• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Hannibal ébredése (DVD)
Hannibal ébredése Hannibal Rising
- 70%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

Már csak 3 db. van raktáron
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A Vörös Sárkány-ban megismertük a legendát.
A bárányok hallgatnak-ban megtudtuk, mire képes.
A legújabb rémtörténet Hannibal Lecter életének leghátborzongatóbb szakaszáról mesél, s végre választ ad a legégetőbb kérdésre: miért tette, amit tett?

A Hannibal ébredése esetében most először maga a szerző, a díjnyertes Thomas Harris végezte a könyv filmre adaptálását, s egészen a gyökerekhez nyúl vissza, hogy feltárja Lecter gyűlöletének eredetét.

A történet Kelet-Európában veszi kezdetét, a II. Világháború vérgőzös végnapjaiban. Sokak számára a harcok már nem nemzetek közötti konfliktusról szólnak, hanem a puszta túlélésről, méghozzá bármi áron.

A fiatal Hannibal szüleit a szeme láttára gyilkolják meg, így mostantól neki kell vigyáznia szeretett húgára. A későbbiekben a fiú olyan szörnyű kegyetlenkedésekkel szembesül, melyek fényében még szülei erőszakos halála is elhalványul.

Bármilyen támogatás híján, egyedül kénytelen élni abban a szovjet árvaházban, mely régebben családjának adott otthont. Később Párizsba menekül, csak hogy megtudja, ott élő a nagybátya meghalt, ám a gyönyörű és titokzatos japán özvegye (Gong Li) szívesen látja őt. Azonban még a nő gondoskodása sem tudja elűzni rémálmait és a mindennapjait megfertőző bánatát. Különleges érzéke van a tudományokhoz, ezért felvételt nyer az orvosi egyetemre, ahol megszerzi azt a tudást és azokat az eszközöket, melyek segítségével bosszút állhat a háborús bűnösökön, akik megfertőzték életét.

Könyörtelen bosszúhadjárata kielégíthetetlen vérszomjat hív benne életre, s megszületik Hannibal Lecter, korunk legvérengzőbb sorozatgyilkosa.

Stúdió:
Játékidő:
112 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Előzetes -
 
Werkfilm (így készült) -
 
Interjú -
 
B-roll (felvételek a forgatásról) -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2007. szep. 1. - 1:10
Úgy érzem, szembe kell szállnom azokkal a véleményekkel, amik a Hannibál ébredésének megítélését negatív irányba terelgetik. Teszem ezt mindazon ellenére, hogy messze nem hibátlan a mozi (ez sem, mint ahogy a filmek dönto többsége nem az).

Szóval. Tartottam ettol a filmtol, nagyon tartottam. A bárányok hallgatnak olyan szinten alapmu a kis világomban, hogy féltem, a nulladik epizód tönkreteszi mindannyiunk Hannibáljának zseniálisan véres és pszichopata imidzsét. De nem. Ez a film tökéletesen megalapozza azt, amit évekkel késobb a nagyszeru Anthony Hopkins eloadásában láthatunk a vásznon.

Igazából a filmnek már az elso perctol kezdve van egy olyan hangulata, ami ha megérint, nem enged. Beszív magába a képi világ, azonosulsz a szereplokkel, beleélheted magad ízlésed szerint a történetbe. A kis Lecter- bár furcsa ezzel a névvel egy gyereket látni felnoni- története és tettei számomra hitelesnek és elfogadhatónak tunnek. Ráadásul úgy, hogy az alkotóknak azt is sikerült elérni, hogy nézoként egy születo tömeggyilkos oldalán állsz. Morbid helyzet, nem?

Merthogy a Hannibál ébredése alapvetoen egy jól sikerült bosszúfilm. És itt jön a mindenki számára legnagyobb negatívum: mellesleg a trilógia elozménye. A kettot nem volt egyszeru összehozni a készítoknek, de szerintem elsosorban a fiatal foszereplonek köszönhetoen sikerült. Az a srác... Brrr.. A hideg is kiráz, ahogy néha nézni tudott. Minden egyes mozdulatában benn van a késobbi Hopkins mimikája, mozdulata. Még a hangja, a hanghordozása is hasonló. Rengeteget dolgozhatott rajta, hogy ezt tudja produkálni. Elso osztályú színészi játék.

Az, hogy a forgatókönyv néha picit nagyvonalú, nem az o hibája. Mert valóban, néha kapkodóak és kidolgozatlanok az események, s bár a gyilkosságok véghezvitele profi munka-minden tekintetben-, néhány dolgot azért hiányoltam én is, meg néhány dolog nem igazán illett oda. (pl a kendo). De hát ez van.

Számomra elsosorban a foszereplo srác játéka és a film hangulata miatt helye van a polcon a másik három mellett. Mégha inkább a Hanniballal van egy szinten, akkor is. Láttam felébredni a gonoszt, elhiszem, hogy így történt. És ez elég. ( a maszk felvétele egyébként egy kedves kis tisztelgés a Bárányok elott, ugyanakkor morbid is, hogy késobb meg majd újra rákerül..)

A DVD rol. Nekem a képpel semmi bajom, a hang szintén hibátlan. Belenéztem magyarul is, de angolul az igazi. A háborús rész kimondottan jól szól, a többinél, ahol kell,ott tiszta és jó a keverés.
A magyar kiadvány nem kápráztat el minket extrákkal, de vígasztaljon benneteket az a tudat, hogy a kétlemezes olasz kiadáson is kb 35 percnyi anyag van.
Igaz van benn kimaradt jelenet is, 8 perc, pl hogy jön át a határon, stb...

Ha valakinek megvan a másik három, szerintem megveheti. De ha nem tud kiszakadni a zseniális Bárányok hallgatnak buvkörébol-amit egyébként még meg is értek-, egyelore hagyja a boltban. Mivel SPI film, elobb-utóbb 1000 ft lesz. No annyit viszont boven megér.

Kosárba!
8 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: