• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Latinovits Zoltán: 50 vers (2 DVD) (DVD)
Latinovits Zoltán: 50 vers (2 DVD) Latinovits Zoltán: 50 vers
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
Alkotók
Rendező:
Szereplők:
Leírás
"Szóvillantó titán". Ezzel a nevének betűiből összeállított anagrammával jellemezte őt egy nyelvészprofesszor. Valóban költők bőrébe bújt, úgy élte át és adta elő a verseket, mintha ott született volna meg a mű – a szemünk láttára. Mintát teremtett, mértéket adott. Utána már nem lehetett úgy verset mondani, mint őelőtte. Utánozni sem tudták, bárhogyan, akárhányan szerették is volna. Ötven vers – válogatás az MTV archívumából. Ajándék ez Latinovits Zoltántól, aki 2011-ben lenne nyolcvanéves, és már több mint harminc éve nincs közöttünk. Petőfi, Ady, József Attila, Kosztolányi és többi klasszikusunk költeményei hallgathatók/láthatók újra az õ előadásában. Fiatalos lendület, férfias hevület, játékos szenvedély sugárzik minden képkockáról. Diákok és tanárok, rajongók és gyűjtők, emlékidézők és kutatók kötelező darabja lesz ez a két korong. 1. LEMEZ Kosztolányi Dezső: Hatalmas ősz Berzsenyi Dániel: A közelítő tél Victor Hugo: Tavas Petőfi Sándor: Szülőföldemen Tompa Mihály: A madár, fiaihoz Ady Endre: Az izgága Jézusok Ady Endre: Góg és Magóg fia vagyok én Ady Endre: Az anyám és én Ady Endre: Krisztus-kereszt az erdőn Ady Endre: A muszáj-Herkules Ady Endre: Mária és Veronika Ady Endre: Héja-nász az avaron Ady Endre: Párisban járt az ősz Ady Endre: Sem utódja, sem boldog őse Ady Endre: Ifjú szívekben élek Ady Endre: Magyar jakobinus dala Ady Endre: Nézz, Drágám, kincseimre Ady Endre: Őrizem a szemed Ady Endre: A Tűz márciusa Várnai Zseni: Valahol várnak engem Juhász Gyula: Anonymus Juhász Gyula: Magyar táj, magyar ecsettel Juhász Gyula: Milyen volt Kosztolányi Dezső: Este, este Kosztolányi Dezső: Mostan színes tintákról álmodom 2. LEMEZ József Attila: Betlehem József Attila: Mama József Attila: Tavas József Attila: Kész a leltár József Attila: Születésnapomra József Attila: Tiszta szívvel József Attila: Betlehemi királyok József Attila: A Dunánál József Attila: Reménytelenül József Attila: Karóval jöttél József Attila: Talán eltűnök hirtelen József Attila: Íme, hát megleltem hazámat Szabó Lőrinc: A tükör vallomása Kassák Lajos: Mesteremberek Benjámin László: A halhatatlanok Somlyó György: Halálhír Illyés Gyula: Szerelem Nagy László: Szép lány arat Juhász Ferenc: A szarvassá vált fiú kiáltozása (részlet) Garai Gábor: Töredékek a szerelemről Garai Gábor: Gyönyörűségem s gyötrelmem Budapest Váci Mihály: A cigánylány Váci Mihály: Valami nincsen sehol József Attila: Eszmélet Kosztolányi Dezső: Könyörgés az ittmaradókhoz
Részletek
Stúdió:
Gyártási év:
2013
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
Képformátum:
4:3

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: