• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > Istentelen ifjúság (Könyvek)
Ödön von Horvath
Istentelen ifjúság nem ismert
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
„Egy kis könyvet ajánlok Önnek, a Jugend Ohne Gott című kisregényt Horváthtól. Nagyszerű és keresztülmetszi a világ mai erkölcsi állapotát” - ajánlotta Hermann Hesse 1938-ban egy művészbarátjának az Istentelen ifjúság című könyvet, mely magyarul korábban Hogy lettem én néger címmel jelent meg. A Pál utcai fiúkat, A legyek urát, az Iskola a határont és az Istentelen ifjúságot elsősorban az köti össze, hogy szereplői gyerekek, de ennek a kisregénynek az elbeszélője egy tanár.
Az Istentelen ifjúság naplóregény a hitleri Németországban játszódik, ahol az az elmélet járja át a hétköznapokat, mely szerint jogos minden olyan tett, amely a „fajtestvérek” javára szolgál és magyarul eredetileg a Hogy lettem én néger? Címen jelent meg. Ebben az elnyomókból és elnyomottakból álló világban Lorenz Ludwig földrajztanár az egyik diákja állításával szemben kijelenti, hogy a négerek is emberek. Ezzel kezdődik a tanár szenvedéstörténete, mely hatással lesz a gyerekek életére is, akik nincsenek felfegyverkezve sem a világ, sem a szerelem kihívásai ellen.
Kiadó:
Helikon Kiadó
Oldalszám:
144 oldal
Gyártási év:
2012

Könyvek
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: