• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Juan, a zombivadász (DVD)
Juan, a zombivadász Juan of the Dead
- 88%
Szállítható: AZONNAL
399 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

Már csak 1 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Juan életének eddigi 40 évét Kubában töltötte, jórészt áldott semmittevéssel. Barátja, Lázaro hasonló felfogásban élt, bár intelligenciából valamennyivel kevesebb jutott neki, mint Juannak. Mikor városukban különös dolgok kezdenek történni, a páros először csak egy újabb forradalomra gyanakszik. Ám a jelek arra utalnak, hogy a támadók nem normális emberi lények, és valahogy nagyon macerás elpusztítani őket. Biztos nem vámpírok, nem is megszállottak, és semmiképpen sem disszidensek. Miután Juan testvére, a szépséges Camilla is csatlakozik a pároshoz, a trió szenzációs felfedezést tesz: ha már egyfolytában agyakat kell pépesíteniük, és a város jóformán értelem nélküli járkálókkal van tele: ideje szolgálataikkal egy kis pénzt keresni...
Stúdió:
Játékidő:
92 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- spanyol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
berzerker8713
értékelése:
2013. ápr. 7. - 10:27
"Tessék! Juan, A Zombivadász. Kérésre Megöljük Szeretteit!"
Na most, ha George A. Romero 1978-as klasszikusát, A Holtak Hajnalát veszem alapul, nem pedig a remekbe szabott remake-t, mely Zack Snyder gondoskodó kezei alól került ki még 2004-ben, akkor a Juan, A Zombivadász már nagyon sokadik bőr, amit megpróbálnak levakarni erről a „szerencsétlen” történetről. Ugyanakkor valamilyen érthetetlen oknál fogva, valamiért mindig jól sikerülnek ezek a feldolgozások és ez alól a kubai rendező munkája sem kivétel.

A teljes ismeretlenségből előbukkanó alkotók és szereplők egy valamelyest más megközelítésbe helyezték az egész sztorit, ami ez által velős poénokkal, idétlen történettel, a prűdség teljes hiányával és alkalmanként elég fapados vizuális effektekkel operált, de ez mind hozzá tartozik az élvezethez.
Juan egy igazi életművész: az ég adta egy világon semmit sem csinál, alkalmi business-ekből él, de ez neki bőven elég a saját életminőségének szinten tartásához. Elvált, anyósát zsigeri szinten utálja, de felesége iránt a tűz még mindig ott lobog. Persze mire menne egy jó barát nélkül? Haverja Lazaro, a folyton kanos kis seggdugasz, mindenben kitart barátja mellett, csak segítséget ne kérjenek tőle...
Talán nevezhetném a történetet a film gyengeségének is, de ilyen téren nem voltak nagy elvárásaim, meg hát lássuk be, ha valaki leül és megnéz egy kubai zombimozit, annak nem igazán lehettek határozott elvárásai. A lényeg, hogy nekem sem volt, így a sztori esetlensége elhanyagolható tényező az értékelés végeredményét adó pontok szempontjából. Csak nagy vonalakban: egy szép napon, miközben főhőseink kedvenc időtöltésüknek tettek eleget (ivás és seggvakarás), furcsa dolgokra és emberekre lettek figyelmesek. Különösebben nem érdekelte őket a furcsaságokat kiváltó ok s tényező, konstatálták a helyzetet és elfogadták, hogy az emberek zombivá változtak, vagy ahogy ők fogalmaznak „diszidensekké”. Nem is kellett sok, meglátták a potenciált a helyzetben és azonnal nekiláttak a „Hogyan gazdagodjunk meg ebből?” terv kiötlésének.

Kategóriáját tekintve horrorvígjáték és paródia egyben. A paródia részét értelemszerűen A Holtak Hajnala kifigurázása adja, mivel elég sok elemet átvettek belőle. A poénokat elsősorban a helyzetkomikum adja, amely helyzetek néha eléggé érthetetlen módon alakulnak ki, de hát így csak még viccesebb, bár tapasztalataim szerint ilyenkor elég sokszor elhangzik a „Mi van b*zdmeg??” -hozzáteszem teljesen jogos- kérdés.
A jó ízlés határait is sikeresen feszegetik egy-egy farok bevillanásával és természetesen a „Finest SeIection” csapattal, akik között épp úgy megtalálható az Amerika-buzi huszonéves, a napbarnított homoszexuális vagy a szénné gyúrt, kaffer testépítő, aki szó nélkül üt, ha kell, de két csepp vér látványától hanyatt dobja magát a szentem. Ez a csapat évkönyvbe illő látványt alkot, ahol sajnos a gyengébb egyedek elvesztése (sajnos) benne van a pakliban.

Pár szó az általam kifogásolható látványáról. A zombik maszkjai egész jók lettek. Túl nagy hangsúlyt nem fektettek rá és ne úgy képzeljük el, mint mondjuk, ahogy a Walking Dead-ben is láthatjuk, de a kívánt hatás azért nem marad el. A probléma részemről ott kezdődik, hogy a robbanások\detonációk meglehetősen vérszegények lettek. Látszik, hogy a megalkotásnál nem használtak elegendő számú réteget, ezért néha tompa és olyan hatást kelt, mintha 90%-ban paint-ben csinálták volna. Persze azért annyira nem kaotikus a helyzet, de a mai látványorgiákra kiéhezett szemnek és agynak a legbőségesebb szellemi táplálék lenne (lett volna) egy igényesen kivitelezett grafikai háttér. Na de sebaj!

Egy bekezdésben a színészekről és a zenéről csak annyit, hogy előbbiek esetében látszik a Latin-Amerikai virtus, amivel kicsit nehezen akartam azonosulni, de egész hamar befogadta a gyomrom. Amit a film hangulata és -ha nevezhetem így- komolysága megkívánt, annak fejében produkálták magukat a színészek, ergo jól játszottak. A zene nagyon kellemes és ahogy azt már a Zack Snyder-féle verzióban is tapasztalhattuk, a lehető legodanemillőbb számokat válogatták be, amely szám az adott jelenttel erős -hogy úgy mondjam- disszonanciát okoz. De ez nem rossz és a helyzetkomikumhoz épp úgy hozzátartozik ez is.

Végeredmény: roppant jól szórakoztam a filmen, ami helyenként kicsit erőltetett, de túlnyomórészt minőségi poénokkal operál. A vizuális megoldások hagynak kivetni valót maguk után, de pár sör, chips meg haverok gyűrűjében ez egy nagyon jó és szórakoztató mozi a Föld egy -a filmvilág szempontjából- kevésbé ismert területéről. Többször nézhető kategória. Jó szórakozást hozzá!

10\6,5
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
82%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: