• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Dühöngő bika (DVD)
Dühöngő bika Raging Bull
- 63%
Szállítható: Megjelenés után
1.990 Ft
Eredeti ár: 5.390 Ft


  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

Végre egy újabb filmtörténeti klasszikussal bővül a hazai DVD-kínálat: Martin Scorsese nyolc Oscar-díjra jelölt alkotásában nyújtott alakításáért nyerte el Robert De Niro legfontosabb Oscarját a legjobb férfi főszereplő kategóriában!

A 40-es évek verhetetlen középsúlyú bokszbajnoka, Jake La Motta életéről és pályájáról szól Scorsese döbbenetes erejű filmje. La Motta nem hiába kapta a ringben a Dühöngő Bika nevet. Forró vérű, agresszív ember volt, rengeteg elfojtott indulattal, amelyet szerencsés esetben a ringben engedett szabadjára, olykor azonban feleségét és ügyeit intéző öccsét sem kímélte.

Karrierjét is önfejűségének és hihetetlen becsvágyának köszönhette. Nem törődve a kockázattal, a helyi alvilági figurák nyomása ellenére úgy döntött, hogy nem játszik bunda-meccseket, hanem tisztességes feltételekkel veszi el a bajnoki övet Sugar Ray Robinsontól. Jake sikert sikerre halmoz, de fékezhetetlen természetével az 50-es évekre teljesen padlóra küldi mind bokszolói karrierjét, mind pedig magánéletét.

De kitartó, mint egy bika, és nem hagyja, hogy az élet tizet számoljon rá. Minden erejét összeszedi, és megpróbál felállni a padlóról…

A filmtörténeti legendák szerint De Niro a forgatás közben 25 kilót szedett magára, hogy hitelesen játszhassa el a fiatal, erős sportolót, és a kiégett, elhízott, idősödő La Mottát!

Stúdió:
Játékidő:
124 perc
Gyártási év:
1980
Hangok:
- magyar - stereo (DD)
- angol - Surround (DD)
- lengyel - stereo (DD)
- cseh - stereo (DD)
- török - stereo (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, görög, héber, horvát, izlandi, szlovén, török
Képformátum:
1.85:1
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
proci
értékelése:
2007. júl. 17. - 21:17
Elore bocsátom: szeretem a lassú filmeket és értékelem az átlagostól eltéro megoldásokat.

Méltathatnám a film érdemeit. Pár helyen nagyszeru (a kézikamerás jellegu családi felvételek), néha tényleg jól játszik a fény-árnyékkal... És De Niro megérdemelte a szobrot, egyszeruen zseniális.

De nem méltatom. Egész egyszeruen még életemben nem láttam ennyire vontatott filmet (a kétrészes Rémkoppantóknál is rosszabb, a szintén eléggé lassú King féle Ragyogás pedig mármár száguldó akciófilm ehhez hasonlítva). 40 percnél az órámat nézegettem, a végén pedig a rétegváltásból próbáltam kiszámolni, hogy mennyi van még hátra.

Egy középszeru bokszolóról (verhetetlen? nem, egyszeruen túl forrófeju és túl önfeju, hogy világbajnok lehessen, önerobol sose sikerülhet neki). A bukása kódolva van. A tanulság meg... nevetséges. SPOILER: És amikor a végén a testvérére keni, és jön azzal, hogy csak egy esély... ha csak azt szúrja el, nem csúszott volna le annyira... SPOILER VÉGE

Fekete-fehérben pedig nehezebb jó filmet összehozni. Muvészi helyett könnyen muvészieskedo lett a film, a figurák egyszeruek, mint a vakablak, a boxmeccsek pár helyen még a filmes túlzáson is átmennek egészen az orbitális baromság szintig SPOILER: ha annyi vér fröccsen valakibol, mint amikor szétverik a ringben La Mottát, akkor jobb esetben csak értelmi fogyatékossá válik. SPOILER VÉGE

Vártam valamit, mint a megváltót. Nagyon sokan alapfilmnek tartják, mi pedig mind a hárman (ennyien néztük) szenvedtünk (a negyedik járt jól, o a felénél elment aludni). Valami extrát, valamit, ami megmagyarázza, hogy ez miért jó film (leszámítva De Niro játékát).

