• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Doom (DVD)
Doom Doom
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2008. július 4. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Nyugtalanító jelek érkeznek a Mars egy távoli kutatóközpontjából. Valami komoly baj történhetett, és efelől az ott szolgálatot teljesítő személyzet egyik tagjának utolsó üzenete sem hagy semmi kétséget. A bázison 5-ös szintű karantént rendelnek el, így egyetlen lélek sem hagyhatja el a központot, vagy léphet be oda, kivéve az űr-haditengerészekből álló gyorsreagálású kommandót, amelynek állig felfegyverzett katonáira hárul a feladat, hogy rendet tegyenek a zárolt űrállomáson.
Nem sejtik, hogy a kutatóközpontban végzett kísérletek tragikus hibája miatt kitárult egy másik dimenzió kapuja, és rettenetes teremtmények egész légiója özönlött át rajta a mi világunkba. A kommandó legmodernebb fegyverarzenálja elég lenne egy egész földi hadsereggel szemben, de nagy kérdés, hogy a kutatóközpont zegzugos folyosóinak és számtalan termének árnyékos sarkaiban prédára váró teremtmények ellen sikerrel vehetik-e fel a harcot a mindenre elszánt kőkemény katonák…
A számítógépes játék-piacon igazi forradalmat indított el a DOOM, amely egyik úttörője volt, és mai napig legnépszerűbb képviselője az úgynevezett First Person Shooter (FPS), vagyis az akcióhős szemszögéből játszható 3D-s „lövöldözős” műfajnak. A dinamikus, hihetetlen tempójú játék stílusát követi a most elkészült filmváltozat is, amelynek főszerepében A Skorpiókirályban is látott akciósztár, The Rock látható!
Stúdió:
Játékidő:
108 perc
Gyártási év:
2005
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- angol - DTS
Feliratok:
magyar, angol, dán, finn, héber, holland, izlandi, norvég, svéd
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
 
Kisfilm - alapkiképzés (kb. 10 p.)
 
Kisfilm - Rock formáció (kb. 5 p.)
 
Kisfilm - A főszörny alkotói (kb. 11 p.)
 
Kisfilm - Az akcióhős szemszögéből látható jelenet (kb. 6 p.)
 
Kisfilm - Doom nemzet (kb. 15 p.)
 
Kisfilm - Játékra fel! (kb. 7 p.)
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
proci
értékelése:
2007. máj. 15. - 17:58
Elöljáróban: A film a Dooom játékokból készült. A maga idejében a Doom messze a legszebb volt, és egyben az elso multiplayer lehetoséget biztosító játék. A folytatás doom2 pedig kultikus magasságokba emelkedett. A harmadik rész grafikailag gyönyöru volt, viszont emiatt a programnak elég sok kompromisszumot kellett kötnie (nagyon kicsi pályák és még így is eléggé magas gépigény). Kevesen tudják, de a Doom eredetileg Aliennek indult... csak elkészülése idején is már annyira magasak voltak a jogdíjak, hogy inkább saját univerzumot teremtettek.

Maga a film: egy nagyon korrekt sci-fi/akció/horror darabbal van dolgunk. jópár utalással a játékra (BFG, Carmack, Pinky). nem egy klasszikus, de aki egy kellemes akciófilmre vágyik némi áthallással a játékból, az megkapja. a hangulata pedig remek. felirat ajánlott, a színészek nem nagyon artikulálnak, a színészi játék pedig néha tényleg rossz, a szereplokrol is fura, hogy hogy vették be oket katonának (szinte mindnek van tiklije), de ez a hangulaton nem változtat. viszont az atmoszféra maitt nézheto többször is. a mufaj kedveloinek egy próbát megér, bár az aliens tényleg klasszisokkal jobb. mindesetre számomra boven többször nézheto kategória. 7/10

Kép: dvdbol ennyit lehet kihozni. nagyon magas bitráta, a fekete tényleg fekete, kék fénynél pár helyen picit zörög, de feszegeti az mpeg2 határait. a kontrasztok remekek. 9/10, tesztlemez.

Hang: az angol dts dinamikus és remekül pozicionált. üröm az örömben, hogy sajnos csak 768kbps minoségben került fel, pedig a dts logo még 1536ban megy. az angol 5.1 lényegesen kevésbé dinamikus, a magyar meg szokás szerint gyengébb az angol 5.1nél is. a felirat rendben van, bár pár szójátékot nem sikerült visszaadni. 9/10

"Extrák": miután kiválasztod a nyelvet (magyar, kíváncsi voltam, hogy a menü magyarul jön-e be), elvesz 50 másodpercet a nem lopnál reklám az életedbol. a kiadók végre rájöhetnének, hogy a feketepiacos verziókból (amit a klippben mutogatnak) ezt fogják elsore kiszedni, tehát az szív vele, aki megveszi. természetesen ugorhatatlan. utánna jön két elozetes (amik ugyan az extrák között is megcsodálhatók lennének), de biztos ami biztos alapon beírták a dvd nyitó programjába is. meg egy angol nyelvu jogi leírás (miután felismerik a tényt, hogy magyar ember nem tud angolul és nem hajlandó tvn olvasni, ez teljességgel érthetetlen). majdnem 10 perc amíg eljutnánk a menübe, de legalább az elozetesek léptethetok.

Extrák: van pár kellemes doksi, általában informatívan eloadva. nem sok, de érdekesek. a menü animált és gyönyöru, de angol (magyarul a nyelvválasztás csak a ne lopj miatt kellett...). a dtsnél rákérdez, hogy tudja e dekódolni a rendszered:) 4/5

Csomagolás: átlátszó muanyagtok, belül fehéren hagyva. a nyomat megfelelo, de azért lehetne szebb is. 2/5

Összhatás: Kellemes popcorn mozi, nulla mondanivalóval, viszont kifejezetten szórakoztató darab. a kép és hang remek, a dvd felépítése csapnivaló (bár legalább az elozetesek léptethetok), az extrák kellemesek. mufajkedveloknek akcióban ajánlott (1500ig), az "Extrák" miatt én a teljes árút nagyon nem ajánlom, a szememben nagyon sokat levonnak az amúgy korrekt kiadás élvezeti értékébol. 3/5.
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
R2-D2
értékelése:
2006. máj. 28. - 18:32
Csatlakozom az elottem szólóhoz. (Ismét..)
Fogalmam sincs, milyen a Doom játék és hogy ennek a filmnek milyennek kellene lennie, ha hozzá akar igazodni. Úgyhogy csak önmagában mint akció-sci-fi-horrort tudom értékelni. Úgy pedig borzalmas. De ha nagyon jóindulatú vagyok, akkor talán egyszer fogyasztható..
Egy B-kategoriás, kliséelemekkel megpakolt agyatlan piff-puff film, a szereploknek sem módjuk, sem szükségük nincs színészi játékra. The Rock itt sem bizonyítja, hogy bármi affinitása lenne ehhez a szakmához. A hasonlat a Kaptárral meg az Aliens-sel maximum a film helyszínében, hangulatában, picit történetében lehet helytálló, de a Doom a fentebb említett filmek cipoit sem viheti..
A film ráadásul még attól is élvezhetetlen, hogy nagy részében semmit sem lehet látni. Egyszeruen olyan sötét a kép, hogy csak találgathatunk, ki kit üldöz és lott le. Az a szánalmas próbálkozás meg, hogy a kromoszómamanipuláció miatt kialkult mutáció felel a sok szörnyért/zombiért, inkább csak mulatságos töltetet ad a filmnek. Kiforratlan és kidolgozatlan ötlet.

Szóval nem tetszett.. Túl agyatlan az egész. Abból már rég kinottem, hogy egy történet nélküli akciófilm lekössön. Sajnálom.
A lemezrol: A képrol szerzett benyomásomat nagyban befolyásolja a sötétsége. A hangról annyit, hogy én DTS-ben néztem, s mivel sajna nem volt lehetoség a lejátszás közbeni direkt hangsávváltásra, ezért a magyarral nem tudtam összehasonlítani. A DTS viszont jó, egy négyest simán megérdemel.
Extrákra már nem volt kedvem..
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
DJ Kutasi
értékelése:
2006. máj. 28. - 15:01
Szerintetek mi köze van ennek a filmnek a legendás Doom játékokhoz? Mert szerintem nem sok. Akármi más lehetne a film címe. De miért pont Doom lett?
Nyomokban sem közelíti meg a film se a régi, se az új Doom 3 játék hangulatát. Ezek a játékok úgyanis arról voltak híresek, hogy a legkülönfélébb és legváltozatosabb pokolbeli teremtmények ellen folyt a harc. De nem csak egy kib*szottul egyhangú kutatóbázison, hanem akár pokolbéli tájakon is.
Itt meg semmi sincs. Adva van egy kutatóbázis, ahol elszabadul valami vírus és mutálódnak tole az emberek. Én már kurvára unom ezeket a sztorikat. De mégis. Ha a már a játék szolgál/szolgált volna alapjául a filmenk, akkor miért nem lehett volna bátrabban megcsináli ezt az egészet brutális szörnyhordákkal és tömegusztító fegyverekkel.
De, ha nem veszem figyelembe, hogy ez egy Doom film, akkor sem tudom szeretni ezt a produkciót. Nem más ez mint egy B kategóriás akciófilm, amit egy nagysikeru PC játék nevével próbáltak eladni. Sokkal meggyozobb lett volna ha a film, már akkor elkészül amikor még a Schwarci formában volt és egy amolyan Thing szeru filmet sikerült volna kihozni a doom témából. Ha jól tudom már a Doom 2 idejében felvetodött hogy filmet készítenek belole Arnolddal.
Technikai részrol is essen pár szó. A film képe engem mélységesen fölháborítt. Amikor valami látszik a képen, pl. az közelrol arcok, akkor nincs gond. De kép valahogy olyan hogy túlontúl sokminden van a sötétben, és az mozgalmas jelenetek alatt is össze-vissza kapkodják a kamerát és semmi se látszik. Az egész film koromsötétben játszódik és full uncsi helyszíneken. Kék és fekete színek úralkodnak mindenfele. Egyedül a mellékszereplo szajszi pofikája hoz némi felüdülést a film nézése közben.
A sokat említett FPS rész is szánalmas. A régi House of Dead-os idoket juttatta az eszembe, amikor sokat jácottam ezzel a játéktermi "a képre pisztollyal lövöldözos" játékkal. De ezt egy filmben látni elég nevetséges. Foleg ilyen megvalósításban. Ha valaki betölti a Doom 3-at ott 1000x jobb a látvány. De ez egy vicc...
A lemezen található DTS hang. Bár én magyar DD-ba nézten a filmet sok meglepetés itt se ért. A film elejét kivéve valahogy nem nagyon voltak mély hangok, és az egész hangkép olyan gyenge, erotlen volt. A DTS viszont nem szól rosszúl, de isten orízzen tole, hogy angolul kelljen végigizgulnom újra ezt az izgalmas filmet.
Ennél a Doom-nál még a The Cave is jobb volt...
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
guzmi
értékelése:
2006. jún. 13. - 15:34
A Doom film egy igen vitatott játékadaptáció mindenki számára. Többen fikázzák jószerivel, míg a másik oldal képviseloi (nem bal oldal, HIHI!) hangulatosnak találják. Én úgy találom hogy egész kellemes szórakozás a film, legalábbis egyszeri megtekintésre. Jó! Nem kell arra gondolni hogy ez egy nagy sz r, mert nem az. Tetszett.
Több helyen igen rémiszto és beteges (leginkább a testrészek leszakítgatása). Ám hibái szép számmal akadnak. Kezdem azzal hogy az eredeti pokol-feeling-et lazán félre dobva egy mutáns-bohóckodást dobott össze a forgatókönyv író. Hogyha már ennyire muszáj volt egy Bolygó neve halált és egy Kaptár hibridet összetákolni, akkor legalább a filmbe beletehették volna a játék jólismert elemeit: a hangok, a pókok és a sipogó robotok. (nekem még a zöld szemu,koponya feju REVENANT is hiányzott, akinek a vállából rakéták zúdúlnak a pofánkba.
Nekem ennyi a bajom. Most nézegessük meg a korongot. Lássuk!
A lemezen (míly meglepo!) a filmet találjuk némi extra kínálattal. A menü léehetett volna jobb de nagyobb bajom nem volt vele. Extrák tekintetében nem kell sokat várnunk de éppen ellátnak elegendo információval (leginkább a szörnyeket és az FPS-jelenetet illetoen). A kép nagyon szép és a Doom 3 képi világa itt is rendben van:
Fényárnyék hatások, a szörnyek nem béna effetek amik ide-odaurgálnak és több helyen fokozza ahangulatot az a nyomorult sötétség(nálam pozitívan hatott).
A hang pedig jó, foleg a DTS. A magyar szinkron kicsit hallkabb, de legalább jó magasra tekerhetjük. A magyar hangok nem is rosszak. Noha több helyen eléggé összecsapott, azért a Kaszás és Duke szinkronja meg persze Öcsi szinkronja nagyon jó lett.
Mikor észre vettem a polcokon hazarohantam és hoztam pénzt. Az ára 2990 Ft. Nekem boven megéri.
Következo mondatom azoknak szól, akik gyulölik a filmet:
Hogyha így gyulölitek, akkor miért van az hogy több mint 6 boltban, ahova szoktam járni, három nap leforgása alatt elfogyott az összes Doom film? NA?
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Sully
értékelése:
2008. aug. 16. - 15:39
Amennyiben szóba kerülnek a gamerek elott a játékadaptációs mozik, azonnal elkapja oket az undor és a féktelen düh. Miért is? Mert rendszerin becstelenítik meg, teszik tönkre a játék által felépített, gyönyöru kultuszt. Ennek ékes példái Uwe Boll alkotásai (az Alone in The Dark azért tetszik tole, mert én magam a büdös életemben nem játszottam a játékkal, ezért tetszett a mozi, de a többi filmje-a játékok ismeretével-felháborítóan rossz), Kaptár 2-3(a Resident Evil címet meg sem érdemli), stb... van ezekbol sok, de nem hozom fel, mert meg sem érdemlik.
Akadnak mondjuk közepesek vagy a középszernél sokkalta élvezetesebbek, együttesen fogyasztható alkotások: ide illik a korrektre sikeredett Hitman, vagy Uwe Boll-tól óriási meglepetést okozó, agybeteg Postal, esetleg az elso résznél gyengébbre sikeredett (általam nem kedvelt) Tomb Raider 2. És még van néhány.
Gyöngyszemek azért akadnak, amiket muszáj megnézni a legfanatikusabb rajongóknak is:
A csodálatosan beteg, itt-ott realisztikus rémálom utazású Silent Hill, a (számomra) újszeruen, elozményként bemutató, nyomasztó hangulatú Resident Evil-A Kaptár, a verekedos játékból roppant hangulatos és izgalmas Mortal Kombat (az ezt überelo folytatással egyetemben), és lehetne itt is sorolni. Vagy nem. Nyilván több adaptáció is létezik, de egyértelmuen a lényegesebbre, ismertebbekre tértem ki. Vizsgált alanyunk 3 éves, és az FPS orület legnépszerubb játékában igyekszik várat építeni, ez pedig a Doom-Franchise. Az elvárásoknak megfeleloen a hangsúly nem az original darabokra került, hanem a remake-re, a Doom 3 orjítoen éjsötét tónusú, gyomorba hatoló horrorjára, a marsi UAC körpont pokollá torzítására és az ilyen olyan, betegebbnél betegebb, borultabbnál borultabb kreatúráira. A végeredmény sajnos nem ezt igazolta.
A Doom film nem más, mint egy papírmasé és tiszta környezetben eloadott akció halmazok durrogtatása kifogyhatatlan páncéltöro golyókból, állatabbnál állatabb stukerekbol és még állatabb karakterektol, akik a morbid poénok elsütésére is akkor van alkalmuk, mikor bajtárukat éppen kettéharapta egy démonszeruség, akibol kb. nem látunk semmit és azonnal le is szedik azt-nem valami látványos módon, egy szarral teli csatornában, melynek undorát és atmoszféráját kábé sehogy sem érezzük. A negatív szám többes, a történet próbál független lenni a játéktól (monumentális hiba ez egy adaptációnál, ugyanis ezt nem szabadna, ez-az egyik ilyen, amely kultuszt pusztít és rajongót szomorít el/háborít fel), ezzel azonban egy gyengébb Resident Evil klónná válik, aminek brutalitása és beteges momentuma sem fedezheto fel, csak néhány fincsi jelenet, némi vérrel, de a Doom 3 jéghideg(vagy halálosan forró?)atmoszférájának elemei már-már Clive Barker szeruen zseniális, itt viszont semmi ilyen nincs a végtagok leszakadásán kívül. De ezek sem valami nagyok. A díszletek? Az ajtókon kívül nem emlékeztet semmilyen Doom környezetre(talán a folyosók, de ezek olyan eroltetetten sötétek, hogy élvezhetetlenné válik, nem ilyesztové), a sztoriba szott, fantasztikusan hülye kromoszómás kísérlet mulatságos baromságai már-már trash-film szeruenk, a szörnyek meg átlagosan (kivéve a Pinky-t, az valóban zseniális és abban a két-három percben, amiben benne van, az valóban doom-os jellegu hangulattal bír). Technikailag a mozi korrekt, de gyenge pontjai így is akadnak itt-ott (az FPS jelenet bizonyos részei röhejesek-más részei viszont kimondottan jók lettek), de amiért a film igazán vérzik, az reménytelen ötlettelensége mind a szörnyek, mind a környezetet figyelembe véve, amiért a mozi halálosan gyengévé válik. Viszont! Nem sétálhatunk el pozitívumai mellett sem, amiért azért nézheto mozivá válik (a film kezdo képsorai egészen a címig és a záró képsorok tökéletesen doomosak, kár hogy a köztes részeknek semmi közük egymáshoz, és akarakterek is nagyon jók, csak egy-egy reakciójuk az, ami röhejes (az egyik éppen próbál belesni a doktorno bájaihoz, miközben az azt a szörnyikét boncolja, amelyik pár perce kinyírta a bajtársát és egy mésik démon megjelenésénél néhány mother fuck szöveggel elugrik és nagyembert játszik. A Doom film egy B-kategóriás orület, itt-ott ostoba, másutt tényleg jó jelenetekkel, a teljes egész szódával elmeno kategória, míg mint adaptáció egy közepesen gyenge (vagy valamivel jobb) eresztés, jó pillanatokkal, amik miatt kap 3 csillagot, ezek nélkül csak kettot érdemelne.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Jim Morrison
értékelése:
2007. okt. 7. - 10:27
A Doom a 90-es évek egyik legtutibb számítógépes játéka volt. Loni, loni és loni kellett a sok ocsmányságot. Levezetéshez jól muködött és csapatos háborúra is alkalmat adott. Szerettük, na!
Az évekig taró töretlen siker a filmesek agyát is átmozgatta egy kis Doomos érzéssel. És lon a movie. A történet sosem volt fontos, így a filmben sem a drámát várjuk. Tudták ezt a készítok is, és nem nagyon vacakoltak vele. Hisz ha ismered a játékot már tudod mi a pálya. The Rock mint fokarakter most azt mondom jó választásnak bizonyult. Hatalmas, bamba és érzéketlen Fotörzsként nagyon jól muködik. Sosem lesz színész de a fegyvert megmarkolva lenyeljük neki próbálkozásait egy-két erosebb jelenetben. Amúgy tipikus sötétben tapógatózunk, rengeteg fegyverrel és amúgy is kemény faszagyerekek vagyunk sereg menetel ellenségét várva filmnél a vér meg a belek és az eksön a mérvadó. Nos kisebb bevezeto után dol is rendesen. Sajnos nem elég profin de igyekezve látványossá válni. A megannyi negatív kritika után én bátorkodom nem ennyire lehúzni a dolgot, mert elég jó képekkel dolgozik a film és látszik, hogy nem két forintból készült. Persze mindig vannak gyengébb részek de összességében lekötött 2 óra erejéig.
4 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
BIZÉ
értékelése:
2006. jún. 7. - 13:24
Igen érdekes jézusKirály és Brekkk véleménye. Míg elobbi szerint rossz, a másik szerint élvezheto darab a Doom. Nehezen tudok dönteni, noha nekem is meg van a Doom-ot és a kíváló extrákat kínáló korong. A metál zene valóban nem dob a komor hangulaton. Viszont az FPS-rész igen érdekes. Brekkk mondja hogy nem kéne ennyire mocskolni. Nos, hogyan is kellene hozzá fognom?
A Doom nem okkúlt az elodök ( nem Doomok)hibáiból de kelloen tartalmaz olyan elemeket, amiért lehet szeretni. Nem találom B-kategóriás akciómozinak. Mégha a hangulat sem pont az, amit a játék áraszt magából és nem pont az eredeti alapötletet tartalmazza. A pokol kicserélése Genetikai mutációra ez olyan élmény mintha gyomorszájon vágtak volna. A helyszín sem az, amire vártam és ami még inkább fáj, az a hang. Ha a játékbol mentik át a hangokat, mindenki másképp beszélne róla. Ez viszont jó. Mint adaptáció eros közepest érdemel. A hibái miatt és az alapokhoz képest moslék forgattókönyv miatt.
Ám valami miatt nem tudom úgy mocskolni. Miért is nem? Nos, kérem szépen, mint adaptáció nem üt nagyot (egyáltalán nem!), de ha nem vesszük figyelembe az alapokat, nem csak hogy jó, hanem kíváló szörny-filmmel állunk szembe. Hiszen talán a Doom az a film, ahhol itt találhatjuk az utobbi évek legjobban kitalált lényeit.
A játékhoz viszonyítva nem kettes osztályzatot érdemel. A szörnyek jók, a zene sem rossz és a karakterek megformálása tetszik. Kifejezetten. Markus ,Pinky Pinserovsky, a tolószékes például a játékba is illik, a katonáké pedig egyenesen komor és vicces is.
Az elso megtekintés alkalmával úgy jöttem ki a mozibólm hogy: NA! NEM IS VOLT ROSSZ! DURVA!!!
A 4 csillagot ezért is szánom. Egy eséjt kaphat. De mondom nektek:
A Doom nem jó film, de nem is rossz.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
DarkVenom
értékelése:
2006. jún. 9. - 21:30
Megtaláltam a kulcsot a film élvezéséhez: akárcsak a Kaptár esetében, el kell vonatkoztatni a játékalaptól. Így egy igazán ütos akció-horrort kap az ember, ami DTS-sel igazi esti kikapcsolódás. Kicsit Alienes, kicsit 28 nappal késobb, de igazoból egyik se:-).
Képi világában próbál a Doom 3-ból meríteni, de igaziból tényleg csak egy Bolygó neve... klónná válik. Ettol függetlenül én remekül elszórakoztam rajta, és The Rock is tetszett a bunkó-érzéstelen-elit-kommandós szerepében (inkább o, mint Vindízel). Nagyon jó, véres, akicódús, látványos, hangulatos kikapcsolódás a film.
Kép: tiszta, éles kontúrokkal, a sötét az tényleg sötét (nem úgy, mint a Descent lemeznél). A hang is kiváló, de tényleg csak angol DTS-ben ( a szinkronba nem hallgattam bele,de nem is érdekel). Extrák is vannak, ugyan nem dögivel, de ehhez a filmhez pont kielégíto mennyiségben.
Összességében azt mondanám, esti popcorn-mozinak beillik, de azok közül kiemelkedik, megváltást viszont senki se várjon a mufajon belül.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
brekk
értékelése:
2006. máj. 30. - 17:39
Megvettem a Doom DVD-t, amely hozzáteszem pénztárca barát ára van. Kezdjük is el az elemzést.
A játékban is ismert PDA szeru menü fogad bennünket megspékelve metálzenével. Találunk egy pár jó kis extrát, többek között werkfilmeket, amik igen érdekesek. Saját elozetes sehol, csak két ajánló. A bovitett változat nagypn jó. Sok remek jelenetet tartalmaz. Látványosabb és gusztustalanabb. Ne az AVP bovitett változatként bereklámozott filmre számitsatok. A szinkron nem egy nagy kunszt, a DTS pedig úgy ahogy van: KEMÉNY!
A film értékelése:
A játékhoz képest meglehetosen fantázia szegény, ami ront a dolgon de ennek ellenére nagy kedvencem a film.Szakitgatják a testrészeket, lonek az ilyen olyan szörnyekre illetve zombikra, úgyhogy mondom, nem rossz. Akinek tetszett, vegye meg, akinek nem, vegye ki videótékából és ha tetszett, vegye meg, ha nem, felejtse el és könyörgöm ennyire ne gyalázzák. Gondoljunk vissza az utobbi évek moziszemeteire. Például videójátékBOLL mester munkáira vagy a RI2-re.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
berzerker8713
értékelése:
2012. júl. 10. - 23:28
Doom-a van, sztori nincs :)
Az biztos, hogy játék alapján készíteni el egy filmet, mindig necces. Pláne ebben az esetben, hiszen itt nincs annyira kiforrott történet, mint mondjuk a Resident Evil-nél vagy a Silent Hill-nél. És ez sajnos nagyon érezhető is. :(
Én speciel párszor megnéztem, de valahogy sosem sikerült befogadni, ezt a meglehetősen laposra sikerült történetet. A fura az egészben az, hogy sem Dwayne "The Rock" Johnson (Rohanás, Skorpiókirály), sem pedig Karl Urban (Star Trek, A Gyűrűk Ura II-III) nem tud túl sok mindent kihozni a filmből. Sőt! Előbbit még Arany Málna díjra is jelölték pont ezért az alakításáért. A helyszínek passzolnak a játékhoz, de előfordulhat, hogy aki nem játszott a Doom-mal csak a filmet nézte meg, annak elég unalmas lesz.
A zene és az effektek jók lettek, de hát egy kemény kaszabolós-vérengzős filmhez kell is a tökös aláfestés.
A látvány, a lények korrektek, de azt kell, hogy mondjam ez mind-mind kevés ahhoz, hogy ez egy maradandó akciófilm legyen.
Így a pontjaim is elég alacsonyak:
LÁTVÁNY: 5
ZENE: 6
TÖRTÉNET: 4

Az extrák elég gyérek lettek, de azért párat belezsúfoltak a kiadványba. Mivel semmi különleges nincs a megjelenésben sem, ezért ez egy 5-ös.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Red_reed
értékelése:
2010. okt. 30. - 21:08
Megnéztem a DVD-t. A filmet nem méltatom, nézőpont kérdése, kinek tetszik, kinek nem. Nekem tetszett.

A menü marha látványos, de el van kefélve, mert ha visszakerülsz a főmenübe, nincs látványos menüváltás, mint amikor a főmenüből mész tovább az almenükbe.

Szerencsére választható lejátszás alatt felirat, bár néha az angol felirat nem teljesen követi azt, amit mondanak a filmen. Ettől függetlenül örülök, hogy van.

Az extrák nagyon jók, nagyon érdekes volt a prágai forgatás, a kiképzés és a végén a lövöldözés, hogy hogyan csinálták. Már csak ezért is érdemes megvenni a DVD-t, hülye, aki csak letölti a filmet, a lényegről lemarad.

Ami viszont bicskanyitó, hogy lejátszás közben NEM lehet szinkront váltani! Az univerzál bekaphatja a szaporító szervemet! Természetesen ez áthidalható egy apró trükkel, de nem ezért fizettem.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
64%

12 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (5)
41-60%
 (4)
21-40%
 (1)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: