• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Galaxis útikalauz stopposoknak (1981 - BBC) (2 DVD) (DVD)
Galaxis útikalauz stopposoknak (1981 - BBC) (2 DVD) The Hitchhikers Guide to the Galaxy
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2005. június 16. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A Galaxis útikalauz stopposoknak már megjelenésekor kultusszá vált és méltán az egyik legnépszerűbb BBC sorozat. Először rádiós műsorként jelent meg a Douglas Adams novelláiból adaptált történet, amely később tévéműsorként is világmindenséggel mérhető sikereket ért el.

A Galaxis útikalauz stopposoknak mindenki számára nélkülözhetetlen kiadvány, ha arra támadna kedve, hogy a világegyetemben utazzon.
Arthur Dent földlakó is rájön, milyen hasznos ez a könyv, miután bolygóját váratlanul kitörlik a Naprendszerből, hogy helyet biztosítsanak egy most épülő hiperűr-sztrádának. Ő azonban szerencsésen megússza a Föld bolygó pusztulását, mivel barátja, Ford Perfect, a szerencsétlenség előtt pár perccel épp arra jár, és ráveszi Arthur-t, hogy együtt stoppoljanak ki a veszélyes területről.
Egyébként Perfect nem más, mint az Útikalauz javított kiadásán dolgozó űrlény; s mivel nincs hová mennie, Arthur vele tart, hogy bejárják az univerzumot. Természetesen az utazás különös kalandokkal jár együtt, Arthur megtudja mire hasznos a fülébe befészkelt Bábel-hal, hogyan hangzik egy vogon vers - melyet az Útikalauz szerint semmilyen körülmények között sem szabad meghallgatni - stoppol lopott űrhajókra, melyet valószínűtlen sofőrök vezetnek és meglátogatja a legendás vendéglőt is a világ végén, ahol önmagát ajánlja a napi főfogás és a padlón megjelenő látványosság nem más, mint maga a világvége.
Stúdió:
Játékidő:
180 perc
Gyártási év:
1981
Hangok:
- magyar - stereo (DD)
- angol - stereo (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
4:3
 
Interjú - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Werkfilm (így készült) - - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
Remo
értékelése:
2005. jún. 27. - 8:44
A hatalmas csalódást okozó híg mozifilm után szkeptikusan álltam hozzá ehhez a velem egyidos tévésorozathoz, ezért csak egy kölcsönzést mertem megkockáztatni. Meg kell mondjam, ami nem sikerült 50 millió dollárból és több évnyi (talán évtizedes) rákészüléssel, az egy minimálköltségvetéses tévésorozatnak igen: visszaadni a könyvet! Látszik, hogy efelett maga a szerzo bábáskodott, a színészek, a szövegek, a hangvétel telibe lettek találva, minden elismerésem! Igaz a könyv egyes gyengeségei is átjöttek és sajnos a befejezés Zaphodról és Trillianról teljesen megfeledkezik, ám korántsem hagy a mu akkora hiányérzetet, mint a 2005-ös változat. A díszletek és az effektek többnyire hol bájosan-hol vérfagyasztóan gagyik, de hát ez van. A legfontosabba, az útikalauz megjelenítésébe szerencsére nem lehet belekötni. A film vadiúj magyar szinkront kapott, ami meglepoen jól sikerült, igényes és szöveghu fordítás, remek hangkiválasztás, még a mellékszereploknél is olyan színészek szólalnak meg, mint Harsányi Gábor. Az útikalauz hangjaként Végvári Tamás egyenesen fantasztikus, alig vártam minden résznél, hogy megszólaljon!
Az extrákat nem állt módomban megnézni, a film kapcsán pedig annyit tudok elmondani, hogy a kép korához képest türheto, de dvd-s szemmel nézve vacak. A (magyar) hang mivel új, nem tapasztalható semmiféle zavaró háttérzörej vagy karcosság, megteszi amire kell. A könyv rajongóinak feltétlen ezt a változatot ajánlom megvételre, habár nem kapunk dvd-minoséget a pénzünkért, ezért ezt az árat kicsit sokallom, egy akció keretében éri meg szerintem igazán beruházni rá!
3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
60%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: