Minőségbeli szabadesés illetve durva illúziórombolás össz-vissz fél percig fedezhető fel, annak a sokat vitatott lezárásnak a képében, de még ez is úgy ahogy rendbejön a záróképpel. A legenda szerint nagy nehézségek árán, de Cameron összehozta azt, amit akart: grandiózus eposzt, időtlen szerelmi történetet, a tengerhez intézett dicshimnuszt, emléktáblát, filmklasszikust, tökéletes randifilmet. A Titanicot lehet szeretni vagy nem szeretni, de mind nagyságát, mind rendezőjének tudását el kell ismerni - hiszen nem mindenki ráz ki magából világrengető és örök klasszikusokat. 9,5/10.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
99%

11 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (11)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Vásárlók által feltöltött külső linkek:

YouTube videó (Spunkmeyer86)

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: