• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Renaissance (DVD)
Renaissance Renaissance
- 55%
Szállítható: BIZONYTALAN
990 Ft
Eredeti ár: 2.190 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

Párizs, 2054. A város már nem olyan, mint amilyennek mi ismerjük. Az Eiffel torony fölé felhőkarcolók magasodnak, üvegfolyosók kanyarognak az utcák felett. A legnagyobb vállalat, az Avalon nagyobb befolyással van a város életére, mint bárki más.

Amikor a cég egyik legtehetségesebb, fiatal kutatónőjét elrabolják, a vakmerő és különleges módszereiről ismert Karas felügyelőt bízzák meg a nyomozással. Úgy tűnik, hogy a lány volt főnöke titkol valamit, csakúgy gyönyörű nővére, aki nagy hatást tesz Karas-ra. A szálak az alvilágba is elvezetnek, és a nyomozó fejében lassan összeáll a kép. Az események olyan irányt vesznek, amit önszántából senki se akarna követni.  

A mesteri technikával készült és  lenyűgöző látványvilágú animációs film számos díjat nyert a világban, és rövid idő alatt sikerült elérnie a kult státuszt. A film főszereplője angolul az új James Bond, Daniel Craig hangján szólal meg!

Stúdió:
Játékidő:
100 perc
Gyártási év:
2006
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- francia - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2008. aug. 25. - 7:42
A Renaissance összességében egy döbbenetes képi világba bújtatott sci-fi-jellegu kémfilm.
Az, hogy a film fekete-fehér, talán nem is fejezi ki pontosan, milyen is a látványvilág. Mert (ellentétben a már említett Sin Cityvel) a szürke árnyalatok csak akkor bukkannak fel, ha valamilyen felület (pl.: üveg) indokolja! Ez néha fárasztotta a szemem, néha meg nem tudtam betelni a sok kis apró részlettel. Mert a 2054-es Párizsban is rengeteg látnivaló akad! A csatornák, az egymásra épült bérház-tömbök, a sikátorok mocska mellett a mérnöki-technológiai fejlodés mementóiként a csupaüveg irodaházak és sétálóutcák is megjelennek, támpontnak meg ott van a Notre Dame és az Eiffel-torony.
A kétszínu, modern Párizs a táptalaja a, számomra a Ghost in the shell-t idézo történetnek (csak nincs annyi robot), ahol ugyan a szereplok sem túl árnyaltak, de a film noir hangulatot kelloen visszaadják: morcos macsók, dögös és veszélyes nok, dohányfüst, karakteres arcok. A sztori középpontjában pedig ott a legértelmetlenebb emberi vágy, társadalomkritikaként.
A kép tökéletesnek tunt, nem vibrál, nem mosott, ami amúgy tönkrevághatta volna az egészet. A hangok is megfelelok. Extra lehetett volna egy picivel több, a werkben jobban ki lehetett volna térni a látványra és a miértekre. Ettol az apróságtól eltekintve csak ajánlani tudom mindazoknak, akik egy különleges animációs filmre vágynak (de a történet komorsága ne Gát-olja azokat se, akik mostanában animációs filmet készítenek Magyarországon, mert érdekes tanulságokkal szolgálhat számukra, mi mindenre elég 15 millió dollár:)).
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: