• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Batman: A sötét lovag (2 DVD) (DVD)
Batman: A sötét lovag (2 DVD) Batman - The Dark Knight (xtdk)
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Christopher Nolan sikerrel keltette életre újra Batmant a mozivásznakon. A Batman: Kezdődik méltó adaptációja a klasszikus képregény-sorozatnak.

A folytatásban a rendező emeli a tétet. Batman (Christian Bale) Jim Gordon rendőrhadnagy és Harvey Dent kerületi ügyész segítségével nekilát felszámolni Gotham City maradék bűnbandáit. A szövetség erőfeszítései sikerrel járnak, egészen addig, amíg fel nem tűnik a színen egy új, zseniális gonosztevő, akit a város megfélemlített lakói csak úgy ismernek: a Joker!

Joker szerepében az Oscar-díjra jelölt Heath Ledgert láthatjuk, aki a forgatás utolsó napjaiban, véletlen gyógyszertúladagolásban halt meg.

Stúdió:
Játékidő:
147 perc
Gyártási év:
2008
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, román
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
2. LEMEZ:
Kisfilm - Gotham leleplezve: Batman technika (kb. 45 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Batman maszk nélkül (kb. 45 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Gothami Híradó: 6 klip a Gothami kábeltévé hírműsorából (kb. 45 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Képgaléria -
 
Előzetes -
 
Tévészpot (televíziós előzetes) -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2009. jan. 7. - 1:09
Nehezen vettem rá magamat, hogy írjak Batman újabb kalandjáról.. Nagyon sok a hozzászólás, szerencsére kimondottan jó és tartalmas írások. Épp elég volt végigolvasnom oket. Így viszont nehéz lesz újat írni. No, majd meglátjuk, hogy sikerül...

A film nézettsége egyenesen arányos a hozzászólások számával. Ez tény. Ráadásul a többség isteníti a filmet. A TDK nekem is tetszett, sot harmadszori nézésre tetszett leginkább, mégis szerintem ez messze nem az év filmje. Ez egy valóban kimagaslóan jó akciófilm, szenzációs színészekkel és alakításokkal, meg minden, de a Begins által felállított lécet számomra nem vitte át. Többet, nagyon sokat vártam ettol a mozitól és hát nem tudom de nem kaptam meg maradéktalanul..

Az elso problémám az volt a mozibemutatón, hogy nem éreztem jól magam a film után. Nolan látásmódja olyannyira sötét, a történet (pláne a vége) olyannyira szomorú/baljós, hogy depresszió felé hajta a filmet. A sötét lovag elmerül a sötét város utcáin... Holott o a hos, a jó, megmento.. A nyomott hangulat a végére kiteljesedik és lehangol. Nem jó érzés így egy film után fölkelni. Reménysugár/gyozelem helyett egy pesszimista jövokép. Nem szeretem ezt így - s szerintem szuperhosös mozinak nem is áll jól..
De ez a film nem is Batmanrol szól, hanem Jokerrol. Nem tudom, mi lett volna, ha szegény Ledger nem hal meg, de nekem végig az az érzésem volt, mintha jóval elorébb lett volna tolva a karaktere a kelleténél. Mintha egyfajta tiszteletbol rá lett volna igazítva a mozi. Mintha direkt úgy vágták volna a filmet, hogy az utolsó szerepében kiemelkedjen, örökké emlékezetes maradjon. Hozzáteszem, semmi baj ezzel, hatalmasat alakított, nekem spec jobban tetszett, mint a régi Joker (meg az egész széria jobban tetszik, mint a régi). De mégis én Batman filmre vetem jegyet,nem Joker filmre.
A másik karakter, a fehér lovag viszont arányos volt, szintén kiváló színészi játékkal. Egész addíg, míg azt az idétlen félarcot meg nem kapta. Hiteltelen és eroltetett volt az átalakulás. Mondjon bárki bármit, egy vágott szájú orült hegyibeszédjétol ne ám már, hogy át kelljen állni a sötét oldalra. Még Anakin sem volt ilyen gyors, pedig az is eroltetett volt..:-)

Amúgy ezeket az apróbb zavaró tényezoket leszámítva nagyon is élvezheto a film. Elso osztályú látvány, jó kütyük, jó poénok. Érdemes beruházni rá.

A DVDrol: Kép számomra hibátlan: kelloen sötét, de mégis látni mindent. A két hangsáv teljesen egyenértéku, szól mint az állat mindketto. Nekem az eredeti szimpatikusabb volt, Ledger dumája, hanghordozása utánozhatatlan. De jó volt magyarul is - becsületesen meg lett oldva a szinkron.
Valaki írta, hogy az extrák nem nagy durranás. Hát akkor mi? Úgy nagy általánosságban extra nélkül, vagy feliratos extra nélkül kapjuk a filmeket. Ez viszont több mint két órányi anyag,feliratozva. Tessék értékelni és örülni neki ;-)
A dok. film a forgatásról qrva jó. Ezek képesek voltak összetörni igaziból egy Lamborghinit. És még örültek, mert kettot szántak e célra és az egyik megmaradt... Kamiont meg nem is tudom,mennyit törtek, míg kikísérletezték, hogyan fordul át fejteton elore... Az nem CGI, nem bizony! Az IMAXos felvételek készítése is érdekes, no meg magák a képek is - csak kellene hozzá valami komolyabb cucc, hogy észlelheto legyen a különbség. A híradórészletek nekem baromira tetszettek: akár a filmbe is mehettek volna. Nagyon jól összeakott háttérsztori, s ha figyeltétek, pont az az adás megy a tv- ben a filmben, amit az utolsó híradó beharangozójában mondtak.. Jó!!

Szóval minden apróbb hibájával együtt jó kis mozi ez, meg jó kis kiadás. De nem az év filmje. :-)

Kosárba!
7 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2008. aug. 8. - 9:09
Ami a stáblista (foleg a plakáton szereplo nevek) alapján remélheto, az elozetes alapján pedig várható volt, az tegnap számomra bizonyossá vált: A sötét lovag a 2008-as év legjobb filmje. Igyekszem SPOILER-ek nélkül írni, de ez úgyis egyéni ízlés kérdése, ki mit vesz annak.
Szóval a Nolan-testvérek (sokan hajlamosak Jonathanról elfeledkezni) a Begins alapozó forgatókönyvével a Batman-univerzumot is alkalmassá tették arra, hogy belevigyék a filmjeik közös motívumát: az emberi lélek groteszk kettosségeit. Hogy növeljék a téma fontosságát, kivették a címbol a Denevérembert, és mást tettek meg foszereplové: Gothamet. A várost, az összes hosével, korrupciójával, aljasságával, önzésével, szeretetével, félelmével, csalódásaival, félreértéseivel, hazugságaival, az alvilági, politikai, gazdasági hatalmi viszályaival. Szövetségrol beszélni a szereplok között túlzás, inkább csak kényszeruen egymásra vannak utalva. Jokernek így nem kell mást csinálni, mint hogy felkavarja ezt a szépen leülepedett "iszapot", és ezzel tegye minden szempontból teljessé a pusztítást.
Nolanék megírták a drámát, második lépésként pedig hol biztosra menve, hol kockáztatva, kiválogatták a legideálisabb színészeket mindezek megjelenítésére. A morbidan vicces Heath Ledger (aki képes volt elérni azt, hogy a legvéresebb gyilkosságok közepette is egy-egy kínos nevetés felhangozzon a nézotéren, ennyivel több és jobb a Nicholson-Jokernél) Jokerként tényleg viszi a prímet, de én mind a hét "fobb szereplot" egyformán zseniálisnak találtam. Ami pedig a film szempontjából fontos: zsenijüket az alázatosságuk mutatja, nem harsányak, teret engednek a rendezoi koncepciónak, és tökéletesen aládolgoznak.
A kiegészítok, dekorációs elemek is elismero szavakra méltók. A díszletek, a jelmezek (foleg Joker és "Dent" öltönye) nagyon jók. Alapból nem szoktam az aláfesto zenékkel foglalkozni, de mivel itt sokan mondták, hogy mennyire kifejezo, arra is próbáltam figyelni, és tényleg annak tunt.
Azonban volt pár apróság, ami miatt a film nem csillagos ötös, "csak" ötcsillagos. Nolanék nem nagyon akarhatták a filmet "felszabdalni" zúzósabb akciójelenetekkel, így az sokaknak hiányozhat. Félreértés ne essék, van itt verekedés, robbanás, karambolok, csak ezek is olyan... sunyik. Rablásokból, merényletekbol, besurranásból erednek, nem face-to-face harcokból. A Sötét lovag sokkal inkább dráma, mint akció, érzelmileg és lelkileg sokkal inkább sokkol, mint vizuálisan (Tony Scott és Michael Bay rajongói csalódottak is lehetnek). Pont emiatt iszonyatosan tömör, tulajdonképpen a film középso egy órája egy nap alatt játszódik, és az egész idotartama is alig hosszabb egy hétnél, egyszeruen nincs ido üresjáratokra. Egy ponton viszont túlzásba estek a készítok: a képtelenségében is reális világban, amit Nolan teremt, Kétarc maszkja kirívóan abszurd és hatásvadász.
A maga paradox módján így nem ez 2008 legjobb képregényfilmje (szerintem az a Vasember volt), még csak nem is a Nolan-tesók legjobb filmje (az meg a Tökéletes trükk nálam), viszont ez az év legjobb filmje, sot, jórészt az lenne, bármelyik évben mutatták volna is be. Chris Nolan ugyanis átértelmezte a képregényfilmek szabályait, és nem o alkalmazkodott, hanem a maga képére formálta Batman világát. Ezért zavaró a vége (mert ennek végre van vége, nem egy ordas nagy cliffhangert tolnak az arcunkba), és ezért félo, hogy nem mostanában lesz folytatás: amit akart, szerintem ezzel a két és fél órával Nolan bemutatott, és igazából nem is tudnék olyan fogonoszt mondani, akiben Jokerhez és Kétarchoz hasonló kihívást láthatna.
6 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
96%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (5)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: