• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Hosszú álom (DVD)
Hosszú álom The Big Sleep
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Philip Marlowe magánnyomozót egy idős, haldokló férfi keresi fel és azzal bízza meg, hogy derítse ki, mivel zsarolja lányát egy pornográf könyvekkel kereskedő fickó. Az öreg titokban azt reméli, Marlowe nyomozása során talán rábukkan egy nemrég nyom nélkül eltűnt barátjára is. A nyomozó felkeresi a könyvkereskedőt, de már csak a hulláját találja - a holttest mellett pedig ott ül megbízója lánya, nyilvánvaló kábítószeres állapotban. De ezzel még csak egy pokoli ügy első fejezetén jutottunk túl. Philip Marlowe-nak gyilkosokkal, a pornó-üzlet nagykutyáival és egyéb alvilági figurákkal gyűlik meg a baja, mire sikerül kibogoznia a szálakat.
Raymond Chandler első regénye alapján készült ez az izgalmas, fordulatos film-noir, amely sokak szerint a neves író mai napig legsikerültebb regény-adaptációjának számít!
Stúdió:
Játékidő:
110 perc
Gyártási év:
1946
Hangok:
- angol - mono (DD)
- német - mono (DD)
- spanyol - mono (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, dán, finn, francia, görög, héber, holland, horvát, izlandi, lengyel, német, norvég, olasz, portugál, spanyol, svéd, török
Képformátum:
4:3
Átlagos értékelés:
Cesare Gonzago
értékelése:
2006. dec. 3. - 21:59
A közkeletu anekdota szerint Howard Hawks rendezo táviratban tudakolta Raymond Chandler-tol, vajon ki ölte meg a Sternwood család soforjét? Chandler állítólag felkiáltott: "A fenébe is, én sem tudom!" Rajtam is némi áhitattal vegyes borzadály lett úrrá, amikor megláttam az öbölbol kiemelt Packard-ot. (Kár a kocsiért, nagyon szép autótípus volt.) És persze Shawn Reagan, a titokzatos ír, akirol Philip Marlow (Humphrey Bogart) csak annyit mondott, hogy szeszcsempész volt, és "hol lottünk egymásra, hol meg együtt ittunk".

Amikor már teljesen zavarossá válik a csavaros történet, Hawks úgy vágja át a gordiuszi csomót, hogy jelenetrol-jelenetre Marlow és Vivian (Lauren Bacall) bimbózó szerelmére helyezi a hangsúlyt. (Bogart a forgatás alatt vált el a feleségétol, állítólag sokszor nézett a pohár fenekére is, s a vak is láthatta, mennyire szerelmes a fiatal színésznobe.)

A kedvencem egyébként Carmen Sternwood (Martha Vickers). Talán Bacall-nál is "végzetesebb" femme fatale; s mily szomorú, hogy a filmet úgy vágták meg, hogy Bacall legyen az eroteljesebb jellemu asszony.

A máltai sólyom jobb film, összefogottabb a cselekmény és ihletettebb a milio: a steril hotelszobák és irodák, a hajnali sötétség fojtó légköre jobban illik a film noir-hoz. A Hosszú álom belso tereire az ódon kopottság jellemzo, ám ez is hozzájárul a derusebb hangulathoz.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
mesés ajánlat
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: