• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > 24 - Hatodik évad (7 DVD) (DVD)
24 - Hatodik évad (7 DVD) 24 - Season Six
- 2%
Szállítható: BIZONYTALAN
7.799 Ft
Eredeti ár: 7.990 Ft

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

20 hónap telt el azóta, hogy Jack Bauert elrabolták a kínai kormány ügynökei. A CTU kőkemény terrorista-vadászát bestiális módszerekkel hallgatták ki, embertelen körülmények között tartották fogva, de egyetlen szót sem tudtak kihúzni belőle – mindvégig hűséges maradt hazájához.

Most az Egyesült Államok új elnöke, a korábban meggyilkolt Palmer elnök öccse, Wayne közbenjárásával a kínaiak átadják a CTU-nak Bauert. A kormány azonban nem korábbi hőstettei miatt tett meg mindent Jack kiszabadításáért: áldozati bárányra volt szükségük...

Az Egyesült Államokat közel három hete folyamatos terrortámadások érik. Muszlim szélsőségesek buszokat, áruházakat, iskolákat robbantanak, és félő, hogy előbb-utóbb nukleáris csapást is mérnek valamelyik nagyvárosra.

Egy ismert terrorista, Abu Fayed felveszi a kapcsolatot a CTU-val, és azt állítja: tudja, kik állnak a terrorcselekmények hátterében, és segít véget vetni a támadásoknak, ha a kormány átadja neki Jack Bauert, az ügynököt, aki meggyilkolta Fayed testvérét...

Az adrenalintól kicsattanó akció-sorozat új - immár hatodik - évadában szokás szerint ismét rengeteg meglepetés, fordulat és leleplezés vár a nézőre. Csak egy dolog biztos: Jack Bauer az utolsó leheletéig küzdeni fog!

Játékidő:
1080 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- angol - 5.1 (DD)
- spanyol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, görög, héber, holland, izlandi, lengyel, portugál, spanyol, török
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
1. LEMEZ:
Audiókommentár - az 1. epizódhoz Kiefer Sutherland, és az executive producer Howard Gordon közreműködésével
 
Audiókommentár - a 2. epizódhoz Manny Coto és Adoni Maropis társ-executive producerek közreműködésével
 
Kimaradt jelenetek - 7 kimaradt jelenet a lemezen található részekhez
2. LEMEZ:
Audiókommentár - a 7. epizódhoz, a rendező/executive producer Jon Cassar és Joseph Hodges látványtervező közreműködésével
 
Audiókommentár - a 8. epizódhoz Evan Katz és Carlo Rota executive producerek közreműködésével
 
Kimaradt jelenetek - 2 kimaradt jelenet a lemezen található részekhez
3. LEMEZ:
Audiókommentár - a 9. epizódhoz, Eric Balfour és Scott Powell vágó közreműködésével
 
Audiókommentár - a 12. epizódhoz Jayne Atkinson és Powers Boothe közreműködésével
 
Kimaradt jelenetek - 6 kimaradt jelenet a lemezen található részekhez
4. LEMEZ:
Audiókommentár - a 13. epizódhoz, Greg Itzin és Jean Smart közreműködésével
 
Audiókommentár - a 14. epizódhoz James Morrison és Marison Nichols közreműködésével
 
Kimaradt jelenetek - 2 kimaradt jelenet a lemezen található részekhez
5. LEMEZ:
Audiókommentár - a 17. epizódhoz, David Fury társ-executive producer és Bryan Spicer rendező közreműködésével
 
Audiókommentár - a 17. epizódhoz Sean Callery és Adoni Maropis közreműködésével
 
Audiókommentár - a 18. epizódhoz Matt Michnovetz és Nicole Ranadive írók közreműködésével
 
Audiókommentár - a 19. epizódhoz Mary Lynn Rajskub és Joel Surnow (producer, sorozat-alkotó) közreműködésével
 
Kimaradt jelenetek - 4 kimaradt jelenet a lemezen található részekhez
6. LEMEZ:
Kimaradt jelenetek - 1 kimaradt jelenet a lemezen található részekhez
 
Alternatív befejezés -
7. LEMEZ:
Előzetes - A 7. évad előzetese (kb. 3 p.)
 
Kisfilm - Mester-illuzionisták – A 24 maszkmesterei (kb. 12 p.)
 
Kisfilm - Az írók szobájában (kb. 18 p.)
 
Kisfilm - Indítsunk egy nagy durranással (kb. 13 p.)
 
Kisfilm - Ricky Gervais cameo-szerepe (kb. 3 p.)
 
Kisfilm - 21 internetes kisfilm a forgatásról (kb. 61 p.)
 
Kisfilm - 5 mobiltelefon-epizód (kb. 15 p.)
 
Kimaradt jelenetek - 23 bővített, illetve kimaradt jelenet, akár kommentárral is
 
Rejtett extra -
 
Egyéb - A Szökés – 2. évad 1. epizód (kb. 42 p.)
Átlagos értékelés:
Remo
értékelése:
2008. jan. 31. - 12:14
FILM: A 24 hatodik évada amerikai futása idején olyan dühödt és szinte egyöntetu negatív kritikai visszhangot váltott ki, hogy a sorozat rajongójaként is komolyan elgondolkodtam azon, hogy megrendeljem-e. Az óvatosság felett aztán gyozött a kíváncsiság és most, hogy láttam, ki kell, hogy jelentsem, megint csak jelentosen túloztak a tisztelt megmondóemberek. Nem mintha nem lett volna igazság a szavaikban, de összességében inkább egyoldalú fikázások, mint objektív értékelések voltak ezek. Abban egyet kell értenem, hogy történetileg a hatodik a leggyengébb az összes közül. A fordulatok kiszámíthaóak és a beeroltetett Bauer-család erosen visszavesz a hihetoségbol. A hatodik évadot mégis inkább hasonlítanám egy olajozottan muködo gépezethez, mert bár a sorozatban immáron megszokottnak számító elemeket ismétel, de ezekkel az elvárt szakértelemmel él. A kivitelezés továbbra is egy jobb mozifilm szintjén mozog: az akciójelenetek, a vágások és a fényképezés elott le a kalappal. Az elhallgatott erények közül mindenképp meg kell említenem a színészgárdát, az ugyanis a 6. évadban nagyon eros. A gonoszokhoz (Fayed, Gredenkó) sikerült igazán karizmatikus színészeket találni, akik az elozo két évad színészeinél lényegesebben több életet visznek a karakterükbe. Az új szereplok közül még kiemelném a mindig nagyszeru James Cromwell-t (Phillip Bauer), továbbá Powers Boothe-ot (alelnök), akitol a frászt lehet kapni, de valahogy mégis szimpatikussá válik. Peter MacNicol (Tom Lennox) valamint Carlo Rota (Chloe ex-férje) is nagyon jók, ráadásul nem várt humorral gazdagítják a részeket. Aki persze mindent visz, az Kiefer Sutherland vagyis Jack Bauer, aki ebben az évadban tovább építi legendáriumát és kíméletlenül vallatja, lövi, és verekedi be magát a legyozhetetlen akcióhosök közé, akiket feldühíteni nagyon nagy hiba. Hülye mellékszálak persze most is akadnak és a sok szerelmi viszonytól olykor tényleg szappanoperába megy át a sorozat, de az hogy unalmassá válna egyszeruen hülyeség. A 6. évad egyik furcsasága, hogy a fo konfliktus ido elott megoldódik. Az ezt követo részek érdemlik meg a legtöbb kritikát, az íróknak láthatóan nehezükre esett, hogy mit kezdjenek a hátralévo órákkal. Egyetlen mentségük, hogy ez a külön kis szegmens kihangsúlyozza illetve összegzi Jack Bauer tönkrement életét, amit feláldozott a hazája szolgálatában. Az alkotók cserébe az elhúzott idoért egy James Bond-filmbe is beleillo végso leszámolással kárpótolnak.

KÉP: A sorozat képminosége sokat fejlodött az elso évad óta. Most már végre nem grízesek az éjszakai órák, röviden olyan transzfert kapott, amit ez a sorozat megérdemelt.

HANG: Az 5.1-es keverés szintén megérdemli a dicséretet, hibátlan lett. A hangnak remek tere van, a lövöldözések dinamikusak, sot még a zene is izgatottan vándorol az elülso hangsugárzók között. A magyar felirat messze nem olyan vészes, mint az elozo évadnál, de kisebb-nagyobb pontatlanságok ezúttal is rendszeresen akadnak.

EXTRÁK: A magyar feliratos doksik alaposan körüljárják a sorozatot. A kedvencem az Írók szobája, ahol rengeteget megtudhatunk a történet megszületésérol, alakításáról, elvetett ötletekrol sok más egyéb érdekesség mellett. A mobizódokból egy kiegészíto 24 rövidfilm áll össze, ami érezhetoen korlátozott költségvetéssel született és igazából nem nyújt semmi pluszt, csak a rajongóknak ajánlható. A hetedik évad elozetesétol a menüben elcsordult a nyálam, de sajnos csak az elozo évadból össszevágott képsorokból lett összeállítva, szóval nincs igazi értéke. A kivágott jelenetek között se találtam olyat, ami hiányzott volna, egyedül az alternatív befejezés az, ami érdekességgel szolgált. Vagy háromnegyed órát kalandoztam az extrák között, de így is rengeteg maradt, szóval akit komolyan érdekel hogyan készül a sorozat, annak igazi kincs az extra lemez.
3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
R2-D2
értékelése:
2008. jan. 26. - 21:29
Megint vége valaminek, amit lehetett várni.. sajnálom. Hol van még a hetedik (évad) :-)) ?

Nem bírok csalódni a 24-ben. Köszönheto ez részben hatalmas elfogultságomnak a sorozat iránt , részben meg az újfent megismételt magas színvonalnak. Szerencsére az égvilágon semmi nem változott. Minden maradt a régiben: kaland, akció, izgalom, fordulat 16 órán át. Ez kell nekem. Ezért szeretem én ezt a sorozatot. Nekem majd az lesz a baj, ha bármit is változtatnak rajt...

Az évad egyébként természetesen nem a legjobb az összes közül, de továbbra is áll az, hogy sok két órás film nem képes ilyen feszült lenni, mint itt a 16 óra.. Ismét kicsit más, mint az elozoek, már az ötödikben is volt jó adag politika, itt még több van. Egy újabb Bush klónnal.. Egyébként talán még soha nem volt ennyire aktuális és valóságszagú egy nap sem, mint ez. Mármint politikai vonalon..

Akcióban tökéletesen az elvártat kapjuk. Jack gyorsan (túl gyorsan?) formába lendül és nincs megállás. Sokan mondják, hogy önmaga ismétlése csupán a sorozat, és ebben jó adag igazság van. Jómagam is úgy éreztem néha, hogy ezt már láttam korábban, csak más szereplokkel. Ha ez hiba, hát legyen az. De önmagában ez nem vesz el semmit a filmnézés élményébol- persze ha nem agyalunk rajta sokat. Csak nézni kell élvezni.

A legnagyobb negatívum egyébként számomra az, hogy a sorozatból kiírt szereplok helyére messze nem olyanok érkeznek, akik át tudnák venni a korábbiak helyét. Túlságosan is lehetett néhányhoz ragaszkodni korábban, és minden egyes haláleset jobban fáj, mint kellene. Legalábbis én így érzem. Én még mindig elnézném Michelle-t, Tony-t, meg a többieket. :-) Nincs megfelelo karakter a helyükre. Nadia lehetett volna, de számomra nem jött be (már a karaktere.. :-)) )

Szóval ez a nap is majdnem van olyan jó, mint a többi. Megszokott klisékkel, a megszokott hibákkal, a megszokott színvonalon, a megszokott szeretettel...

A DVD kiadás egy picit elorelépés. Legalábbis ami a feliratozott extrákat jelenti. Mert ugyebár eddig ilyen nem volt. Apropo: a TEE helyett most ATE van (Anti Terrorista Egység), tehát maradt a botrányos felirat. Egy a jó benn, hogy ahogy nézed, úgyis CTU-t hallasz, el tudsz vonatkoztatni a felirattól..
Kép rendben, hang rendben.


Kosárba!

2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: