• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Alien - A nyolcadik utas: a Halál (2 DVD) (DVD)
Alien - A nyolcadik utas: a Halál (2 DVD) Alien
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A Nostromo csillaghajó évekkel ezelőtt hagyta el a Földet és még évek telnek el, mire - küldetésük befejezésével - visszaérkezhetnek oda. A legénység hibernálva várja, hogy a központi számítógép - néhány héttel a hazaérkezés előtt - kiolvassza őket. Bár még messze van a szülőbolygó, a dehibernációs program mégis elindul: különleges helyzet áll fenn.

Egy közeli bolygóról titokzatos rádiójelek érkeznek. A legénység néhány tagja megkeresi a jel forrását és legnagyobb megrökönyödésükre egy idegen űrhajó roncsára bukkannak. A roncsban a titokzatos idegen holttestén kívül különös, lüktető tojásszerű képződményeket is találnak. Az egyik tojásból félelmetes, skorpió-szerű lény robban elő, és azonnal rátelepszik a közelben álló űrhajós arcára...

Az űrhajósok megszegve a szabályokat a fedélzetre hozzák megtámadt társukat, akinek arcáról még mindig nem sikerült eltávolítani a lényt. És ezzel megpecsételték az egész legénység sorsát...

Ridley Scott immár klasszikus sci-fi/horrorfilmje ezúttal felújított képpel és hanggal, valamint rengeteg extra tartalommal jelenik meg. A kiadvány különlegessége, hogy a mozikban vetített, eddig ismert eredeti változat mellett megtekinthetjük a rendező által 2003-ban újra vágott új változatot is, amely néhány plusz jelenettel bővült, ugyanakkor egyes jeleneteket a feszültség és a tempó fokozása érdekében megrövidített Scott, így az új változat az új jelenetek ellenére is mintegy negyven másodperccel rövidebb lett!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak a film eredeti változata tekinthető meg magyar szinkronnal, az új, rendezői változat csak eredeti hanggal és magyar felirattal található meg a lemezen!

Játékidő:
111 perc
Gyártási év:
1979
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - Surround (DD)
- cseh - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, cseh, héber, lengyel, portugál, török
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
1. LEMEZ:
Alternatív változat - A film rendezői változata (kb. 111 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Audiókommentár - Ridley Scott, Dan OBannon, Ronald Shusett, Terry Rawlings, Sigourney Weaver, Tom Skerritt, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton és John Hurt közreműködésével az eredeti változaton!
 
Bevezető - Ridley Scott bevezetője az új, rendezői változathoz. (kb. 1 p.)
2. LEMEZ:
Kisfilm - Csillagbestia: a történet kialakítása (kb. 18 p.)
 
Kisfilm - A látványtervezők: irányelvek és tervek (kb. 17 p.)
 
Szöveges információ - Dan OBannon első forgatókönyv-vázlata (307 oldal)
 
Képgaléria - Ridleygrammok: eredeti vázlatrajzok és feljegyzések a rendezőtől (kb. 75 oldal)
 
Sztoribord - (kb. 374 oldal)
 
Próbafelvétel - Sigourney Weaver próbafelvétele, akár a rendező kommentárjával is. (kb. 6 p.)
 
Kisfilm - Űrkamionosok: a szereposztás (kb. 15 p.)
 
Képgaléria - Az Alien művészete - Cobb tervei (57 kép)
 
Képgaléria - Az Alien művészete - Foss tervei (48 kép)
 
Képgaléria - Az Alien művészete - Giger tervei (44 kép)
 
Képgaléria - Az Alien művészete - Moebius tervei (11 kép)
 
Képgaléria - A szereplők fényképei (6 kép)
 
Képgaléria - A szereplőkről készült sajtófotók (20 kép)
 
Kisfilm - Félelem az ismeretlentől - forgatás a Shepperton stúdióban, 1978-ban (kb. 24 p.)
 
Kisfilm - A legsötétebb helyek: a Nostromo és az Idegen bolygója (kb. 18 p.)
 
Kisfilm - A nyolcadik utas: a lények megtervezése (kb. 32 p.)
 
Képgaléria - A híd (28 kép)
 
Képgaléria - John Finch (3 kép)
 
Képgaléria - Ash (4 kép)
 
Képgaléria - B szint (4 kép)
 
Képgaléria - A tojás-kamra (20 kép)
 
Képgaléria - Automata dokkolás (23 kép)
 
Képgaléria - A mellkas-szaggató (18 kép)
 
Képgaléria - Brett halála (19 kép)
 
Képgaléria - Ash halála (10 kép)
 
Képgaléria - Parker-Lambert halála (20 kép)
 
Képgaléria - A gubó-jelenet (13 kép)
 
Képgaléria - Nárcisz (40 kép)
 
Képgaléria - Képek a forgatásról (17 kép)
 
Képgaléria - Folyamatos Polaroid - maszkok és eszközök (kb. 99 kép)
 
Képgaléria - Díszletek: A hibernációs kamra (5 kép)
 
Képgaléria - Díszletek: A konyha (22 kép)
 
Képgaléria - Díszletek: A híd (12 kép)
 
Képgaléria - Díszletek: A Nostromo díszletei (38 kép)
 
Képgaléria - Díszletek: A bolygó díszletei (34 kép)
 
Képgaléria - Díszletek: Az űr (47 kép)
 
Képgaléria - H.R. Giger műhelye - A mellkas-szaggató (23 kép)
 
Több kameraállás - A mellkas-szaggató jelenet 3 kameraállásból, akár a rendező kommentárjával is (kb. 5 p.)
 
Kisfilm - Az utó-munkálatok - Jövő idő: a zene és a vágás (kb. 17 p.)
 
Kimaradt jelenetek - 7 kimaradt jelenet (kb. 15 p.)
 
Kisfilm - A trükkök (kb. 19 p.)
 
Kisfilm - Egy valóra vált rémálom - reakciók a bemutató után (kb. 24 p.)
 
Képgaléria - Trükkfelvételek (22 kép)
 
Képgaléria - Nostromo reklámok (10 kép)
 
Képgaléria - Plakát-kiállítás (24 kép)
 
Képgaléria - Különleges felvételek (52 kép)
 
Képgaléria - A díszbemutató (18 kép)
Átlagos értékelés:
Jim Morrison
értékelése:
2007. okt. 10. - 20:22
Érdekes az ember. Fiatalabb koromban imádtam az Alien filmeket de mind közül a 2. rész tetszett leginkább. Cameron munkája akció és látvány terén tökéletes. A 3. epizód megtörte kissé a varázst de idovel megtaláltam Fincher munkájában is azt ami megfogott. Valamiért az alapfilmmel mostohán bántam. Valószínu azért mert hamarabb láttam a második epizódot és akkoriban még a csihipuhi jobban érdekelt. Most azt veszem észre hatalmas hibát követtem el!

Nem hiába van ott az a bizonyos korhatár jel, és a 18-as szám...Megérteni és beleolvadni az elso Alien filmbe erosen korhoz kötött. Felfogni, átérezni mit jelent a pánik, rettegés, klausztrofóbia vagy akár a tehetetlenség és az értelmetlen halál megkövetel bizonyos érettségi szintet. 10 évesen még nem feltétlenül értjük a felnott dolgokat. Az Alien film a leghatalmasabb mindhárom közül. Vérbeli pszicho horror. Egy idegen lény okozta lelki terror. Nem maga a halál fenyegetettsége hanem az, ahogy közelít a vég ami a földbe döngöl. Egy karakter képében ami sokkolja az embert mióta csak megszületett, hála neked H.R.Giger! Körülbelül úgy mint egy megvadult vadállat csak épp ilyen lénnyel még nem találkozott földi. Ridley Scott filmje attól zseniális amitol az Ördöguzo. Megfogható és sci-fi létére teljesen átérezheto. Elemi ösztönöket mozdít meg mélyen. Maga a rettegés ami végigkíséri a filmet a tökéletes hatást eléro nyitánnyal, csak fokozódik az idegen hajó eléréséig és utánna az orületbe kerget magával a lénnyel. Mindig az ember oszinte fájdalma a legkegyetlenebb... filmen is. Legyen szó drámáról vagy háborús eposzról és horrorról. Olyan alkotás amit nem tudunk oszintén átérezni, bukás. Nem veszük komolyan. Valahol ettol röhejes a legtöbb sci-fi. Az Alien más, kénytelenek vagyunk minden pillanatban komolyan venni mert megteremti azt a kényelmetlen, szorongó ézést, ami kitölti a termet vagy szobát ahol ülünk és figyelünk. Nagyon jól felépített, remek mozi. Telitalálat színészek és egy nagyszeru rendezo munkája.

Csak eros idegzetueknek ajánlott!!!
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
wrack
értékelése:
2006. júl. 26. - 19:41
Apró érdekesség a filmrol: az idegen megszületésének jeleneténél a színészek közül állítólag csak John Hurt, az esemény szenvedo alanya volt beavatva, a többiek reakciója tehát - ha lehet hinni a legendának, akkor - valódi.

A kiadványnak két hibája van. Az egyik a szinkron, melyben Menszátor Magdolna adja Sigourney Weaver hangját. No, nem a szinkronizáló színészek munkájával volt a baj, hanem a keveréssel, ami finoman szólva is kritikán aluli. Egyszer olyan halk, hogy alig érteni mit mondanak, a másik pillanatban meg már recseg-ropog minden, az ember fülét is beleértve. És akkor még nem is említettem, hogy a szöveg tulajdonképpen szó szerinti fordítás.

A másik probléma: a kiadványon mind a mozis, mind a rendezoi változat megtalálható. A két változat közös jelenetei (vagyis a film nagyrésze) viszont csak egyszer vannak rajta a lemezen, ezért a lejátszó menet közben hagyja ki vagy éppen teszi hozzá a filmhez a kérdéses részeket. Emiatt nekem egy-két alkalommal rövid ideig akadozott a kép. Valószínuleg nem minden lejátszónál fog jelentkezni ez a hiba.

Ezeket leszámítva nagyon jó a kiadvány és persze a film is! Viszont elore mondom, hogy nem egy eksönmúviról van szó: Ridley Scott szereti hosszú ideig gyönyörködtetni vagy borzongatni nézoit szélesvásznú képeivel, miközben semmi sem történik.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
K
értékelése:
2009. okt. 11. - 17:57
Ki tudja, hányadszor nézem meg ezt az urrémfilmet, s még mindig jó látnom, hogy bár egyre aggastyánabb lesz, mint a jó bor, az évek számának növekedésével csak jobbá válik.

Természetesen a legjobb a négyes közül, csak a harmadik közelíti meg, míg a második egy idióta akciómozi, a negyedik pedig egy alulmúlhatatlan francia illúziórombolás.
Természetesen ebben is vannak logikai buktatók, és azok retrodíszletek az ezernyi kis lámpácskával, semmire sem való bizgentyukkel, unixos számítógépekkel.

A zene húz fel legjobban, mert Jeremiás bátyánk Williams bátyánk mellett a legpofátlanabb zenei plagizátor volt, ahogy itt is a focímzene Holst Planéták címu szimfonikus költeményébol sorokat vesz át, de itt van Mahler, Brahms, és az egész orosz iskola.

Weaver kisasszony gondoskodik a végén az erotikáról, ahogy úgy hordja a bugyiját, mint annak idején a szomszéd Lajos bácsi, akinek, mikor az autót mosta az udvarán, egész mini plasztikát lehetett volna készíteni a farpofáiról. Mindenesetre Scott Ripley bájainak alsó kameraállású felfedésével nyilván ezeket a már akkor is hiányzó elemeket dobta be.

A be nem avatott színészek legendája természetesen mese a kirobbanó aliennel együtt; szerintem Scott terjesztette, mert érezte, hogy új korszak közeledik az ijesztgetések korában.

Az Alien minden fogyatékossága dacára csúcsmozi, különösen a mai felhozatallal egybevetve. Sajnálatos, hogy ennek a filmnek nem csináltak egy igazi ütos szinkront, mert az eredeti film angolsága már.már fájón rossz és közönséges, a magyar pedig vödöreffektusos.
14 látogatóból 6 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
97%

6 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (5)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: