• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Az Amazonas kincse (Blu-ray)
Az Amazonas kincse Welcome to the Jungle
- 78%
Szállítható: AZONNAL
1.990 Ft
Eredeti ár: 8.990 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Travis régész és kalandor szeretne lenni, és ezért az indiánok rég elveszett kincsét, az El Gatót keresi a dzsungelben. És ez minden baj oka. Mert megtalálja. Így hát amikor apja embere a nyomára jut, a gorilla elől inkább a dzsungelbe menekül. És kezdetét veszi az őrült hajsza: a kincskereső, az embervadász, a sűrűben bujkáló gerillák, az aranybánya szeszélyes és kegyetlen tulajdonosa, egy skót dudás, egy bombázó csaposlány és egy csapat túlfejlett humorérzékű pávián kergetőzik a fák között, a kincs körül, az aranybányákban és egy katonai táborban. Az eredmény: nagy káosz és botrány, sok lövöldözés, robbanás és pofon.
Játékidő:
104 perc
Gyártási év:
2003
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - Dolby True HD
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- orosz - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, dán, finn, hindi, horvát, lengyel, norvég, román, svéd, szlovák, szlovén
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - a rendező és a színészek közreműködésével
 
Audiókommentár - a producerek közreműködésével
 
Kimaradt jelenetek -
 
Rejtett extra -
 
Kisfilm - A rombolás
 
Kisfilm - Dzsumbuj a dzsungelben
 
Kisfilm - Irány a város!
 
Kisfilm - Amazonas, Hawaii stílusban
 
Kisfilm - A cenzúrázatlan film: Rock-umentumfilm
 
Kisfilm - Walken világa
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2012. ápr. 8. - 22:31
Hét év.. Ennyi kellett ahhoz, hogy befogadjam Dwayne Johnson urat a kedvelhető színeszeim köré. Ennyi idő kellett ahhoz, hogy újranézzem ezt a filmet. S hogy megszeressem…

Mikor utoljára láttam, nem voltam elájulva tőle. Túlságosan agyatlannak tartottam, nem láttam benne az akción, meg néhány idióta poénon kívül semmit. De mindig is motoszkált bennem a kisördög – különösen egy barátom unszolására -, hogy újranézzem ezt a mozit, és láss csodát: ezúttal széles vigyorral lestem minden percét.

Persze már könnyebb így, hogy tudtam, mit fogok látni, de akkor is. Az elején a diszkóban nem a bunyó volt most hangsúlyos, hanem a duma, önmagában Johnson lénye. Jó és hangulatos a csapat bemutatása, Schwarzi kameoja pedig kiváló (mintha már láttam volna ilyet, a You could be mine klipjében)… Aztán a folytatás sem különb. A repülőgép pilóta dumája, Beck (Johnson) meg Travis (Scott) idétlen őserdei roadshow-ja széles mosolyt csalt az arcomra. A bunyó a pigmeusokkal dettó. Az egészet pedig megfejeli az őserdő, annak a fojtó, nedves hangulata (ami most valamiért különösen átjött a képernyőn) és Hatcher (Walken) figurája. Egyszerűen jó érzés volt látni ezt a mozit, s ezúttal nem gondolkodtam a teljesen nyilvánvaló, máskor esetleg bosszantó sületlenségeken. Amúgy a számomra legemlékezetesebb poén a moziból a „Majom. Megint majom” szitu volt – azokat a mondatokat a hét év alatt többször is idéztem…

Még a film végi lövöldözés sem váltott ki ellenszenvet belőlem, pedig az aztán a legtipikusabb hollywoodi blődségeket és sablonokat felvonultatja. A lendület elvitt idáig, és át is segített rajta. Valahogy Johnson időközben egy szerethető mackóvá vált a szememben, a bamba nézésével, kigyúrt testével, ecebóca figurájával. S itt kell még megemlítenem Rosario Dawson kisasszonyt is, akinek látványa - bár nem e filmben fedeztem fel -, valahogy melengeti szívemet. Talán nem véletlenül..

Az Amazonas kincse így lett egy kellemes szórakozás, egy többször is nézhető mozi számomra. Csupán másra kellett figyelnem, elsőre talán túl komolyan próbáltam venni a filmet. Pedig nálam ez vígjátékként működik igazán, úgy tudom szeretni és elfogadni a sztorit. Ráadásul, ha úgy tekintek rá, akkor egy kimagasló látvánnyal és háttérrel megtámogatott vígjátékot láttam. Sőt, néha még kedvenc régészprofesszorunk is eszembe jutott közben… emelve a film hangulatát és tetszési indexét. S úgy döntöttem, hogy ez már így is marad. Még valami: legnagyobb örömömre – emlékeimmel ellentétben – egy újabb családi filmet találtam, sem túl obszcén duma, sem túl brutális képsorok nincsenek benn, úgyhogy ideális lehet akár gyerekkel is nézni.

A BD-vel már régóta szemeztem, a film eddig nem volt meg, s gondoltam, ha már belevágok, akkor az újabb formátumon teszem. Nos, nem bántam meg. Kép gyönyörű, de ami igazán izgatott, az a hang. Már a DVD-n is brutálisan jól szólt, itt még annál is jobban. Eredetiben mindenképp, bár kétségkívül jó a szinkronja is. Kár, hogy mindig Gesztesit hallom minden filmben... Mikor bemennek a barlangba, ahol azok a faoszlopok vannak – nos, az maga kánaán, de természetesen a végén is leszakad a fejed a robbanásoktól. Az extrákon viszont sajna nincs felirat.

Kosárba!
5 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: