• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Ölni kíméletesen (DVD)
Ölni kíméletesen Killing Them Softly
- 70%
Szállítható: BIZONYTALAN
999 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Három magát eszesnek képzelő tökfilkó kirabolja a maffia kártyabarlangját, és ettől a helyi alvilágnál is beüt a gazdasági válság. Brad Pitt alakítja a bérgyilkost, akit megbíznak, hogy elintézze a három fickót, és helyreállítsa a rendet. Az ÖLNI KÍMÉLETESEN további szereplői Richard Jenkins (A LÁTOGATÓ), James Gandolfini („Maffiózók” sorozat), Ray Liotta (NAGYMENŐK), Scoot McNairy (AZ ARGÓ-AKCIÓ), Ben Mendelsohn (VÁLOGATOTT GYILKOSOK), és Vincent Curatola („Maffiózók” sorozat), de a filmben Max Casella, Trevor Long, Slaine és Sam Shepard is felbukkannak.
Stúdió:
Játékidő:
93 perc
Gyártási év:
2012
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
berzerker8713
értékelése:
2013. ápr. 14. - 14:46
(Bed)ölni Kíméletlenül
Rohadjak el, 90 percet kellett várnom, hogy megtudjam, miért is nem hallottam korábban erről a filmről? Pontosítok: ezt a várakozást ne a szó szoros értelemben vegyük, mert ez nem egy egészséges izgalom vagy tűkön ülés volt, hanem az elvágyódás egy olyan jelentbe, a filmnek arra a pontjára, ahol történik végre valami!!!
Én ezt nem is nagyon értem... Brad Pitt-ről eddig azt gondoltam, hogy megválogatja a forgatókönyveket és nem ugrik bele mindenféle ökörségbe. Vagy becsapták volna? Kezébe nyomták a sztorit, amiben nagy vonalakban az állhatott (karaktert illetőleg): Te, barátom egy ízléses, kimért és magabiztos bérgyilkost fogsz alakítani, tarkóig zselézett hajjal, sörétessel, a gestapótól lenyúlt bőrkabátban, és te leszel az egyensúly a sok hülye, dilettáns barom és az értelmiségi munkaadók között. Na de jóember! Az, hogy Mr. Pitt és a rendező, Mr. Andrew Dominik mit csinál egy másfél órájával nem érdekel, de az enyémet te tegyék már tönkre! Aljas módon elhúzták előttem azt a mézes madzagot, amire a rendező korábbi munkájának híre, a főszereplő személyes kiléte és a becsapós szinopszis volt jó vastagon rámázolva. Én meg rábuktam, mint szarra a legyek. De nem is ez fáj a legjobban, hanem az, hogy társaságban néztük és erősködtem, hogy „Jó lesz!” meg, hogy „Nézd má meg ki játszik benne! Nem lesz vele semmi gond.” El lehet képzelni, milyen sarat kaptam...

Na de akkor most tisztázzuk a dolgokat. Amikor összeültek az alkotók, akkor rengeteg (tényleg!) jó ötlettel állhattak elő. Ha beleolvashattam volna a forgatókönyvbe, valószínűleg minden hiba nélkül rákapok és izgatottan várom a megvalósítást. A lényeg: van 3 töketlen bűnöző, akik olyantól rabolnak, akitől nem kellene. Olyan, amikor a kiskutya bele harap a nagyba, aztán csak pislog, ha egyik reggel kettéharapva találja magát. Persze a „nagykutya” itt egy kemény maffiózó, akinek alvilági körökben sincs túl jó híre, révén, hogy volt eset, amikor úgymond „kiraboltatta magát” na meg a játéktermében ülő többi vendéget is. Így joggal terelődik rá a gyanú ismét, amikor ez a jó képességű fiatal társaság arra készül, hogy lecsapolják. A 3 kismalac meglép, a farkast meg jól elverik a sintérek.
Ez az alap, ehhez jön hozzá Brad Pitt karaktere, akit a túlbuzgó mócsingok megölésére bérelnek fel. Szerintem ez így, ebben a formában teljesen jól hangzik. Na de amikor odakerültek a dolgok, hogy el kellene kezdeni forgatni, akkor álltak ott (szerintem), mint f*sz az esőben, hogy akkor „most mit is kell csinálni?” Pedig Andrew Dominik, aki a művészeti vezetője volt ennek a gyalázatnak, nem ma ült először biciklire. A Jesse James Meggyilkolása, A Tettes A Gyáva Robert Ford című film is az ő keze műve meg van még egy 2000-ből a Chopper – A Kegyetlen, ami az ég egy világon semmit nem mond nekem, de imdb-n 7.1-re jó volt. Na majd máskor megnézem.
A baj, hogy végig pofázzák az egészet. Párbeszéd, párbeszéd hátán, de nem úgy, mint mondjuk a Ponyvaregény-ben, ami egy dramaturgiai mestermű, aminek van eleje, közepe, vége. Itt a szereplők közti kommunikáció lélektelen, erőltetett és a legkevésbé sem vicces, emellett végig káromkodják az egészet, de valami döbbenetes módon. Talán A Sebhelyesarcú egyik verziójánál volt olyan opció, ahol a menüből ki lehetett választani a lövés meg a káromkodás-számlálót. Na az itt is jól jött volna, bár kérdés hogy nem fordulna-e hamarabb át, mint hogy elérnék a film végére.
Alapvetően egy-egy ízesebb beszólással lehetne valamit hozni a két körös lemaradásból, de itt még ez sincs. Ezen felül persze „élvezhetjük” az akciójelenetek teljes hiányát is, mert még arra sem méltattak, hogy ha már a szöveg vérszegény, legalább a lövöldözős jelenetekbe pumpálnak egy kis adrenalint.

A gengszterszagot Ray Liotta és James Gandolfini szerepeltetésével akarták kilométerekről éreztetni (több) kevesebb sikerrel. Szomorú, hogy Brad Pitt sem tudott sokat hozzárakni, de nem rajta ment el a történet ezt mindenképp be kell látnom. Ahogy azt már máshol, máskor is írtam, az ilyenbe akarva akaratlanul belefut az ember. Meg kell nézni, a konklúziót meg mindenki levonja maga.

Összegzés: az alkotók próbáltak (szerintem) egyfajta exploitation vagy grindhouse hangulatot adni a filmnek, de sajnos ez nem sikerült. A szándék érezhető, de ezt is sikerült elhessegetni, mint fingot a levegőben. Persze nem lehet mindig jó meg szórakoztató mozit csinálni, de ez azért mindenek az alja. Ami nem megy azt nyilván nem kell erőltetni és ez végül is bejött. Nem volt nagy hírverése a filmnek, amit megértek ezen felül persze gáz, hogy a színészek sem tudták eladni a mozit. A gyűjtök Brad Pitt miatt valószínűleg beszerzik majd, de azon kívül, hogy a billegő filmes szekrényt kitámasszuk, másra nem igazán jó.

Nagyon nagy jóindulattal: 10\3
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
30%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (2)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: