Keresés

A Hangya és a Darázs (DVD)

2018. december 20., csütörtök 14:48
Optoma HD144X a projektor és 50 colos Panasonic ST50 a TV.
Amilyen TV-ket említesz azoknak az ára a többszöröse a projektoromnak tehát nem egy ligában játszanak. Azért nézzél meg egyszer egy ilyen projektoron egy jó 3D-s filmet. Amúgy az 50 colos plazmán is teljesen jól mutat a DVD képe, nem csak a kisebb méretű TV-n.
0
2018. december 20., csütörtök 14:31
Igen, közben megmagyarázták, köszi! Nem járok azon az oldalon, így nem érthettem az asszociációt. :)
most posts by TM
0
2018. december 20., csütörtök 14:29
Dettó! Én sem.
0
2018. december 20., csütörtök 13:54
ZAVVI :)
0
2018. december 20., csütörtök 13:44
Köszi, ezt a Zöldd nevet már többször olvastam, de nem tudom, hogy mit takar. :)
most posts by TM
0
2018. december 20., csütörtök 13:13
"Azokon a TV-ken biztosan jól néz ki egy DVD képe, legalábbis a plazma TV elég jól mutat egy SD tartalom is."

Nem első sorban a technológia a lényeg, hanem a képátló és a natív felbontás megléte.

Egyrészt utóbbival a legjobb mindig a képminőség (bár a mai, modern tévék skálázó algoritmusa sok esetben egészen pazar), másrészt az SD felbontás egy kisebb 30-40 col körüli LCD tévén is jól tud mutatni.

Annál nagyobb képmérethez már nagyobb felbontású tartalom is dukál.


"Ráadásul a proji a 3D-t is tudja amihez képest egy TV-n nézett 3D kismiska"

Ez így általánosságban nem igaz. Milyen projektor? Milyen tévé?

Előbbi lehet egy átlagos családi ház árába kerülő "iker vetítős" profi szett is, meg egy "belépő 3D"-s megoldás is.

Ha pedig megnézel egy 65 colos 4K 3D OLED tévén bármilyen 3D tartalmat, akkor a kontraszt és a vibráló színek miatt a képi élményt semmi nem übereli. Utóbbiakkal a legprofibb, legdrágább vetítők sem tudnak versenyezni.

A vetítő vászon, az azon megjelenített nagy kép persze remek dolog, mert egy "képernyő soha nem lehet elég nagy".

Ám egy felső kategóriás, 65-75 colos (vagy nagyobb) televízió a fentiek miatt annyival szebb képet ad, hogy egyre inkább eltörpül a különbség a két "WOW!" faktor között. Legalábbis egy általános, otthoni felhasználás mellett.

Az persze vitán felül tény, hogy 3D projektort legalább még lehet kapni, míg a 3D televíziók sajnos szinte teljesen eltűntek a piacról!

(Aki talál még valahol E6-os LG OLED-et, vagy 65, esetleg 75 colos Panasonic EX780-at, és meg is tudja fizetni, az viszont ne habozzon!)

Azért én remélem, hogy az OLED technológiába (vagy a SONY féle valódi LED-del), akár a Hitachi szemüveg nélküli megoldásával, még visszatérnek 1-2 éven belül!
0
2018. december 20., csütörtök 12:55
"Felemásan állok Marvel-moziverzum filmek terén."

Én is felemáson állok a Marvel mozifilmekhez.  

Mivel egyik rosszabb, mint a másik, én csak azt a néhány címet szerzem be a gyűjteményembe, ami tetszett, és tényleg jó film.

Mondhatnám, dilemma, hogy milyen adathordozón vegyem meg a kedvenceket, de én már a Blu-ray változatra koncentrálok az egyértelműen jobb kép minőség miatt. Nagy képernyőn DVD-t nézni már nem nagy élmény.

Ha pedig a BD változatot külföldről kell megvásárolnom, hát onnan rendelem meg.

Mindenesetre, ha szeretnél egy komplex gyűjteményt... a "ZÖLLD" áruháznak van teljes Marvel, gyűjteményes DVD kiadása. (Két részletben az összes film, DVD-n.)
0
2018. december 20., csütörtök 10:46
Nekem is volt ilyen fogadalmam, de már pár címnél megszegtem azért.. :)
0
2018. december 20., csütörtök 10:20
Azokon a TV-ken biztosan jól néz ki egy DVD képe, legalábbis a plazma TV elég jól mutat egy SD tartalom is. Mikor áttértem a BD vásárlásra akkor megfogadtam hogy amelyik film már megvan DVD-n azt nem fogom lecserélni BD-re de azóta ezt a fogadalmamat felül kellett bírálnom mert a projektoron nézve már nem mutatnak olyan jól a DVD-k. Ráadásul a proji a 3D-t is tudja amihez képest egy TV-n nézett 3D kismiska ezért aztán az utóbbi időkben különösen ráálltam a 3D BD-k begyűjtésére. Például az Avatar 3D megtekintése így nagy vásznon erősen áll leejtős.
0
2018. december 19., szerda 20:59
2 méter? Na az más tészta lehet.. Az egyik opcióm 127 centis sony LED, a másik a régi Panasonic plazma 106 cm.
Ezeken szeretem a dvd-ket a mai napig!
0
2018. december 19., szerda 19:34
Egy DVD képe az 50 colos Full HD plazmán nézve 2,5 méterről teljesen elfogadható. Az a baj hogy ha ugyanezt a DVD-t 2 méter széles vásznon nézem ugyanekkora távolságról akkor már nagyon látszik a kis felbontásból eredő minőségi különbség a BD-hez képest. Márpedig egy olyan filmet nem akarok kisebb méretben nézni ami nagyrészt a látványra épül.
0
2018. december 19., szerda 18:34
Én is szenvedek és biz az MCU Középfölde sorsára jutott nálam. Inkább az egész menjen dvd-ről felskálázott képpel, minthogy az egyik full HD-ban lógjon ki. A polcon a tokok is egyeznek méretben. Amúgy ha nem közvetlenül Egy BD-után nézünk DVD-t a nagy tv-n nem mondanám, hogy feltűnik bármi is. A napokban például néztük a régi Trója DVD-t és meglepően jó volt. Brad Pitt minden hónaljszőre tisztán kivehető volt...
0
2018. december 19., szerda 11:56
Anno én is sokat agyaltam, hisz mikor belekezdtem az MCU-ba már tudtam hogy törés szenved a BD. Gondoltam legyen mind DVD, vannak díszdobozok is. De végül azt választottam hogy minden BD-n megjelent film meglett, valamint a Vasember alapból DVD-n is, mert szinkron csak arra került. A többi MCU film meg DVD-n, szintén a szinkron-felirat végett. A Galaxis őrzői 2. ugye steelboként van meg, a többi sima BD-n. A Bosszúállók 3. fennt lesz az HBO-n, így abból kivárom a 4-et, hátha kap egy pofás díszdobozt, hamár kéken nem jönnek.

Egyedül azt sajnálom, hogyha már csak DVD-t kaptunk a Marvel One Shots filmecskék nem kerültek fel.
0
2018. december 19., szerda 11:34
Felemásan állok Marvel-moziverzum filmek terén. Nyilván DVD-n kezdtem el gyűjteni, aztán kb. egy éve igyekszem inkább csak Blu-ray lemezeket venni, de mivel azon meg nem lehet mindent megvenni, ezért öszvér módon sorakoznak ezek a filmek a polcomon. Gondolkoztam, hogy visszamenőleg megveszem a hiányzó filmeket DVD-n, de ez még nem történt meg, mivel nem tudom, hogy mennyire zavarna a nézésben az, hogy csupán felskálázott DVD-képet látok HD helyett. A dolgot az is elodázza, hogy a létező legnagyobb bitrátás formában gyűjtöttem be azokat a részeket - és az egyéb  Disney-matériákat - melyeket előbb az InterCom később a ProVideo nem jelentetett meg nálunk BD-n. Így végül is bármit meg tudok nézni, csak a külső merevlemez nem olyan jól mutat(na) a gyári lemezek mellett.
Egyelőre még agyalok ezen az esztétikai disszonancián. :)
most posts by TM
0
2018. december 19., szerda 11:01
Kérdésedre válaszolva nekem minden Marvel-film megvan BD-n, ami megjelent, a többi meg... nem lemezen. Viszont, ha te DVD-t gyűjtesz, szerintem ne szarozz, vedd meg! Mi az a 3000 forint? Két ebéd.
0
2018. december 19., szerda 9:34
Most, hogy páhdűsz zsákolva offline, elgondolkodtam, hogy ezt meg teljes áron kellene megvenni. Így, hogy együtt sorakozik a Hulk+ 19 MCU film, mozog már a bogár, hogy naprakészebb lépéstartás legyen a dologban! Ja és még ez a film is nagyon tetszett. Megugrotta az első filmet és meg is fejelte azt minden téren! Igazán szórakoztató!
Ti hogy álltok a gyűjtésben? Hulkról kérdezek a topicjában! köszi!
0