• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > The Expendables - A feláldozhatók 2. (DVD)
The Expendables - A feláldozhatók 2. The Expendables 2 (xpexp)
- 70%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

Már csak 1 db. van raktáron
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A FELÁLDOZHATÓK VISSZATÉRTEK, és a folytatás „adrenalinpumpáló kaland nonstop akcióval!” (J. Rentilly, Mens.Health.com). Barney és régi vágású zsoldosai elvállalnak egy könnyű pénzzel kecsegtető melót. A dolgok azonban csúnyán félremennek, egyiküket brutálisan meggyilkolják, ezért a feláldozhatók bosszút esküsznek. Hiába járnak idegen területen, ahol minden ellenük dolgozik, a revánsvágytól fűtött társaság elszántan zúzza-tizedeli az ellenséget, és közben az idővel versenyt futva egy váratlan veszélyt is el kell hárítaniuk, nehogy öt tonna fegyverminőségű plutónium illetéktelen kezekbe kerüljön...
Stúdió:
Játékidő:
98 perc
Gyártási év:
2012
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - Simon West rendező közreműködésével
 
Egyéb - A film teljes hosszában meghallgatható hangalámondás Pozsgai József közreműködésével - MAGYAR HANGGAL
Átlagos értékelés:
berzerker8713
értékelése:
2013. jan. 11. - 16:03
The Expendables - A Feláldozhatók 2
És itt a második fejezet. A folytatás, ami szerintem übereli az első részt szinte minden tekintetben. Még inkább "bűzlik" a tesztoszterontól, még véresebb, agresszívabb és még több filmes utalás a szereplők korábbi munkáira. Én régen szórakoztam már ilyen jól egy akciófilmen.

A helyszín ezúttal nem a dzsungel, hanem egy másik klasszikus: Oroszország. A probléma sem új keletű, hiszen a gondot itt is terroristák és némi plutónium jelenti. Kicsit elcsépelt téma, de hát milyen régen nem láttunk már ezzel foglakozó produkciót?
Ami feltűnhet azok számára, akik az első részt is láthatták, hogy nagyobb hangsúlyt kapott a helyzetkomikum és a színészi játék, ami még színesebbé teszi A Feláldozhatók 2-t.
Nem kis ráncfelvarráson esett át nem csak Stallone, de az Expendables csomag is. Nagyobb puskák, ágyúval felszerelt repülőgép, jó néhány új szereplő, illetve már nem Sly rendezte a filmet, hanem Simon West, akinek azért van némi köze az akciómozihoz. Munkái között a ConAir, a Tomb Raider és A Mestergyilkos található meg.
Azzal szerintem mindenki tisztában van, hogy ez a film, ezzel a történettel, de más szereplőkkel semmit sem érne. Azért jó, mert rájuk lett írva. Véleményem szerint nem is elsősorban a karakterekre, hanem inkább az őket alakító színészekre. De hát ez csak azért működhetett, mert azok szerepelnek benne, akik...
Másrészt én értékelem, mert az ő filmjeiken nőttem fel. Ezek mentek a TV-ben. A Die Hard-filmek, Terminátor, Rambo, Vörös Skorpió stb. Ezt mind láthatjuk most egy remekül kitalált alkotásban.

Kaptunk pár új szereplőt is az eredetiek mellé. A keménymagot a Stallone-Lundgren-Statham-Couture-Crews alkotják, Jet Lee meglepően keveset szerepel, már a film elején eltűnik. Kicsit nagyobb hangsúlyt fektetnek Trench-re (Schwarzenegger) és Church-re (Willis), akit végre nem "Templom"-nak hívnak. Hozzájuk becsapódik még a forgatókönyvben lévő trágár beszéd miatt rengeteget picsogó Chuck Norris is, aki egy elég mókás körítésben tűnik fel. Értem ezalatt, hogy akár hányszor megjelenik egy vadnyugati hangeffekt szólal meg, ami inkább mókássá teszi a figuráját, mint sem kőkemény Expendable-é. Az ellenség, a terroristák feje, JCVD vagy is Jean-Claude Van Damme, aki büszkeségből nem vállalta az első részt, de beadta a derekát és itt már vállalta a figura alakítását. Megjegyzem 52 éves létére bomba formában van! De hát tesz is érte... Kiegészül a csapat még egy "tökös" hölggyel Maggie-vel (Nan Yu) illetve Thor öccsével, Liam Hemsworth-szel, aki egy karakán mesterlövész.

Az akcióról. Sosem tértem ki a filmeknél erre, mert nem tartottam fontosnak, illetve nem is nagyon foglalkoztam vele. Olyan rohadt jól szólnak a fegyverek, hogy az valami fenséges. Komolyan már vártam, hogy végre tüzet nyissanak. Persze nem túl realisztikus a hangjuk, de pazar, különösen az én személyes kedvencem, Crews AA21-es shotgun-ja, b*szott jól szól.
Amire kíváncsi lennék, az az, hogy mennyire akartak a 80-as évekbeli filmekre hasonlítani. Csak amiatt, mert ha robbanás van, akkor az is a levegőbe repül, aminek nem kellene. Illetve egy emberekkel megpakolt híd egy rakéta hatására nem éppen szépen szakosan fog megsemmisülni. Itt azért minden ki volt centire számítva, ami a régi időket idézi vissza nálam.
A helyszíneknél Albániát megemlíteném, bár nem hiszem (nem tudom), hogy ott is forgattak-e, de az valami gyönyörű. Oda elmennék egyszer. Tetszett. Érdekes hangulata volt.
Ahogy írtam jóval brutálisabb lett ez a rész. Nagyon hasonlít egyébként a John Rambo-ra. Kegyetlen nagy mészárlásokat rendeznek, annyi vér fröcsög, hogy már vártam Tarantino feltűnését is. Dobálnak itt is mindenfele testrészeket, fejeket, mindent. Ja és egy nagyon fontos dolog! Van olyan, hogy elfogy a lőszer!!! Ráadásul mindenkinek. Ehhez azért szerintem nem vagyunk hozzászokva.
Aminek külön szeretnék pár sort szentelni, az az a jelenet, amikor Schwarzenegger, Stallone és Willis egy képen vannak. Az első részben is volt ilyen, de itt mindegyik kapott egy szép nagy puskát, amit nem féltek használni. Hogy örülhetett Sly annak a képnek... Nekem is tetszett.

Kiemelném még a szinkronhangokat, akik a jól megszokott színészek hangjaiként szólalnak meg: Sly-Gáti Oszkár, Statham-Epres Attila, Lundgren-Jakab Csaba, Willis-Dörner György, Schwarzenegger-Reviczky Gábor (Gáti Oszkár is szinkronizálta párszor)
Őszintén szólva nagy kedvenc lesz ez a film, mindegyik részével. Remélem a 3. rész is hozza a szintet, megtartva a mostani szereplőket (több játékidőt Bruce-nak és Arnold-nak!). Ketten már úgy néz ki csatlakoznak. Nicolas Cage És Jackie Chan neve mellett már megtalálható a The Expendables 3 film címe.
Az előttem szólóhoz hasonlóan pár színészt még én is el tudnék képzelni a következő részben, részekben. Steven Seagal szereplésére nem tudom mennyi esély van, de mellette az fiatalabbak közül Gerard Butler-t, Vin Diesel-t és persze Dwayne Johnson-t látnám szívesen. A rossz oldalon Gary Busey-t és Danny Trejo-t. Na de majd meglátjuk...

Megtekintése mindenkinek erősen ajánlott!!
Nálam ez:

10/8
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2013. jan. 7. - 19:32
Nagy öregek egymás között
Stallone egyértelműen egy régi kor idolja; egy őszintébb, egyenesebb koré, amikor a dolgok annak látszottak, amik voltak, és nem annak, amilyennek lenniük kellett volna, vagy amilyenné az álszemérmesség, a képmutatás tette. A magam részéről örülök, hogy még mindig vállalja és csinálja, mert ebben nemcsak ő a legjobb, de lassan ő az egyetlen.

Mert persze, az akcióhősök tablójának ismételt összetoborzása és bővítése is impozáns, érdekes és szórakoztató. De azért az is kell, hogy egyszer-egyszer a világ aljas mocsokládái ne egy elhaló "jajfáj" és legfeljebb egy aprócska vörös pötty kíséretében hulljanak el, miközben a kamera elhomályosodva félrenéz. Nem, megnyugvást és egy kis igazságérzet-illúziót az ad, hogy ezek az alakok egy vérfröccsé robbannak szét egy gépágyú-sortűz vagy valami nagyobb fémtömeg hatására, amivel a világon arra a napra egy kicsit csökkent a szemét mennyisége. Emiatt is aztán a film első tíz perce nem is tízpontos, hanem csillagos tizes! Több humor és ötlet van benne, mint bármelyik tíz percben, amit akciófilmben valaha láttam, és bár a legtöményebb akciókoktél is, utána a film majdnem egy órára leült, így ezügyben maradt némi hiányérzet (hogy aztán a finálé megint kiüsse a ház oldalát).

Az egy órás leülés sem jelenti azt, hogy unatkoztam volna, hiszen ez szolgál egy kis anekdotázásra, a régi-új ismerősök felbukkanására és bemutatására, és az "úgynevezett" történetre. Ez utóbbi nem csak hogy a "B" kategória gyöngyszeme, de a hatalmas túlzásoktól (ötXXX tonna?!) egyben önmaga fricskája is. Ha pedig ez még mindig nem lenne elég, az akcióhősök egymás végeláthatatlan cinkelésétől olyan a hangulat, mintha valahogy odaengedtek volna az asztalukhoz, és belehallgathatnék a beszélgetésükbe. Rajongója ugyan egyik akciósztárnak sem voltam, de mindig elismeréssel adóztam a munkásságuknak, a nosztalgia bennem is ott van, hiszen mindannyian a gyerekkoromat vagy a fiatalságomat idézik, így a hangulat minden elemében, és összességében is remek.

A teljes műsoridőben maximális szórakozáshoz azonban az kellett volna, hogy pár apróság ne legyen feltűnően nem odaillő, és ezekben pont a jelentéktelenségük volt a legdühítőbb. Hogy a zene itt-ott nem illeszkedik a hanglathoz vagy hogy a sztori talán még "B" kategóriásabb, mint az előző részé, csak pillanatnyi zavart okozott a szórakozásban. Az igazi légy a levesben a számítógépes grafikus volt, aki a füstöt (mondjuk amikor a tank lő) és a vizet (ld. a víztorony ledőlését) rajzolta; röviden pocsékszar, amit művelt, és remélem, azóta az odasült krumplit vakargatja valamelyik gyorsétterem fritőzéről.

Röviden: Pár karcolástól eltekintve ez a film aztán egy igazi tökös veterán, akinek még a ripacskodását is meg lehet és kell bocsájtani. A harmadik részre tudom javasolni Cynthia Rothrockot, Michael Dudikoffot, Lorenzo Lamast és Don "The Dragon" Wilsont, és akkor aztán tényleg teljes lenne a tabló.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
92%

8 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (6)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
mesés ajánlat
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: