• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > A bölcsesség iskolája - 101 történet az emberi bölcsességről és butaságról kicsiknek és nagyoknak (Könyvek)
CSanád Béla
A bölcsesség iskolája - 101 történet az emberi bölcsességről és butaságról kicsiknek és nagyoknak nem ismert
- 15%
Szállítható: KB. 5-8 NAP
2.040 Ft
Eredeti ár: 2.400 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
A tanmese az egyik legősibb irodalmi műfaj. Rövidségükkel, velős mondanivalójukkal századokon át tanították bölcsességre az utódokat, és nagyon sokszor nemcsak az anekdota tömörségű, meghökkentő szituációk ragadtak meg a hallgatóságban, hanem a humor, a váratlanul felbukkanó komikum is, amely talán még emlékezetesebbé tette ezeket a történeteket az utókor számára. A nép nyelvén született és terjedő anekdotákat időnként neves vagy a névtelenség homályába burkolózó írók papírra vetették, és ezáltal azok mindenkihez eljuthattak helytől és időkorlátoktól függetlenül. Csanád Béla költő és műfordító rendkívüli tájékozottsággal ismerte ezeket a gyűjteményeket, és a legjobbakat közülük lefordította, némelyiket újramesélte, s így egy olyan kötetet állított össze, amelyet kicsik és nagyok egyaránt élvezettel olvashatnak.
Kiadó:
Szent István Társulat
Oldalszám:
212 oldal
Gyártási év:
2019

Könyvek
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: