• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A tégla (2 DVD) (DVD)
A tégla (2 DVD) The Departed
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2007. április 16. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Billy Costigan (Leonardo DiCaprio), az újonc rendőr alvilági környezetben nőtt fel. Ő az ideális tégla, akinek be kell épülnie a Frank Costello (Jack Nickolson) vezette maffiába. Az a dolga, hogy Costello bizalmába férkőzve segítsen rendőr feletteseinek (Mark Wahlberg és Martin Sheen) lebuktatni a maffiózót. Mindeközben Colin Sullivanben (Matt Damon), a különleges nyomozóegység tisztjében mindenki megbízik. Senki sem gyanítja, hogy ő Costello beépített embere.
A nagysikerű A tégla véres cselekményének középpontjában a két beépített ember kettős életének szövevényes összefonódása és összeütközése áll. A bűnözésről és bűnhődésről szóló, zsigerig hatoló tanmeséjében Martin Scorsese örökbecsű alakításokat hozó színészi gárdát rendez. Az eredményről egy percre sem bírjuk levenni a tekintetünket: mintha egy gengszter – vagy egy zsaru – pisztolyával néznénk farkasszemet.
Stúdió:
Játékidő:
152 perc
Gyártási év:
2006
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, román
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
2. LEMEZ:
Kimaradt jelenetek - 9 kimaradt jelenet Martin Scorsese rendező bevezetőjével - MAGYAR FELIRATTAL
 
Dokumentumfilm - A bostoni maffia története – A gengszter, akiről Jack Nicholson figuráját mintázták - MAGYAR FELIRATTAL
 
Dokumentumfilm - Az alvilág kultúrája – Hogyan hat Scorsese munkájára a Little Italyben jelenlévő bűnözés és erőszak - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2007. ápr. 24. - 19:10
Még friss az élmény, még meleg a lejátszó. Most vettem ki belole a Szigorúan piszkos ügyeket.. :-))

Egyszeruen meg kellett néznem a Tégla után. Muszáj volt. Az amerikai remake ugyanis olyan gyenge, hogy az egy órával hoszabb játékido ellenére hiányérzetem volt. Apropo remake: én már azt is olvastam, hogy a készítok egyszeruen tagadták, hogy ez a film a SZPÜ alapján készült...

Szóval. Adva van egy ázsiai mestermu, amihez eleve nem kellett volna hozzányúlni. Legalábbis nem ilyen hamar. Aztán már ha hozzányúlnak, akkor a változások, amiket értelemszeruen egy remake szükségszeru velejárói, akkor azok tegyenek hozzá valamit a cselekményhez, ne csak öncélú magamutogatást ill idohúzást szolgáljanak. Mert itt errol van szó. Semmi értelme nincs az egy óra plusznak. A szerelmi rész felesleges, a pornómozi és a levágott kéz szintén. A filmnek sem hangulata nincs, sem az a magávalragadó feszültsége, ami az ázsiait jellemezte. Minden apró változtatás kárára vált a filmnek. Ha úgy vesszük, ide sokkal jobban illett volna pl jelszónak a Tégla... Ja, hogy itt morze sincs? Bocs..
Másrészt a dráma sem muködik. Mikor Wong leeseik, ötödik nézésnél is összerezdültem. És összeszorult a szívem az ázsiai mu több jeleneténél. Itt nem. Totál érdektelen karakterek játéka az egész Tégla. Én pl eleve már megcseréltem volna Damont és Capiccot... Ráadásul az elmebeteg Nicholson sem illett a képbe. Oké, hogy jól el lett játszva, de idegesíto volt. Senki nem nyújtott számomra olyat a filmben, ami miatt mégegyszer valaha is megnézném.
A vége meg... Mi van? Az Akadémiának kellett egy ilyen befejezés? Persze, nem mehet el büntetlenül senki..

Igaz mindez akkor is, ha tulajdonképp az egész SZPÜ trilógiából vannak átemelve részek, így próbálva kerek egészet alkotni. Csakhogy így sem muködik. Ahhoz meg túl rövid. Önmagában meg túl vontatott, túl amerikai. Attól, hogy kiváló színészgárda van egy filmben, még egy film sem lett jó. Maximum eladhatóbb..

A DVD mindenesetre ígéretes. Gondolom így az elején papírtok, jó kép, viszonylag jó hang (az SZPÜ-n DTS is van ...:-) ). Picit belenéztem a szinkronba is, nem rossz. A két hangkeverés egyforma.

Akinek az ázsiai film jelentett valamit, az egyszer megnézheti ezt is.. Még jobb lesz tole az eredeti.

Ezért pénzt adni felesleges.
4 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
2007. nov. 25. - 17:15
Eloször a Szigorúan piszkos ügyeket láttam, ami ugye ennek a remake-nek az eredetije.
Annak a filmnek is megvolt a szépsége, megvoltak benne azok a jelenetek, amikre szükség volt. Az egyik legjobb "kémfilm"-nek tartom a világon.
Aztán jött ez a tégla... amerikai remake... ebbol nem sok jót lehet sejteni sosem, dehát létrejött. Scorsese rendezésében, Jack Nicholson-nal, aki Sam amerikai karakterét játssza el Francis Costello-ként valami zseniálisan. Igazából nem tudom miért kellett 3 felé bontani a rendorfonök szerepét (Queenan [Martin Sheen], Dignam [Mark Wahlberg] és Ellerby [Alec Baldwin]) Mindenesetre számomra nem volt oly megrázó egy ominózus jelenet, melyet mindenki ismer, aki látta az eredetit.
Ott van még a két kém esete... DiCaprio jó választás volt Billy-nek, szerintem jól hozta a szerepet. Sajnos ez nem mondható el Matt Damon-ról. Az o játéka valahogy ízetlen, nincs benne az a plusz, amitol jó volt az eredeti filmben a karakter Andy Lau (ugye o volt?) tálalásában.
A film zárójelenet szerintem egy hatalmas poén és örülök, hogy így végtére is egy részbe surítették a három eredeti filmet. Scorsese szépen felvezette az elozményt és a végén megoldotta az egész ügyet.
A történet pepittában ugyanaz csak maga a tálalás más. Van, akinek nem jött be a remake, van akinek jobban tetszett, mint az eredeti, én úgy vagyok vele, hogy ugyanannyira tetszett a két film.
Mellesleg a helyszínek gyönyöruek (Boston).
Képileg a DVD szerintem korrekt, jó minoségu.
Hangból CSAK az eredeti hangot ajánlom. Életemben eloször is felirattal láttam e filmet, de kíváncsi voltam a szinkronra is. Nos, körülbelül fél percig voltam hajlandó hallgatni Reviczky Gábor ripacskodását, sikerült elszúrnia a dolgot rendesen! Szörnyen rossz ReVICCky ebben a szerepben. Hogy idézzek egy bölcs embert: "Hányás".
A második lemez extrái szerencsére nem a ratyi-bratyizós fajta, hanem értékekkel bír. A törölt jeleneteket maga Scorsese vezeti fel és ez tetszik.
Szóval ez egy jó kiadvány, bárcsak minden film ilyen extra tartalommal, ilyen hanggal és képpel bírna.
A film lehet, hogy kicsit hosszúnak tunik a maga 2 és fél órájával, de ez a hosszú ido színtiszta élvezet, nem laposodik el sehol a történet.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Just Johnny
értékelése:
2007. nov. 11. - 21:28
Én is azok közé tartozom akik elobb látták az SzPÜ trilógiát, úgyhogy mikor meghallottam, hogy állitolag a készitok azt mondták hogy ok nem is látták a Szigorúan piszkos ügyeket akkor eléggé dühös lettem mivel már a leírásbol valamint a trailerböl kiderült hogy ez egy másolat. Azonban mivel sokan ajánlgatták nekem ezt a filmet és mert Scorsese a kedvenc rendezom, na meg mert DiCaprionak egyre jobbak az alakitásai rávettem magamat a film megnézésére.
Kellemeset csalódtam mivel igaz, hogy a történetet lenyulták a készitok, de ez mégis egy más film. Ez a film a hírhedt ír maffiát helyezi középpontba ami nálam egy jó pont, Scorsese legfobb kézjegye szerintem itt is az hogy nem drámaian (pl. mikor a felügyelo lezuhan a SzPü-ben drámai zene, drámai arcok, ez ott jó is, de ez egy Scorsese film) mutatja a dolgokat hanem bumm és kész, értem ezt például a végére mikor egymásután halnak meg a lift elott a szereplok, igaza van annak aki azt mondja hogy ez már humorosnak hat, a legtöbb hirtelen dolog viccesnek hat, de ha belegondol az ember hogy mit látott rögtön megérzi a dolog keménységét, szóval Scorsese mindig keményen mutatja be a dolgokat, nem adagolva (Joe Pesci karakterének halála a Nagymenokben). A színészek jót alakítanak foleg DiCaprio és Wahlberg, de minden színész nagyszeru és szerintem nem játsza túl a karakterét Nicholson, egy pénz és hatalom mámorában megorült maffia fonök ami szerintem ilyen lehet, nem kiegyensúlyozott stb. A filmrol még annyit hogy az SzPÜ-nél néha úgyéreztem hogy összecsaptak néhány részt (gyors vágások stb.) és sok helyen el gondolkoztam hogy most akkor mi van? Itt viszont sok helyen kiemelnek hosszú perceket szánnak dolgokra.
A lényeg, hogy ha azt mondják a készitok hogy igen láttuk a SzPÜ-eket és ez egy újragondolás, akkor már jobb szájízzel ültem volna neki, bár így is meg volt a hatása és azt mondom, hogy egy jó film ez és 1990 ft-ot boven megért nekem,foleg a kivuló kiadás miatt is.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Butters
értékelése:
2007. okt. 26. - 8:58
Végre én is beszereztem ezt a remek kiadványt.

Film: Nagyon sokan nem tudták hova tenni a tényt, hogy a film egy tajvani bunügyi film forgatókönyve alapján íródott amerikai film. Szándékosan nem írok reamek-et mert sajnos az ezzel a szóval jelzett filmek iránt a kelleténél nagyobb az eloítélet. A szigorúan piszkos trilógiát nem láttam ezért nem is hasonlítgatom itt, hogy melyik a jobb. A Tégla nagyon jó film. Scorsese nagyon szeretett stílusa amivel a bunügyi történeteket álmodja celluloidra (Lásd: Nagymenok, Casino) itt is kifogástalanul muködik. A karaktereket a maguk vázlatos stílusában is remekül kitalálták, a színészek pedig tökéletesen játszák oket. A film Jack Nicholsonnak kezdodik. A film zenéje felcsendul, Jackie bá pedig beszél, a kamera szépen befarthol a kisboltba, és a nézo tudja, hogy jó filmre ült be a moziba:)

Képminoség: Semmi probléma, szép éles kép, a sötétben játszódó jeleneteknél sincs életlenség, szemcsésség. Piros pont.

Hang: 5.1 angol, Shipping up to Boston címu szám mialatt indulnak kocsikázni, az ablakok remegnek. Más példa: Jack Nicholson orgánumától a kertünkben olálkodó nyüves macskák is elrohannak:) Szépen érthetoen szól, ahol kel dübörög. Piros pont

Extrák: Doksi film: érdekes. A többi: egynek jó. Fél piros pont.

Külcsín: A papírtok minosége kielégíto, egy-két év múlva is szép marad.

0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
L.M.
értékelése:
2007. máj. 13. - 9:23
Úgy érzem akkor LENNE óriási ez a film, ha nem koppintás lenne. Általában nem rajongok a remake-ekért, ez a tökéletes példája, hogy miért nem. Az a gondom, hogy szerintem, pont azokat a részeket változtatták meg az SZPÜ-höz képest amihez nem kellett volna hozzányúlni. Azok a jelenetek pedig amik éppen a feszültséget dobnák meg sajnos már mind ismertek. Az egyik legjobb rész a mozis lenne (már ha még nem láttátok az eredetit) de azt is elrontják a végén. Tényleg úgy gondolom, hogy kicsit túlzásba viszi Scorsese a "paradicsomlét" mostanában - már a New York bandáinál is volt ilyen érzésem. A levágott kéz a reggelizoasztalnál azon kívül hogy rohadt gusztustalan semmi célja nincs. Ha azt akarta vele érzékeltetni a rendezo hogy Costello orült, akkor erre semmi szükség nem volt mivel ez egyértelmuen kiderül a korábbiakból is, egyszeruen felesleges. Jack apó egyébként nagyon jó, kicsit sok van belole, de az biztos, hogy o most is nagyon odatette magát.
Egyébként azt hiszem, ha nem láttam volna az eredetit, igencsak odab@szott volna a film, de így az az igazság elég unalmasnak és a kelleténél sokkal véresebbnek éreztem. Nem volt semmi meglepetés. A kiadvány amúgy nem rossz, az extrák is érdekesek, de feltunoen kerülik az eredeti film emlegetését, pedig elnéztem volna mondjuk egy összehasonlítást, összevetést. Ja, a zenék megint baromi jók
Hajrá írek
_____________________________________

Azt olvastam valahol, hogy az egyik jelenetben felbukkannak az eredeti film szereploi is. Véletlenül nem találta meg valaki, hogy hol?
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
dick laurent
értékelése:
2007. ápr. 29. - 12:11
nem akarok egy újabb vitába belekeveredni, de az borítón idézett szöveg márhetetlenül gáz. ha ostoba lennék, felháborodnék. inkább csak nevetek egy jót rajta.
__________________________

második nézésre sem vagyok tole elájulva. azért egy-két laza beszólás a helyén van, na és azok a kulcsjelenetek, amelyek az eredetibol merítettek (finomam fogalmazva). a rengeteg plusz karakterrel a végelszámolásnál nem tudtak mit kezdeni, ez prímán meglátszik a liftes jelenetnél is, ami inkább vicces, mintsem húb*szdmeges.

a kép jó, de nem eléggé, elvégre tavalyi filmrol van szó. a szinkront még az elso negyed órában kikapcsoltam, mert reviczky gábor most egyszeruen pocsék munkát végzett. régebben a kedvenc szinkronszínészem volt, manapság viszont egyre több munkáján érzodik, hogy unja a dolgot. az eredeti hang szintén korrekt, de ettol sem dobtam hátast. nem várható el, hogy olyan dinamikával szóljon, mint a gladitor, de azért ebben a filmben voltak ám akciójelenetek is, és azért ott többet várna el az ember. azért megijedni nem ko , legalább nincs elcseszve egyik hangsáv keverése sem, csak éppen mindketto olyan semmilyen. a felirat felemás warneres. pici, a felkiáltójelek "érdekesek" és a fordítás néha indokolatlanul trágár.

az extrákra még nem volt idom, de állítólag magyar feliratozottak, amiért nagy-nagy piros pont jár.
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
AdamTaylor
értékelése:
2007. máj. 13. - 14:18
Oscar elotti filmdömper keretében néztem meg ezt is,mint az egyik legesélyesebb filmet,és elsore nem jött be.Pedig direkt nem néztem meg elotte a Szigorúan Piszkos ügyeket.Egyedül Wahlberg és Nicholson alakítása tetszett,túl hosszúnak találtam,eroltetetnek,néhol értelmetlennek,a párbeszédeket feleslegesnek.
Aztán a díjátadó után egy nappal újra megnéztem,mert kíváncsi voltam hogy azért mégis hogy nyerhetett,hogy lehetett sok helyen az év filmje,stb...és másodjára már ezerszer jobbnak találtam,pedig az nem játszott szerepet hogy akkor már díjnyertes film volt(az Akadémia egy ideje nem találja önmagát,túlsokat nem lehet a véleményére adni-mondják egyesek,amiben részben egyetértek).
Ami a film legnagyobb pozitívuma,amiért megéri többször is megnézni,az szerintem az Mark Wahlberg...pedig elotte nagyon nem csíptem a fickót,de szerintem itt szenzációsan játszik.Igaz,a szerepe is elég hálás volt,de akkor is..ezért vagyok mérhetetlenül elkeseredett amiért Alan Arkin kapta a díjat(Pedig a Little Miss Sunshine sztem a tavalyi év legjobb filmje).
A foszereplokrol pedig...hááát,nem is tudom.Egyik se tartozik a kedvenceim közé,de szvsz amúgy se játszottak túl emlékezeteset.Idegesített amikor drámaiak akartak lenni,nekem nagyon nem jött be a játékuk.Damon még az Ocean s-okban is jobb,DiCaprio pedig a Véres gyémánthoz képest(na azért viszont Will Smith mellett Oscart érdemelt volna) szinte nem is színészkedik.
Hosszúra sikerült értékelésem keretbe zárásaként csak annyit,hogy mindenki adjon egy esélyt a filmnek,hátha lesz akinek már elsore tetszeni fog.


Ahogy olvasom többeknek azért nem jött be,mert eleve eloítéletekel tele ültek le elé,hogy na nézzük milyen egy sz@r koppintás...hát így nincs is értelme elemezgetni meg várni hgy hátha mégis jó lesz
A másik:sokan azt róják fel neki,hogy túl véres,meg szabadszájú,trágár.Könyörgöm,ez nem az ovisokról szól,hanem bunbandáról,bunözokrol,gengszterekrol,mit vártok?!
3 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Edwest12
értékelése:
2012. jan. 16. - 11:22
Nem akarom nagyon szaporítani a szót, hiszen előttem mindent elmondtak már nagyjából. Viszont egy dolgot nem hagyhatok szó nélkül: a film elgondolkodtatott, meglepett, és bár jópár napja néztem meg, még mindig nem tudom eldönteni, hogy tetszett-e. :) Mivel nem sok film képes manapság ilyen hatást kiváltani belőlem, míg eldöntöm a fenti kérdést, adok öt csillagot, mert ha egy filmen napok múlva is el tudok töprengeni, akkor az valamit jól csinált.
DiCaprio szerintem is nagyot alakított. Talán az ő szerepében volt a legtöbb lehetőség, ami persze nem von le az érdeméből.
A film nagy érdeme még, hogy ellen tudott állni a kliséknek, hogy gyakran szembe mer menni a néző várakozásaival és elvárásaival. Példákkal azért nem támogatom meg a mondataimat, mert ha nincs külön egy-egy jelenet, amit boncolgatni szeretnék, akkor igyekszem kerülni a spoilerezést.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
RoLLCage
értékelése:
2008. szep. 5. - 11:42
Elnézést kérek elore is ezért a kritikáért de szerintem ez a film nem több megint mint egy amcsi majmolás.Vannak jó filmek amihez nem az van írva,hogy amerikai hanem francia,hon-kongi, vagy netalán német.Gyorsan le kell koppintani silányabb verzióban.Nem vonom kétségbe Jack Nicolson nagyságát,vagy a két hozzá képest tejfeles szájú színészi alakítását.Mert azok nagyon is helyén vannak.Csak maga a filmes megoldások szerintem a Szigorúan Piszkos Ügyekben ezerszer jobb.Biztos lesz akinek ez nagyon sérto lesz de nem érdekel.Én azt a filmet láttam hamarabb és a Tégla már csak ennek árnya marad számomra.Aki ezt a storyt drámaian és érdekfeszítoen akarja megnézni akkor nézze meg a kínai verziót,mert ,hogy nekem ez az amcsi verzió csak csalódások tömkelege volt.Sokkal ötletesebb,drámaibb,és érdekesebb az eredeti.Szóval nem nem ajánlom ezt a Téglát,csak azt mondom eloször az eredeti Szigorúan Piszkos Ügyeket kell megnézni.Ja és senki ne magyarázza be nekem,hogy ez a jobb.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
[: Azuroo andrew :]
értékelése:
2007. ápr. 29. - 22:28

A film remake mivolta kapcsán adódhatna a kádencia hogy így meg úgy nem eredeti, lenyúlás stb.
Ha nem is taglózott túlzottal le a Tégla, a székbol felállva be kellett hogy valljam magamnak, kellemes meglepetés volt.

Ami a pozitívumokat illeti, azok a következok voltak :

Jobb (sokkal) színészek, jobb – olykor a Casino-t idézo – zeneválasztás.
De minden kétséget kizáróan legfoképpen, az hogy így (persze súlypontok áttételével, arányok megváltoztatásával) tudta egybegyúrni az eredeti trilógia cselekményét, annak kvintesszenciáját.

(10/7)

A kiadvány pedig :

A dvd képe nálam nagyon jó volt, a hang már kevésbé eros –annak terebélyességét hiányoltam leginkább

3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
dinasztie
értékelése:
2007. ápr. 25. - 20:28
Hát... Meg kell, hogy mondjam, másodszorra már nem olyan nagy szám. Korántsem mondom, hogy rossz film. Sot kifejezetten jó szórakozás. De azért, hogy ez 2006 legjobb filmje???? Túlzás!!!! (mondjuk a Babelnél és a Királynonél még mindig jobb) Szerintem Mark Wahlberg is elég túlértékelt, a film legrosszabb karakter a filmben. De ami a legjobb volt a filmben az a csodálatos rendezés. Én akkor is adtam volna a rendezésnek Oscart, ha Scorsese már négy Oscart kapott volna eddig. Ígysztem ez nem kegyelem-díj volt. Az Aviátorért lett volna az.

Még nagyon gondolkodom, hogy megvegyem, de megtekintésre mindnekinek ajánlom. Nem olyan rossz. Szórakoztató. Egy filmtol ennyi már elég. Szerintem.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
65%

13 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (5)
61-80%
 (3)
41-60%
 (2)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: