Keresés

DENON AVR-3805, PIONEER DV-668AV

2005. augusztus 10., szerda 16:52
Megjött a két grácia! Nagyon baba a cuccos! :o)
0
2005. augusztus 6., szombat 23:06
Én még mindig azt mondom, hogy a Clarust se hagyd ki a számításból. Szerintem qrva jó. Már több ismerősömnek is van és maximálisan meg vagyunk elégedve vele.
0
2005. augusztus 6., szombat 22:51
Jó a Bowers, bár szerintem kicsit túl van hypeolva, ha meghallgattad és tetszik, akkor rosszul már nem járhatsz vele, nekem a Mission finomabb hangja jobban bejött. Zenével mindenképp hallgasd meg őket!
0
2005. augusztus 6., szombat 15:04
B&W 600-as sorozathoz mit szóltok srácok? Tegnap hallgattam egy szettet Pio cuccal (a Gladiátor ment), hát bizony kapkodtam a fejem rendesen! A fenébe! Teljesen elbizonytalanodtam! Most ez, Wharfedale EVO vagy Kef Q? Jövő héten meghallgatom újra zenével is.
0
2005. augusztus 6., szombat 14:55
B&W 600-as sorozathoz mit szóltok srácok? Tegnap hallgattam egy szettet Pio cuccal (a Gladiátor ment), hát bizony kapkodtam a fejem rendesen! A fenébe! Teljesen elbizonytalanodtam! Most ez, Wharfedale EVO vagy Kef Q? Jövő héten meghallgatom újra zenével is.
0
2005. augusztus 5., péntek 1:05
JÓLVANNA :) ! Amúgy tényleg köszi !
0
2005. augusztus 5., péntek 1:00
Te most szivatsz egy önzetlenül segítő fórumtársat??? 11-kor??? Előrébb?
Olvasd már el mit írtam, ember .-)

(fülmagasság felett 60-90 centi, de ez inkább csak polcos megoldásnál érdekes, ekkora állványt úgyse kapsz)
0
2005. augusztus 5., péntek 0:58
Esetleg nézz itt körül:

http://www.netdepo.hu/index.php?cPath=34_75&PHPSESSID=708be5133093809547114f7769c09100
0
2005. augusztus 5., péntek 0:57
hallgatási pozíció-tól előrébb 1méterrel? állítólag úgy is jó.
fülmagasság fölött mennyivel egész pontosan?
0
2005. augusztus 5., péntek 0:52
Felesleges hajbakapni minden egyes hibám miatt pláne 11-kor :). Amúgy nem vagyok sem az egybecuccok, sem a Pana termékek híve sem.

Azt hiszem ezt a Denon erősítőt néztem ki. Nem nagyon tudok kiigazodni az árak és az erősítők tulajdonságai között: van olyan 8.1-es erősítő, ami 60ezer  van olyan 5.1-es ami 100ezer.
0
2005. augusztus 5., péntek 0:52
Csak két javaslat:

1. Általában igaz az a tétel, hogy kimondottan hangfalgyártásra specializálódott cégek termékei jobban szólnak, mint a "nagy multik" hangfalai. Vagyis nézz körül a Wharfade (:-), a Mission, a Tannoy háza táján, ezeknek már nagyon olcsó kategóriában is igen jó cuccaik vannak.

2. Felejtsd már el ezt a netről történő hangfalválasztást. Egy hangfalat hallgatni kell, mert ha neked nem tetszik a hangszíne és a dinamikája, akkor lehetnek bármily szépek a beszúrt képek, mellényúltál. Menj el egy MediaMarkt-ba, ott minden hangfalat meg lehet simogatni, első benyomásnak jó lesz. Keress hifi-boltokat, pl. a netdepo-nál a korábban felsorolt hangfalak mindegyikét leteszteheted élőben. És igen, a hátsó hangfalakat szimmetrikusan kell elhelyezni, valamivel a fülmagasság fölé, fél-egy méterrel a hallgatási pozíció mögött (egész pontosana tengelytől hátrafelé 110 fokot javasolnak, de nem kell túlzásba vinni).
ha ezt a szimmetrikus elrendezést polcokkal nem tudod produkálni, marad az állvány.
0
2005. augusztus 5., péntek 0:45
Vagy egy ilyen a surround-nak?
0
2005. augusztus 5., péntek 0:42
Az "EZ a denon" beszólást természetesen elnézzük, viszont előző hozzászólásodban háromszor írtad le a WHARFEDALE márkanevet hibásan, ami megintcsak kérdéseket vet fel a Panasonic egybecucc irányába történő elmozdulás javasolására... :-)
0
2005. augusztus 5., péntek 0:40
Bocsi, hogy így szétOFF-olom a topicot, de nincs konkrétan erre a hangfalproblémára vonatkozó topic.
0
2005. augusztus 5., péntek 0:39
biztos, hogy nem fog furcsa lenni? nagyon köszi a segítséget!

Ehhez mit szóltok:
0
2005. augusztus 5., péntek 0:23
a falon jó helye van. a távolságot meg be lehet állítani az erősítőn
0
2005. augusztus 5., péntek 0:12
"Álvány nélkül hova tenném a Wharfade surroundokat"
- A Pana-hoz járna állvány is.
0
2005. augusztus 5., péntek 0:12
Elég nagy az esély arra, hogy átpártolok én is a Wharfade-ra, az "ez a Denon"- beszólásért elnézést kérek. Inkább a hangfalak elhelyezése miatt aggódom. Álvány nélkül hova tenném a Wharfade surroundokat? Falra nem tudom, mert az egyik fal 2 méterre, a másik pedig 3 m-re van a hallgatótartománytól. Kívülről furcsának tűnik, de lehet h nem is lenne olyan rossz, ha falra tenném. 30ezerért van egy nagyon jónak-tűnő Wharfade center-surr. szett. SZép fa berakás meg minden. Inkább legyen ez? Van már két tökéletes Frontom.
0
2005. augusztus 4., csütörtök 14:02
Nekem az a véleményem, hogy egy alap épített mozi (azért minőségire gondolok, kb. mondjuk 200 ezer Forintosra) klasszisokkal jobban hangzik bármilyen komplett cuccal összehasonlítva. Még akkor is igaz ez, ha a komplett rendszernek akár 1,5-2-szeres ára is lehet ennek.
Arról nem is beszélve, hogy egy komplett cuccot 2-3 évente le kell cserélni, a gyenge konstrukció és a fejlődés miatt. Ez épített mozinál max. a DVD lejátszó viszonylag gyakori cseréjét jelenti. Egy jó erősítő akár 10 év múlva is jó erősítő lesz, egy jó hangfal meg fél életre is kiszolgál...
0
2005. augusztus 3., szerda 23:52
há azé fülük azoknak az istenadtáknak is van:)
(közben rájajöttem):
0
2005. augusztus 3., szerda 23:45
Nekik=hobbitok :)
0
2005. augusztus 3., szerda 23:17
nem tudom ki a "nekik", de ha valaki hallott már normális cuccot szólni, akkor az ilyen kompakt már nem tetszhet neki sem.:)

anno, apósom vett elég drágán egy philips kompaktot, nekünk még akkor csak lejátszónk volt. mondtam a feleségemnek, hogy ez baromi szarul szól, de ő nem hitte el, mert hát nem volt összehasonlítási alapja, és hát jött ott a hang minden irányból, ahonnan csak lehet.
aztán amióta megvan a sajátunk, már ő is mondja, hogy apósé biza nagggyon gyengécske, pedig nekünk eléggé nem optimális a terep, nem szimmetrikus az elhelyezés, a tűtalpakat a mai napig nem szereltük fel a frontokra, stb (most nem részletezem az okokat), és még így is mérföldeket ver a philips kompaktra. de ugyanez volt a tapasztalatom egy sony lejátszó + sony erősítő + sony hangfalak összeállítással is: kalap kakit nem ért az egész.
0
2005. augusztus 3., szerda 23:06
Hát igen.. Ezeket a szetteket hívjuk mi néhányan hobbitmozinak. Nekik talán megfelelő élményt nyújthat. De egy Denon, Onkyo stb szintű erősítővel összevetni nem igazán érdemes...
0
2005. augusztus 3., szerda 23:01
ja és az állításom igaz a normális erősítő-pici műanyag hangfalak párosra is (bár sztem annak semmi értelme): sosem lesz olyan az élmény, mint fa hangfalakkal.
0
2005. augusztus 3., szerda 22:58
nekem egy "pici" denonom van, wharfedale hangfalakkal, az egész nem került annyiba, mint egy panasonic egybecucc, műanyag hangfalakkal, mert kifogtam egy elég nagy leárazást.

egy egybecucc kis, műanyagból készült hangfalakkal semekkora szobában nem képes olyan teret teremteni, mint egy normális erősítő fa hangfalakkal. legalábbis én hallottam már elég drága kompaktokat is, és egyik sem közelítette meg azt az élményt, mint az én - a wharfedale és a denon kínálatában - belépő szintű rendszerem.

az ilyenek esetében az hiányzik, ami a legfontosabb lenne szvsz: a térhangzás. szól a kompakt, mint atom, meg jön a hang 5+1 irányból, de ennyi. én még egy kompaktnál sem éreztem azt, hogy a történések közepén ülök, és körülöttem süvöltenek a golyók, a fejem fölött száll le a helikopter, stb.
0