Összességében egyszer nézd meg, mert sokan alapfilmnek tartják, és De Niro tényleg remekel. 45%

kép: pixelesedik és durván zónásodik. 3/5

hang: a magyar hang idegesíto, az angol meg agyonhalkított. 3/5

extra: nincs

egyebek: nem sok minimálabb menüt láttam eddig életemben... a külso borító okés, a belseje fehér. a lemez kétrétegu és televan, de ez nem igazán látszik a képminoségen...

összhatás: én eloször kikölcsönözném, és csak aztán venném meg. nekem életem egyik legnagyobb csalódása volt, de általában az emberek jórészének tetszik. A kiadás sem valami szívmelengeto. 2/5
9 látogatóból 6 értett egyet ezzel a hozzászólással
The Man Who Laughs
értékelése:
2010. júl. 5. - 18:57

Nem mindenkirol lehetne jó életrajzi filmet csinálni, igazán jót meg pláne kevesekrol. Ugyanis egy igazán érdekes és eros személyiségre van szükség. Ray La Motta ilyen volt, nem csoda, hogy látott benne fantáziát Scorsese. Aki szokásához híven remek munkát végzet, a boy legenda történetének megörökítésében. A fekete fehér képi világ nagyon sokat add hozzá a hangulathoz. Nagyon jól lett ábrázolva a 40-es - 50-es évek New Yorkja.

A box mecsek vágásai hibátlanok.

A filmet igazán emlékezetesé, viszont Robert De Niro játéka teszi. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez élete egyik legjobb alakítása, ami nem kis szó, ha végig tekintünk a filmográfiáján. Hatalmas színészi bravúr az amit véghez vitt. Nem mindenki képes 20 kilót felszedni egy szerepért.

A karakter drámáját nagyon jól adja át, tisztán érezheto a jellem alakulás.

A lezárás kicsit hirtelen jön, de a vége monológ zseniális (még, ha nem is ebbol a filmbol származik).


Összességében remek film.

Számomra megmagyarázhatatlan okok miatt viszont nem nyújtott akkora élményt - nem mintha bénnám, hogy megnéztem sot élveztem - mint a Scorsese-De Niro kollaboráció többi filmje (mind 8/10 felett, örök kedvenceim) (és mint box film számomra az örök kedvenc továbbra is a Rocky 1)

Ezért, csak 7,5/10-t kap, de ez az én hibám és nem a filmé.


0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Ronin1
értékelése:
2006. már. 21. - 22:06
Ma néztem a filmet újra, de eloször dvd-n. A mu zseniális, egyike Scorsese igazi (Oscar-t ezért se kapott:-)) mestermuveinek! Az egész film "életszagú", ebben aztán nincs semmi mézes-mázos "amerikai álom", a történet nem fejezodik be ott ahol a legtöbb ilyen jellegu film befejezodik. (Vagyis a bajnoki cím elnyerésénél.) Itt ezután még a film majd fele hátra van, bemutatni a lecsúszást... (Ez nem spoiler, le van írva az ismertetoben!!!) De Niro játéka (és "átalakulása" a szerephez) már filmtörténeti legenda, nincs mit róla beszélni, látni kell!

Az új szinkron nagyon rossz! Én nem tartozom azok közé akik egyfolytában ezen nyavalyognak, de ez nagyon rossz! Azért nem sírok annyira, mert úgyis EREDETI NYELVEN az igazi! Igaz, abból kihozhattak volna egy 5.1-et, de talán ezen sem kell keseregni, hisz nem mai a film, és nem is feltétlenül a hanghatások dominálnak benne. De attól még a meccsjeleneteket elviseltem volna 5.1-ben...

Extrák nincsenek. :-( Pedig milyen jó lett volna megnézni az igazi La Motta meccsrészleteit, vagy betekintést nyerni De Niro hízókúrájába stb.

Ez a film többet érdemelt volna, foleg, hogy nem az olcsóbb árfekvésu dvd-k közül való! (Én teljes áron vettem!) De ennek ellenére, annak is örülök, hogy egyáltalán megjelent! Ha valaminek polcomon a helye, ez a film mindenképpen azok közül való!
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
20%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: