• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Serenity (DVD)
Serenity Serenity
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Malcolm Reynolds kapitány annak idején a vesztes oldalon állt a galaktikus polgárháborúban, így most abból tengődik, hogy kétes üzleteket és gyanús fuvarokat bonyolít bér-űrhajóján, a Serenityn. Maroknyi, ám annál különcebb figurákból verbuválódott legénysége már-már a családjának tekinthető: civakodnak, engedetlenek, és mindhalálig hűségesek.
Amikor Mal felvesz két új utast - egy ifjú doktort, és annak labilis, telepatikus képességekkel megáldott húgát - még nem is sejti, milyen veszélyes ügybe keveredik. A testvérpár menekül az univerzumot uraló hatalom elől, amely bármi áron vissza akarja szerezni a lányt. A legénység hozzászokott, hogy észrevétlenül kalandozhatnak a galaxis külsőbb vidékein, ám ezúttal a Világszövetség megállíthatatlan hadereje és az űr peremén portyázó Fosztogatók kegyetlen kannibál hordái között találják magukat. A két különböző, de egyaránt fenyegető ellenség közt lavírozva hamarosan ráébrednek, hogy a legnagyobb veszély a hajójuk fedélzetén les rájuk.
Stúdió:
Játékidő:
114 perc
Gyártási év:
2005
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, dán, finn, héber, holland, izlandi, norvég, svéd
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
 
Kisfilm - A rendező bevezetője (kb. 4 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Audiókommentár - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kimaradt jelenetek - akár a rendező kommentárjával is (kb. 15 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Jövő-történelem – Az egykor volt Föld története (kb. 5 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Egy filmes útja (kb. 20 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - a trükkökről (kb. 6 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - a The Firefly sorozatról (kb. 9 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Rejtett extra - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Bakiparádé -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2006. júl. 27. - 1:31
Zárójelentés
Már az első Serenity megtekintés – évekkel ezelőtt – egy átlagosan jó sci-fi élményt eredményezett, ugyanakkor határozottan hiányérzetem volt. Valahogyan nem igazán állt össze az egész, nem igazán értettem néhány karakter jelentőségét, motivációját. Mindenképp pozitívumnak tartottam a film hangulatát, a szereplők már akkor is jók voltak - bár néha-néha volt egy kis deja-vu érzésem, de ez belefért. A történettel sem volt az égvilágon semmi bajom, jelentős logikai bukfencektől mentes, pörgős, látványos fantasztikus filmet láttam, olyan hi-tech sci-fit, amiket igazán kedvelek.

Eltelt 7 év és sikerült pótolnom a Serenity előzménysorozatát, a Firefly-t (FF). A sorozat hányattatásaira itt most nem térnék ki (nagyon jó összefoglalások találhatók róla a neten), de a mozifilm születésének körülményei is hasonlóan kalandosak voltak. Joss Weddon rendező végül csak kijárta az Universalnal, hogy az idejekorán elkaszált FF története méltó módon legyen lezárva – elkészítette a firefly osztályú űrhajó nevét magán viselő mozifilmet.
Ami mozifilm számomra mindazokat a hibákat kiküszöböli, amik a sorozatban zavartak: érezhetően erre jutott pénz, ez már tényleg egy olyan világ, amit én a FF-tól is elvártam volna.

Már az első negyed órában több és látványosabb dolog történik, mint a komplett soriban összesen. A lány - akiről itt még semmit nem tudunk – szökése egy kórházból, a nyomukba eredő végrehajtó, no meg utána a bolygón játszódó rablásos-üldözős jelenet remek felütés. Vérbeli sci-fi akciófilm, a jobbik fajtából. – úgy, hogy a mindenkori hatalom (Szövetség) kritikája mégiscsak megmarad. Ahogy bontakozik ki a cselekmény, ahogy jutunk előre River képességeinek és motivációjának feltárásában, úgy lesz egyre pörgősebb, akciódúsabb az egész. Sok FF rajongó számára ezzel pont a sorozat lényegét tiporták sárba, számomra viszont ezzel emelték magasabb szintre az univerzumot. Végre nem lovon ügető faszikat kellett néznem, hanem űrcsatát, látványos bolygókat (pl. Miranda), valódi, nagyszabású és normális látványú fantasztikus filmet. Mindazonáltal az is tény, hogy a komplett legénység, a karakterek a FF nélkül rendesen lógnak a levegőben.

Mert a Serenityben nincs idő arra, ami a 14 epizód alapjait adta. Nincs idő kifejteni Mal motivációit, Inarahoz fűződő viszonyát. Nem tudjuk meg, Riverék hogy kerültek a hajóra, s a pap is csupán egy mellékszereplő egy elhagyott kolónián. A Kaylee és Simon közti viszony is lóg a levegőben, mint ahogy Zoé és Wash házastársi viszonya sincs mélységeiben ábrázolva. Jayne itt csak szimplán egy jó katona - e tekintetben valóban egy bosszantóan leegyszerűsített tabló az egész. A dráma azonban még így is működik – már ebben is túlteljesíti a FF történetét -, s tekintve, hogy önálló filmként is meg kell állnia a helyét, egy szavunk nem lehet a karakterek kidolgozottságára. Viszont az egész akkor válik igazi, borzongató élménnyé, ha valaki a FF után ezt újranézi.

Mert akkor minden jelenet más. Minden mondatnak, érzésnek, eseménynek más értelme van. Mosolyogva nézed, mert tudod, ki, mit, miért csinál úgy, ahogy. Nekem speciel rettentően tetszett River szerepének előtérbe tolása – akár a többiek kárára is -, ugyanakkor elismerem, hogy értetlenül néztem a pap mellőzését. Ő 14 részen át Mal barátja volt, a Serenityben viszont csupán egy leírható mellékszereplő… Nem lehetett egyszerű Weddonnak úgy filmet csinálni, hogy önmagában is megálljon a lábán, de egyben valaminek lezárása is legyen. Véleményem szerint mégis remekül sikerült neki: az is tudja élvezni, aki nem látta a FF-t (mint én 7 éve), de igazi élmény annak lesz, aki előtte megnézi a FF-t (mint én most). Kiváló szórakozás így is, úgy is. Különös szimbiózisban vannak egymással, példának a BSG mellékfilmjeit tudom példának felhozni, különösen a Pengét, azonban ennek célja, szerepe más volt. Valamelyik kiadó akkor húzna egy hatalmasat, ha megjelentetné a Fireflyt-t és hozzácsomagolná a Serenity. Mint anno a Szökés negyedik évadánál tették. Mert összetartoznak.


A lemez képe első osztályú. Baromi jók és tűélesek a színek, a képi világ megjelenítése gyönyörű. Az angol 5.1 itt is jobb és hangosabb, igaz csak egy árnyalattal a magyarnál. 7 éve a szinkron nem tetszett, néha igen idegesítőnek tartottam a karakterek szinkronhangjait - akkor eredetiben is néztem -, viszont most, miután a FF-t magyarul toltam le, a Serenityt is magyarul néztem. Korántsem tűnt annyira élvezhetetlennek, mint anno. S tisztességes a hangkeverése is. Az extrák kb. egy órát tesznek ki, annyira mondjuk nem informatívak, mint ahogy egy sci-fitől elvárhatná az ember. Inkább viccesek, mesélősek, interjúsak. De jók, és mindenhez magyar felirat jár.Kosárba!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
zolindy
értékelése:
2006. szep. 20. - 14:35
Huh, nagyon rákattantam a Firefly-ra. Oszintén szólva, most nem tudnék ennél szórakoztatóbb sorozatot mondani. Tényleg húzzanak a vérbe a Fox-osok, hogy leállították az egészet és csak 14 részbol áll az egész. Szerencsére Joss Whedon nem hagyta annyiban és a rajongókkal karöltve az Universalnál addig kpopgtattak, amíg zöld utat kaptak, hogy egy mozifilmmel folytassák Reynolds kapitány és csapata kalandjait. Whedonnak nagyon nehéz dolga volt. Folytatnia kellett a sorozatot, de abszolút önálló filmként is muködnie kellett. És bár szerintem magában is jó film, azért nem árt, ha elotte az ember ismeri a sorozatot. A karakterek és a kapcsolatok nagyobb mélységet nyernek, ha tudjuk, hogyan kezdodött ennek a 9 embernek a története. Egyébként maga a Serenity története huen követi a sorozatot, néhány ötletes stílus és a vágás egy az egyben a Firefly-t követi, de nagy elony, hogy most végre profi trükköket láthatunk cinemascope arányban, amit a DVD a létezo legjobb minoségben mutatja. A film hangjára sem lehet panasz. Az extrák mind magyar feliratosak, de ami fontosabb, hogy nagyon érdekesek. Maga az audiókommentár kicsit cinikus, tele van öniróniával és nagyon informatív. A bakiparádén lehet látni, mennyire egy csapat a Serenity legénysége. És itt szólnék a színészekrol. Nathan Fillion egy hatalmas felfedezése Whedonnak, Reynolds szerepét mintha csak ráírták volna. A többieknek is van karakterük, nem csak úgy lógnak a levegoben (bár azért River-t elotérbe helyezik egy kicsit a mozifilmben). Chiwetel Ejiofor a fogonosz szerepében nagyon nagyon jó, talán o a legnagyobb B-listás színész jelenleg, akinek általában mellékszerepeket adnak (Belso Ember, Négy Tesó, stb.), de sosem hagyják igazán érvényesülni, talán a Gyönyöru Mocsokságok-at kivéve. Remélem mindkettejüknek lesz még lehetoségük bizonyítani, ahogyan Whedon-nak is egy folytatásra.
4 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
berzerker8713
értékelése:
2012. júl. 10. - 23:51
A sorozat röviden
A filmmel csak az a baj, hogy ahogy észrevettem nem nagyon van benne a köztudatban. Pedig ez nagyon remekre sikeredett sci-fi.
Azt mondjuk nem árt tudni, hogy ez egy sorozat alapján készült, melynek címe: Firefly - A szentjánosbogár. Mindössze 1 évad készült belőle, mivel teljesen érthetetlen módon mind a film, mind a sorozat megbukott. Többnyire egyébként a lemezeladások nem sikerültek, ezért nem folyatatták.
A Serenity mindent tartalmaz, amit egy igazi tudományos-fantasztikus filmnek tartalmaznia kell.
A helyszínek gyönyörűek, a járművek, ruhák, fegyverek teljesen hihetőek. Nincs elszállás. A kép minősége kíváló és a zene is nagyon élvezhető, ami passzol a jelenetekhez.
Ha megnézed szerezd be valahogy a sorozatot is, mert úgy lesz kerek a történet igazán.
Csak ajánlani tudom, ha szereted a sci-fi-t, ha nem, mivel hogy nem élnek vissza feltétlen a szereplők és a rendező sem azzal, hogy ez egy, a végtelen világűrben játszódó mozifilm.
Meg kell venni és meg kell nézni! :)
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
TomÁsz
értékelése:
2006. aug. 16. - 20:27
Na, megrendeltem innen, mivel bár ez egy megyeszékhelyu város, ahol élek, sehol sem kapni.
A filmrol már korábban leírtam a véleményem, úgyhogy most csak a DVD-rol írok.

Kép: nagyon jó, nem találtam benne kivetnivalót.

Hang: az angol 5.1 jól szól, pláne mikor a Serenity hajtómuvei feldübörögnek. A magyar hang viszont annyira xar, hogy tíz perc után inkább visszaváltottam angolra. A magyar hangokkal eddig még soha nem volt bajom egyetlen filmben sem, de itt úgy mellé fogtak, hogy az hihetetlen. Malnak és Jayne-nek olyan jellegtelen hangokat adtak, hogy amikor egyszerre szólalnak meg, azt sem tudom, melyik mit mond. Egyedül a Kaylee, Zoe és River hangjával nem volt bajom. Bookig és Inaraig el sem jutottam.

Extrák: ez nálam nagyon utolsó szempont szokott lenni, azt sem bánom, ha nincsen, ezen viszont mindet megnéztem már a film elott (ami nálam nagy dolog), mindet élveztem. Ehhez nagyban hozzájárult a magyar felirat is, mert anélkül valszeg itt is kihagytam volna. Egyedül a trailer hiányzik.
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Filmek, sorozatok
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: