• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Árnyak és köd (DVD)
Árnyak és köd Shadows and Fog
- 70%
Szállítható: AZONNAL
990 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft
Egyéni kedvezmény nem érvényesíthető ennél a terméknél!

Már csak 3 db. van raktáron
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

Fojtogató tartja rettegésben egy európai kisváros lakóit. A gyilkos a sötét utcákat járva csap le áldozataira. Amikor egy cirkusz érkezik a városba, az események felgyorsulnak: egyre szaporodnak az áldozatok, és látszólag a hurok is egyre szorul a tettes nyaka körül – a gond csak az, hogy a feldühödött tömeg nem az igazi gyilkosra gyanakszik, hanem egy balszerencsés, és felettébb gyáva, jelentéktelen kis fickóra, Kleinmanra. Ráadásul Kleinman bármit is tesz, minden megmozdulásával csak még inkább magára tereli a gyanút.

Nincs más választása: elhatározza, hogy megtalálja az igazi gyilkost. De még szinte el sem kezdi a nyomozást, amikor összefut a csinos kardnyelő-nővel, Irmy-vel, aki éppen megpróbál meglépni a cirkuszból és erőszakos bohóc barátja elől. Kleinman segít a nőnek, és együtt vetik bele magukat a veszélyes éjszakai világba, amely tele van árnyékkal és köddel, és amelyből nehéz lesz szabadulniuk...

Woody Allen briliánsan humoros film-noir paródiájának világát impozáns sztárvendégek egész sora népesíti be!

Stúdió:
Játékidő:
82 perc
Gyártási év:
1992
Hangok:
- magyar - mono (DD)
- angol - mono (DD)
- lengyel - mono (DD)
Feliratok:
magyar, angol, finn, görög, héber, lengyel, portugál, román, szerb
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Anselmus
értékelése:
2008. jún. 25. - 11:44
Az Árnyak és köd Woody Allen tisztelgése a német expresszionista mozi elott. A film nyitóképe Murnau Nosferatuját idézi, dramaturgiája, története pedig Fritz Lang M-jét. A film világa megtelik Franz Kafka hangulatokkal, és Carlo Di Palma elsorangú fény-árnyék kompozícióinak kontrasztos megoldásai finom iróniával húzzák alá a történet puhán adagolt humorát.

A karakterek itt is jól eltaláltak. Világsztárok villannak fel: Kathy Bates és Jodie Foster kurvái, Madonna léha cirkuszi akrobatája, Donald Pleasence Dr. Caligari-Frankenstein keveréke, Malkovich vándorkomédiása, Cusack splínes fiatal, bohém diákja remek gyujteménye a XX. század városi metafóráinak.

Az érzelmek ködében a két tehetetlen kisember (Woody és Mia Farrow) karaktere menekül környezetük sötét, ostoba árnyai elol. Egymásra találásuk kedves, mély pillanata a filmnek, hogy aztán a happy end helyett Allen nyitva hagyja a kaput: mert lassan eltunünk mindnyájan a nyárspolgárok nyálkás ködében...

Finom, érett mozi.
4 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: