• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Tortúra (DVD)
Tortúra Misery
- 63%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
1.990 Ft
Eredeti ár: 5.390 Ft


  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Az egyik legjobb Stephen King filmadaptáció főhőse – Kinghez hasonlóan – egy sikeres író, Paul Sheldon, aki legújabb regénye frissen elkészült kéziratával indul útnak kiadójához. Útközben azonban baleset éri – kocsija kisodródik, és a szakadékba zuhan…
A súlyosan sérült férfit egy közelben lakó ápolónő, Annie Wilkes menti ki a roncsok közül. Saját lakásába viszi az alélt írót. Annie hamar rádöbben, hogy kedvenc regénysorozata imádott szerzőjét ápolja, így mindent elkövet, hogy Sheldon meggyógyuljon. Amikor azonban elolvassa a kocsiban talált új regény kéziratát és rádöbben, hogy a sorozat hősnője, Tortúra meghal az új történetben, féktelen haragra gerjed. Megsemmisíti a regényt és kegyetlen módszerekkel arra kényszeríti az ágyhoz kötött férfit, hogy írjon egy új Tortúra-történetet, ezúttal azonban boldog végkifejlettel…
A mániákus, gyilkos hajlamú rajongó szerepében a ragyogó Kathy Bates-t láthatjuk, aki ezért az alakításáért a Legjobb női főszereplő kategóriában Oscar-díjat kapott!
Stúdió:
Játékidő:
103 perc
Gyártási év:
1990
Hangok:
- magyar - stereo (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - stereo (DD)
- török - stereo (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, görög, héber, horvát, izlandi, szlovén, török
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2007. már. 17. - 21:26
Nos, a korábbi kritikák a kiadvánnyal kapcsolatosan nagyjából jogosak. Zseniális film, erosen megkérdojelezheto minoségben. És ez is csak azért, mert láttam/hallottam már ennél pocsékabbat is..

Igazából a filmrol nem is kell sokat írnom. Tökéletes. Izgalom, feszültség végig, szenzációs színészi játék. Különösen Kathy Bates játéka, akinek beteges rajongásból származó kegyetlensége filmtörténeti pillanat..
Ami a minoséget illeti. Nekem is át kellett állítanom a DVD lejátszójában a képarányt 16:9-re, utána jó lett a kép. Nem tudom, miért van így, de a mérgelodést el lehet kerülni egy apró mozdulattal. Amúgy a kép egész jó,én nagy hibát nem véltem benn felfedezni.

Nos, a kényes téma, a hang. Ennek a filmnek (is) zseniális volt a szinkronja. Mégsem úgy néztem, mert a MONO hangzás borzalmas. Az eredeti 5.1 sem egy tesztlemez, de kellemesen telt és élvezheto térhangzás.
Meg lehet vele nézni a filmet..

A menü meg? Hát nem az elso-meg gyanítom nem is az utolsó ilyen MGM-es igénytelen szar. Ez van. Mint ahogy az extrák is. Azok nincsenek.

Nagy árat kell fizetnünk a magyar szinkronokért, de hát a többségnek ez kell. Mi meg isszuk a levét...

A DVD teljes árat nem ér, de akcióban kosárba!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2007. aug. 17. - 10:33
King-rajongó lévén igazán sajnálom, hogy a filmkészítok agya minden esetben leblokkol, ha valamelyik regényébol filmet akarnak csinálni. Én jó King-horrort még nem láttam (bár nem ismerem az összeset).
Jórész ugyanis a film, mint közvetíto közeg, ezesetben is képtelen érzékeltetni azokat a finom feszültségforrásokat, amikre igazán egy regény, és ez a regény épül, foleg úgy, hogy a történet 70%-a Sheldon fejében játszódik. Alig kerül szóba, hogy Sheldonnak milyen kínszenvedés egy új Tortúra-regényt írni, hogy milyen katatóniába kerül a "gyógyszertol", hogy hogyan válik számára meneküléssé az írás (párhuzam a készülo regény és a valóság között, drogos víziókkal fuszerezve), és hogy mennyire retteg attól, amikor Annie papucsát hallja csosszanni a lépcson. Ma vajon éppen jó napja van? Baltát hoz, vagy süteményt? Hiába a zseniális Katie Bates, ha Annie karaktere sem kap elég szerepet, és a végén azt a keveset is agyoncsapják egy fatalista romantikus ömlengéssel.
A film képérol és hangjáról már volt elég hozzászólás, nekem amúgy nem volt bajom vele.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
73%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (2)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Pár százas
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: