• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Apocalypto (2 DVD) (DVD)
Apocalypto (2 DVD) Apocalypto
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2007. május 30. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A maja birodalom több mint 1000 évig uralkodott Amerikában, létrehozott egy hihetetlenül fejlett társadalmi, kulturális és tudományos eredményeket elérő lenyűgöző civilizációt, mely végül szinte egyik pillanatról a másikra összeomlott.

Mel Gibson, Oscar-díjas rendező ebben, a mai szemmel rejtélyes és gyakran félelmetes világban kelt életre egy féktelen tempójú, szuggesztív képekben és érzelmekben gazdag akció-thrillert.

A film hőse egy fiatal férfi, akit egyik pillanatról a másikra tépnek ki addigi idillikus világából. Egy olyan út áll előtte, amit a kegyetlen zsarnokság és a félelem kövezett ki, és ami a biztos halálba vezet. Amikor szembesül azzal, hogy társaival együtt a legkegyetlenebb módon fogják az isteneknek feláldozni, mindenre elszántan próbál megmenekülni, és hazajutni a családjához, szerelméhez.

Mint az űzött vad, minden pillanatban az életéért menekül.

Gibson a Passió című film forgatását követően úgy érezte, hogy a közönség egyre inkább igényli azokat az alkotásokat, melyek többet nyújtanak a puszta borzongásnál vagy szórakoztatásnál, az ősi maja kultúra bukása pedig pont ilyen. Először is Gibson tudta hogy olyan semmihez sem fogható hajtóvadászatot akar filmre vinni, melyben a főszereplőnek mindent kockára kell tennie.

A film, mely igazi tanúbizonysága Gibson ambiciózus és kreatív képzelőerejének, egy olyan ősi világot hivatott bemutatni, melyet a filmvásznon még soha nem láthattunk és mely a jelenkor számára is erőteljes üzenetet hordoz. A forgatás helyszínéül a mexikói Catemaco, (az egyik utolsó érintetlen esőerdő az országban), és Veracruz szolgált, kizárólag őslakos szereplőgárda felvonultatása mellett.

Stúdió:
Játékidő:
138 perc
Gyártási év:
2006
Hangok:
- többnyelvű - 5.1 (DD)
- többnyelvű - DTS
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Werkfilm (így készült) -
 
Interjú - az alkotókkal
 
Egyéb - Összefoglaló a filmről
 
B-roll (felvételek a forgatásról) -
 
Előzetes -
 
Tévészpot (televíziós előzetes) -
 
Kimaradt jelenetek -
 
Képgaléria -
 
Filmográfiák - Mel Gibson filmográfiája
 
Egyéb - Animált sajtókönyv
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2007. jún. 7. - 0:48
Az Apocalyptoval kapcsolatban az elején rögtön tisztáznunk kell valamit magunkban: Ez nem a maja civilizációról (illetve annak bukásáról) szól. Nem is ez volt a célja. Ez egy ember kétségbeesett -aztán késobb már kevésbé- harca a túlélésért és a családja megmentéséért. Az, hogy a film promóciójában errol szó sem volt, szerintem a forgalmazó hibája. Én is beleestem abba a csapdába, hogy valami elképeszto látványvilágú maja korabeli történelmi filmet kapok. Hát nem.

De nem is baj. Legalább nem kell a "korhuséget" keresni. Mert ugyebár mindig, mindenki azt kéri számon a hasonló stílusú filmeken. Azt meg, hogy alapvetoen egy játékfilmnek szórakoztatni, esetleg érzelmekre hatni, vagy tán elgondolkodtatni kell, azt mindenki elfelejti. A korhuségre ott a Discovery Channel.

Szerintem Mel Gibson új filmje tökéletes a maga nemében. Tökéletesen adja vissza azt, amit a rendezo szeretett volna látni a vásznon: Egy elképzelt világban, ami akár ilyen is lehetett, emberi sorsokat mutat, egy népet, egy kultúrát, aminek természetes velejárója volt az a szintu vadság és brutalitás, ami található a filmben. Gyanítom, ha valaki egyszer hasonló megközelítésben készítene filmet mondjuk a sziú indiánokról, hasonló dolgokat mutatna.
Jaguár Mancs és törzse nem szeretne mást, mint békében élni az oserdoben, vadászni, gyereket nevelni. Tiszta hétköznapi dolgok, nem? Persze, hogy nem tudnak a több tíz (száz?) kilométerre található civilizációról. Honnan tudnának? Nem is érdekelte oket. Meg hát akkor még internet sem volt.. :-))
És mikor pedig betör hozzájuk a civilizáció -érdekes, ez akár csak napjainkban-, minden rosszra fordul.. Semmi más nincs fohosünk elott, hogy valahogy megmentse magát és kis családját. Szerencséje volt. Persze, lehet vitatkozni a napfogyatkozás természettudományos mibenlétérol, de dramaturgiailag tökéletes helye van a filmben. Valahogy csak ábrázolni kellett az emberáldozatokat, az azokhoz kapcsolódó természetfelettiben való hitet. A megmenekülés okát.
Jaguár Mancs és üldözöi hazaútja pedig az egyik legjobb akciófilm, amit láttam. Hol van ehhez Chuck Norris..:-))
Bizsergeto érzés, mikor mondja, hogy: "Vadász vagyok. Ez az én erdom". A hazai terepen megvívott harc páratlanul látványos és leleményes. És néha bizony brutális. Ez van. Ilyen lehetett anno..

Gibson hatalmas erénye, hogy olyan környezetet és olyan karaktereket teremtett mozijához, amik alapján az elso perctol az utolsóig az oserdoben -és a városban vagyunk. Meglátszik az a hihetelen munka, amivel elérték, hogy minden valósnak tunjön. Mert az is. Még a futó jaguár is. A filmnek ezáltal olyan hangulata van, ami elvarázol és az oserdobe repít.

Amit én speciel keveselltem elso nézéskor, az a városban játszódó rész. Többet akartam tudni a rejtélyes maja civilizációról. Elnéztem volna még csodálatos építészetüket, esetleg mélyebb betekintést kultúrájukba, vallásukba. Talán még majd lesz egyszer errol is valami film. De ez nem errol szól.

Külön érdemes kiemelni a színészeket, akik gyakorlatilag a semmibol jove profikat meghazudtoló hitelességgel és beleéléssel formázzák karakterüket. Rengeteget segít nekik ebben egyrészt ugyebár maga a rendezo, aki sokszor elojátszotta nekik a jelenetet, másrészt pedig a szenzációs sminkes munka. Nincs két egyforma arc.
Meg nincs egy perc megállás sem a filmben. Ezáltal kapjuk meg a végeredményt: Egy igazán pörgos, egyedi hangulatú és látványvilágú oserdei akciófilmet, ami egy picit fellebbenti a fátylat egy letunt civilizációról is. Tehette volna jobban is, ha akarja, de akkor az a sodró lendület elveszhetett volna..

A DVD kiadásnak én speciel nagyon örülök. Szép digipack, DTS eredeti hang, két lemez, feliratos extrák. Tökéletes. Esetleg abban lehet valami, amit TM állít: a lemezek szitázása elüt a háttértol, ez így nem a legszebb. De legalább nem kell külföldrol rendelni, ha szép csomagolásra vágyunk. Ugye-ugye, mégiscsak ki lehet adni nálunk is valamit így? Fél év alatt már a második. (Szabadság, szerelem és ez). Várjuk a folytatást! Mondjuk a 300-al!

Kép kiváló, hang kiváló. Extrák kb másfél óra, az interjúkban sok az átfedés a werkfilmmel, de érdekesek. Valamit érzékeltetnek a filmbe ölt munkából.

Szerintem csúcsmozi, kiváló körítésben! zs kategoriás áron. :-))

Kosárba!
14 látogatóból 12 értett egyet ezzel a hozzászólással
ergo
értékelése:
2007. máj. 18. - 16:38
10/8

Spoileres!!!

Kellemes csalódás: egyszerre akciófilm és dráma, valahogy "szarul" éreztem magam akkor, mikor a családokat elválasztják egymástól...
szvsz hatásosan, nem túldramatizálva sikerült a rendezonek vászonra vinnie.

a film igazából 2 részre bontható, egy drámai(bb) részre, ill. egy "meneküloemberesre", ami azért igazi akciófilmes jelenetektol sem mentes, sot :)

a maja társadalom már a végnapjait éli, igazából azt gondolom, csak az egykor volt birodalom romjait igyekeztek megmutatni ahol esztelen emberáldozatokat mutatnak be stb, de azért kár, hogy nem mutat többet a társadalomukból, ill. csak egy-egy jelzésértékkel: pl.: "eladhatatlan" rabszolganoket elengedik, számkivetettek lesznek, és valahol a város szélén tengetik az életüket.

Több emberkének is "probléma" a telihold, e az emberek hány százaléka tudja, hogy csak Újholdkor van Napfogyatkozás :D szvsz a látvány a lényeg
másodlagos dolog, de az kiderül hogy a "nagy civilizáció" 1-2 napi járóföldre van csak, az erdo lakói megelégszenek azzal, amit a természet ad nekik, és egy kvázi idilli környezetben élnek, amit aztán feldúl a "nagyváros" saját önnön érdekébol, hiszen, csak azért mutatják be az áldozatokat, hogy a népet megnyugtassák, színjáték az egész, amibe több százan már belehaltak...Ne feledjük a maják megfigyelései a Nap, a bolygók, a csillagok és a Tejút-rendszer muködését illetoen ma is precízek, naptárrendszerük nagyon pontos volt.

A lemez kiadása remek, nagyon szép digipack, gyönyöru képpel. extrákkal és a maják nagyon jó dts-t csináltak :D
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Freddy
értékelése:
2007. aug. 17. - 21:35
A film pozitívumait és negatívumait már leírták előttem egy páran, ezért én most ebbe csak röviden mennék bele.
Az én véleményem az, mint ahogy ezt R2-D2 is leírta, egy remek őserdei akciómozi, kiváló körítésben. Még ha történelmileg nem is helytálló teljesen, szerintem ez nem igazán befolyásolja a filmet, mert senki sem mondta azt, hogy Gibson egy történelem hű filmet akart volna csinálni. Ez így jó ahogy van, van akinek bejön, van akinek nem.
A remekül megírt forgatókönyv mellett dicséretes az operatőr és a színészek munkája is, amennyire tudta, mindenki kihozta magából a maximumot, a "gonoszt" kellőképpen meg lehet utálni, a "jókkal" pedig hamar leszimpatizál az ember és nem csak azért mert így állították be, én legalábbis így voltam vele.
A lényeg, hogy ez egy frankó film egy frankó kiadásban, így tovább BUFI! :)
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Barahir
értékelése:
2009. jún. 29. - 23:40
A filmrol magáról nem írnék, megtették mások, szerintem szimplán jó és érdekes, de nem egetrengeto.

A DVD

A Dvd kiadást a sztratoszféráig lehetne magasztalni. A digipack lenyugözoen szép, a dombornyomott betuktol a színeken át, egészen a kihajtható kartonon át gyönyöru.

A kép maga a csoda, nem igazán láttam ehhez fogható képminoségu lemezt. Szinte már bántóan éles és színgazdag képe van, mármár blu-ray szintu. Szerintem ehhez már a blu-ray változat sem tud sokat hozzáttenni. Hibátlan.

A hang megintcsak remek, iszonyat jól szól a DTS hang. Tökéletes.

Extrákból jó sok van, érdekesek és sokoldalúak. Magyar felirat van hozzájuk.

Összegezve: kihagyhatatlan vétel, egy példaértéku kiadvány, amely minden szempontból- leszámítva a filmet- a tökéletes és lenyugözo jelzot érdemli. Kábé így kéne kiadni minden hasonló és pofátlanul magas árú kiadványt.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
DarkVenom
értékelése:
2007. jún. 13. - 17:14
Érdekes film ez az Apocalypto. Gibson új filmje lényegesen kevésbé öncélú, mint a Passió volt, jobban a történetre koncentrál, a karakterek is a helyükön vannak, gyönyöruen van fényképezve, és az elso óra elteltével úgy érezzük: új kosztümös klasszikus született...
...de ekkor jön a második óra: az addig tökéletes cselekményt butaságok sora váltja fel (Marvelt megszégyeníto öngyógyító fohos, vízben szülés [a kisbaba elso felsírásakor víz került volna a tüdejébe, és annyi], vízesésrol ugrálás, azték kultúra bekeverése, stb.), rambós dzsungeles-futkorászás, katarzis, vagy bármilyen értelem nélküli lezárással. Mindenesetre még így is boven megér egy, vagy akár tkét megnézést is, de ebbol sokkal, SOKKAL többet kihozhatott volna Gibson, ha az elso óra után a maga által kivájt mederben marad.
A DVD viszont példaértéku a magyar piacon, mind technikailag, mind pedig ízlésességben!
4 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
alfredo
értékelése:
2007. jún. 12. - 6:48
Ez egy rettenetes film. De gyorsan hozzáteszem, a jó szócskát. Rettenetesen jo :)
A mosolyfejet félretéve, ez egy szívizom és idegsejt ölo alkotás.
Moziban egyszerre éreztem a lelki terrort és az akció- kaladfilmmel szemben támasztott követelményemnek való megfelelést.
Az élet valóban egy harc a túlélésért, még a mai korban is- átvitt értelemben- meg kell küzdenünk magunkért. A film ezt akarja ábrázolni puritán módon, de ezt a történetet egy fejlett civilizáció köré rendezi. Bár a majákból végsö soron elég keveset tudunk meg. Amit megtudunk az meg elég szörnyü, rettenetes.
Az eszeveszett roham fergeteges, ilyet tényleg még sosem láttam, kihagyhatatlan. Végig leköti az embert, csakhát a "hogyanon" ott a hangsúly.
Tényleg rendben van Gibson mozija, de nem egy lélekmelengeto kikapcsolódás. Vegyes érzésekkel gondolok az Apocalyptora...
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
aakkooss2
értékelése:
2011. jún. 13. - 18:48
Nem tetszett, mert nem ezt vártam. Nagyobb szabású történetre, kicsit átfogóbb, érdekesebb mozira. Sok volt ebbôl a dzsungeles futkosásból is... fôleg idôben mérve. S bár akadtak jó ötletek, nekem túl természetfilm jellege volt az egésznek. Filmmûvészeti szempontból vizsga munkának tökéletes - Gibson tökéletesen vitte filmre a mayák életét - csak ez nem mindenkit érdekel több mint 2 órán keresztül vagy nem mindenkit szórakoztat. Moziban meghaltam volna, ha végig kellett volna szenvednem. A DVD digipack változata igényes darab, de minek. Mégegyszer sose lássam.
4 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
92%

8 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (6)
61-80%
 (1)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: