• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Az irgalmas lány (DVD)
Az irgalmas lány Samaria
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2008. május 20. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Képek
  • Kritikák

Jae-yeong és Yeo-jin elválaszthatatlan barátnők, de kapcsolatuk nem csupán baráti: Jae-yeong kiskorú prostituált, Yeon-jin pedig a „menedzsere”, aki kuncsaftokat szerez, találkozókat szervez és riaszt, ha feltűnik a rendőrség. Az üzlet virágzik, azonban egy tragikus esemény elválasztja egymástól a két lányt. A magára maradt Yeo-jin azoknál a férfiaknál keres vigaszt, akikkel Jae-yeong korábban lefeküdt: a megnyugvásért cserébe szexet kínál és még azt a pénzt is visszaadja, amit a barátnője kapott szolgáltatásaiért. „Szamaritánus” tevékenységéről azonban tudomást szerez rendőrként dolgozó apja, aki szintén felkeresi a kuncsaftokat...

Kim Ki-duk Ezüst Medvét nyert filmje a Tavasz, nyár, ősz, tél… és tavasz és a Bin-jip: Lopakodó lelkek között készült, és a rendezőtől megszokott érzékenységgel, ám kendőzetlenül mesél olyan tabutémákról, mint a gyerekprostitúció, az egyneműek kapcsolata és az önfeláldozó szerelem.

A kiadvány kétoldalas borítóval, két különböző borítótervvel jelenik meg!

Stúdió:
Játékidő:
96 perc
Gyártási év:
2004
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- koreai - 5.1 (DD)
- koreai - DTS
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
 
Werkfilm (így készült) - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
gerbence
értékelése:
2009. feb. 15. - 21:29
L.M. kritikája igazából mindent elmond a filmrol, amit el kell mondani, de nem bírom megállni, hogy ne értékeljem.
Ugyanis nagyon tetszett a film; lehet, h ez még a tegnapi Benjamin Button-mozi hatása, de nagyon hatott rám a film szentimentális, szomorkás és mégis paeradox módon valahogy életszeretetet is sugárzó hangulata.
A történet nagyon egyszeru, és ezt képileg is sikerült áthozni. Egyszeru beállítások, semmi muvészeskedés, a kamera éppen csak úgy ott van, követ, mutat. Mégis gyönyöruek a képek: a színek csodálatosak, de természetesek, a beállítások hétköznapi egyszeruséget sugallnak, és ez a természetesség és visszafogottság jellemzi a színészeket is. Pedig távol-keleti filmeknél mindig félek a túljátszottságtól és a túlzó képi megkomponáltságtól, de ez a film bizony európai szemmel nézve is teljesen átérezheto, átélheto módon lett megfogalmazva. A zene is csodálatos, és és annyira kitölti a képsorokat, hogy észre sem lehet venni, ha percekig meg sem szólalnak a filmben. A történet is gönyöru - bár talán inkább mocskosnak és lehangolónak kéne látnom, nekem mégis a valódi és tiszta érzelmekrol, érzésekrol beszél, és ettol valahogy széppé válik. Nekem a befejezés is tetszett, és nem éreztem úgy, hogy a rendezo nem tudott mit kezdeni a sztorival, ez így éppen annyira kerek, ill. éppen annyira nem az, amennyire kell.
Megható, csodálatos filmélmény, amit biztosan sokszor elo fogok még venni, és nem gyozöm leírni: csodaszép, letisztult, szemet és szívet gyönyörködteto példája a filmkészítésnek.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: