• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Hitchcock (DVD)
Hitchcock Hitchcock (xphitch)
- 69%
Szállítható: BIZONYTALAN
990 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Az Oscar®-díjas Anthony Hopkins és Helen Mirren* lenyűgöző alakítást nyújt ebben az izgalmas, magával ragadó és mulatságos történetben, amely minden idők egyik legismertebb filmjének megszületéséről szól. A végtelen egóval és rendíthetetlen magabiztossággal megvert-megáldott rendező, Alfred Hitchcock (Hopkins) egy rettenetes sorozatgyilkosság megszállottjává válik. Filmet szeretne készíteni belőle, ám a stúdiók visszariadnak a borzasztó történettől, és nem segítenek. A végsőkig eltökélt mester azonban hírnevét, otthonát, sőt még felesége, Alma (Mirren) szerelmét is kockára teszi a szent cél: a Psycho érdekében.
Játékidő:
94 perc
Gyártási év:
2012
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - Hitchcock: kapcsold ki a mobilod! - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - a történetről - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - a szereplőválogatásról - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Maestro: Danny Elfman - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Hitch és Alma - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Hitchcock szelleme - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2013. jún. 25. - 17:34
The master of suspense
Nem tudom, egy ilyen életrajzi filmnek, ami csupán a címszereplő egy életszakaszát eleveníti fel, mennyire kell hűen követni a valóságot, mennyi lehet benn a művészi szabadságként aposztrofálható eltérés, de aki nem ismeri tényszerűen Hitchcock életrajzát, valamint a Psycho születésének körülményeit, annak ez a mozi kiváló szórakoztatást fog nyújtani. Jelesül nekem is, én a film közben tényként kezeltem, hogy ez így történt – s utánanézve kicsit a neten nem is járt messze a mozi a valóságtól…

Az utóbbi években az Akadémia szobrocskákkal díjazta a filmkészítésnek emléket állító műveket, hol megérdemelten, hol szerintem érdemtelenül. A Hitchcock tökéletesen beleillik ebbe a sorba, a fenti motivációt figyelembe véve és ismerve a konkurenciát, akár díjakat is érdemelne, ha másért nem is, legalább Anthony Hopkins játékáért. Ez a film ismét csak a MOZI intézményének állít emléket, azon belül is a filmtörténelem egyik kultikus alkotásának, a Psycho készítésének. Teszi ezt úgy, hogy e köré a téma köré szépen körbeépíti a rendező figuráját, annak magánéletét, illetve adott magánéleti válságát. Nekem – aki egyébként is rajong a filmkészítés kulisszatitkaiért - ugyanakkor ez kevésbé lett életrajzi film, inkább egy jól megkomponált werkfilm, egy játékfilmmé bővített dokumentumfilm, ami kiválóan mutatja a be az ’59-ben forradalmi eszközöket felvonultató horrorfilm születésének nehézségeit.

Nagyon tetszett az egész, a szereplőválogatás, a forgatások, a harc a stúdióval és a cenzúrával (hogy miért nem lehetett egy filmben WC-csésze, azt ma sem értem), Hitch és Alma utómunkái, valamint a mozis fogadtatás. Ha csupán ennyi lett volna az egész, már akkor is bejött volna, de a rendező házasságának icipici válsága, annak beemelése a sztoriba igazi mélységet adott a filmnek. Nem tudom, ez így volt-e, nem tudom, mit szólna ehhez a feleség és Hitch maga, de itt kiválóan működött: a bukás kérdésessége miatt kialakult stressz, az ebből eredő zaklatottság és idegeskedés, a valós és vélt sérelmek felerősítése nagyon jó lett. A kezdeti kifejezetten élvezetes poénos civakodásból elmérgesedő házastársi viszony korrekt filmes alap, erre ráépülve a forgatás a hab a tortán. A habos tortán a gyertya - de inkább a tűzijáték - pedig a két főszereplő színész, Helen Miller és Anthony Hopkins játéka…

Nekem különösen utóbbi tetszett, egyszerűen zseniálisan hozza azt a képet, ami az emberben Hitchcockról kialakult. A hatalmas pocak, a mozgás, a megjelenés, a végsőkig megidézett hanghordozás és szöveg szinte egyé teszi a színészt a karakterrel. Hopkins papa ezzel újabb tanúbizonyságát adta kivételes képességeinek – ha jól belegondolok, nem is tudnám mással elképzelni eme szerepet. Helen Miller nem kevésbé zseniális alakításában ugyanakkor feltárul a nő, Alma karaktere – hisz jól tudjuk, minden sikeres férfi mögött egy nő áll. Nos, itt most megtudhatjuk, ki is ez a nő, ki volt az, aki nélkül a Psycho nem lenne ott, ahol van, ki is volt az, aki iránytű volt a rendező életében. A sokat emlegetett kémia jól működött a két idősödő sztár között, s bár ez egyértelműen az ő filmjük, nem mehetünk el szó nélkül az Anthony Perkinst megidéző James D’Arcy illetve a Janet Leightet megidéző Scarlett Johansson mellett sem. Telitalálat mindkét szereplő.

Mint ahogy telitalálatok azok az okosan elrejtett és adagolt Hitchcockos mondatok, utalások, jellemek, amik közben elhangzanak a filmben. Gondolok itt a szőke nős mániára, a „master of suspense” bélyegre, stb… Mosolyogva éltem át ezeket a poénokat, érezve azt a maximális tiszteletet, ami szinte körbelengi az egész filmet.

A DVD képe számomra rendben, mind a magyar, mind az angol hangsáv szépen szól. Javallott mégiscsak eredetiben nézni, ugyanis Hopkins hangutánzása feledhetetlen élmény (akárcsak a Király beszédében Timoty Spall Churchill utánzása). A feliratos extratartalom ígéretes, majd a saját példányomon meg is lesem, ugyanakkor úgy gondolom, ebből a filmből is bőven elég a DVD változat, a kék lemez induló árát nem éri meg.

Kosárba!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Perselus
értékelése:
2015. máj. 24. - 10:29
Hitchcock egy klasszikus film háttér története
Ma délelőtt néztem meg ezt a kiadást, jó lett nagy kedvencem a film és az a film is, aminek a létrejöttét láthatjuk a Psycho a klasszikus eredeti Psycho. És jó volt látni hogy viszonylag hitelesen visszaadták a film létrejöttének a főbb mozzanatait és pillanatait a nézők felé, még ha talán ugye a játékidő végett néhol hézagos is a film sok szinten, azért a lényeget átadják és ez szerintem egészen jól meg lett oldva amennyire én így elsőre megítélem a dolgot. És az extrák se rosszak kicsit rövidek, de azért jók szerintem simán. Minden esetre 100 szónak is 1 a vége, nekem nagyon bejött a film hozta amit kell és amit kellett az át is adta a néző felé, úgy hogy aki tudja mindenképpen vegye meg mert nem rossz vétel ez a kiadás kicsit sem szerencsére.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
74%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (1)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Filmek téli estékre
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: