• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Férfiszenvedély (DVD)
Férfiszenvedély The Lost Weekend
A termék elfogyott
 
 
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Az 1945-ös év Legjobb filmje címére számot tartó alkotás csöppet sem veszített erejéből, maró éléből ebben az alkoholizmus megsemmisítő hatását feltáró, megalkuvást nem tűrő bepillantásban. A sors iróniája, hogy ezt a briliáns Billy Wilder filmet kis híján be sem mutatták, mivel az előbemutató efféle hajthatatlan realizmushoz nem szokott közönsége nehezen viselte a próbavetítést. A filmre viszont azóta is minden idők egyik legnagyobb drámájaként tekint a mozitörténet.

A Ray Millard által kísértetiesen feledhetetlenül megformált önjelölt írót az életével való elégedetlensége háromnapos önpusztító tivornyába hajszolja. A többszörös Oscar-díjas film magávalragadó képzelőerővel telített, emlékezetes betekintés egy, a végromlás szélén tengődő életbe.

Stúdió:
Játékidő:
97 perc
Gyártási év:
1945
Hangok:
- angol - mono (DD)
- német - mono (DD)
- francia - mono (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, francia, holland, lengyel, német
Képformátum:
4:3
Átlagos értékelés:
sundance helyettese
értékelése:
2011. nov. 4. - 21:51
Ray Milland, mint az alkoholista: filmtörténeti pillanatok, mikor főhősünk az alkohol mámorában cselekszik szinte öntudatán kívül, s lassan lépked a nagy metropolisz lehetetlenül végtelen és sivár utcáin. Félelmetesen realista és zseniális alkotás egy olyan korból, mikor ilyen filmről még csak álmodni sem lehetett (az alkoholos italokat gyártó cégek biztos hadjáratot indítottak volna ellene), de Samuel, azaz Billy Wildernek sikerült!

10/10

Kihagyhatatlan!

Ott van a legnagyobb kedvenceim között (Annie Hall, 3:10 to Yuma, Dark Passage, Battle of the Bulge, Stalag 17, European Vacation, First Blood), mellesleg szerintem minden idők 2. legjobb filmje!

Ja és Billy Wilder simán pályázhatna a minden idők legegyenletesebb (legegyenletesebben zseniális) életmű díjára.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: