• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > Fehéren, feketén Varsánytól Rititiig I-II. (Könyvek)
Vargyas Gábor \(szerk.)
Fehéren, feketén Varsánytól Rititiig I-II. nem ismert
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
Varsány és Rititi, egy Nógrád megyei, illetve egy kelet-afrikai \(kenyai) kikuju falu: a földnek e két távoli pontja foglalja keretbe a magyar néprajztudomány és kulturális antropológia egyik vezető személyiségének, az idén 60. születésnapját ünneplő Sárkány Mihálynak a munkásságát. Sárkány Mihály a Magyar Tudományos Akadémia Néprajzi Kutatóintézetének osztályvezetője, az ELTE Néprajzi, illetve Kulturális Antropológia Tanszékeinek oktatója. A nevéhez fűződik a kulturális antropológia egyik alágának, a gazdasági antropológiának magyarországi meghonosítása. Ezen kívül elsősorban szociálantropológiai kérdésekkel foglalkozik: különösen a magyar falu 1945 óta tartó átalakulását kutatja. Egyaránt végzett hosszú időtartamú "állomásozó" terepmunkát Magyarországon és Kelet-Afrikában. Elméleti írásait Kalandozások a 20. századi kulturális antropológiában című, nagy sikerű könyvében tette közzé kiadónknál \(Budapest, L Harmattan, 2000 ) Születésnapja alkalmából most barátai, tanítványai, pályatársai és kollégái ünnepi kötettel tisztelegnek munkássága előtt. A tanulmányok témája felöleli mindazokat a témákat, amelyek Sárkány Mihály érdeklődéséhez közel állnak, körképet adva egyben a magyar társadalomnéprajzi és kulturális antropológiai kutatások állásáról.
Kiadó:
L Harmattan Kiadó
Oldalszám:
924 oldal
Gyártási év:
2004

Könyvek
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: