• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Rocky - A teljes történet (6 DVD) - DIGIPACK-VÁLTOZAT (DVD)
Rocky - A teljes történet (6 DVD) - DIGIPACK-VÁLTOZAT Rocky
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2008. október 3. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.



  • Csomag tartalma
  • Alkotók
  • Részletek
  • Kritikák
Stúdió:
Játékidő:
605 perc
Gyártási év:
2006
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2009. jan. 9. - 1:06
Két nap alatt lepörgött a DVDn elottem Rocky élete... Pontosabban Stallone talán legfontosabb életmuve. Merthogy a Rambo mellett legtöbbször ezzel a karakterrel azonosítják, az biztos. Philadelphiában hos, az emberek csak Rockyt látják bennne. Csinált magának magából egy olyan karaktert, amire emlékezni fog a világ évek múlva is. Ráadásul a második résztol író-rendezo egyben.
Lehet szeretni és nem szeretni Stallonét. Sokan gondolják, hogy színészi képességei jóval elmaradnak a szükségestol. Számomra ez a 6 film az ellenkezojét bizonyította: az általa írt (s gondolom részben saját magára formált) karaktert hiba nélkül játssza, hol bohóckodva, rossz poénokkal, hol bunkó paraszt módjára, hol meg szerencsétlen tapasztalatlan szerelmes tiniként.. Ráadásul a filmek ennyi ido távlatából is muködnek, s mégha nem is a filmtörténet legnagyobb alkotásai, mégis idotállónak bizonyultak..

No nézzük - csak röviden - milyen érzések fogalmazódtak meg bennem a filmek nézése után/közben.

Rocky I.

A többséggel ellentétben számomra nem ez a legjobb a hat közül. Bár kétségtelen, hogy mint egy franchise elso része - korszakalkotó. Szerintem nem voltak biztosak a folytatásban, ezért is van úgy lezárva a film, ahogy van: nem lesz visszavágó. A film varázsa Rocky egyszeru életének gyökeres fordulata, miszerint a kimondottan buta de eros ember hihetetlen szerencsével és kitartással ismertté és sztárrá válik. A mozi átadja azt az érzést, hogy bármi lehet beloled, pozitív kisugárzása egyértelmu. Mint minden Stallone film, ez is kicsit patrióta, a lehetoségek hazájának (bár ma ezt már hazánkra is el lehet mondani) idilli képe álszentnek tunik.
A nyilvánvalóan képtelen fordulattól eltekintve, miszerint Apolló pont ot választja, egy jó és értékes film ez, sokszínu Stallonéval.

Rocky II.

A siker miatt a sztori folytatódik. Innentol kezdve a felépítés ugyanaz minden részben: Rocky nem akar boxolni, valami történik és jön a végso meccs, amit megnyer. Különösen egymás után nézve szembetuno ez az ismétlodés. De nem baj. Ebben a moziban Rocky felér a csúcsra, a kitartása - no meg Mickey segítsége és Adrian szerelme erot ad neki. Hiteles és jó mozi ez is, Rocky béna vicceivel, no meg a szókimondó nem túl szimpatikus Paulivel.

Rocky III.

Én ezt csak most láttam eloször. De tetszett. Tetszett az állat néger, tetszett az a hiteles sztárolás, ami Rockyt elpuhította, tetszett az újbóli talpraállás. Meg tetszett a dráma is: Mickey halála megadja a film érzelmi mélységét. Az érzelmek hullámzása egyébként is velejárója a Rocky filmeknek. Fenn- lenn- edzés - újra fenn. Apollo visszatérése kimondottan jó húzás volt.
Meg az Eye of the tiger is.. :-)

Rocky IV.

Az abszolút kedvencem. Én ezt akkor láttam eloször, amikor még beszélni sem lehetett arról hogy egy szovjet versenyzot egy amerikai megver.Az elvtársakat nem érheti ilyen szégyen. Így hát én 16 évesen kéjes örömmel néztem Drago bukását.. Egyébként a film érzelmileg is nagyon üt. Kezdve ugyebár Apollo halálával, aztán Rocky felkészülésével a szovjet télben - Drago szupertechnikás párhuzamba állítása borzongató élmény, s végül a meccs. Ami szerintem a legjobb az összes közül. S ugyanúgy a filmzene is.
Szóval jókor láttam, sokkal többet nyújtott nekem ez a rész, mit bármi más. Rocky monológja a végén meg nagyon tanulságos...

Rocky V.

Becsülendo ebben a részben, hogy ismét valós problémát feszenget: a sérüléseket, amik a boxolókat érik. S korrekt volt a forgatókönyv, hogy nem volt benn újabb címmeccs. Hiteltelen lett volna. De ennek a filmnek is megvan a varázsa: a múlt emlékeibe kapaszkodó apa és a család viszonya nemcsakhogy érzelemgazdag, hanem okító is. Az meg, hogy Tommy boyt elveri a végén? Törvényszeru és kielégíto.


Rocky VI.

Hát nem tudom. Számomra a leggyengébb mind közül. Eroltetett, értelmetlen folytatás, a dráma itt már nem dráma - Adrian halála meglepo, de nem megrázó. Kicsit hiteltelen számomra ez az öreg Rocky így. Ellentétben Ramboval: mégiscsak más egy gépágyú mögött ordítva ölni az ellent, mint egy gépágyúöklu ellen(fél) ütéseit állni. S még ha barátságos is a meccs, olyan mosolyogtató az egész. Talán a film mondanivalója az egyedül értékelheto: sosem vagy elég öreg ahhoz, hogy önmagad megvalósítsd..
Amúgy ezez a lemezen van legalább extra. Nem is rossz anyag.


Röviden? ennyit a filmekrol. Persze még órákat lehetne írni Rocky 30 évérol, de ide szerintem ennyi elég.

A kiadásról vegyes érzelmeim vannak. Ugyan én - mint digimániás - örülök a doboznak, de azért nem lehet elmenni szó nélkül annak minosége mellett: Olyan digitálcát használtak, aminek csak a lemeztartó közepe simul a kartonra. Így minden tálca széle lóg a levoben. Soká tartott, míg minden egyes sarkát odaragasztottam. De úgy stabil lett. A lemezek szitázása elüt , a II-III-IV-V lemezek egyformák, vonatkozik ez a menüjükre is. Az elso részé az a baromi ronda MGM menu, a hatodiké meg már legalább új megjelenésu. A hang az elso részeken borzalmas, köze nincs a térhangzáshoz. angol 5.1-ben dobozhangú az egész. Apropo angol. Vétek ezt a sorozatot magyarul nézni. Sly kiejtése, hanghordozása rengeteget hozzátesz a filmhez. Extra csak a hatodik lemezen van. A többi lecsupaszított kiadás..

De azért nem bántam meg, hogy megvettem. A polcomon van egy boxoló története - bár jómagam ezáltal sem kerültem közelebb a boxhoz. De Ivan Drago elverését gyakran meg fogom nézni.. :-)

" Nem az a fontos, mekkorát tudsz ütni. Az a fontos, meddig bírod az ütéseket, úgy hogy tovább tudsz menni.. "


Bocsi, ha hosszú lett.

Kosárba!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Sorozatok
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: