• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Fegyvernepper (DVD)
Fegyvernepper Lord of War
- 79%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
699 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A hidegháború, a keleti és nyugati tömb szembenállásának megszűnése után hatalmas mennyiségű fegyver maradt a volt szovjet tagállamok birtokában. Ezek a fegyverek – főleg afrikai – fejlődő országokba kerültek, ahol a szörnyű helyi konfliktusokon számos nemzetközi fegyverkereskedő gazdagodott meg busásan. Sokak szerint ez a huszadik század legmocskosabb és legnagyobb üzlete.
Az ukrán születésű Jurij Orlov (Nicolas Cage) a kockázatos, de jól menő biznisz jeles képviselője. Testvérével (Jared Leto) együtt a világ legveszélyesebb háborús övezeteiben látják el a nagykutyákat fegyverekkel. Jurijnak kalandjai során szembe kell néznie a buldogként nyomában loholó Interpol-ügynökkel (Ethan Hawke), az életére törő konkurenciával, szerelme gyanakvásával és elsősorban saját lelkiismeretével.
Stúdió:
Játékidő:
117 perc
Gyártási év:
2005
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
Angelus
értékelése:
2007. aug. 5. - 13:52
Ritkán esik meg az, hogy egy filmet már az elso megtekintés után a kedvencek listájára felvegyek ám a Fegyvernepper kiérdemelte ezt. Andrew Niccol rendezo valami olyat mutatott meg nekünk, amibe mélyebben még nem volt rálátásunk. Annyit ugyan tudunk, hogy a drog, valamint a fegyverkereskedelem a világ legnagyobb üzlete, de hogy ennyire... Az a szarkazma és groteszk, ahogy elénk tárja egy kicsiben induló, majd egyre magasabbra töro illegális fegyverkereskedo Jurij történetét úgy mélyedünk el magunk is a fegyverek világában, és bár egynémely szituáció mosolyt csal az arcunkra ez annyira kényszeres, hiszen a bemutatott szituáción inkább le kellene döbbenni, semmint viccesnek találni. Már szinte szemberöhögi az Interpolt, a rendorséget és az FBI-t hiszen úgy sem tehetnek semmit. Kifognak egy halat és akkor mi van? Ott hemzseg legalább még vagy 1000 másik, akik semmivel nem törodve kilóra szállítják a fegyvereket Afrikába. Ahol igazából a nagy káosz közepette senkit sem érdekelnek az illegális fegyverek. A lényeg, hogy mindig legyen elég a diktátorok keze ügyében és persze mindig legyenek diktátorok, akik az igényt támasztják. Az igazi lényeg pedig az, hogy pénzen minden megvásárolható, mert a háború a legjobb üzlet a világon.

Nagyon hatásos képi világa van, már a nyitó jelenetsor is döbbenetes ugyanakkor profán módon egyszeru: egyetlen töltény útját követhetjük nyomon a gyártósortól az utazáson át egészen addig, amíg célba ér: egy koponyába. Mintha valami felszínes vígjátékot néznél, adatok, számok, statisztikák repkednek olyan irtózatos számokkal, hogy el sem hiszed. Nicolas Cage-et régen nem láttam már ennyire hozzáillo szerepben, ahogy a nyugodt, kimért Fegyvernepper Jurij Orlovot alakítja az valami zseniális. Teljesen úgy tesz, mintha o tulajdonképpen semmi rosszat nem csinálna csupán fegyvert ad azok kezébe, akik szeretnék. X dolgot eljuttat A-ból B-be és ennyi, mossa kezeit. Természetesen közvetlenül tényleg nincs köze semmihez, közvetetten már annál inkább. A végkifejlet pedig tényleg abszurd: a világ legnagyobb fegyvergyártói és exportálói saját maguk döntenek saját magukról éppen ezért nem érdekük a teljes világbéke, hiszen abból nincs bevétel. Ha pedig nincs háború, hát akkor csinálni kell! Ennyire egyszeru... Ahogy már Montekukkoli megmondta: "A háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz és pénz" és igazából ez a valódi 22-es csapdája.
4 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
pitt
értékelése:
2012. jún. 20. - 20:59
"Azt mondják, ha a jó tétlen marad, a gonosz győz, pedig azt kellene mondaniuk, hogy a gonosz mindenképpen győz." avagy a " A nepperháborúval az a gond, hogy munícióban sosincs hiány"
...mondá vala Jurij Orlov, eképp foglalva össze ars poeticáját, hogy mivégre nyújt segítő kezet embertársainak egymás szisztematikus legyilkolásához. Orlov hazudik mindenkinek: családjának, a Szövetségi Nyomozó Irodának,az Interpolnak, önmagának. Önmgának a legnagyobbat: a tisztes kereskedő álcája olyan jól működik, hogy nem csak másokat, saját magát is megtéveszti. A halált árulja bárkinek, aki hajlandó megfizetni a szolgálatait. Nincsenek erkölcsi megfontolások, lelki skrupulusok: üzletfelei harmadik világbéli hadurak, véreskezű diktátorok. Orlov önmaga anyagi boldogulását minden(ki) más elé helyezi, de a legdöbbenetesebb az az, - hogy valahol mélyen legbelül - még élvezi is - no nem azt, hogy tevékenysége nyomán véres rendet vágnak az emberek egymás soraiban - hanem az üzlettel járó feszültséget, a kirobbanó izgalmat. Bár kívül helyezkedik a konfliktusokon, és úgy vélekedik csak üzletfelei vannak, nincsenek se barátai se (igazi)ellenségei: - "Az ellenségeit túlélheti az ember, de a biológiával szemben mindig alul marad." - ez utóbbiban téved: Orlov nyomában nem egyedül a Halál jár, hanem az emberiség élő lelkiismerete - az Interpol ügynöke - Jack Valentine. A tisztes self made man szerepében tetszelgő Orlov megformálója Nicolas Cage, remekül azonosul a szerepével: neki szinte már elhisszük, hogy az égegyadta világon semmi felelőssége nincs abban, amit "üzletfelei" elkövetnek. Torz ideológiája remekül tükröződik - többek közt a címben is idézett - gondolataiban, amelyek egy végtelenül immorális ember képét láttatják az egyszeri nézővel. Olybá tűnik, Orlov egész egyszerűen nincs tisztában a jó, illetve a rossz fogalmával, sem azzal, hogy tetteink egy nap visszaüt(het)nek ránk. Mégis, Orlovot/Caget nehéz utálni: bár egész élete hazugságra épül - " Tapasztalataim szerint a legjobb kapcsolatok alapja a csalás és a hazugság. Mivel többnyire ezekkel is végződnek, logikus ezekkel is nyitni." - megdöbben, amikor szembesülni kénytelen valódi énjével: - felesége szörnyetegnek, üldözője, Jack Valentine pedig bűnözőnek tartja - Ő, aki a sikert az eladott puskagolyók számával mérte, egy szemvillanás alatt a legmagányosabb ember lesz a bolygón, senki nem akar tudni róla.. Minden nehézségen átsegítő cinizmusa, illetve sajátos, groteszk látásmódja révén egy olyan ember szemszögéből láthatjuk igazolódni az ismert tézist - jó üzlet a háború - aki mindezeknek haszonélvezője volt. A film legnagyobb erősségei - az erkölcs teljes hiányáról tanúskodó orlovi gondolatok zseniális megfogalmazása mellett - a nyitó, illetve záró képsorok. Hihetetlenül szuggesztív és hatásos, emlékezetes jelenetek.


A DVD kapcsán különösebb észrevételem nincs, úgy gondolom, hogy - bitrátától/képaránytól/sokcsatornás hangtól függetlenül - sokak épülésére szolgálhatnak a filmből leszűrhető tanulságok.

PS.: És, hogy mennyire nem igazak a címben foglaltak, annak élő bizonysága maga Jurij Orlov, illetve karakterének ihletője, Viktor Bout sorsa. A sokak által, a " Halál Kufáraként" ismert Bout-ot 2012 áprilisában 25 év börtönbüntetésre ítélték - többek közt a filmeben is megénekelt - tetteiért.

0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
R2-D2
értékelése:
2007. feb. 26. - 21:34
De jó, hogy ez sem tetszett annyira, hogy megvegyem. Most moroghatnék milyen szar kiadás, vagy rendelhetném külföldrol..

Ez a film akár jó is lehetett volna. A témája miatt mindenképp. Bátor dolog ebben a témában hollywoodban filmet készíteni,meg is látszik, hogy nem mertek igazán mélyre ásni.
Vannak a moziban kifejezetten jó jelenetek/képek. Pl a nyitókép is ilyen. Meg vannak benn nagyon jó ironikus és kevésbé ironikus kijelentések. De önmagában én nagyon felületesnek, elnagyolltnak érzem az egészet. Meg hiteltelennek. Ha már valós alapra hivatkoznak, néhány dolgot még mutathattak volna, hogy zsenink honnan hogyan szállítja a sok fegyvert. No meg a drogot. Így úgy tunik, hipp-hopp mindenhol gond nélkül ott van.
Nem tudom. Rám semmi hatással nem volt, nem volt a filmnek hangulata. No meg a dráma. Ha már ennyire ez a film témája, hogy a csempészfegyverrel ártatlan életelket oltanak ki, lehetett volna kicsit megrázóbb is..

A kép szerintem jó. A magyar hang jobb, hangosabb, mint az angol. Ez ritka. Néha eléggé jól szól (robbanások, stb), de nem tesztlemez. A szinkron viszont jó, és mivel sok a narrátor, el is kel..

A témája miatt egyszer érdemes megnézni. Bár szerintem ez megint egy nagyon sötét ország nagyon sötét polgárainak készült, akik nem is gondolták, hogy ez így van..

A mai politikai töltetu filmek közül inkább a Syrianát ajánlom..
5 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
hin
értékelése:
2008. dec. 8. - 3:15
>fegyverhasználat és loszerfogyasztás tekintetében foduljon hadurához, fegyvernepperéhez<

A magyar válozat: öröm és bánat
1. ÖRÖM: (ámbár sajnos többen lespojlerozták a magyar változat slusszpoénját) a végén a narrátorszöveg, ami kiteljesíti az egész film mondandóját, CSAK a magyar változatban létezik. Az eredeti verzióban csak a töltényhüvelyek vannak.
Ráadás öröm: a "nepper" bevezetoszövegén is csavart egyet a magyar verzió, ami tökéletesen összecseng a végel, maga a tökély! (tehát: a mi válozatunk jobb! :)
2. Bánat: na, ja. a hülye magyar cím. Ilyen címmel, és Cage eloéletét ismerve joggal számíthatott véresüldözoslövöldözospörgos filmre az arra áhítozó. Persze csalódott, aztán itt puffog nekünk...
Az eredeti cím magyarítása "Hadúr" (mondjuk) helyére tette volna a használtpisztolyos jelenetet és az akciófilmkedveloket is talán...

Maga a film is ÖRÖM. A The Wall óta még nem láttam ilyan szép látleletet a bioszférát fenyegeto vírusról. Nem is reméltem. Már.
A "nepper" mindvégig kegyetlenül közönyös és könyörtelenül cinikus; még személyes "tragédiái", még látványosan hazug meghunyászkodása (Nicolas lenyugözo) és törvényes útra térése közben is. Sot, éppen törvényes üzletei a legaljasabbak, legmocskosabbak, legbrutálisabbak. Dokumentunfilmek? Csak kiragadott példákon nyavalyognak, csak tüneteket mutogatnak elkeseredetten, tragikusan. Itt magát a jelenséget látjuk - tárgyilagosan. A társadalom kórrajzát, melynek meghatározó tagjai pusztán azért foglalkoznak kizárólag gyilkolással, rombolással és szemeteléssel, mert - csak ehhez értenek.
Vagy fogalmazta-e már meg valaki is ennél pontosabban az elfogyasztói társadalom önpusztitó ideológiáját:
"M ért aggódnál amiatt, amitol tíz év múlva halsz meg, mikor annyi minden van, ami MÉG MA - megölhet"

Ehhez képest a film DVD-kiadásának minosége... hát, vagy jót, vagy... minosíthetetlen...
Viszont - van! Ez a lényeg! A jó kitör!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
ALOIS
értékelése:
2007. feb. 22. - 10:04
HATALMAS a film.Idén ez a legjobb amit láttam.Valami olyan feeling-je van végig amit akkor éreztem utoljára amikor a Casino,Tiszta románc,Született gyilkosok.... nézése közben éreztem.Igazán egyedi és szerintem jó esélye van rá hogy kultfilmmé váljon.Cage ismét csúcs,Leto megint narkós,de nagyon jó.Az afrikai diktátor és a fia is tök királyul játssza a szerepet.A sztori egyszerre elgondolkodtató,szomorú és vicces is,a szövegek,beszólások biztos szállóigévé válnak,pld; ,, de az én verzióm jobb".Szóval ez egy nagyon jó movie,de lesz akinek nem fog bejönni,mert sajátos a stilus.A dvd viszont fapados,de a kép a hang az rendben van.A szinkronnal kapcsolatban csak annyit hogy a világon nem tud mindenki folyékonyan angolul,igy akinek az eredetiben akcentusa van annak a magyar szövegben sem ártott volna az akcentusos duma.Ja és a zene is király,Grace Jones,Leonard Cohen....Ilye ár mellett kötelezo vétel.
4 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással
DJ Kutasi
értékelése:
2007. már. 7. - 9:03
Nem gondoltam volna, hogy az egy háborús témájú film ennyire le fog kötni és többször is megnézem. A tavalyi éve, egyik legjobb filmje, amiben Nicolas Cage végre hozzá illo szerepbe van. Herótom van a Idojós és a World Trade Center beli alakításaitól...
Technikai részrol nagyon impozáns a kiadvány. A kép az alacsonyabb szélesvászon. Kevés helyen, de azér beszemcsésedik néha, bár ez korántsem vészes. A színezettség erosen narancssárgás, sötétebb árnyalatokkal. A transzfer kiváló, részletgazdag szinte minden képkocka. Látványos jelenetekben bovelkedik a film, és szerencsére nem ront semmit ebbol a képminoség.
Ami a képnél is jobban meggyozött az a hang. Szokásosan, a magyar DD 5.1-el nyomultam elso körbe és meg is maradtam ennél. Ha kell, megjesztenek a fenyverdörrgések, esetleg kellemesen dorombol a sub, vagy atmoszférikusan elvonul mögöttünk pár UAZ. Tesztlemeznek is beillik a magyar hang. Próbáljátok ki, mit szól a mozitok a "repülogép landolós" rész alatt. De ha átjön a szomszéd, ne engem okoljatok! :)
Tiszta szívbol ajánlom a Fegyverneppert mindazoknak, akik szeretik a kicsit elgondolkodtatóbb tartalmú filmeket. Ötletesen és gondosan felépített mu ez, ami leköt az elso perctol az utolsóig. Nem fog eltünni a süllyesztobe, azt biztos.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Kojhadár Bertold
értékelése:
2007. feb. 21. - 0:09
Ezt a filmet Dublinban láttam eloször. Ez a film egyszeruen iszonyatosan jó. Mindenki nézze meg, és ne úgy, mint egy amerikai filmet, hanem mint mondjuk egy igaz sztorit. Azzal nem árulok el újdonságot, hogy Cage nem szarral gurít, ami a színészi játékát illeti, viszont meglepo, hogy a filmben rendszeresen kap el az az ismeros érzés, amikor az tör rá a szerencsés, vagy inkább szerencsétlen nézore, hogy "De nem lennék a helyében!"A következo másodpercben pedig irigyeljük. Szóval kemény dió. A rendezés, az operatori munka, a színészi teljesítmény makulátlan, így nem csoda, hogy az elsok között rendeltem meg ezt az alkotást. Köszi xpress, hogy beszelektáltátok, köszi distributor, hogy eladtad a jogot magyarországra, és köszi neked is, amiért végig olvastál.

KoRRRRRn!
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
91%

8 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (6)
61-80%
 (1)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: