Keresés

2018 - A LEGJOBB FILMEK

2019. december 21., szombat 23:40
Ja, értem :) .
Nem hiszem, hogy fogok rá szavazni, meg akkor a többi hasonló, csak forgalmazott filmet is fel kéne venni :) .
1
2019. december 21., szombat 13:56
A The Wandering Earth nem Netflix gyártású film. Az egy kínai mozifilm, amit Európában a Netflix terjeszt.

A Netflix kategóriába én csak a Netflix exkluzív saját gyártású filmjeit értettem. Értem én hogy logikai szempontból a listán kéne szerepeltetni a se magyar moziforgalmazásban, se DVD-n meg nem jelent friss filmeket is, de nem tudom honnan lehetne összeszedni ezeket az infókat.

Ha gondolod felvehetem a listára.
0
2019. december 21., szombat 10:31
A The Wandering Earth kínai sci-fit nem látom a listán, az is idei Netflixes volt. Azt persze nem írhattam, hogy "hiányolom" :) ...
0
2019. december 19., csütörtök 15:13
Idén könnyű dolgom lesz. Már most van top12-m, amiből csak kettőt kiveszek, többit sorba oszt csá.
most posts by TM
0
2019. december 19., csütörtök 14:25
Sziasztok!

Előkészítettem az idei filmes szavazást is. Szokás szerint összeállítottam a választéklistát, amit első körben itt osztanék meg. Töltsétek le, nézzétek át, keressetek benne hibákat: valami esetleg kétszer szerepel, valami hiányzik róla, valaminek nem jól írtam a címét, stb...

Idén először kettő helyett három kategóriába soroltam a jelölt filmeket, a következő kritériumok alapján:
1.) Magyar moziforgalmazásban megjelent egész estés filmek a 2019-es évben, a klasszikusok újrabemutatása természetesen nem számít ide!
2.) A Netflix magyar kínálatában megjelent filmek. Ez volna az új kategória, hisz a Netflix már komoly mennyiségű filmet produkál éves szinten, és mindez legálisan, magyarított formában is elérhető.
3.) Csak DVD-n, vagy BD-n megjelent filmek, amik gyártási éve nem régebbi mint 2016.

Az első két kategória összeállításánál a mozipermierek.hu oldalt vettem alapul, úgy látom ez elég megbízható forrás. A harmadik kategóriánál pedig az xpress adatbázisát vettem alapul, merem reméleni hogy még mindig az xpress a legnagyobb magyar DVD-BD áruház, ahol majdnem minden megjelenés megtalálható.

Ha az xpress-nél lesz idén is nyitnak nekünk egy új topicot, akkor a szavazás majd valamikor karácsony után indulhat!

Addigis itt van a választék lista:
http://gofile.me/27MKC/5v7UrNCVZ
0
2019. február 5., kedd 14:22
Én is köszönöm a szervezést! :)
Az ötlet nagyon jó, annyi, hogy az időpont talán jobb lehetne júliusban, de én szeptemberben is részt vennék rajta, természetesen.
0
2019. február 3., vasárnap 1:13
Köszi, de csak asszisztáltam. :)
most posts by TM
0
2019. február 1., péntek 19:00
Először is köszönöm a szervezést, én évek óta várom ezt a játékot! TM-nek is jár a köszönet, illetve a szavazók mindegyikének. Én támogatom az újraszavazást, szerény véleményem szerint a szeptember talán kicsit késői időpont lenne.
0
2019. február 1., péntek 15:12
Szerintem nem lett ez egy rossz végeredmény, bár én személy szerint a Három óriásplakát toronymagas győzelmén kissé meglepődtem. Minden évben kerül a Top 10-be látványfilm, és kisebb független film is.

Én is úgy voltam vele, hogy több filmet csak azért néztem meg, mert több más listán is szerepelt, és persze nekem is volt több olyan film, amit nem sikerült megnéznem tegnap délutánig. Pár éve már felvetődött hogy bizony biztosan másként alakulnának a listák ha később újra szavaznánk róluk. 4 éve csináltam is ilyen újraszavazást, meg olyan is volt hogy az elmúlt 10 év filmjére lehetett szavazni. Hogy kiderüljön mennyire is időtállóak az adott év nagy látványfilmjei (vagy nevezzük őket blockbustereknek?), és hogyan válnak idővel népszerű kultfilmmé azok a kisebb filmek, amikről a bemutatása évében csak kevesen hallanak.

Ha van rá igény, én egy olyat tudnék elképezelni, hogy lenne az év közepén valamikor egy második szavazás ugyanebben a topicban. A második körben csak arra a 130 filmre lehetne szavazni, ami legalább 1 pontot kapott. Aztán megnéznénk milyen különbség jönne ki.

Legyen egy ilyen? Mondjuk szeptember-ben?
0
2019. február 1., péntek 10:38
Szeretném én is megköszönni Dylan munkáját, hogy biztosította nekünk a lehetőséget ehhez a jó kis játékhoz.

Nem tudom ki, hogy van vele, de én nagyon élvezem/élveztem a filmek esélyeinek latolgatását, hogy ki mit gondol, kinek mi tetszik jobban, melyik helyezésre tartja érdemesnek.

Kár, hogy csak egyszer játszunk egy évben.  Ha többen is vagyunk akik így érezzük, akkor szervezhetnénk több ilyen játékot is.
Pl.: csinálhatnánk (most éppen aktuális is a téma) egy mini OSCART. Mondom mire gondolok: amikor közzé teszik a jelölteket (a 2019-es meg is történt) kiválasztanánk mondjuk a főbb kategóriákból 10-et, gondolok itt a legjobb film, legjobb rendező, legjobb színész stb, stb. és egy 10-es lista keretében szavaznánk, hogy ki nyer/nyerhet egyes kategóriákban. Csak egy ötlet!

0
2019. február 1., péntek 10:37
Itt jön a képbe: az ízlések és pofonok szlogen, valamint az, hogy ki mit tud megnézni és azokat milyen szempontok alapján osztályozza. Ez mindenkinél más. Nem vagyunk egyformák, de ez így van jól.
0
2019. február 1., péntek 10:23
Ezzel nagyjából én is egyetértek, nekem mondjuk a 2. rész az, ami egyértelműen kilóg a sorból, mármint lefelé. (Mondjuk a 3-ban is vannak elég vicces dolgok.) Mindazonáltal a nem túl acélos felhozatal ellenére nehezen tudnék elképzelni olyan évet, amikor egy M:I film nálam a top 5-be kerülhet (még a top 10-be is nehezen).
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2019. február 1., péntek 9:50
Én szerintem nincs értelme összehasonlítani az Utóhatást az első résszel. Eltelt a két alkotás között nem kevés idő. 22-23 évről beszélünk. Óriási volt a technikai fejlődés ez idő alatt. Ezáltal egyre elképesztőbb dolgokat tudnak kitalálni, megvalósítani azaz vászonra vinni.
Én még most is ugyanannyira szeretem a Brain De Palma féle elsőt, mint amikor először láttam a 90-es években. Számomra nem kopott az értéke az által, hogy lettek újabb (látványosabb) részek. Nagyon  tetszik, ahogy a sztori felépül benne.
A film zenéje pedig, megint csak telitalálat. Úgy remek az egész, ahogy van.

Teljesen egyetértek laci111-el: "kevés ilyen sorozat van ami ennyire egységes és jó minőséget tudna hozni"
0
2019. január 31., csütörtök 23:34
Biztos, hogy nem jobb, de szerintem nem is rosszabb. Szerintem kevés ilyen sorozat van ami ennyire egységes és jó minőséget tudna hozni, ezért is teszem egészen addig az első helyre míg ez nem változik.
0
2019. január 31., csütörtök 22:35
Köszönet a részvevőknek, külön köszönet a lebonyolítóknak :) .
0
2019. január 31., csütörtök 21:26
Na igen, végül is nem kerget a tatár... Ha némelyik választható film már így is több éves, akkor azt a pár plusz hónapot igazán kibírja;)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2019. január 31., csütörtök 20:22

Az ötlet egyáltalán nem rossz!!
0
2019. január 31., csütörtök 20:22

Egy kis időt eltöltve végig lehet nyálazni a beküldött listákat és megtalálni azt amelyik legjobban hasonlít a tiédhez.
Én pl Hank Moody listájával tudok a legjobban azonosulni :)
0
2019. január 31., csütörtök 20:08
Nekem tetszik az ötlet! :)
0
2019. január 31., csütörtök 20:07
A kutyák szigete 9. helyének nagyon örülök! Ahogy A Bűnös 17. helye is szép eredmény.
És persze örvendetes hogy szép számmal szerepelnek előkelő helyeken nem blockbuster filmek is.
0
2019. január 31., csütörtök 19:58
A szervezés újra dicséretet érdemel. Viszont én jövőre kicsit megreformálnám ezt a szavazást, méghozzá következőképpen:

Mivel nagyon olyan sok olyan filmet találok évről-évre, amiket azért nézek meg és tetszik is később, mert más listáján vagy a végső összesíésben olvasom, ezért ez a január végéig terjedő időszak csak az előszavazás, amolyan jelölő-szavazás lenne! Ami bejut mondjuk a legjobb 50-be (ezen a számon lehet vitatkozni), azok maradnának versenyben mondjuk március végéig. Így azokat a filmek nagy részét, amik ide bekerültek, még jó eséllyel tudja pótolni, akiknek kimaradt. Természetesen ezek után már csak ezek közül lehetne választani. Ez a végeredmény szerintem sokkal jobban tükrözné az xpress-fórumozók ízlését.

Várom a véleményeket ezzel kapcsolatban. :)
0
2019. január 31., csütörtök 19:52
Például szerintem! :) Amúgy én a sorozatból egyedül az első filmet nem kedvelem, a többi vagy kellemes szórakozás, vagy nagyon jó szórakozás.
0
2019. január 31., csütörtök 19:45
Köszi, Dylan!

Egy filmem fért bele a Top 20-ba. Az is csak a 20. helyre. :)

Kíváncsi lennék rá, hogy ki kivel a legkompatibilisebb a filmes ízlését tekintve. Ilyen statisztikák nem nyerhetők ki a szavazást összesítő táblázatból?

Csak vicceltem! :)
0
2019. január 31., csütörtök 19:14
Nagyon szuper lett az összesítés. Az első 3 helyezett szerintem teljesen rendben van. Volt egy időszak, amikor csak látványfilmes listák jöttek, így rosszabbra számítottam, tehát mondhatjuk, hogy ez kellemes meglepetés.

Dylan nem lehetünk elég hálásak, köszi!

Mindenkinek van nyilván 1-2 favoritja. Csak egy gondolat. Tudom, hogy a szíveknek kedves a Queen (itteni koncert, meg minden egyéb), viszont a film finoman szólva sem lett nagy dobás. Sajnálom, hogy megelőzte a másik zenei nagyágyút a Csillag születiket. :(
0
2019. január 31., csütörtök 18:55
Köszönjük!

Amúgy az rendben van, hogy abszolút nézhető film a Mission: Impossible - Utóhatás, de valaki szerint tényleg jobb az első, Brian De Palma-féle M:I-nál?
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0