• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Gyanúba keveredve (DVD)
Gyanúba keveredve Dead Reckoning
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2003. február 4. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

   Az Oscar-díjas Humphrey Bogart élete egyik legjobb alakítását nyújtja ebben a negyvenes években készült izgalmas krimiben.

   Rip Murdock egy tapasztalt, az élet viharaiban edzett volt katona, aki a saját szakállára nyomozni kezd legjobb bajtársának gyilkossága ügyében. A szálak Johnny régi barátnőjéhez, a titokzatos Coral Chandlerhez vezetnek, aki egy befolyásos alvilági figura, Martinelli bárjában énekesnő.

   Minél messzebbre jut a nyomozásban, Ripet annál mélyebbre rántja magával a különös rejtély. Vagy talán nem is a rejtély megoldása, hanem a szőke bárénekesnő vonzza annyira?

Játékidő:
97 perc
Gyártási év:
1947
Hangok:
- angol - mono (DD)
- német - mono (DD)
- francia - mono (DD)
- spanyol - mono (DD)
- olasz - mono (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, cseh, dán, finn, francia, görög, hindi, holland, lengyel, német, norvég, olasz, portugál, spanyol, svéd, török
Képformátum:
4:3
Átlagos értékelés:
Cesare Gonzago
értékelése:
2008. nov. 8. - 15:21
Sajnálatos, hogy John Cromwell kituno noir-ját még senki sem méltatta, holott a megjelenés óta eltelt évek számából ítélve megérne egy misét.

Nos, engem lebilincselt a Dead Reckoning, az elso perctol az utolsóig. A film noir szinte valamennyi kliséje fellelheto: flasback, a kiégett, láncdohányos fohos retrospektív elbeszélése, cinikus-balek detektívek, minden hájjal megkent gengszterek, éjszakai zuhogó eso, expresszionista rémfilmbe illo sötét nagyváros a maga bunös hotelszobáival és alvilági játékbarlangjaival, vérfagyasztó hullaház...

A történet - huen a negyvenes évek sötét filmjeihez - zavarba ejtoen csavaros, bár azért a régi igazság Cromwell remekmuvére is érvényes: cherchez la femme. És bizony a femme fatale olyan, mint egy csábító vadmacska, bár az elbuvoloen mély hangú Lizabeth Scott azért nyomába sem ér Lauren Bacall-nak. Humphrey Bogart lebilincselo játékát látva ugyanakkor olyan érzésem támadt, mintha a jó öreg Bogie "összegyúrta" volna Sam Spade és Philip Marlowe alakját Rip Murdock szerepében. Mondanom sem kell, kedvenc színészem karizmatikus cinizmusa ezúttal is lehengerlo; egyes megjegyzéseiért a vad feministák biztosan hideglelést kapnának, és kiszórnák az urnából Bogie hamvait.

Végül, a "vájtszemu" nézoknek bizonyára feltunik néhány jelenet, amely a Coen-fivérek Az ember, aki ott se volt címu alkotásából ismeros lehet. Lám-lám, érdemes tisztelegni a hajdani legnagyobbak elott!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Filmek 499-től
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: