• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Ördöggerinc - Limitált digipack változat (DVD)
Ördöggerinc - Limitált digipack változat El Espinazo del Diablo
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

1939, Spanyolország: a véres polgárháború végén Franco tábornok fasiszta csapatai felszámolják a maradék köztársasági erőket. A tízéves Carlost (Fernando Tielve), egy meggyilkolt republikánus harcos fiát apja bajtársai egy isten háta mögötti árvaházba viszik. Az igazgatónő, Carmen (Marisa Paredes) és a tanár, Casares professzor (Federico Luppi) a köztársasági erőkkel szimpatizáltak, ezért befogadják a kisfiút. Nehezen tudja megszokni új környezetét, főleg Jacintót (Eduardo Noriega), a durva gondnokot. Ráadásul éjjelente egy régi lakó, Santi (Junio Valverde) szelleme kísérti Carlost.

Az udvaron egy óriási fel nem robbant bomba emlékeztet a halál közelségére. Franco katonái nincsenek már messze, a szellem vészt jósló hangja pedig egyre erősebb...

Guillermo Del Toro (Pokolfajzat, A faun labirintusa) remek filmje kiválóan elegyíti a háborús filmek drámaiságát a vérfagyasztó horror elemekkel, 104 perc minőségi borzongást garantálva ezzel.

Stúdió:
Játékidő:
104 perc
Gyártási év:
2001
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- spanyol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Előzetes -
 
Werkfilm (így készült) -
 
Kimaradt jelenetek -
 
Sztoribord -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2008. júl. 15. - 0:53
Elöljáróban annyit, hogy eddig azt sem tudtam errol a filmrol, hogy létezik.. Igazából az érdeklodésemet a Faun keltette föl, mert bár a Hellboyt is meg a Penge II-t láttam Torotol, de azok más kategoriába esnek.

Az Ördöggerinc is egy hatalmas varázslat - akárcsak a Faun. Egy rémdráma, ahogy Toro fogalmazott: a drámai mélységeket tökéletesen kiegészíti és még sötétebbé teszi a kísértethistória, s bár névlegesen az itt rekedt szellem kálváriájáról szól a film, azért ebben a moziban jóval több van annál. Mint pl a spanyol polgárháború, ami csak közvetve érezheto a karaktereken, de így is megmutatkozik a borzalma és kegyetlensége, melynek egyenes következménye a srácok és körülményeik az árvaházban. A vízbe fúlt kissrác szellemének története már más tészta, ott az emberi gyarlóság és kapzsiság a fo mozgatórugó, a végén a megváltással. S hogy egy kis jót is látni lehessen: a két foszereplo közt lassan kialakuló barátság, az idosebb srác jellemfejlodése, no meg a fiatalabb ártatlansága és önfeláldozása jó adag pozitív példamutatás - akár és elsosorban felnotteknek.
Rémdráma: drámai részekbol nincs hiány , gondoljunk csak a film végi robbanásra, s horrorból sem- már akinek a kisfiú szelleme horrort jelent. Mindehhez tartozik egy nagyon hangulatos képi világ, minimalizált színekkel, a szellemes részek pedig kifejezetten jól sikerülten félelmetesek. Mindezek összegzéseképp az Ördöggerinc nem lett egy vidám film, nem fogom évente újranézni - de szerintem nem is arra készítették..

A színészek és karaktereik egytol-egyig kiválóak, mondjuk azt már korábban is tudtam, hogy Spanyolhonban egészen kiváló színészek vannak. Persze kiválasztásukhoz kellett egy jó rendezo, aki írt egy jó forgatókönyvet, amibol csinált egy elso osztályú mozit. Úgy a tartalomra, mint ahogy a formára is - képi világ, vágások, kameramozgás, stb. Igazi mestermu.

A DVD szintén. Slim digipack - jó minoségben, nagyon jó eredeti hang, jó kép, kb háromnegyed óra extratartalom - minden magyar felirattal. Soha rosszabb kiadást.

Kosárba!
6 látogatóból 6 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: