• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Aliens - A bolygó neve: Halál (2 DVD) (DVD)
Aliens - A bolygó neve: Halál (2 DVD) Aliens
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2004. március 23. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A tökéletes organizmus mintapéldáját, a távoli világból érkezett Idegent már jól ismerjük - túl jól. A földöntúli gyilkológép rendkívüli fizikai adottságainál csupán hihetetlen szívóssága és állhatatossága teszi még veszélyesebbé. Mindennek Ellen Ripley a megmondhatója - az egyetlen személy a Nostromo űrhajó hét tagú legénységéből, aki túlélte az utolsó küldetést...

Miután - a lénnyel együtt - felrobbantotta a Nostromót, évtizedeken át hibernálva, tehetetlenül sodródott kozmikus mentőcsónakjában, csak azért, hogy menekülése és ébredése után újra visszatérjen az idegenek feltételezett lakhelyére, az L.V. 426-os kódszámot viselő bolygóra, ahol időközben mit sem sejtő földi telepesek is megvetették a lábukat.

Ripley csatlakozik az elit-kommandóhoz, hogy eddigi tapasztalatait kamatoztatva mentse, ami még menthető. A kolóniára érve azonban hamar rádöbbennek, hogy a vártnál is nagyobb a baj és a túlerő. És az egyetlen ember, akit még megmenthetnek nem más, mint egy rettegő, elárvult és elvadult kislány, aki már túl sok szörnyűséget látott...

Ezen a kiadványon James Cameron bővített, 148 perces rendezői változata mellett végre az eredetileg moziban vetített, DVD-n eddig még meg nem jelent 132 perces változat is megtalálható!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak a film eredeti változata tekinthető meg magyar szinkronnal, az új, rendezői változat csak eredeti hanggal és magyar felirattal található meg a lemezen!

Játékidő:
148 perc
Gyártási év:
1986
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - Surround (DD)
- cseh - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, cseh, héber, lengyel, portugál, török
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
 
Képgaléria - A tengerészgyalogosok járművei (kb. 22 kép)
1. LEMEZ:
Alternatív változat - A film eredeti mozis változata (132 perc) és a bővített, rendezői változat (148 perc) is megtalálható a lemezen! (kb. 148 p.)
 
Bevezető - James Cameron bevezetője a rendezői változathoz (kb. 1 p.)
 
Audiókommentár - Új adiókommentár James Cameron, Michael Biehn, Jenette Goldstein, Carrie Henn, Terry Henn, Lance Henriksen, Gale Anne Hurd, Pat McClung, Bill Paxton, Dennis Skotak, Robert Skotak és Stan Winston közreműködésével a rendezői változathoz.
2. LEMEZ:
Kisfilm - 57 évvel később: a sztori folytatása (kb. 11 p.)
 
Kisfilm - Építsünk jobb világokat – Az elképzeléstől a megvalósításig (kb. 14 p.)
 
Kisfilm - Készülődés a csatára – Szereposztás és a figurák kitalálása (kb. 17 p.)
 
Több kameraállás - Animált sztoribord-jelenet, akár rendezői kommentárral is. (kb. 3 p.)
 
Szöveges információ - Az eredeti forgatókönyv-vázlat (kb. 70 oldal)
 
Képgaléria - Az Aliens látványvilága (kb. 46 kép)
 
Képgaléria - Színészportrék (kb. 83 kép)
 
Kisfilm - Indul a háború - A forgatás megkezdése a Pinewood stúdióban (kb. 20 p.)
 
Kisfilm - A kockázat mindig él: fegyverek és akció (kb. 15 p.)
 
Kisfilm - Bogárvadászat: A lények megtervezése (kb. 17 p.)
 
Kisfilm - Két árva: Sigourney Weaver és Carrie Henn (kb. 14 p.)
 
Kisfilm - A szépség és a szörnyeteg – A rakodógép és az Idegenek királynőjének összecsapása (kb. 23 p.)
 
Képgaléria - 15 produkciós galéria (kb. 800 kép)
 
Képgaléria - A tengerészgyalogosok fegyverei (kb. 48 kép)
 
Képgaléria - Stan Winston műhelye - Harcos jelmez (kb. 38 kép)
 
Képgaléria - Stan Winston műhelye - A királynő (kb. 9 kép)
 
Kisfilm - A végső visszaszámlálás: Zene, vágás és hang (kb. 16 p.)
 
Kisfilm - Az igazi technika ereje: a trükkök (kb. 26 p.)
 
Kisfilm - Reakciók a film bemutatója után (kb. 13 p.)
 
Képgaléria - A trükkök (252 kép)
 
Képgaléria - A zene felvétele (10 kép)
 
Képgaléria - Reklámok (5 kép)
 
Képgaléria - A bemutató (7 kép)
 
Képgaléria - Egyéb felvételek (34 kép)
 
Rejtett extra - Egy fiú és az erőemelője (kb. 10 p.)
Átlagos értékelés:
Alfie
értékelése:
2010. feb. 21. - 0:05
Kituno folytatása az elso résznek! Kár lenne vázolni mi a története inkább azokat a pontokat említeném meg amik miatt mégsem lehet azt mondani, hogy egy ötlettelen lövöldözos film az egész. Számomra az egyik legszimpatikusabb, hogy a filmnek számos momentuma az elso részben is szinte ugyanazon módon történt, de itt mégsem esik bele a film abba a csapdába, hogy csak az elso részbol táplálkozik. A katonák lelki állapotának ábrázolása pazar, ahogy a legvagányabb katonák, mint Hudson is, megrendül az idegenek erején az elso csata után. Ami kifejezetten tetszett, az Ripley és Newt kapcsolatának ábrázolása. A kislány félelme, amikor a lefektetés után befekszik az ágy alá, és beleborzong abba, amikor Ripley átöleli, az egyik kedvenc jelenetem, mert világosan rámutat arra, hogy az Idegen a valós gonosz, aki miatt még álmodni sem lehet nyugodtan. A zenenélküli pillanatok pedig, amikor egyszercsak a mozgásérzékelo pittyegése megszólal és a nézo tudja, hogy közeledik a csata elképeszto hangulatot teremt. A karakterek szempontjából a legnagyobb pozitívum számomra Bishop karaktere, akit végig úgy ábrázolt Cameron, hogy a nézo bizalmatlan legyen számára az 1. rész után. Az a jelenet, amikor boncolja a döglött arctámadót és az a gyilkos tekintet tole, hogy megzavarták méltó "utódja" annak a jelenetnek, amikor az 1. részben Ripley meglátogatja Ash-t kísérlet közben. Az egyetlen negatívum bár lehet, nehéz eset vagyok, hogy az a rész, amikor a robbanásban kb 8 katona egyszerre hal meg, lényegében többségnek az arcát is alig lehetett látni. Ok látszott csak áldozatként voltak benne, de ez megbocsáatható, különben 5 órás lett volna a film. Méltó folytatása az 1. résznek, és bár az extrákkal nem vagyok megelégedve, mégis ezt a lemezt azért akartam a polcra, mert az elv számomra, hogy a filmet kell csodálni, foleg ha ma már ilyen minoségu borzongást úgy sem gyártanak.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
The Man Who Laughs
értékelése:
2010. okt. 18. - 21:11
Most őszintén mit tudnék erről mondani amit még nem mondtak el? A James Cameron rendezésében készült folytatás, sokkal monumentálisabb akciódúsabb mint előzménye, de ez nem válik kárára. Ugyanis a klausztrofób feszültség (istenem azok a zene nélküli jelenetek ahol csak a mozgásérzékelő csipogása szól idegőrlőek a szó zseniális értelmében :D) a film egésze alatt szinte már tapintható. Nagy szerepe van ebben a remekül megtervezett díszletnek. A forgatókönyv nincsen túl bonyolítva, de intelligensen van megírva és végig izgalomban tartja a nézőt, sőt a cselekmény annyira hatásos, hogy azóta is ezt másolja az összes kommandós (szörnyes-sci-fi). Sigourney Weaver játéka hibátlan (sőt ezzel a filmmel véleményem szerint minden idők legbadassebb női akció hősévé vált). Abszolút hibátlan film ami a mai napig teljes mértékben megállja a helyét, minden szempontból.

10/10
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
mesés ajánlat
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: