• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A tökéletes trükk (DVD)
A tökéletes trükk The Prestige
- 55%
Szállítható: AZONNAL
1.490 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

5-10 db. van raktáron


  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Van olyan titok, amiért ölni is érdemes?

Christopher Nolan rendező (Batman: Kezdődik!, Memento) lebilincselő, misztikus thrillerében Hugh Jackman és Christian Bale rivális bűvészeket alakítanak, akik halálos ellenségekké válnak. A legsötétebb trükköktől sem riadnak vissza, hogy felülmúlják egymást.

Scarlett Johansson színpadi asszisztensként egyszerre áldozat és résztvevő a két férfi vetélkedésében. Zseniális mellékszereplők (Michael Caine, David Bowie). Csavaros történet. Megdöbbentő végkifejlet. A tökéletes trükköt nem elég egyszer megnézni. Figyeljen jól!

Stúdió:
Játékidő:
125 perc
Gyártási év:
2006
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - A rendező naplója: Christopher Nolan mágikus filmtrükkjei - 5 rövidfilm
 
Képgaléria - A tökéletes látványvilág - képgaléria: filmfotók, jelmezek és díszletek, képek a forgatásról és poszterek
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2007. máj. 13. - 22:08
Hogy stílusos legyek: ez a film varázslatos. Vagy tökéletes. Ahogy teszik. Az utóbbi hetek legmeghatározóbb filmélménye volt..

Végre egy film, amin az elso perctol az utolsóig lehetett izgulni, ahol soha nem tudhattam, mi fog történni. Zseniális forgatóköny, egyik kedvenc rendezommel, egyik kedvenc színészemmel. S bár a csavarok egy része kikövetkeztetheto, szerintem mindenkit ér meglepetés a film folyamán. Ha más nem, a végén.
A film másik erossége a hangulata. A századforduló közeli város, a díszletek, a korabeli fellépések mind-mind nagyon jól meg lett csinálva. És mindezek mellett egy picit belekukkanthatunk egy olyan világba, ami mindenkit érdekel, nevezetesen mi is történhet a buvészek színfala mögött..
Az már csak külön hab a tortán, hogy a két foszereplo játékával az emberi lélek mélyére is bekukkanthatunk, olyan érzelmeket látva viszont, mint gyulölet, irigység, szerelem. Igazi karakterek, egyik sem csak jó vagy csak rossz. És hogy ki a jobb? Számít az? Nekik biztosan. Én mindenesetre mindkettonek egyformán tudtam szurkolni ill sajnálni oket.

Egyébként már csak azért is jó és értékes alkotás ez, mert utána van mirol beszélni, sot elméleteket gyártani. Igaz, hogy a szaggatott, idosíkok közt ugráló történetvezetés sosem tesz jót egy filmnek, de itt úgy tunik helyesen találták meg az élvezhetoség határát. S bár szerintem a különféle elméletek inkább belemagyarázásnak tunnek, mégis azt kell mondjam, hogy jó az, ha egy filmet csak azért is többször meg lehet/kell nézni, hogy a mások által felvetett értelmezést ellenorizhessük. Ez a film másodszor, harmadszor is élvezheto. De egyértelmubb, mint többen gondolják..

A DVD képe számomra hibátlan. A hang szintúgy, de azért azt hozzá kell tennem ,hogy sok effektre ne számítsunk. A Tesla muvek gépének bekapcsolása kimondottan jó. A magyar és az angol hang teljesen egyenértéku, és a magyar szinkron sem rossz. Viszont az extrákon én nem találtam magyar feliratot-ellentétben a borító utalásával.

Kosárba!


----------------------------------------------

Kösz Kazama! Elokerült a magyar felirat az extrákon. Hogy eddig hol volt??? :-))
4 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
Angelus
értékelése:
2007. aug. 1. - 21:48
A buvészkedés mindig is csodálattal és kíváncsisággal töltötte el az emberek képzeletét, az ámuláson és döbbeneten felül leginkább az izgatja a legtöbb ember fantáziáját, hogy mi lehet az adott trükk megfejtése. Hogyan tunik el a madár a kalitkából, hogyan szabadul ki a megkötözött lány a vízzel teli zárt medencébol, miként válik valaki kámforrá majd néhány másodperc múlva hogyan tunik fel valahol egészen máshol...

A tökéletes trükk tényleg tökéletes, a spirálisan csavarodó történetet Christopher Nolan rendezo két rivális buvész köré építette, akik életük folyamán halálos ellenségekké váltak. Ez a kettos történet párhuzamosan játszódik a "jelenben" és a múltban. Nolan most is jó szokásához híven a filmet igazából a végével kezdi majd hirtelen átvált egy jóval korábbi idosíkra. Innen indul a valódi történet aminek a végkifejletét néhány másodpercben már a mozi elején láthattuk. Ez tipikusan az a film, ahol ki lehetne tenni: Ne higgy a szemednek! :)

A buvészek érdekes és olykor tényleg komoly veszélyeket rejlo világa nem is igazából a közönségrol és az elismerésrol szólt, hanem a kihívásról, mégpedig a másik trükkjének megfejtésérol és lemásolásáról. Hugh Jackman valamint Christian Bale kelti életre a két buvészt kiknek életét nyomon követhetjük a kezdetektol egészen a megdöbbento és csavaros végkifejletig. Valahol a századfordulón játszódó történet helyszíne Anglia és Amerika. Miután fohoseink nyughatatlan ellenségekké lesznek minduntalan arra törekednek, hogy ott tegyenek keresztbe a másiknak, ahol csak ez lehetséges. A magánélet és a színpad sem szent egyiküknek sem. Miközben mindketten komoly elismerésre tesznek szert egyfolytában azon törik az agyukat miként lehetne a másik ötletét úgymond meglovasítani és sajátként színpadra állítani, és vajon mi lehet a tökéletes trükk? Nos a feladat megoldása igazából végig ott van az orrod elott és már szinte annyira kézenfekvo, hogy éppen ezért tunik hihetetlennek. :) Jól elhúzzák elotted a piros kendot, miközben valahol a háttérben ott a megoldás. Maga az egész mozi egy hatalmas nagy trükk, a szemfényvesztés trükkje! Nincs olyan ember, aki már az elején ne lenne biztos a végében és... Na jó, nem lövöm le a poént, mindenki fejtse meg saját maga. :-)

Bale és Jackman hihetetlenül jól játszanak benne, szinte mindkettovel együtt érzel ezért elég nehéz kiválasztani kinek szurkolsz, mert amint feltunik a másik egy következo jelenetben máris o a szimpatikus. Azt hiszem ez a mozi éppen ezért muködik ennyire jól. Figyelj és tanulj, sokat lehet belole...
3 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
DannyTripp
értékelése:
2007. szep. 20. - 13:36
Jó estét Hölgyeim és Uraim! Készüljenek fel a lehetetlenre, mert most az évszázad mutatványát fogják látni! Olyat, amilyet még senki nem látott...Ez a tökéletes trükk. Színtiszta varázslat!

Kezdhetnénk stílusosan a film értékelését. Ebben az esetben pedig nem is állunk messze az igazságtól. Ugyanis a The Prestige egy tényleg tökéletes film. Látszik, hogy Nolan most ismét egy olyan filmet alkotott 2 Batman mozi között (Amik nekem szintén bejöttek:), ami olyan nagyon Nolan-es. Összetett, akciódús, érzelmes, drámai, mindez egy nagyon ki- és átgondolt csavarral a film végén. Véleményem szerint o az új hollywoodi generáció egyik legjobb rendezoje.

A filmben minden a helyén van: A díszletek, a kösztümök, a századfordulós Anglia, a színészek, az effektek, mind-mind a sztorit erosítik. Michael Caine most is olyan jó, mint általában. Bale pedig megint tanúbizonyságát adja annak, hogy szinte minden szerepbe át tud lényegülni. O és Jackman nagyon kitunoen oldják meg a kettejük között kialakult bonyolult kapcsolatot, amelynek kiindulópontja a barátság, végállomása pedig a halálos gyulölet. Bale-t mindig is nagy színésznek tartottam, de ebben a filmben Jackman is felno hozzá. Ilyen szintu színészi játékot csak A forrás c. filmben láttam tole.

A történetrol nem akarok sok mindent elmondani, azt már úgyis megtették elottem már páran és aki pedig nem látta, annak nem akarom elrontani az izgalmát. Maga a forgatókönyv jól átgondolt és látszik, hogy már az elejétol tudták, mire megy majd ki a film vége, hiszen az ilyen típusú sztorikban gyakran elofordul, hogy a végso nagy csavar elég suta vagy logikailag nem igazán értheto. Ebben az esetben viszont nem találtam logikai következetlenséget, hibát, végig izgalmas, drámai, titokzatos és misztikus, amit még a flashback szerkezet tovább erosít.

Egyszóval A tökéletes trükk az utóbbi évek egyik tényleg szinte tökéletes filmje, amelyet tényleg látni kell. Maga a megtestesült mágia és varázslat.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
DarkVenom
értékelése:
2007. jún. 18. - 16:30
Azt hiszem, sok rendezo a bal heréjét is odaadná ennek a munek akárcsak egy tizedmásodpercéért...
A sztori viszonylag egyszerunek mondható: két, korábban barát és társ buvész rivalizálása, amely egyre kegyetlenebb keretek között zajlik, tragédiák sorát okozva, életeket téve tönkre. Azonban a Memento készítojétol butaság lenne azt várni, hogy valami hétköznapit tegyen le az asztalra, ha a nézo figyelme a tét - és valóban: most sem kell csalódnunk.
A cselekményvezetés ezúttal sem éppen kronologikus, de nem is baj, hiszen így szépen, lassan, kis adagokban kapjuk a történet egészét, hogy a végén minden egyes Jenga-darab a helyére álljon. Néha azt hisszük, már tudjuk, mi fog következni, de egy-két példától eltekintve -amely kivételek persze nem véletlenek- teljes bizonytalanságban csücsülünk az utolsó percekig, hogy aztán felverje a port lezuhanó állkapcsunk. Persze lehet vádolni a realitástól már-már nagyon is elszakadó megoldások miatt, de ez a varázslat és a trükkök világa, miért ne bocsájthatnánk meg neki? Természetesen sok nézo utólag hozzágyártott különbözo elméleteket, melyekkel ezt a kissé irreális foltot kiradírozhatják a filmbol, de felesleges áltatni magunkat: ez van, így oldották meg, de mégis, mondanivaló szempontjából minden így tökéletes.
A színészi teljesítményrol még nem is beszéltem: ez a film gerince, Bale, Jackman és Caine egyszeruen lemászik a vászonról, hogy az arcunkba mondják, hogy ok valóban buvészek és trükkmesterek. Még Johansson kisasszony bubujosan buta arca és sz..ós szája sem rontja el az összképet, bár a szerepe nem is igazán engedi villogtatni tehetségét:)
Szóval, e rögtönzött kis véleményáradat után annyit mondanék: mindenképpen nézzétek meg 2006 egyik piedesztálra nem emelt alkotását, mert egy élménytol fosztjátok meg magatokat, ha kihagyjátok. Ámen!
3 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
berzerker8713
értékelése:
2012. okt. 7. - 19:17
Nem csalás, nem ámítás
Zack Snyder mellett Christopher Nolan az én személyes kedvencem - már, ami a rendezőket illeti.
Nolan összes filmjét láttam és ez volt az egyik legjobb, véleményem szerint.
A történet alapvetően nem bonyolult; két rivális bűvész (vagy talán mágus? :-)) szeretne a legnagyobb előadó lenni, mind szakmailag, mind a közönség szemében, valamint a saját elvárásaiknak is meg akarnak felelni, kerül, amibe kerül.
Az Eredethez hasonlóan roppant fontos, hogy odafigyeljünk a cselekmény folyamára, mivel nem egyenes időrendi sorrendben halad a történet. Tehát oda-vissza ugrál a rendező az időben. Természetesen a rendezés következetes, de nem árt, ha még egyszer megnézni az ember. Vagy akár többször... ;-)
Számomra van egy nagyon nagy érdekesség a moziban! Ez pedig nem más, mint Nicola Tesla, a feltaláló személye. Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy eme hatalmas nagy géniuszt, ilyen formában láthattam vissza a mozivásznon. Annyit kell róla tudni, hogy a való életben rengeteg találmánya volt, amit nem szabadalmaztak és nem is hinné az ember, mennyi mindent ő talált fel, nem pedig pl. Edison. Érdemes rákeresni neten. Persze párhuzamot nem vonjuk a fiktív alapokra épülő film és a valóság között!
Némi technikai rész. A kép tűéles, amire nagyon nagy szűkség van, mert egy elég látványos filmről van szó. Színes, díszes kosztümök, múlt század eleji díszletek, lakóházak színházak. Pompás a megjelenítés, de manapság ez elvárás, csak ezt pár rendező nem veszi figyelembe... A hang nagyon jó, remek lett a keverés, így pont elég "kraftja" van.
Zenei rész normál esetben nagyon fontos, (betétdalok, főcímzene, stb.), de itt valamiért nem maradt meg, de talán ez nem olyan nagy baj.
A kiadvány elég gyengusz lett... Tok+lemez, azon meg egy film, 2 egységnyi extrával, amit szerintem azért tettek csak fel, mert biztos maradt 200 mega hely a lemezen a film mellett és ha már úgy van akkor rakjuk tele a korongot, hogy ne csak egy söralátét legyen. Az ilyen nálam nagy hiba. Értem, hogy nem akartak dupla lemezt, cirádás, lentikuláris tokban, de ez azért gáz.
Összességében egy már már klasszikusról beszélünk, amit mindenkinek meg kell nézni, mert korosztálytól függetlenül mindenki megtalálhatja benne azt, ami bejön neki és mert hogyan döntöd el, hogy egy film jó vagy rossz, ha nem nézed meg?
Na Hajrá! Irány a bolt!

TÖRTÉNET: 8
HANG: 7
LÁTVÁNY: 8
KIADVÁNY: 3 (Csak azért nem 1-es, mert nem gagyi a cd-kép meg a borító, de többet nem kap)
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Caro
értékelése:
2007. ápr. 20. - 14:06
Brilliáns film. Én nagyon kedvelem az olyan történeteket, amikben van egy csavar, ami minden addigi elképzelést a történetrol felülír. Ez is ilyen. Csak akkor tudtam felfedezni minden apró utalást a film korábbi jeleneteiben, amik a végén kibontakozó csavarra utalnak, amikor másodszor láttam a filmet moziban. Elsore naivan elhittem mindent, amíg a rendezo meg nem keverte a szálakat.
A két foszereplo rivalizálása mindvégig fenntartja a feszültséget a nézoben. A szereposztás parádés, a színészek nagyszeruen oldották meg a jellemek ábrázolását, és nagyon jól érzékelheto a jellemfejlodés a történet szálai között. Igaz az idobeli ugrások miatt néha ez nehezebben követheto, mint egy lineáris idovonalú filmnél, de filmvégére minden a helyére kerül, ahogy az kell.
Ami miatt még szeretem, hogy a végén nem mondható el egyértelmuen, hogy happy end lenne, mint a legtöbb hollywoodi filmben. Van feloldás, van bunhodés, és ami még szükségszeru a végén a feszültség oldására, de nincs igazi happy end. Életszeru a befejezése.
Ha ennyi lelkesedés részemrol nem lenne elég, akkor még azért is ajánlom ezt a filmet, mert egy olyan kosztümös filmet nézhetünk végig, ahol nem csak a felsobb osztályok tündérmeseszeru életvitelét láthatjuk, hanem betekintést nyerhetünk az iparosodó anglia szegényeinek életébe is egy kicsit. Nem hangsúlyos elem ez a filmben, csak a motivációk aláfestésére szolgál, de aki figyel a részletekre, annak feltunik.
Mindenkinek jó szórakozást kívánok.
3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
Benke
értékelése:
2007. ápr. 12. - 12:11
Sokan nem is sejtik, hogy a film teljesen másról szólt, mint azt a nézok általában gondolják. Maga a film is egy tökéletes trükk, ahol a nézo szépen át van verve!

Íme a leleplezo elmélet (SPOILER!!!!!!!):

Van egy buvész ikerpár (Bordenék), akik egész életüket arra tették fel, hogy egyszer majd bemutassák a tökéletes trükköt: a teleportáló embert. Egymás árnyékaként éltek, naponta szerepet cserélve. Megismerkednek a másik buvésszel, Angierrel. Közösen segédkeznek Angier feleségének (Julia) vízbol szabadulós trükkjén. Egyszer szóba kerül, hogy másfajta, erosebb csomót kéne alkalmazni, amit Julia helyesel. Egyszer aztán az egyik Borden épp kötné a hagyományos csomót, amikor kérdoen Juliára néz, aki aprót biccent. Így aztán Borden az újfajta csomót köti, ami halálosnak bizonyul. Ettol kezdve lesz a két buvész ellenség, rivális. Már csak az számít nekik, hogy megszerezzék a másik trükkjeit, és megtévesszék egymást. Sajnos ennek a mehgtévesztésnek a mozinézok is áldozatul esnek.

A történet több idosíkon fut. Egyrészt van a jelen, amikor Borden raboskodik. Másrészt van egy olyan múltbéli sík, amit Borden képzel el, Angier naplóját olvasva. Aztán van egy olyan múltbéli sík, amit Angier képzel el, miközben Borden naplóját olvassa. A probléma az, hogy mindketten úgy írták a naplójukat, hogy megtévesszék az olvasót. Így aztán mi sem hihetünk azoknak a jeleneteknek, amiket egyikük vagy másikuk narrációs hangját hallva látunk. Vannak viszont olyan múltbéli idosíkok, amik a valóságot mesélik el. Na de folytassuk csak a mesét...

Egyszercsak Borden eloáll a Teleportáló ember trükkel. Angier megnézi, és ledöbben, ilyen jó trükköt még nem látott. Bár a többiek gyozködik, hogy dublor van a dologban, o nem akar nekik hinni. Ráküldi hát a segédjét, Oliviát. Olivia viszont beleszeret az egyik Borden-be. És az a Borden, aki nem a feleségét, Sarah-t szereti, viszonozza Olivia szerelmét. Együtt jól átverik Angiert, amikor is eljuttatják neki Borden hamis naplóját. Még a jelszót is megadják neki: TESLA. Angier nem kételkedik a jelszó valódiságában, és abban sem, hogy Tesla jelenti Borden trükkjének a nyitját. El is merül a naplóban, amibol kiderül, hogy egyszer régen Tesla egy gépet épített Bordennek, és ez a gép a titok nyitja. Fel is keresi Teslát, és eloadja neki a kívánságát.

Tesla éppen pénzhiányban szenved, pedig szüksége lenne rá az elektromos kísérleteinek folytatásához. Így hát azt hazudja, hogy meg tudja építeni a teleportáló gépet, csak hogy kapjon egy rakás pénzt. Az elso kísérletnél Angier cilinderét használják, amit Angier ott is hagy. Ebbol Tesláék készítenek pár másolatot, illetve szereznek két egyforma macskát. Amikor Angier legközelebb elmegy, bevetik az egyik macskát. A "sikertelen" mutatvány után a macska kimegy a másik macskához, ahol a nyávogás alapján Angier meg is találja oket... és a sok cilinder-másolatot. Így Tesláék elhitetik vele, hogy a készülék muködik, de kis hibával: az eredetit teleportálja, ugyanakkor az eredeti helyén készít egy klónt. Majd Tesláék "megpattannak" a pénzzel, otthagyják Angiernek a használhatatlan gépet. O ki is próbálja, és.... egyelore nem tudjuk muködik-e. És Angier naplója itt ér véget... azzal a "kis" módosítással, hogy a készülékrol úgy ír, mintha muködne.

Természetesen a készülék nem muködik, de Angier úgy tesz, mintha muködne. Mindenkit becsap maga körül, az öreg Cuttert is kizárja a színfalak mögül. És persze továbbra is a dublorjét, Root-ot használja a mutatványnál. A nagy átverés része, hogy minden mutatvány után egy vizes tartályt vitet ki a színházból, el a raktárba. Természetesen ebben kéne mindig a klónnak lenni, aki a mutatvány után megfullad... de valójában mindegyik üres. De Borden már kezdi elhinni, hogy a teleportáló-klónozó készülék mégiscsak muködik... de nem tud benne igazán hinni.

Közben a felesége, Sarah valahogyan rájön az ikrek szerepcserés titkára, és kész arra, hogy az egészet leleplezze... mert így már nem tud tovább élni. Borden, aki Oliviát szereti, elhívja Sarah-t a raktárba, megfojtja, majd megrendezi az öngyilkosságát. (Késobb bocsánatot kér a fivérétol, mondván, hogy nem akarta bántani Sarah-t, de ezt az áldozatot meg kellett hozniuk.) Tehát az öngyilkosság is megtévesztés volt!!! (Másodszorra nézve megfigyeltem, hogy Sarah egyáltalán nem úgy viselkedett a helyszínen, mint aki öngyilkos akarna lenni... a nézo viszont látja, hogy a kötéllel babrál, majd látja lógva a hullát... és azt hiszi, hogy öngyilkos lett.)

Na szóval Borden nem akarja elhinni, hogy a teleportáló-klónozó készülék muködik. Hogy minderrol megbizonyosodjon, egyszer felmegy a színpadra, és beszökik a kulisszák mögé. Ekkor éppen Root, a dublor van a színpadon, akinek Angier már elokészítette a vizes kalitkát. (Hogy honnan tudta Angier, hogy Borden pont akkor fog felmenni a színpadra, azt nem tudom... de valahogy megtudta, és még volt ideje odarakatni a vizes kalitkát a színpad alá.) Bordenre tehát csapda vár... o lesz meggyanúsítva a gyilkossággal. A dublor tehát meghal, és Borden (az, aki Oliviát szereti, tehát a gyerek nem az övé) börtönbe kerül.

Inntol kezdve indul a végjáték. Megtudjuk, hogy Angier most Lord Coldlaw néven fut, és elintézi, hogy Borden kislánya hozzá kerüljön. Hogy eltüntesse az egyetlen bizonyítékot, elrejti a dublor hulláját a raktárban, az egyik vizes kalitkában. Bordent felakasztják. A másik Borden (aki Sarah-t szerette) elmegy Angier raktárába, és lelövi Angiert. Angier a halálán van, de még mindig Borden megtévesztésen dolgozik! Elmeséli Bordennek, hogy hogyan lotte le a klónját amikor eloször próbálta ki a készüléket. Természetesen ez megint csak mese, mint ahogy a naplóban írtak is csak a megtévesztést szolgálták. Nem volt semmiféle klón... de Bordennek azt kellett hinnie. Angier meghal. Borden visszatér a kislányához. A kamera Angier holttestérol az egyik vizes tartályra pásztáz - amiben a dublor, Root hulláját látjuk.

VÉGE.

A film lényegét Angier foglalta össze az utolsó szavaival, miközben haldoklott: a nézok sosem a valóságot akarják látni, mert ez a világ sivár és unalmas. A nézok hinni akarnak a csodákban, ezért abban hiszenk, amiben hinni szeretnének, mert így emelkednek ki egy kis idore a zord valóságból......

....és a nézok MI VAGYUNK!!! Elhittük, hogy teleportálós-klónozós sztorit láttunk, közben pedig mi magunk is egy monumentális szemfényvesztés áldozatai lettünk.

:-))))

Ez az elmélet hibátlan, racionális, és legfoképpen teljesen értheto és hiheto.
24 látogatóból 15 értett egyet ezzel a hozzászólással
csaby T800
értékelése:
2007. máj. 16. - 20:11
pffuuuuu....gyerekek. Ez a tökéletes trükk egy tökéletes film. Olyan világa van a filmnek hogy az valami eszméletlen. Ez a Nolan srác mindíg bebizonyítja nekünk,hogy a mai látványfilmek korában lehet még olyan filmet csinálni aminek szuper a története,ahol tökéletes szinészi alakítások vannak , ku...va jó párbeszédek jellemzik az egész filmet és emellett hihetetlenül érdekfeszíto az egés történet. Egy két résznél elég félelmetes.Amikor a legvégén kiderül minden akkor engem kirázoo a hideg. De tényleg.A legjobb színészi alakítást nekem CRISTIAN BALE nyújtotta.Bale-t már a BATMAN BEGINS-BEN kedveltem meg. Én végig neki szurkoltam. Amúgy belegondolva tök vicces,hogy a két buvész egyben két képregényhos pl:Cristian bale-BATMAN és Hugh jackman-FARKAS AZ X-MEN-BOL. Én BATMAN párti vagyok. A rendezo CRISTOPHER NOLAN jövore megint bebizonyítja nekünk tehetségét a következo BATMAN THE DARK KNIGHT-ba CRISTIAN BALE-el és a többiekkel akik a beginsben is benne voltak(morgan freeman,michael caine).Ez a batman is tökéletes lessz, mint a többi NOLAN film,amit készít.

Szóval a tökéletes trükk egy mestermunka,kihagyhatatlan filmélmény és ezt nem csak én gondolom így hanem mindenki aki véleményt fuzött e filmhez.

értékelések: IMDB: 8.4 pont
ROTTEN TOMATOES: 87 százalék
VOX magazin: 90 százalék
CINEMA magazin: 95 százalék

AKI TEHETI NÉZZE MEG MERT NAGYON JÓ ÉS EREDETI FILM. EGYSZERUEN KIHAGYHATATLAN.
6 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2007. máj. 11. - 7:35
"Hölgyeim és uraim! Csak a kezemet nézzék! Jól figyelnek? Vigyázat, csalok!"; Akár ezekkel a mondatokkal is kezdodhetne a Nolan-testvérek gigantikus buvésztrükkje. "Segítoik" ehhez a két, Christopher Priest angolul azonos címu könyve (Prestige) által életre keltett buvész, Borden és Angier, és az inkább csak kellékként funkcionáló többiek. Varázslatos párviadal ez, kérem, szakmai és személyes ellentéteiket is egymásra vetíto illuzionisták között, páratlan élmény. Képeiben, jelmezeiben az 1800-as évek végét idézi, mondanivalójában (egy Nolan-filmnek mindig van olyan) a jelent, mert kortalan. A színészi játék is kimagasló, bár értelemszeruen Christian Bale karaktere több kihívást rejtett magában, és a mások által oly lehordott Scarlett Johansson is teljesíti funkcióját.
Mivel ez egy trükk, így a történetrol, magáról a mutatványról itt nem szeretnék semmit mondani . Tessék szépen beülni az eloadásra, és végignézni, ki, mit és hogyan tuntet el... (akit érdekel, megtalálhatja ennek a filmnek a fórumán az én magyarázatomat).

A film számomra tényleg tökéletes, a DVD-kiadás azonban feldühített: mondja meg valaki nekem, hogy miért kellett még borítónak is választani az OCSMÁNY, PIXELHIBÁS PLAKÁTKÉPET??! Abban is van valami trükk, hogy a fekete pontok közepén nagy, piros, sárga meg zöld négyzetek vannak?!
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
88%

17 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (14)
61-80%
 (1)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: